• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftar menüsündeki kararsızlığım

vaveyla__

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
3.616
9.694
158
Merhaba hanımlar.

Haftaya kendi ailemi ve esimin ailesini iftara davet etmeyi planlıyorum. toplam 9 kisi olacagiz.

calisiyorum ve bir oglum var. bu yuzden pratik ama lezzetli bir menu olusturmaya calisiyorum.

aklimdaki menu soyle:

süzme mercimek corbası
içli köfte (isyerimde satan bir ablamiz var ona yaptiracağım)
yogurtlu kırmızı biber
domates salatası
patetes pureli fırında biftek
tavuk pirzola ile pirinç pilavı
süt helvası yanına kesme dondurma.

onden corba verecegim. icli kofte yogurtlu biber domates salata ortada olacak. sonra servis tabagina pureli biftek, tavuk ve pirinc pilavinı servis edeceğim. son olarak süt helvasi ve kesme dondurma cayla beraber olacak.

sizce nasıl menü? ortadaki cesitler az mı? hazir cig kofte de alsam mı? ne dersiniz?

bir de servis tabağında pure biftek tavuk ve pilavdan baska kasarli mantar da mı servis etsem. servis tabagi cok mu karisik olur?

bana bir akıl verin.

edit: son durum.

süzme mercime corbası
icli kofte
yogurtlu kirmizi biber
coban salata
pureli biftek
sebze garnituru
kasarli mantar.
sut helvası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana yeterli geldi.Çiğ köfte içli köftenin yanına ne bileyim gerek yok bence.İçli köfte yeter önden.
Ayrıca biftek,tavuk pirzola gayet yeterli.
Ama çayla dondurma ikilisi bana iyi gelmedi.Çayın yanına hafif bir şeyler atın,çerez falan olabilir biraz.En son da tatlıları servis edin.

Bence gayet iyi zaten insan iftarda cok bisey yiyemiyoki.. bende dun bizimkileri davet ettim.. kremali havuc corbasi yaptim pirinc pilavi yanina sebzeli kirmizi et kavurdum firinda kremali patates yaptim bak buda cok pratik ve cok leziz oldu tavsiye ederim.. dolmam vardi bide dolma pisirdim buzluktan cikarip.. birde ortaya rus salatasi yaptim.. yemekten sonrada borekle pasta verdim cayin yanina ☺

Bana yeterli geldi.Çiğ köfte içli köftenin yanına ne bileyim gerek yok bence.İçli köfte yeter önden.
Ayrıca biftek,tavuk pirzola gayet yeterli.
Ama çayla dondurma ikilisi bana iyi gelmedi.Çayın yanına hafif bir şeyler atın,çerez falan olabilir biraz.En son da tatlıları servis edin.

haklısınız ben süt helvası ile cayı düşündüm ama dondurma isin icine girince olmaz.

Gayet güzel bir menü fakat tavuk ve et ana yemekte fazla bence.Onun yerine bir meze,salata ya da ara sicak yapabilirsiniz.

sadece pure ve biftek doyurmaz gibi geldi. biftegin puresi var pilav tek basina kalmasin diye tavuk dusundum. belkide tavuk etini direk pilavin ustunde serviz ederim.

Bence menü gayet yeterli. Çiğ köfte almayın. Eğer yeniyorsa az bir şey pacanga ya da sigara böreği yapabilirsiniz yoksa gerek yok. Ama tatlıyı bilemedim. Ben de çalışıyorum arkadaşları iftara çağırmıştım bir gece önceden tiramisu yapıp dolaba attım. Çok kolaylık oldu. Herkes de çok beğendi. Pasta tarzı bir gün önceden yapıp kurtulacağınız bir şey daha iyi olur belki.

Merhaba hanımlar.

Haftaya kendi ailemi ve esimin ailesini iftara davet etmeyi planlıyorum. toplam 9 kisi olacagiz.

calisiyorum ve bir oglum var. bu yuzden pratik ama lezzetli bir menu olusturmaya calisiyorum.

aklimdaki menu soyle:

süzme mercimek corbası
içli köfte (isyerimde satan bir ablamiz var ona yaptiracağım)
yogurtlu kırmızı biber
domates salatası
patetes pureli fırında biftek
tavuk pirzola ile pirinç pilavı
süt helvası yanına kesme dondurma.

onden corba verecegim. icli kofte yogurtlu biber domates salata ortada olacak. sonra servis tabagina pureli biftek, tavuk ve pirinc pilavinı servis edeceğim. son olarak süt helvasi ve kesme dondurma cayla beraber olacak.

sizce nasıl menü? ortadaki cesitler az mı? hazir cig kofte de alsam mı? ne dersiniz?

bir de servis tabağında pure biftek tavuk ve pilavdan baska kasarli mantar da mı servis etsem. servis tabagi cok mu karisik olur?

bana bir akıl verin.
Şimdiden kolay gelsin ama menüde 3 tane ana yemek var içli köfte, biftek ve tavuk bence çok olur ya biftek yapın yada tavuk yapın derim içli köfteyide iptal ederdim ben olsam zeytinyagli bir sebze yemeği yapabilirsiniz bence.

Sebze yemeği eksik gibime geldi, ben çorba sebze yemeği ana yemek tatlı şeklinde gidiyorum sebzesiz bir iftar düşünemem.
Alternatif menü: mercimek çorbası, bamya-kabak- ıspanak vs sebze yemeği, ana yemekleriniz gayet iyi ama birini seçin ya et ya tavuk yapın, bulgur veya pilav veya patates püresi tercih edilebilir. Fırında kaşarlı mantar ve salata yeter de artar.
Tatlı içinde sütlü veya dondurmalı tatlılar tercih ederm ama çayla dondurma gitmez.
Son olarak kahve ikram edebilirsiniz yanına çikolata veya lokumu unutmayın
Kolay gelsin

Şimdiden kolay gelsin ama menüde 3 tane ana yemek var içli köfte, biftek ve tavuk bence çok olur ya biftek yapın yada tavuk yapın derim içli köfteyide iptal ederdim ben olsam zeytinyagli bir sebze yemeği yapabilirsiniz bence.

zeytinyagli eksik farkindayim ama esimin aileside benim ailemde et sever insanlar. kimse zeytin yagli fasulyenin yuzune bakmaz iftarda. zeytin yagli sarma desem bayagı ugrastirir beni kucuk cocugum var.

Back
X