İflas,haciz,bebeğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kahveyay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2022
396
235
53
Hamileydim işten ayrıldım. 1 ay sonra eşimi işten çıkardılar. 1,5 yıl süren işsizliğin ardından olan borcumuza yenisini de eklenince 1,5 m borcumuz oldu. Evimizi satışa çıkardık 7 ay satılmadı. Sonunca sattık ve iş kurduk. Borçları başka türlü ödeyemezdik bankalardan kağıtlar geliyordu! Bebeğim 4 aylıktı evden çalışıyordum. Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu. İkimizin de işi buydu yıllardır istedğimiz şeyi bu sebeplerle yapmaya karar vermiştik. bebeğim şuan 1,5 yaşında ve biz hiç bir ay cebimize borçlar harici para koyamadık. Direndik her yolu denedik ve tükendik. Yıkılmış hissediyorum kendimi.şuan 2.8 m borcumuz var bankalar ihtar çekti
sonu haciz. Bebeğim kucağımda haciz memurlarını nasıl karşılayacağım ben? Geldiklerinde ne yapmaya yetkileri var? İflas verince şirket olarak borçlar eşimin üzerine kalıp indirim dahi yapılmayacak diyor avukat.Farklı bir işe girsekte her bankanın 1 taksitini dahi aldığımız maaşlarla Ödeyemeyeceğimiz . Her borcu yapılandırdık onlarıda her ay ödeyemiyoruz. Tükendim , öyle üzgünüm ki sanki kalbim ağlıyor ,yorgunluğum ve bitmişliğim göz yaşlarımdan kalbime doğru akıyor sanki, hissediyorum.

Peki neden ısrarla evi satıp borcu ödeyip ille de is kurmak istediniz bu dönemde? Evi sattıktan sonra kalan para köşede dursaydı ikiniz de is bulup çalışsaydınız olmaz miydi? 1.5 yıl işsizlik uzun bir süre neden ille de kendi işiniz diye direttiniz?
Olan olmuş lakin canınızı alacak halleri yok.
Eşim de iki kere iflas etti ciddi maddi yıkımlar yaşadık ama ödedik geçti, bitti, gitti.
Üzülmeyin diyemiyorum çünkü kendim de çok üzüldüm, yıprandım ama şunu iyi biliyorum dibi görmeden çıkamıyorsun bu savaştan.

Son düzenleme:
Hamileydim işten ayrıldım. 1 ay sonra eşimi işten çıkardılar. 1,5 yıl süren işsizliğin ardından olan borcumuza yenisini de eklenince 1,5 m borcumuz oldu. Evimizi satışa çıkardık 7 ay satılmadı. Sonunca sattık ve iş kurduk. Borçları başka türlü ödeyemezdik bankalardan kağıtlar geliyordu! Bebeğim 4 aylıktı evden çalışıyordum. Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu. İkimizin de işi buydu yıllardır istedğimiz şeyi bu sebeplerle yapmaya karar vermiştik. bebeğim şuan 1,5 yaşında ve biz hiç bir ay cebimize borçlar harici para koyamadık. Direndik her yolu denedik ve tükendik. Yıkılmış hissediyorum kendimi.şuan 2.8 m borcumuz var bankalar ihtar çekti
sonu haciz. Bebeğim kucağımda haciz memurlarını nasıl karşılayacağım ben? Geldiklerinde ne yapmaya yetkileri var? İflas verince şirket olarak borçlar eşimin üzerine kalıp indirim dahi yapılmayacak diyor avukat.Farklı bir işe girsekte her bankanın 1 taksitini dahi aldığımız maaşlarla Ödeyemeyeceğimiz . Her borcu yapılandırdık onlarıda her ay ödeyemiyoruz. Tükendim , öyle üzgünüm ki sanki kalbim ağlıyor ,yorgunluğum ve bitmişliğim göz yaşlarımdan kalbime doğru akıyor sanki, hissediyorum.
Madem borc icin ev sattiniz niye illa kendi işimiz diye direttiniz ki?? Bir bucuk sene bos durup sürekli bankalara borclanana kadar eşiniz calisamazmiydi koca bir ev parasi gitmiş birde üstüne ev parasi kadar borcunuz var yazık günah

Belki başıma gelmediği için anlayamıyorum ama çocuklu insanın 1.5 yıl işsiz kalma lüksü olamaz, insan rastgele bir işe girer yine de çalışır. Ev satip macera peşinde de koşmaz. Yani hadi diyelim mecaraya atildi, baktı işler istediği gibi gitmiyor borçlar dağ olmadan gerekirse dükkanı kapatır yine maaşlı bir işte çalışır.
İnşaallah borçlarınızı ödersiniz ama karı koca mali yönetim konularinda maalesef beceriksizsiniz. Çevrenizden sizi kimse uyarmadi mi onuda bilmiyorum

Hayatta hersey bizler icin gelir gecer biter gider uzulmemeye calisin. Mali yonetim belli ki kotu, issizlik kismina birsey diyemem ama is kurma fikri bu dönem baska turlu sonuclanmazdi eski isletmeler zor dayandi
Bebege destek olacak kimse varmi? Ikinizde ise girip calisacaksiniz baska yolu yok saglik olsun yeniden ayaga kalktiginiz gunlere gelecektir

Peki neden ısrarla evi satıp borcu ödeyip ille de is kurmak istediniz bu dönemde? Evi sattıktan sonra kalan para köşede dursaydı ikiniz de is bulup çalışsaydınız olmaz miydi? 1.5 yıl işsizlik uzun bir süre neden ille de kendi işiniz diye direttiniz?
Eşim de iki kere iflas etti ciddi maddi yıkımlar yaşadık ama ödedik geçti, bitti, gitti.
Üzülmeyin diyemiyorum çünkü kendim de çok üzüldüm, yıprandım ama şunu iyi biliyorum dibi görmeden çıkamıyorsun bu savaştan.
Aynı yollardan geçtik hepsi bitti gitti şükür. Hiç sıkma canını haciz önce banka hesaplarınıza gelir. İflas gösterin bı işe girip çalışınca alacaklılar bankaya ihtar çekiyor her ay maaşınızın 4/1 ni alıyorlar. Biri biter diğeri başlar öyle bütün maaşla bir taksit/borç ödemezsiniz. Gelseydi benim evime haciz gelirdi. Allah yüreğini ferahlatsin

Borcu hic odememisler ki evi satip is kurmuşlar, borcu odedik kalanla iş kurduk demiyor

Şu dönemde hali hazırda 1.5 milyon birc varken ev satıp iş kurmak en büyük hatanız bence.
İnsanlar sattığının yerine yenisini 1 hafta sonra alırken zorlanıyor.
Keşke ev satildığında borçlarinizi ödeyip normal maaşlı bir işe girseydi eşiniz.
en azindan borçsuz kendi yaginda kavrulan bir aile olurdunuz.
Umarım ödeyebilirsiniz, icra geldiginde evde 2 tane olan eşyaları alabiliyor ama borçları odemek için işe girmeniz lazim yoksa hapis yolu aciliyor diye biliyorum.
Yanlış ise arkadaslar duzeltsin, işe girerseniz borclar siraya konup maasinizin belirli bir kismini alirlar elinizden gerisi geciminize kalır.
Faiz işliyodur muhtemelen şuan çalışmaktan başka çareniz yok, gerekirse ikişer iş yapilabilir, akşamları apartmanlardan çöp alma, yapabilecek konumdaysaniz ogrencilere ders vermek vs gibi.

Hata üzerine hata yapmışsınız ama geçmişe dair yapacak bir şey yok.
Arabanız varsa eşiniz kuryelik yapabilir mesela, paket başı iyi para olduğu iddiaları var. Borç ödenir gider dert etmeyin, sağlık elden gitmesin yeterki.

Ticaret yapacak kişilerin ilk etapta ortaya koydukları paraya ihtiyaçları olmaması gerek bence. 1-2 yıl direnebilecek ve parayı kaybettiğinde üzülmeyecek. Diger türlüsü işi bilmeyen insanlar için felaket oluyor.

Olan olmuş arkaya bakmanın kimseye faydası olmaz bebegınıze bakıcak birisi varsa işe girin çalışın

Bizimde kendi işyerimiz vardı pandemide ters taklak olduk. Benim 2 evim vardı 1 ini sattim borçları ödedim. Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur . Oldurmaya çalışmak tekrar bataklığa girmek gibi birşey. Esimde pandemiden sonra tekrar deneyelim dedi ( erkekler emir altında çalışmayı sevmiyorlar heleki kendi işyeri geçmişi varsa) . Ben 5 kuruş vermem sanada mani olmam 2 cocugun var dedim. Şuan asgari ücretin biraz fazlası gelirimiz var ama eve huzur geldi.

Öncelikle geçmiş olsun . Üzüldüm . Gerçekten üzüldüm .
şirket kurmaya nasıl cesaret ettiniz . Ben gerildim konunuzu okurken . Evde bebek var borç yığını var . Evinizi kaybetmişsiniz . Korkudan titremeniz gereken dönemde şirket kurmak gibi riskli bir iş .
Lütfen düzenli ödeme yapan bir işe girin .
Çocuğunuz var . Artık hayallerinizi değil onu düşünün . Gerçi o hayal büyük ihtimal eşinizindir . ( 1,5 yıl çalışmamasından anlıyorum ) Lütfen artık ona uymayın .

Borcu hic odememisler ki evi satip is kurmuşlar, borcu odedik kalanla iş kurduk demiyor
Ay bendeki kafaya bakar mısın ?
Evi satıp iş kurmak 1,5 milyon varken yapacagım bir şey olmayacagını düşündüğün için herhalde satıp borcu odediler kalanla da iş kurdular anladım.
Çok saçma olmuş eğer böyle ettilerse.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X