• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğne tedavisi ve aşılamayı önerildi, ne yapmalıyız?

begummmm

mutluluğunuzu ertelemeyin
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
1.248
0
116
İstanbul
sayın hocam benımde soruma cevap verırsenız cok sevınırım.
hocam ben 29 eşim 33 yaşında yaklaşık bir yıldır bebk için uğraşıyoruz ama bır turlu sonuç alamadık benım tum testlerım normal tuplarım acık sadece yumurta kalıtesı dıye bısey varmıs o orta kalıteymıs.2 aydır klomen tedavısı goruyorum ilk ay adetın 3. gununden ıtıbaren 5 gun tek kullandım ama folikül çok geç yanıt verdı bırde bır öncekı addetımden kalma bır kıstım vardı. çatlatma iğnesi oldum ama hergun kanamam oldu.sonra 5eylülde adet gördüm yıne 3. gunden ıtıbaren bukez gunde 2 tane klomen kullandım ve 17 eylulde çatlatma iğnesi oldum 24ünde çok az bi kanamam oldu ve dr gıttım 25ınde yapılan kan testinde 11.92 olan sonuç bugün 5.75 bu ne anlama gelıyor dr.kımyasal gebelik olabılır dedı ama ben çatlatma iğnesinin etkisi olabışlır dıye düşünüyorum sızın düşünceniz nedir?
önümüzdeki ay tedaviyi bırakmamızı ve sonrakı regl de iğne tedavisi ve aşılamayı önerdiler ne yapacağımızı bılemedık lütfen yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla

sayın hocam benımde soruma cevap verırsenız cok sevınırım.
hocam ben 29 eşim 33 yaşında yaklaşık bir yıldır bebk için uğraşıyoruz ama bır turlu sonuç alamadık benım tum testlerım normal tuplarım acık sadece yumurta kalıtesı dıye bısey varmıs o orta kalıteymıs.2 aydır klomen tedavısı goruyorum ilk ay adetın 3. gununden ıtıbaren 5 gun tek kullandım ama folikül çok geç yanıt verdı bırde bır öncekı addetımden kalma bır kıstım vardı. çatlatma iğnesi oldum ama hergun kanamam oldu.sonra 5eylülde adet gördüm yıne 3. gunden ıtıbaren bukez gunde 2 tane klomen kullandım ve 17 eylulde çatlatma iğnesi oldum 24ünde çok az bi kanamam oldu ve dr gıttım 25ınde yapılan kan testinde 11.92 olan sonuç bugün 5.75 bu ne anlama gelıyor dr.kımyasal gebelik olabılır dedı ama ben çatlatma iğnesinin etkisi olabışlır dıye düşünüyorum sızın düşünceniz nedir?
önümüzdeki ay tedaviyi bırakmamızı ve sonrakı regl de iğne tedavisi ve aşılamayı önerdiler ne yapacağımızı bılemedık lütfen yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla

merhaba evet doğru düşünüyorsunuz yaptırdığınız çatlatma iğnesinin içinde hcg hormonu vardır ve bu kenda gebelik testi olarak eğer iğne yapıldıktan bir hafta sonra bakılırsa sadece iğnenin etkisiyle pozitif çıkabilir ve size gebeydin ama bak kaybettin denebilir. bu doğru değildir çatlatma iğnesi ve aşılama tedavisinin ardından en az 12-14 gün sonra bu test yapılmalıdır. tedavinizden anladığım ise klomene iyi cevap vermadiğiniz.iğnelerle yapılacak yumurtlama takibinin infetiliteyle uğraşan merkez ya da doktorlarca yapılmasını önerebiirm. bol şans.

sayın hocam bende aşılama ile ilgili sorum vardı;
Bende ve eşimde tüm tahliller yapıldı olmaması için neden bulunamadı üç kez klomen kullandım ve doktorum üçden fazla kullanamayız gel aşılama yapalım dedi. klomen kullandığım ayda progesteron 60 çıkmıştı...bu nedenle yumurtalar çatlıyor nasılsa dedi doktorum iğne tedavisine gerek yok dedi. Bende acaba aşılamadan önce yapılabilecek bişey var mı acaba başka doktora gitsem mi bilemedim ne yapcağımı...Sizce yapılabilecek bişey var mı..........

sayın hocam bende aşılama ile ilgili sorum vardı;
Bende ve eşimde tüm tahliller yapıldı olmaması için neden bulunamadı üç kez klomen kullandım ve doktorum üçden fazla kullanamayız gel aşılama yapalım dedi. klomen kullandığım ayda progesteron 60 çıkmıştı...bu nedenle yumurtalar çatlıyor nasılsa dedi doktorum iğne tedavisine gerek yok dedi. Bende acaba aşılamadan önce yapılabilecek bişey var mı acaba başka doktora gitsem mi bilemedim ne yapcağımı...Sizce yapılabilecek bişey var mı..........

merhaba aşılama tedavisi öncesi tüplerinizin açık olduğunun görülmesi gerekir en azından hsg filminizi çektirerek tedaviye başlamnızı öneriririm. bol şans.

merhaba doktor bey ben aşılama yaptırdım aşılamanın 5. günü sol kasığımda keskin bir ağrı oldu ve korktum kanama olabilirmi diye acaba neden olabilir normalmidir

merhaba doktor bey ben aşılama yaptırdım aşılamanın 5. günü sol kasığımda keskin bir ağrı oldu ve korktum kanama olabilirmi diye acaba neden olabilir normalmidir

merhaba bu sayfanın idaresi bana yeni verildiği için sorunuzu şimdi görüp cevaplıyorum. muhtemelen o dönemde hissettiğiniz ağrı yumurtanın çatlamasından kaynaklı karın zarında olan iritasyondur. ve dilerim işleminiz başarılı olmuştur, gebeliğiniz başlamıştır. sevgiler.

Hocam merhaba;
Aralık ayında sol 3 cm sağ 3,5 cm çikolata kistlerim temizlendi.Sonrasında yumurta takibi yaptırdım ve sonuç hala negatif.Bu arada hipotiroidit mevcut doktor kontrolünde ilaçlarımı düzenli içiyorum ancak yumurtalar kendiliğinden yeterli büyüklüğe ulaşmıyorlar.Bundan sonrası ne yapmalıyım?Hormon tahlili,hsg çektirme,aşılamaitüp bebek hangi yolu izlemeliyim,yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba çikolata kistlerinin yumurtalık rezervini olumsuz etkilerdiğini biliyoruz. eğer istanbulda iseniz gelin değerlendirmemizi birlikte yapalım. ondan sonra hangi sırayla neler yapılacağını testlerinizi ve tadavinizi planlayabiliriz. bana ulaşamayacak durumda iseniz de bir infertilite kliniğine başvurmak akıllıca olacaktır. sevgiler.

Hocam merhaba;
Aralık ayında sol 3 cm sağ 3,5 cm çikolata kistlerim temizlendi.Sonrasında yumurta takibi yaptırdım ve sonuç hala negatif.Bu arada hipotiroidit mevcut doktor kontrolünde ilaçlarımı düzenli içiyorum ancak yumurtalar kendiliğinden yeterli büyüklüğe ulaşmıyorlar.Bundan sonrası ne yapmalıyım?Hormon tahlili,hsg çektirme,aşılamaitüp bebek hangi yolu izlemeliyim,yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam merhaba.bende pko var esimde sorun yok.ilk ay glukophace kullandim olmadi.gecen ay doktorum klomen ve igne verdi ozamanda tutmadi.bu ay rahim filmi cekil gel dedi ignelere gecelim artik.rahim filmi tuplerim tikali olmasada hamile kalma sansimi arttirirmi??ne kadar dogru bilmiyorum ama kulaktan dolma seylerle umutlanmak istemedim size sorayim dedim, rahim filminde yolladiklari ilac rahime cok iyi geliyormus ve tikali olmasada hamilelik sansini cok arttiriyormus diye duydum??birde doktorumun izledigi tedavi sureci dogrumu ilerliyor?simdiden tesekkurler ii gunler..

Merhabalar kullandığınızilaçlar doğrudur hsg yapıldıktan sonra tüplerde küçük tıkaçlar var ise onlar açılır ve kendiliğinden gebelik şansını arttırabilir ancak bu sınırlı sayıda hastada böyledir, siz doktorunuzun size çizdiği yolda ilerlemeye devam ediniz. Herşey gönlünüzce olsun. Saygılarımla.

hocam merhaba.bende pko var esimde sorun yok.ilk ay glukophace kullandim olmadi.gecen ay doktorum klomen ve igne verdi ozamanda tutmadi.bu ay rahim filmi cekil gel dedi ignelere gecelim artik.rahim filmi tuplerim tikali olmasada hamile kalma sansimi arttirirmi??ne kadar dogru bilmiyorum ama kulaktan dolma seylerle umutlanmak istemedim size sorayim dedim, rahim filminde yolladiklari ilac rahime cok iyi geliyormus ve tikali olmasada hamilelik sansini cok arttiriyormus diye duydum??birde doktorumun izledigi tedavi sureci dogrumu ilerliyor?simdiden tesekkurler ii gunler..

Back