• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

aysel hanım merhaba.
bende yüz bölgesine lazer epilasyon yaptırıp sonuç alamayanlardanım. ama birde bende lazer epilasyon feci şekilde sivilce yaptı. onları geçirene kadar akla karayı seçtim. neler kullanmadım ki. şimdi iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum ama korkuyorum. acıdan değil de kötü etkisi olurmu diye. mesela iğneli epilasyon sivilce yaparmı? cildime zarar verir mi?

destinaa, İğneli epilasyon uygulaması neticesinde özellikle hassas bölgelerde ( buna en iyi örnek dudak üstü bölgesidir) çok nadiren de olsa ufak boyutta sivilcelenme yaşayan hanımlarımıza denk geldim ama bunun nedeninin iğneli epilasyon uygulaması değil uygulama yaptıran hanımlarımızın bilerek ya da bilmeyerek uygulama yapılan bölgeye kabuklanma sürecinden önce su değdirmelerinden kaynaklandığını söyleyebilirim. Bu olumsuz örneklerin sayısı çok az olduğu gibi geçici olup bir süre sonra düzeldiklerini de belirtmeliyim. Özetlemem gerekirse kesinlikle böyle bir şey sözkonusu olamaz demiyor, en kötü ihtimali de anlatıyorum. Bu durumun daha ziyade dudak üstü bölgesinde yaşanmasını da belirttiğim süre içinde su değdirmeme zorluğundan kaynaklandığını sanıyorum. sağlıcakla .

şöyle bişey oldu iğneli diye gittim,uzman lazerle başlayalım 3-4 seans azaltalım,sonra iğneliye geçip seyrelenleri bitirelim dedi
yarın 2.seansıma gidicem
tüylerim çıkmıyo nerdeyse ilk seansta 4-5 tane siyah kıl ancak çıktı
acaba gerçekten etki mi etti...

kime nereye yaptırdınız acaba :)

Bakırköy Doruk Güzellik Merkezi'ne gidiyorum..Gülten Hn.yapıyor.

bende çene bölgesi için farklı bir yere gitmiştim önce inceltelim lazerle başlayalım dediler o zamanlar bilgim olmadığı için tamam dedim her ay gittiğim içinde henüz tam çıkmadığından geçiyor sanıyordum 6 seans sonrası 3 ay ara verdim ondan sonra anladımki incelmek bir yana kalınlaşmış ve yayılmış umarım sizde böyle bir şey olmaz

bende çene bölgesi için farklı bir yere gitmiştim önce inceltelim lazerle başlayalım dediler o zamanlar bilgim olmadığı için tamam dedim her ay gittiğim içinde henüz tam çıkmadığından geçiyor sanıyordum 6 seans sonrası 3 ay ara verdim ondan sonra anladımki incelmek bir yana kalınlaşmış ve yayılmış umarım sizde böyle bir şey olmaz

evet bende de oyle olmuştu düzenli gittiğim için bitiyor sandım ama sonra anladım ki
ne bitmesi iki katı olarak dönmüşler umarım niltt bizim yaşadığımız sıkıntıyı yaşamaz

Bana sorulmamasına rağmen açmış olduğum bu sayfada katılımcı bayanlarımız arasında konusu geçtiği için belirtmek istiyorum ; Lazer epilasyon yöntemi ile başlayıp seyreltelim ya da inceltelim kalanlara iğneli epilasyon uygularız gibi ifadeleri öncelikle etik bulmuyorum. Ben bunun tersi durumu hiçbir zaman önermedim önerememde. Aslında bu durum iğneli epilasyon yönteminin Lazer epilasyona nazaran başarısının bir kanıtıdır tabii. zira Lazer epilasyonun ince tüylere etkisi olmadığını artık bilmeyen kalmamıştır sanırım. Bu arada seyreltme ifadesi doğru olabilir ama inceltme ifadesi yanlıştır ve eğer ki Lazer epilasyonu uygulayan kişi bu ifadeyi uygulama yaptığı kıl kökleri için sarfediyor ise aynı zamanda hatalı uygulama yaptığını da kabul ediyor demektir. İster iğneli epilasyon yönteminde olsun isterse Lazer epilasyon yönteminde olsun amaç kökün tahrip edilmesi ve aynı kökten bir daha oluşum olmamasının sağlanmasıdır. Uygulama yapılan kökten incelerek yeni oluşumların meydana gelmesi demek yeterli dozun verilememesi demektir ki Lazer epilasyonun ince tüylere etki etmediği gerçeğini de düşünürsek bu, kalınların incelmesi bir anlam taşımayacağından hatalı yapılan bir uygulamayı iğneli epilasyon yöntemi yaparak telafi edelim demek anlamına gelir. Seyreltelim ifadesi daha gerçekçi bir ifade olup Lazer epilasyon yöntemini uygulayalım etki ettiklerini görelim etmediklerini iğneli epilasyon ile çözeriz demektir. Cildimizi deneme tahtasına çevirmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum ve başta da belirttim bunu etik bulmuyorum. Lazer epilasyon yöntemini uygulayanların bu tezine karşılık biz iğneli epilasyon uzmanları da ya hep ya hiç dersek uygulatma ihtiyacı duyanların çözüm arayışına katkısı anlamında sonuç ne olurdu dersiniz?

bölgedeki tüyler çok yoğunsa iğneli epilasyon işlemi saatler sürüyo ve maliyet lazerden de fazla olabiliyo herkesin o kadar sabırla çalışan iyi bi uzman bulması ya da o kadar para ve vakit harcaması mümkün değil örneğin iki bacağı birden iğneli epilasyonda aynı gün yaptıramam bi bacak bile iki gün gitmeyle bitmeyebilir o zaman lazerle seyreltmekten başka çarem kalmıyo
çünkü benim vakit ayırabileceğim günler sınırlı ve benim müsait olduğum gün uzmanım müsait olmayabiliyo oysa lazerle 2 saatte tüm vücudu tarıyolar iki ayda bir 2 saat ayırmak zor değil bizde tek bi yöntemle kurtulmak isteriz şu tüylerden ama şartlar müsait olmuyo ne yapalım?!!

bi de benim kollarımdaki kıllar ağda yapa yapa yer yer çıkmıyo iki yıldır böyle gören lazer mi yaptırdın diyo halbuki lazere daha yeni gitmeye başladım yani o halimle iğneli epilasyoncuya gitsem o da lazer yaptırdığımı zannedip beni geri çevirse hiç olur mu öyle saçma şey asıl bu dedikleriniz hiç etik değil sırf kendi açınızdan olaya bakıp bencilce düşünüyosunuz insanlar şartlar neyi gerktiriyosa o şekilde hareket ederler bunun için de onları suçlayamazsınız

ayrıca dert ettiğiniz şey insanların vücutlarının deneme tahtasına dönmesi meselesiyse iğneli epilasyoncular sayesinde vücudum zaten deneme tahtasına döndü lazer yapan merkezlerin de durumu farklı değil iki yöntemle de o kadar mağdur insan var ki
bana gittiğim iğneli epilasyoncu neden lazer yaptırmıyosun(?) demişti belimi ve karnımı görünce yapmak istemediler 6-7 uzman gezdim 2 tanesi yapmaya razı oldu onlar da beceremedi,cildimi yaktılar yılmadım şimdiki uzmanımı buldum şu anda memnunum ama bu süreçte pek çok insan emin olun çoktan iğneli yaptırmaktan vazgeçerdi

Zindandelen, sanırım yanlış anlaşıldım. Ben uygulatanların her çareye başvurmalarını son derece doğal karşılıyorum elbette. Etik bulmadığımı söylediğim konu Lazer epilasyon yapanlardan gelen teklifler. Başlangıçta başarı yüzdesini belirtmeli ya da örneğin yüz bölgesi gibi bölgeler ya da uygun olmayan cild yapıları için başarı alınamayacağnı baştan belirtmeleri gerektiğini savunuyorum. Bir önceki paragrafımda yazdığım son cümle ise başvurulması gereken bir yöntem değil elbette, sadece Lazer epilasyonu bu şekilde uygulayanlara karşı benim meslektaşlarımda böyle davransa insanların ne denli çaresizliğe düşeceğini vurgulamak istemiştim. Ancak hemen şunuda belirtmeliyim ki bacak gibi bölgelerle ilgili yaptığınız kıyaslamaya kesin olarak katılmamakla birlikte Lazer epilasyon yöntemini uygulayan ya da uygulatanlarla gereksiz münazaralara girmek istemediğimden ve her türlü tercihe saygı duyduğumdan dolayı detaylara girmek istemiyorum. Ama şu kadarını belirtmeliyim ki Lazer epilasyon yönteminden çok öncede iğneli epilasyon yöntemi uygulanıyordu.

İkinci paragrafınızda bahsettiğiniz hususda kesinlikle haklı olduğunuzu ve benim bu kişileri meslektaş kabul etmediğimi ve en büyük mücadelemin bu kişilerle olduğunu bilmenizi isterim.

İkinci paragrafınızda bahsettiğiniz hususda kesinlikle haklı olduğunuzu ve benim bu kişileri meslektaş kabul etmediğimi ve en büyük mücadelemin bu kişilerle olduğunu bilmenizi isterim.

ne yazık ki sayıları çoklar bütün kötü uzmanlar bana denk gelmiş olamaz zaten kıl yapım ince ve yoğun olduğu için iğnelii epilasyoncular zor olur uzun sürer kıllar yıllarca bitmez falan deyince iyice umutsuzluğa uğradım üstelik gittiğim merkezlerin birinde hem lazer hem iğneli yapılıyodu kadın 20 yıldır iğneli yaptığını söyledi sonra beni lazer odasına soktu lazer yapmaya kalktı
siz bir önceki paragrafımda yazdığım son cümle başvurulmaması gereken bi yöntem elbette dediğiniz için ben de "...bencil düşünüyosunuz" cümlemi geri alıyorum eğer size gelen müşterileri lazere gidenler ve gitmeyenler diye ayırsaydnız bu çok insafsızca olurdu ben 8 ay öncesine kadar iğneli epilasyonun sadece yüze uygulanan bi yöntem olduğunu sanıyodum çevremde hiç yaptıran yoktu ve dört yıl önce gittiğim iğneli epilasyoncu göbek ve bele yapılamayacağını söylemişti ben de onun söylediklerini doğru sandım internet olmasa heralde hiç öğrenemeyecektim

lazercilerle münazaraya girmeden de bilgi verebilirsiniz herkes kendi işini anlattığı sürece sorun olmamalı her iki yöntemi uygulayan bu kadar kötü uzmanlar ortalıkta dolaşırken bu yöntemlerin hiç bir platformda birbirine karşı üstün gelebileceklerini zannetmiyorum
bi de benim tüylerim gerçekten yoğun çok uzun sürüyo belim 4 gün ikişer saat gitmeyle anca tüylerden arındı başka uzmanlara da gittiğim için kendi uzmanımın elinin yavaş olmadığından eminim yani belim toplamda 480 lira tuttu lazer olsaydı 100lira falan tutuyo ve yarım saat bile sürmüyo ama lazer benim tüy yapıma uygun değil maalesef yoksa acı yönüyle de iğneliden yana çok dertliyim ama en azından düzgün biri yaparsa iğnelinin tüm tüyleri bitireceğini söylüyolar lazerde geride kıl kalabiliyo

sizin işinizde başarılı olduğunuzu duydum belki kendi yaptığınız sonuçlara bakarak iğneli epilasyonun kıllardan kurtulmak için en etkili yol olduğundan emin olmuşsunuz kendi yaptığınız teknikle iğneli epilasyonu özdeşleştiriyosunuz ama iğneli epilasyon deyince akla sizin yaptığınız türden uygulamalar gelmiyo ne yazık ki eğer öyle olsaydı yıllardır uygulanan bu yöntem hakkında kimsenin kuşkusu kalmamış olurdu hatta iğneli eplilasyon baş tacı olurdu oysa iğneli epilasyoncular arasında bile kılların biteceğine inanmayanlar var

Son düzenleme:
Destinacım, şahsen ben pimpirikli bir insanım.Ama Aysel Ablayla tanıştıktan sonra bu kadar pimpiriği boşuna yaptığımı anladım =))) Şimdi 2 ay olucak neredeyse, 2 tane çnemde çıktı o kadr.Ki onlarda 2 ay önce yaparken daha çıkmamış uyuyan tüylerimdir eminim :)

tüm yüz bölgen için mi yaptırdın. şişme kızarıklık gibi birşey oldu mu. off ya çok korkuyorum. leke iz kalacak diye. bu hafta sonu gitmeyi düşünüyorum. umarım herşey çok güzel olur.:1ninca:

ya tecrübesi olanlara bişi sorucam ben geçen hafta ilk defa dudak üstüne gittim iğneliye hafif şişti gçti sonradan benek benek kızarıklıklar oldu normal mi sanki hiç geçmckde sanki bıyıkmış gibi gözükcek die korkuyorum bittiğinde iz mi kalıcak ya :(((eyvahedigeldismile

ya tecrübesi olanlara bişi sorucam ben geçen hafta ilk defa dudak üstüne gittim iğneliye hafif şişti gçti sonradan benek benek kızarıklıklar oldu normal mi sanki hiç geçmckde sanki bıyıkmış gibi gözükcek die korkuyorum bittiğinde iz mi kalıcak ya :(((eyvahedigeldismile

yok canım iz kalmaz benim de öyleydi ilk gittiğimde:) ama şöle bi 2hafta flan sürmüştü ama geçiyo kesinlikle üzme kendini artık çok az kaldı bitmek üzere.

yok canım iz kalmaz benim de öyleydi ilk gittiğimde:) ama şöle bi 2hafta flan sürmüştü ama geçiyo kesinlikle üzme kendini artık çok az kaldı bitmek üzere.

wala sırf bu yüzden moralimi bozdum bida gitmesem mi ki diyodum inşallah bende o bittiği günleri görürüm rabbım:Saruboceq:

sonunda cesaretimi toplayıp 28 ekimde aysel hanıma gittim. gerçekten çok tatlı bi hanım. insanı rahatlatıyor. lazerden sonra hayatım felç olurdu hiç bişi yapamazdım eve gidip yatardım. ama bu sefer gayet normal hiç bişi olmamış gibi sosyal yaşantıma devam ettim. belki bunda yüzümün tamamını yaptırmamam da etkilidir ama işlem sonunda acım hiç olmadı. sadece dokununca hafif acıyordu. neyse dediği gibi sürekli bebek pudrası kullandım günde bir defa ve şu an kabuklar dökülmeye başladı çenemde hiç kabuk kalmadı. ve iz de yok. umarım bir daha tüy de çıkmaz. teşekkür ederim aysel hanım. görüşmek üzere ;)

Back