• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

mrb herkese, ben şunu öğrenmek istiyorum,epilasyondan sonra bazı yerlerde morarma olması normal midir neden olur acaba? hani biyerimizi çarpınca morarır ya aynı öyle bir morluk sonra sararıyo gibi oluyo ve geçiyo 3-5 günde..kesin şimdi bu da normal bişi değildir ve ben yine kahrımdan ölürüm :)

gamze10, belirttiğiniz husus için, kılcal damarlara denk gelinmesi sebebiyle olmuş olabilir yorumunu yapmak durumundayım. Nadiren olan bir durum ise fazla önemsemeyin derim. sağlıcakla.

Merhaba bir şey sormak istiyorum acaba iğneli epilasyonda elektirik verilen kökten bir daha kıl çıkmaz mı? böyle tek tek olduğu için mi yıllar sürüyor? bazıları kıl uzayınca tekrar gidiyorum diyor anlmadım ben.Yardımcı olursanız sevinirim.Bide konyada bu işiş iz bırakmadan yapabilecek birileri varmı? bilginiz varsa ve paylaşırsanız mesud olurum gerçekten....

Değerli kardeşim benbenben,
Malesef Konya da bildiğim tavsiye edebileceğim bir uzman yok. Diğer soruların hakkında daha önce de yazmıştım ama kısaca yanıtlamam gerekirse evet doğru bir uygulamadan sonra tahrip edilen kıl kökünden yeni oluşum sözkonusu değildir. Müteakip uygulamaya ihtiyaç duyulmasının nedeni ise ilk uygulama anında cild yüzeyinde olmadığı için müdahale edilemeyen yeni oluşumlardır. Ancak Eğer uygulama hatalı olursa elbette kıl kökü tahrip edilemeyeceğinden aynı kökten yeniden oluşum sözkonusu olabileceğinden uzmanın önemini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. sağlıcakla kalman dileklerimle iyi akşamlar.

emla'yla ilgili öğrendiğimi paylaşayım dedim. emla çok uçucu bir kremmiş hızlıca sürüp üzerini kapatmak gerekiyormuş (eczanelerde satılan bezler var ya beyaz adı gelmedi aklıma onlarla falan işte =). hatta onun da üstünü streçle falan kapatın demişler. o zaman en iyi etkiyi gösteriyormuş. uygulamadan 1 saat önce sürmek gerekiyoruş etkisi de 1 saat civarı sürüyormuş. ben iğneli yaptırırsam direkt bu kremi kullancağım o kesin valla tırsıyorum acıdan =))

özel mesaj yazamıyorum,50mesaj mevzusundan ötürü..diğer başlığı da meşgul etmemek için buraya yazıyorum.

karşıyakada yeriniz ve de ankaradan gelmişsiniz buraya bu bilgiler birbirini tutyor, bir de çok deneyimli olduğunuzdan memnun kaldığından dolayı da arkadaşımın geldiği kişi sizsiniz diye düşünüyorum =)
kararım kesinleşse direkt gelecem size zaten de, açıkçası ben bütün vücut istiyorum ama o kadarını bütçe de zaman da kaldıramaz şu an.. ufak ufak başlamak istiyorum. bi kısmını (sert-kalın olanları) lazerle hallettirip diğerlerini iğneliyle hallettirsem diyorum. 2-3seanstan sonra iğneliye geçmek mantıklı mıdır diye düşünüyorum tam çıkamadım içinden olayın çünkü lazer sadece zayıflatıyor diyorlar azalma olmuyor diyorlar... yani iğneli bana aynı maliyete çıkabilir lazerden sonra da.

hiç öyle hastanız oldu mu merak ettim? lazerle azalmış bi şekilde gelip daha kısa sürede biten yani..
vaktinizi ayırdığını için teşekkür ederim. buradan iletişim zorlaşırsa telefonla da ararım.
iyi geceler..

İğneli Epilasyonda mükemmel sonuç alınması ; yapanın uzmanlığı, yaptıranın da kurallara uyması ile elde edilir.
İğneli Epilasyon yapan kişinin uzmanlığı :
Uygulama süresinde 10 parmak kullanması,
Akım verilip kökü kurutulan tüy veya kılın cımbızla alınması anında tedavi gören kişinin kılın alınışını hissetmemesi ile kolaylıkla tespit edilebilir.
İğneli Epilasyon yaptıracakların uyması gerekenler :
İğneli Epilasyon uygulanan bölgeye, uygulamaya müteakip 3 gün süreyle su, sabun, krem, parfüm gibi nesneler dokundurulmamalı,
3 günün sonunda kıl kökü büyüklüğünde oluşan kabukların doğal olarak kendiliğinden dökülmesi beklenilmeli, istenmeyen lekelerin oluşmaması için kaşıma-keseleme gibi doğal olmayan yöntemlere başvurulmamalıdır.

Merhaba acaba yeriniz nerede? İstanbuldamısınız??

Değerli kardeşim benbenben,
Malesef Konya da bildiğim tavsiye edebileceğim bir uzman yok. Diğer soruların hakkında daha önce de yazmıştım ama kısaca yanıtlamam gerekirse evet doğru bir uygulamadan sonra tahrip edilen kıl kökünden yeni oluşum sözkonusu değildir. Müteakip uygulamaya ihtiyaç duyulmasının nedeni ise ilk uygulama anında cild yüzeyinde olmadığı için müdahale edilemeyen yeni oluşumlardır. Ancak Eğer uygulama hatalı olursa elbette kıl kökü tahrip edilemeyeceğinden aynı kökten yeniden oluşum sözkonusu olabileceğinden uzmanın önemini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. sağlıcakla kalman dileklerimle iyi akşamlar.

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim:) iyi akşamlar....

özel mesaj yazamıyorum,50mesaj mevzusundan ötürü..diğer başlığı da meşgul etmemek için buraya yazıyorum.

karşıyakada yeriniz ve de ankaradan gelmişsiniz buraya bu bilgiler birbirini tutyor, bir de çok deneyimli olduğunuzdan memnun kaldığından dolayı da arkadaşımın geldiği kişi sizsiniz diye düşünüyorum =)
kararım kesinleşse direkt gelecem size zaten de, açıkçası ben bütün vücut istiyorum ama o kadarını bütçe de zaman da kaldıramaz şu an.. ufak ufak başlamak istiyorum. bi kısmını (sert-kalın olanları) lazerle hallettirip diğerlerini iğneliyle hallettirsem diyorum. 2-3seanstan sonra iğneliye geçmek mantıklı mıdır diye düşünüyorum tam çıkamadım içinden olayın çünkü lazer sadece zayıflatıyor diyorlar azalma olmuyor diyorlar... yani iğneli bana aynı maliyete çıkabilir lazerden sonra da.

hiç öyle hastanız oldu mu merak ettim? lazerle azalmış bi şekilde gelip daha kısa sürede biten yani..
vaktinizi ayırdığını için teşekkür ederim. buradan iletişim zorlaşırsa telefonla da ararım.
iyi geceler..
İyi akşamlar,
Öyle zor bir soru sormuşsunuz ki nasıl cevap vereceğime karar veremedim. Kendime ve de meslektaşlarıma olan saygımı kaybetmemek için olumlu yanıt vermem mümkün değil ama olumsuz yanıt verip düşüncelerimi açıklamaya kalksam lazer epilasyon yapan uzmanlarla hiç istemediğim diyaloglar yaşamak durumunda kalabilirim. Bu sebeple özür dileyerek tercihinizi kendi izlenimlerinize göre yapmanızı istiyeceğim. iyi akşamlar diliyorum.

hım peki o zaman aysel hanım, inceliğinizden dolayı polemik yaratacak konulara girmiyorsunuz anladığım kadarıyla =)
ben şimdilik bazı bölgeleri iğneliye hazırlıyorum yakında ziyaretinize geleceğim inşallah =)

ekstra bir soru sorayım, annemin çene altında beyaz kıllar çıkıyor 3-5 malum yaş itibariyle;) onları iğneliyle hallettirelim istiyoruz , fakat elektirk verilmesi durumu şu açıdan endişe veriyor, annemde kalpla ilgili bazı sorunlar ve yüksek tansiyon var. bu durumda iğneli eğilasyon yaptırabilir mi??

Öncelikle anlayışınız için teşekkür ederim. Anneniz ile ilgili sorunuza gelince, Uygulama ihtiyacı duyulan miktarın az olması sebebiyle bir problem yaratmayacaktır ama genelde bu tür sağlık problemi olan kişilerde uzun süreli uygulama yapmıyorum. saygılarımla.

bende iğneli epilasyon daha etkili diye biliyorum, laser epilasyon yaptıran arkadaslarımdan büyük çoğunda epilasyon yapılan bölgede yeniden tüylenme görüldü, iğneli epilasyon kesin çözüm sanıyorum . ancak iğneli epilasyonda hijyen çok önemli.

merhaba bugün göbek bölgeme iğneli yapıldı
canım çok yandığı için 15 daikika çalışıldı
fakat şimdi yapılan yerler nokta nokta kırmızı ve dipleri de siyah görünüyor,sanki kıl kökü ordaymış gibi hala...sanki orayı böyle sivilce gibi sıksam kıl köküçıkca gibi duruyo
bu normal mi, bilgi verirseniz çok sevinirim...

Değerli kardeşim,
Görmeden sadece senin tanımlamana göre yorumda bulunmam ne kadar doğru bilemiyorum. Bu nedenle kesin olarak konuşamam ama betimlemende psikolojik etkilenmeden kaynaklanan bir abartı olmadığını kabul ederek cevaplamam gerekirse bana pek normal bir durum gibi gelmedi.

ilk seansı kısa tuttukları için 2 gün sonraya tekrar randevum var.umarım o zamana kadar geçer ve iz filan da kalmaz..mafoldumben
teşekkürler bilgi için

Aysel hanım merhaba, özel mesaj atamadığım için burdan yazıyorum.yüz bölgem için iğneli epilasyon düşünüyorum, fakat sanırım yeriniz bostanlıda, geliş gidiş problemim olduğu için soruyorum acaba yüz bölgesi için yaklaşık seans sıklığı nedir? Bu arada yüz bölgemdeki tüyler kalın değil fakat yakından görülebiliyor. açıkçası uzun zamandır uzman arayışı içersindeyim, çünkü daha önce annem 2 ayrı yerde yaptırmasına rağmen memnun kalmadı, yazılarınızı okudum işinizde tecrübeli olduğunuz gerçekten belli, fakat siz de hak verirsiniz ki yüz bölgesi söz konusu olunca bir çok soru işareti oluyor. buradan diğer topiğinize yanıt vermiş de olayım, iğneli epilasyonun lazere göre daha az tercih edilmesinin en önemli nedeni uzman eksikliği ve lazer epilasyonun uygulama başarısının daha fazla olması, lazer epilasyonda sadece fazla ısı verme/ yanık ihtimali varken, iğneli epilasyonda iz kalma, iğne başı şeklinde delikler oluşma fazla kabuklanma, özellikle yüz bölgesi için fazla kızarma şişme gibi bir çok ihtimal var. açıkçası bunlar da benim kafamdaki soru işaretleri, diğer mesajlarınızda iz kalma ve şişliklerle ilgili bilgiler vermişsiniz fakat iğne başı büyüklüğünde gözenekler oluşması gibi bir durum söz konusu olur mu? Yine görmeden yanıt vermeniz zor biliyorum fakat kalın olmayan seyrek tüylü bir yüz için (çene+çene altı+yanak altı) tahmini bitme süresi kaç seanstır?

Değerli tucii,
Annenizin yaşamış olduğu olumsuz deneyimden dolayı iğneli epilasyon yöntemine olan güvensizliğinizi çok iyi anlıyorum. Bizim mesleğimizdeki gerçek uzmanların sayıca çok az olmasından kaynaklanan ve kulaktan kulağa yayılan bu olumsuz söylemlerin beni ne kadar üzdüğünü anlatmam mümkün değil. Bir olumsuz tecrübenin 1000 olumlu tecrübeden daha etkili olduğunu biliyorum zira olumlu netice alanlar yaşamlarında bu sayfayı kapatırken, olumsuz deneyim yaşayanlar haklı olarak her ortamda bunu dile getirmeye devam ediyorlar. Beni üzen, kaygılandıran konunun kesinlikle kişisel olmadığını da ifade etmeliyim. Zira bugün heryerde mantar gibi biten güzellik salonlarındaki lazer epilasyon cihazlarının temin ve işletimi için bu ülkenin kaybettiği gerçeğini hiç kimse yadsıyamaz sanırım. Yarama parmak bastınız aldım başımı gidiyorum kusura bakmayın. Bu makro bakışın kişileri çok ilgilendirmemesine de kesinlikle hak veriyorum tabii. Burada bulunma nedeninim ise etkisi denizde damla kadar da olsa bayanlarımızı iğneli epilasyon konusunda doğru bilgilendirmek. Bu sebeple de her zaman söylediğim iddia mı tekrarlayacağım. Uzmanına müracaat edildiği taktirde iğneli epilasyon yöntemi hala en etkili yöntem olma özelliğini koruyor. Sabır ve zaman konusunda problemi olmayan tüm bayanlarımıza iğneli epilasyon yöntemini öneriyorum. Sorduğunuz kişisel sorularla ilgili olarak müsade ederseniz burada detaylı cevap vermeyeyim zira çoğuna genel olarak cevap vermiştim ama özetle hiçbir kalıcı problem yaşamayacağınızı garanti edebilirim. arzu ederseniz yarın bana telefon edin telefonla detaylı olarak görüşelim. Sağlıklı günler diliyorum.

Back