• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İFTARA MİSAFİR KANLANAN ET YARDIMM

Böyle zor biter vallaha. Bize de bulasti. Ben zaten hep evdeydim simdi iki hafta daha cikma yasak verdiler. Esime bulastiran kisi ilk kiminle bulustuklarini söylemek dahi istemedi (Almanyada saglik kurumuna bildirmen lazim). Isin en komik tarafi hastaneye korona var diye gitmek istemedigi icin esimi cagirdilar, ama olan bize oldu 🤦‍♀️
Çok geçmiş olsun, umarım hafif atlatırsınız.

Kimisi korona olduğunu söylemiyor, benim vefat eden yakınıma bulaştıran kişinin çocuğu korona olmuş, çocuktan da ailesine bulaşıyor ama testi pozitif çıkana kadar söylemiyor, Allah sağlık versin kendisi iyileşti ama yakınımızın kronik hastalıkları vardı vücudu kaldırmadı.

İnsanlar sıkılıyor eski standarda dönmek istiyorlar, herkes kendince haklı ama virüsün şakası yok, kime ne yapacağı belli olmuyor, sağlıklı saydığınız birinin ölümüne, atlatamaz sandığınızın anlamadan iyileşmesine şahit olabiliyorsunuz.

Şu haberi gördüm sonuçta maskeyi bile kendi sağlığımız için takıyoruz

Başka şehirde olan annemleri en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum bile .. Cidden kul hakkı artık.
Bir de durup durup yöneticilere kızarız. Devlet ne yapsa karşılık buysa boş..

Profile göre Made in Türkiye.

Pandemi döneminde misafir, uzmanlar ev içi bulaşları arttı diyor, adamlar tabir yerindeyse bas bas bağırıyor kapalı ortamlarda toplanmayın diye.
Bizler 70 küsür yaşındaki anamıza atamıza boşuna hasret kalıyoruz demek ki.

2 hafta önce bir yakınımız sorumsuz bir arkadaşından bulaşan korona yüzünden vefat etti, koronalı kişilerin gömüldüğü ayrı bir mezarlıkta nasıl gömüldüğünü anlatmayayım, ölüm hepimizin gerçeği ama evlatlarınız sevdikleriniz sizi öyle gömülürken görünce ne hale geliyor bilemezsiniz.

Lütfen şu dönemde sadece kendimizi düşünmeyelim, herkes sevdiklerine hasret üstelik.

mune, biz annemi 3 kardeş ve babamla toprağa verdık, 6 kardeşi, evladım dediği 2 damadı, 5 torunu vardı, hiçbiri yanımızda olamadı.
bunun nasıl bir acı olduğunu anlatamam, daha 60 ını görmemiş annemi kaybetmişim, evin büyük kızı olarak mezarıyla mı uğraşayım, evdekı çocukların karnını mı doyurayım, telefonda ayılıp bayılanlarla mı uğraşayım...
Yaz sonuna kadar babamla kaldık sonunda döndük, dönüş o dönüş ne gidebildik ne gel diyebildik hasta ederiz diye korkudan, bak şimdi tam kapanma kararı ve benim babam bayramı bir basına evde geçirecek, 3 evladı da gidemedik yanına.
Şimdi ben bu insanlara kızmayayım da ne yapayım? Millet oluyor, bir başına toprağa veriliyor, öbürünün tek derdi iftara misafirlere verceği etinin kanlanması...

mune, biz annemi 3 kardeş ve babamla toprağa verdık, 6 kardeşi, evladım dediği 2 damadı, 5 torunu vardı, hiçbiri yanımızda olamadı.
bunun nasıl bir acı olduğunu anlatamam, daha 60 ını görmemiş annemi kaybetmişim, evin büyük kızı olarak mezarıyla mı uğraşayım, evdekı çocukların karnını mı doyurayım, telefonda ayılıp bayılanlarla mı uğraşayım...
Yaz sonuna kadar babamla kaldık sonunda döndük, dönüş o dönüş ne gidebildik ne gel diyebildik hasta ederiz diye korkudan, bak şimdi tam kapanma kararı ve benim babam bayramı bir basına evde geçirecek, 3 evladı da gidemedik yanına.
Şimdi ben bu insanlara kızmayayım da ne yapayım? Millet oluyor, bir başına toprağa veriliyor, öbürünün tek derdi iftara misafirlere verceği etinin kanlanması...
pelin yazınız içime oturdu resmen, Allah sabır versin:( sizlere babacığına sağlık sıhhat versin.

Acısını paylaşmak istediğin insanların yanına bile gidemiyorsun, sarılıp teselli edemiyorsun, canını toprağa koymuş insanlar öksüz yetim gibi bir başına kalıyor:( zor dönemlerden geçiyoruz.

pelin yazınız içime oturdu resmen, Allah sabır versin:KK43: sizlere babacığına sağlık sıhhat versin.

Acısını paylaşmak istediğin insanların yanına bile gidemiyorsun, sarılıp teselli edemiyorsun, canını toprağa koymuş insanlar öksüz yetim gibi bir başına kalıyor:KK43: zor dönemlerden geçiyoruz.

Amin, cümlemize, ama en çok da yapayalnız kalan büyüklerimize...
O acı kı, nasıl bir acı, paylaştıkça azalacak olan ama paylaşılamayan acı.
şehirlerarası seyahat yasağı vardı tam gecen yıl bu zaman, Cumartesi vefat etti annem, sokağa çıkmak da yasaktı o gün. büyük teyzemin feryadı hala kulagımda, sizi nasıl yalniz bıraktık, bacımı nasıl göremedik diye kendilerini paraladı hepsi, ama kuralları yıkıp da çıkıp gelmediler. Bir hafta sonraydı iş arkadaşım Sivas’a düğüne gitti ailesiyle.... ne denir bilmiyorum ki...
Bak senesi doluyor annemin, 1 yılda hiçbir şey degişmedi, hala ölüler birer rakamdan ibaret...
200 bilmemkaç kişi ölmüş diyorlar ya hani, o son rakamdaki küsüratın da bir can olduğunu düşünmek lazım, her birinin evine nasıl bir ateş düştüğünü, her canın en az kendi canımız, evladımızın, anne babamızın canı kadar kıymetli olduğunu düşünmek lazım hareket ederken. Bu empatiyi kurmak için ille o acıyı yaşamak mı lazım bilmiyorum ki.

Burda hakaret eden terbiyesizler hepsi size aynen geri dönsün, bilip bilmeden konuşmayın size açıklama yapmak zorunda değilim soruya cevap vermiceksen boş laf yapıp konuşmucaksın , hakkınızı helal etmiyomuşsunuz siz kimsiniz ki bana ne hakkınız geçtide helal etmiyosunuz? İnsanlıktan nasibini alamamışsında bari çeneni kapamayı öğrenseydin mübarek gün ağzımı bozmak istemiyorum. Kalbinizin pisliğiyle yaşamaya devam edin bu size yeter

Burda hakaret eden terbiyesizler hepsi size aynen geri dönsün, bilip bilmeden konuşmayın size açıklama yapmak zorunda değilim soruya cevap vermiceksen boş laf yapıp konuşmucaksın , hakkınızı helal etmiyomuşsunuz siz kimsiniz ki bana ne hakkınız geçtide helal etmiyosunuz? İnsanlıktan nasibini alamamışsında bari çeneni kapamayı öğrenseydin mübarek gün ağzımı bozmak istemiyorum. Kalbinizin pisliğiyle yaşamaya devam edin bu size yeter
Kul hakkı nedir bilir misiniz? Tekrar ediyorum hakkım helal değil.

benim hakkım yoktur belkı ama sizin gibi sorumsuzca toplanıp misafircilik oynayan herkeste, hastalığın yayılımına bulunduğunuz katkıdan dolayı, hayatını, sevdiklerini kaybedenlerin hakkı var.
bu yasaklar neden? Toplu iftarlar neden yasak? İnsanlar neden evlerinden çıkmıyor, esnaf neden dükkanını açamıyor, hepsini geçtim her gün dünyada binlerce insan neden ölüyor, hiç durup düşündünüz mü?
Ben cevap vereyim : Siz ve sizin gibi şu ortamda hala misafircilik oynamaya devam edenler yüzünden.
Şimdi hadi afiyet olsun hem kanlı etiniz, hem yediğiniz kul hakkı.

benim hakkım yoktur belkı ama sizin gibi sorumsuzca toplanıp misafircilik oynayan herkeste, hastalığın yayılımına bulunduğunuz katkıdan dolayı, hayatını, sevdiklerini kaybedenlerin hakkı var.
bu yasaklar neden? Toplu iftarlar neden yasak? İnsanlar neden evlerinden çıkmıyor, esnaf neden dükkanını açamıyor, hepsini geçtim her gün dünyada binlerce insan neden ölüyor, hiç durup düşündünüz mü?
Ben cevap vereyim : Siz ve sizin gibi şu ortamda hala misafircilik oynamaya devam edenler yüzünden.
Şimdi hadi afiyet olsun hem kanlı etiniz, hem yediğiniz kul hakkı.
Yahu ben bu akşam kimseyle görüşmedim valla gülesim geliyo aslında şu yazılanlara 😀ha görüşede bilirdim bu kimseyi ilgilendirmez. kimseye açıklama yapmak zorunda da değilim konuşmayı bilmeyen ağzı bozuk terbiye yoksunu 3-5 cahille uğraşamıcam

Yahu ben bu akşam kimseyle görüşmedim valla gülesim geliyo aslında şu yazılanlara 😀ha görüşede bilirdim bu kimseyi ilgilendirmez. kimseye açıklama yapmak zorunda da değilim konuşmayı bilmeyen ağzı bozuk terbiye yoksunu 3-5 cahille uğraşamıcam

En basit kural olan toplu iftarın yasak olması kuralına bile uymayı beceremeyen siz daha büyük cahil gözüküyorsunuz.
4 yaş çocukları bile sınıfta kurallara uymayı becerebiliyorlar.
Siz oradan durumunuzu hesap edin artık.
Diğer tarafta görürsünüz sizde kimin hakkı varmış kimin yokmuş ;)

Back
X