Gebeliğe Hazırlık İdrar testi pozitif ama kan negatif...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hepsi baska markaydi acaba testmi bozuk dedim önce ama proteini duymamistim. Böbreklerimle ilgili bir sorunum olmadi ama bilmiyorum belkide vardir. Hafta ici dr gidecegim. Insallah kotu bisey degildirde testler bozuktur.

Hepsi baska markaydi acaba testmi bozuk dedim önce ama proteini duymamistim. Böbreklerimle ilgili bir sorunum olmadi ama bilmiyorum belkide vardir. Hafta ici dr gidecegim. Insallah kotu bisey degildirde testler bozuktur.
İnşallah aklınıza kötü bir sey getirmeyin... Büyük ihtimalle test bozuktur

Şöyle bir bilgi paylasmak isterim
  • Gebelik testinde bakılan hCG, alfa ve beta olarak iki alt üniteden oluşan bir polipeptid hormondur. LH hormonu da iki alt üniteden oluşur ve her iki hormonun alfa alt üniteleri aynıdır. Bu nedenle LH düzeyi yüksek birinde gebelik testi yanlış pozitif sonuç verir.
  • Psikotop iaçlar denilen depresyon ilaçları, parkinson ilaçları, sara ilaçları ve uyku ilaçları, LH üretimini artırır. Bu ilaçları kullananlarda artan LH, idrara çıkarak yanlış pozitif gebelik testlerine neden olabilir.

• Doğum kontrol hapları da LH salgılanmasında artışlara neden olabilir. Bu nedenle ilacın kullanımını bıraktıktan sonra 5 gün içerisinde yapılan idrarda gebelik testlerine güvenilmez. Yanlış pozitif çıkabilir.
  • İdrarda idrar yolu enfeksiyonu veya böbrek hastalıkları gibi nedenlerle protein çıkabileceği gibi bazen vajinal akıntılaran da idrar protein geçebilir. İdrardaki protein, gebelik testinde yanlış pozitiflik nedenlerinden biridir. Akıntınız, idrar yolu enfeksiyonunuz veya böbrek hastalığınız varsa idrarda gebelik testi yapmamalı veya sonucuna güvenmemelisiniz.
  • Menopoza girmiş kadınlarda kanda LH yükselir. Yükselen LH idrara da geçerek idrarda gebelik testinin yanlış pozitif çıkmasına neden olabilir.
  • Tiroid bezinin yeterli çalışmadığı hipotiroidilerde artan tiroid uyarıcı hormon (TSH), LH’ı da uyarıp artışına neden olarak idrarda gebelk testinin yanlış pozitif çıkmasına neden olabilir.

Böbrek sancım oldu benim idrar tahlili yapıldı protein yok ama idrar yolu enfeksiyonu var. Belki ondandır dedim idrardaki bişey neden olmuştur. Zaten şüphelenmiştim günden güne koyulaşması gerekirken aynı pembelikte oluyordu

Muhtemelen benimkide öyle herhalde bura sormam iyi oldu. Dr fidiym bakalim ne diyecek cok tesekkurederim hepinize

Benim de herhalde öyle olucak ne yapalim. Demekki bu idrar testine guvenmenek lazimmis. 5 tane farkli marka hemde hayirlisi artik nediyeyim
Benim komşum 5 ay regl olmadı hamile ola bilirsin dedim olamam 10 tane test yaptım dedi hastaneye bı gitti 5 aylık hamile çıktı bende hamileyken gebelik testi yaptırdım negatif çıktı ama 3 aylik hamileydim testlere güvenmeyin en güvenilir sonuç kan testidir canım boşu boşuna strese girmeyin mevsimselde gecikme yasana biliyor bu ay benimde 5 gün önce sadece leke geldi yerleşme kanamasidir dedim 1 hafta sonra regl oldum

şaka gibi neye inanacağımızı şaşırdık vallahiiii hayırlısı olsun hepimiz içiiinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…