mrb aysel hanım, önceki msjlarınızı okudum da kılı uzatma süresinden bahsetmişsiniz 15 gün falan diye..ben kolaltı için her hafta gidiyorum..bunuda kılları daha çıkmaya başladıklarında yakalayalım diye öyle yapıyorum hani gelişme dönemindeyken..15 günde bnm kıllarım uzuyo çünkü ve bende dinlenme dönemine geçerlerse etkisi olmaz diye düşünüyodum..beni aydınlatırsanız bu konuda sevinirim..
Öncelikle internetten ulaştığım aşağıdaki bilgiyi paylaşalım
Kılın Büyüme Dönemleri Kıl büyürken 3 aşamadan geçer:
Anagen : Folikülün dibinde yeniden yapılanmadaki aktif dönemdir. Kılın en sağlıklı ve hızlı büyüdüğü devredir. Kıl, köküne tam olarak bağlıdır. Epilasyon yapılırken, kıl tamamen ortadan kalkar. Kılların %80'i anagen evresini yaşarken, %20-30 katagen veya telagen dönemdedir.
Katagen : Anagen dönemden sonra gelen kıl gelişimin yavaşladığı evredir. Kıl kökü ile folikül bağlantısı zayıf olduğundan kılda büyüme durmuştur. Bu dönem ortalama 2-3 hafta sürer.
Telagen : Kılların ürediği keselerde tüm faaliyetin durduğu dönemdir ve katagenden sonra gelir. Kıl bu evrede dinlenmeye çekilmiştir.Bu dönem 2-4 ay sürer. Üretim yeniden başlayınca yeni kıl eskiyi atar.
Evet durum bu ve çok net bilgi sahibi olmamakla birlikte sanırım bu husus lazer epilasyonda önem taşıyor zira bu yöntemde ışık kıl tarafından emilerek kıl köküne iletiliyor ve köke ulaşma sağlandığı taktirde ısı ile kök tahrip edilmeye çalışılıyor.Yani büyüme evrelerinin kılın ışığı emmesinde ve köke ulaştırmasında bir önemi olabilir.
Ancak iğneli epilasyonda durum çok farklı çünkü kökün tahrip edilmesinde kıl bir araç olarak kullanılmıyor, iğne ile doğrudan köke müdahale edilerek tahrip etme işlemi gerçekleştiriliyor. Bu nedenle iğneli epilasyon yönteminde endişenize kesin olarak katılmıyorum. Benim belirttiğim uzatma süresi ise en az olması gereken süre yani daha uzun süre beklemek daha da iyi sonuç alınmasını sağlıyacaktır zira kılların uzamış olması hem uzmanın çalışmasını kolaylaştıracak hemde büyüme dönemlerine bağlı olarak cild yüzeyinde bulunan kılların sayıca fazla olmasına yani tahrip edilecek kök sayısının fazla olmasına olanak sağlıyacaktır.