İdrar testleri

thisgirl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2022
14
0
1
25
Merhabalar bir sorum olacak.. İdrar testleri yalnızca erken gebeliği mi (5-6 haftalık gebelik) yakalar? Yani ilişki üzerinden 60-90 gün geçtikten sonra çıkan idrar testi sonucu kesin ve güvenilir midir?

Merhabalar bir sorum olacak.. İdrar testleri yalnızca erken gebeliği mi (5-6 haftalık gebelik) yakalar? Yani ilişki üzerinden 60-90 gün geçtikten sonra çıkan idrar testi sonucu kesin ve güvenilir midir?
İdrar testi 300 HCG üstünü gösterir. Bu da yaklaşık 4 haftalık gebelik. Evet üstünü de gösterir. Niye ki. Hesaplama ama son adet tarihinin ilk günü hesaplanarak yapılır. Genelde o tarihin14-16 gün aralığı döllenme olarak alınır. Yani adetiniz ne kadar gecikti. 10 gün gecikti testiniz 5 dk içinde pozitif ise hamilesin . Kan testine gidin.

Ben biraz paranoya içerisindeyim malesef ve bu durumu aşamıyorum burda okuduklarım da çok etkiliyor.
Ben en son Kasım ayında ilişkiye girdim ve neredeyse her gün oldu sanırım ama bir daha olmadı. Bazen kondom bazen geri çekilme ile gerçekleşti.
1 Kasım'da adet olmuştum 29 Kasım'da beklediğim günde geldi üzerine 27 Aralık ve 27 Ocakta da adet oldum. En az 4 gün süren kanamalardı. Fakat bu süreçte 2-3 kilo almam ve burda okuduklarımdan çok etkilendim ve 2 kez test yaptım. Biri iliski üzerinden 55 gün diğeri ise 80 gün sonrasındaydı ikisi de negatif.
Aslında hamile olmadığımı biliyorum ama bazen kafamı kurcalıyor bu soruyu da testlerime güvenmeli miyim diye sordum.. Yanıtınız için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…