Anladım. Şimdi ben çıplak gözle cildini görmediğim için net bir şey söyleyemem ama izlerin çok kötü değil. Sadece genişlemiş gözenek gibi duruyor. Bu yüzden sana önerim gitmediysen önce iyi bir dermatologa git. Eğer cildimi güneşten çok iyi koruyabilirim diyorsan sana bir tane soyucu, bir tane hücre aktive edici krem verecek onları kullanırsın. Eğer bir yıl sonunda hala iyileşme olmadıysa duruma göre asitle soyma, iğneli mezoterapi prp gibi tedavi yöntemlerini önerebilir. Soyma senin durumunda pek işe yaramaz ama prp ve iğneli mezoterapi kontrollü hasar verdiği için cilt kendini yenilemeye başlar çukurlar dolar.
Biliyorum evde ne yapabilirim diye düşünüyorsun ama bence kurcalama sadece bekle. Ha direkt mezo veya prp de yaptırabilirsin hiç beklemeden ama belki cildin kendi kendine toparlanabilir o yüzden sabret.
Senin evde yapacağın şeyler ;içiyorsan sigarayı bırak. Collagen takviyesi ve c vitamini iç en az 3 ay, alabilirsen madecassol veya hametol da sürebilirsin bolca. Bunun dışında sadece sabredeceksin. Muhtemelen bir sene sonunda artık gözüne batmayacak hale gelirler.