Premature Bebekler İdil bebek annesine kavuşmuş

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar şimdi konuştum idil in ateşi düşmüş...hastanedelermiş test sonuçlanmamış ama şüphe varmış domuz gribinden bayramdada hastanede olacaklarmış biberonla besliyorlarmış çok şükür haberler iyi...

kızlar şimdi konuştum idil in ateşi düşmüş...hastanedelermiş test sonuçlanmamış ama şüphe varmış domuz gribinden bayramdada hastanede olacaklarmış biberonla besliyorlarmış çok şükür haberler iyi...

alkisalkisalkis:sm_cool::sm_cool::sm_cool: süper haber yumy cim atlatır minyatür prensesimiz bunuda olsun onların en güzel bayramı anne kız kucak kucağa oldukları zamanlar bu durumda her günleri bayrammış

dualarımız hem idile hemde tüm bebekler ve annelerine sevgili kızlar ve bebilerrrrrrrrrrrropuyorumnanaktan

olsun hastanedede olsa anne kız beraberler dimi bu bayramlıkta böyle olsun inş diyer bütün bayramlarda beraber olurlar evlerinde inş çabucak atlatır

Bugün bayramdan önce bir haber alayım diye hastaneyi aradım. İdilcik eve çıkmış fakat fenalaşmış hemen tekrar hastaneye kaldırmışlar. Hayati faaliyetleri durmuş tekrar müdahaleyle canlandırmışlar. Cuma gününden beri İdil önce yoğun bakıma daha sonra pediatriye alınmış. Şimdi de domuz gribinden şüpheleniliyormuş. Kan tahlil sonuçları henüz Çapa'dan gelmemiş ama domuz gribi tedavisine başlamışlar. İlnar'ın sesi kötüydü. Çok badireler atlattılar. İnşallah sonu güzel olur. Güçlü İdil bu sorunları atlatır, biran önce sağlığına kavuşur inşallah.

cok uzuldum sok oldum hatta dilimi essek arisi soksun ilnara Idile senden baska kimseyi yaklastirma babasi da uzak dursun diye mesaj atmistim bir hafta once.

İnşallah değildir canım. İlnar "çocuk servisindeyken ben yakalandım herhalde benden de İdile geçti" dedi ama inşallah domuz gribi değildir zaten idilcik solunum desteği alıyor bir de bununla mücadele etmesi onu çok zorlayacak.

test ne zaman sonuclanicak acaba? bir de kizlar bundan sonra nerden ulsacagiz ilnara; cok uzgunum hic beklemiyorduk boyle bir haber.

olsun hastanedede olsa anne kız beraberler dimi bu bayramlıkta böyle olsun inş diyer bütün bayramlarda beraber olurlar evlerinde inş çabucak atlatır
ya kizlar ne zaman belli olur acaba test sonucu, bir de niye cocuk servisine cikartiyorlarki boyle hassas durumda olan bir bebegi, cocuk servisine tabiiki gelicek domuz gribi tedavsindeki cocuklar.
cok uzuldum, yavrum surekli mucadele ediyor, Allahim yardim et ne olur.
kizlar yarin da birimiz arayalim onceki verilen numara gecerli mi hala? bende ev nolari da var olmadi yarin gece esini yakalamaya calisayim ne dersiniz?

merhaba arkadaşlar benim ikizlerimde aynı hastanede dünyaya gelmişti orda çalışan hemşirelerin bazılarının telefon numarası vardı en samimi olduğum hemşireyi aradım yeni doğan ünitesinde değilmiş artık ama arkadaş durumunu biliyormuş idil bebek iyimiş pediatri servisinde imiş tedavi altında ve iyiye gittiğini söledi benim bebeklerim küvezde iken yeni doğan ünitesinin içinde iki tane oda vardı taburcusu gelen bebekleri o odaya alırlar anne ile bebek orda kalır bir kaç gün anneye eğitim verilirdi ve tamamen streldi şimdi ise çocuk servisine alıyorlarmış çok saçma bi durum çünkü bebekler küvezden çıkıp eve geldiklerinde bile kimse ile temsa etmemeleri gerektiğini kendileri söylüyor ama bu durumu bile bile hasta olan çocuklarla aynı odada kalmalarına göz yumuyorlar ne diyeyimki bura türkiye demii ama iyimiş yani idil bebek ve anneside yanında .. anne kız birbirlerine destek oluyorlar bundan sonrası dahada güsel olur inş. onlar içinnn..

merhaba şimdi idil bebeğin annesi ilede görüştüm iyimiş tedavisi sürüyormuş annesi ile birlikte kalıyormuşlarr heppinize selamları varrrr görüşmek üzere

Son düzenleme:
gönül saol canım haber verdiğin için...
iyi olmalarına çooooooooookkk sevindim...
hadi idilim , hadi bebeğim biran önce iyileş annenle evine git meleğim...

az kaldı idilcik...evine geleceğin günler yakın....azıcık daha dayan, atlat şu giribi de, üzme anneciğini artık...bu bayramda dua edeceğim onlar için. ilnara güç kuvvet, idilciğime acil şifa olsun inşallah....

Merhaba Arkadaşlar,

Çok uzun zamandır sizlere yazamadım. Hastanede yattık yine. Arkadaşlarla sizlere haber yolladım.

İdil le ilgili inanın artık bende ne söyleyeceğimi şaşırdım. Herşey iyi giderken bir anda değişiyor. En son 24 kasımda tekrar cocuk servisinde yattık. 7 gün servistr kaldık. İnanın pisikolojk savaş yaşadık adeta. Bir gece İdil abartmıyorum 6-7 saat durmaksızın ağladı. Yavrumun bir zou olduğu belliydi. Defalarca nöbetci doktorlara gittik birşeyi yok bebektir aglar, gazı vardır dediler. Ama yavrum susmak bilmiyordu. Eşim de başladı ağlamaya çaresizsliğimize.. Öyle zor bir geceydi ki anlatamam. En sonunda Prematüre yoğun bakımdaki doktor 2 hemşire arkadaşla geldi. Başında açılmış olan damar yolunu kapatıp, ayağından açtı, aspirasyon yaptı.. Meğer yavrumun başındaki damar yolundaymı zoru. Hemşire damar yolunu değişince nasıl mışılmışıl uyudu anlatamam....

H1N1 şüphesiyle çocuk yoğun bakıma alınmıştı. Prematüre yoğun bakıma alınmamasının sebebi sanırım (konusurlarken duydum) diğer bebeklere bulaşmaması içindi. 2 gün cocuk yoğun bakımda kaldıktan sonra da 24 kasımda servise cıktık. 7 gün sonunda İdilde yine huzursuzluklar baş göstermişti ve reninde değişme vardı. Yapılan kan testlerinde kan gazlarında yükselme oluşmuştu. Kandaki karbondioksiti 75 lere gelmişti. Apar topar bir gece yine yoğun bakıma aldılar. Bu defa 4 aydır kaldığı prematüre yoğun bakıma alındı. Sonuçta ordakilere güvenim sonsuz oldugundan ne kadar üzülsemde yavrumdan ayrıldığpıma, kimlerle birlikte olduğunu bildiğimden bir nebzede olsa rahaqttım.

Doktorlar evimize hemsire desteğiyle taburcu etmelerinin daha uygun olacağını söyledi. Şimdi harıl harıl bebek hemşiresi arıyoruz. Günlük fiyatlarını duysanız dudaklarınız uçuklar.. Kim ne tutturabilirse.. Yvrum iyi olsun da, herşeye katlanırız artık diyoruz. İyi bir hemsireye bir an önce ihtiyacımız var. İnşallah biran önce buluruz da yavrumla evimize cıkabiliriz..

Biraz karısık anlattım sanırım.. Çok ama çok zor günler geciriyoruz.. Duasız bırakmayın bizleri..
İdilimin tüm teyzoşlarına - manevi annelerine - ablalarına selamları var..

Bu arada H1N1 yani domuz gribi şüphesiyle yatmıştık ya, Çapaya gitmişti tahşliller fakat sonuçlar gelmedi. Umarım bu iyi bir haberdir. Gerçi şüphe nedeniyle tamiflu kullanıldı. Umarım tekrar o gümnlere dönmeyiz, yavrum gzlerimin önünde solunumu durdu, ambulayarak hayata tekrar döndürdüler. Hayatımın en zor dakikalarıydı... Allah kimseye yaşatmasın..

Kızınla gurur duymalısın. Daha şimdiden hayata karşı ne kadar dayanıklı ve savaşçı. Yani başınıza gelmeyen kalmadı desem yeri herhalde. Allah beterinden saklasın. Ama minik İdil herşeye rağmen ne kadar güçlü. Hayata sımsıkı tutundu. İnşallah kısa zamanda istediğiniz hemşireyide bulur ve İdil'i evine getirirsiniz. Maalesef prematüre bebeklerin masrafları diğer bebeklere nazaran daha fazla oluyor. Ama ne yapalım onlar için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

bebektir aglar diyen doktoru Allaha havale ediyorum vicdansiz adi herif!!!!!!!!!!! yavrum bos yere aci cekmis o ayi yuzunden walla sinirden tepindim okuyunca.
ilnarcim sen gelmedikce ben hastanede oldugunuza ama seninde orda kaldigina gore iyiye gittiginizi dusundum hep. rahatsiz etmemek icin de burdan haberini bekledik.
aslinda premeture bebeklerde boyle gelgitler oluyor saniyorum baslarda; yani burda yazan arkadaslardan ogreniyorum, duzelicek ilnarcim her sey cok iyi olucak anne kiz ve baba bu sabrinizi Rabbim buyuk mutluluklarla taclandiracak Insallah.
inaniyorumki grip gb enfeksiyon ya da virus kisimlarini atlattiginizda cok hizli bir duzelme yasacak Idilcigimiz. hep dualarimda inan, hepimizin. maddi olarak da Allahim guc versin size hic kolay degil tum bu tedaviler simdi de hemsire.

Merhaba Arkadaşlar,

Çok uzun zamandır sizlere yazamadım. Hastanede yattık yine. Arkadaşlarla sizlere haber yolladım.

İdil le ilgili inanın artık bende ne söyleyeceğimi şaşırdım. Herşey iyi giderken bir anda değişiyor. En son 24 kasımda tekrar cocuk servisinde yattık. 7 gün servistr kaldık. İnanın pisikolojk savaş yaşadık adeta. Bir gece İdil abartmıyorum 6-7 saat durmaksızın ağladı. Yavrumun bir zou olduğu belliydi. Defalarca nöbetci doktorlara gittik birşeyi yok bebektir aglar, gazı vardır dediler. Ama yavrum susmak bilmiyordu. Eşim de başladı ağlamaya çaresizsliğimize.. Öyle zor bir geceydi ki anlatamam. En sonunda Prematüre yoğun bakımdaki doktor 2 hemşire arkadaşla geldi. Başında açılmış olan damar yolunu kapatıp, ayağından açtı, aspirasyon yaptı.. Meğer yavrumun başındaki damar yolundaymı zoru. Hemşire damar yolunu değişince nasıl mışılmışıl uyudu anlatamam....

H1N1 şüphesiyle çocuk yoğun bakıma alınmıştı. Prematüre yoğun bakıma alınmamasının sebebi sanırım (konusurlarken duydum) diğer bebeklere bulaşmaması içindi. 2 gün cocuk yoğun bakımda kaldıktan sonra da 24 kasımda servise cıktık. 7 gün sonunda İdilde yine huzursuzluklar baş göstermişti ve reninde değişme vardı. Yapılan kan testlerinde kan gazlarında yükselme oluşmuştu. Kandaki karbondioksiti 75 lere gelmişti. Apar topar bir gece yine yoğun bakıma aldılar. Bu defa 4 aydır kaldığı prematüre yoğun bakıma alındı. Sonuçta ordakilere güvenim sonsuz oldugundan ne kadar üzülsemde yavrumdan ayrıldığpıma, kimlerle birlikte olduğunu bildiğimden bir nebzede olsa rahaqttım.

Doktorlar evimize hemsire desteğiyle taburcu etmelerinin daha uygun olacağını söyledi. Şimdi harıl harıl bebek hemşiresi arıyoruz. Günlük fiyatlarını duysanız dudaklarınız uçuklar.. Kim ne tutturabilirse.. Yvrum iyi olsun da, herşeye katlanırız artık diyoruz. İyi bir hemsireye bir an önce ihtiyacımız var. İnşallah biran önce buluruz da yavrumla evimize cıkabiliriz..

Biraz karısık anlattım sanırım.. Çok ama çok zor günler geciriyoruz.. Duasız bırakmayın bizleri..
İdilimin tüm teyzoşlarına - manevi annelerine - ablalarına selamları var..

İlnarcım minyatür prensesimiz ne kadar güçlü ben onun her şeyi atlatıp fıstık gibi bir kız olduğuna inanıyorum. Geçirdiğiniz zor gece için inan içim acıdı ve malesef insan kıymeti bu kadar bizim ülkemizde.benzerini ben hastanede yatarken yaşadım yoğun bakımdan çıkalı 5 gün olmuş epidural enestezi de taburcu olurken çıkartılırmış bahanesiyle iğne bırakılmış kolumdaki damar yolu tıkanmış artık ilaç gidemez olmuş ateşim 40 ın altına düşmez olmuştu. bunu hemşire ve dr lara anlatamadım başhekimi çağırdım o görünce gözleri patladı çıkartık bu iğneleri diye damar yolu değişti ateşim düştü ve rahatladım.
ilnarcım küçük kuzumuz nasıl acılara katlandığını biliyorum ama sen çok güçlü bir bebeksin bunları aşıcak ve her şeyi unutup annen ve babanada unutturucaksın.

canım çok merak ettik.. dualarım seninle ve kızınla..
Allahın izniyle en kısa zamanda herşey güzel olacak..

ilnarcım Allah sana sabır idilimize de güç versin. inşallah herşey yoluna girer iyi bir hemşire bulursunuz. inan hep dualarımdasınız

Bu arada H1N1 yani domuz gribi şüphesiyle yatmıştık ya, Çapaya gitmişti tahşliller fakat sonuçlar gelmedi. Umarım bu iyi bir haberdir. Gerçi şüphe nedeniyle tamiflu kullanıldı. Umarım tekrar o gümnlere dönmeyiz, yavrum gzlerimin önünde solunumu durdu, ambulayarak hayata tekrar döndürdüler. Hayatımın en zor dakikalarıydı... Allah kimseye yaşatmasın..

canım çoook geçmiş olsun..seni en ii anayan benim..aynı şey kızım bronşit olmuştu ve hastanede yatıyoduk..aspire oldu ve mosmor kesildi.eli ayağı düştü..öldü sandım ve çok korktum..şansım hastanede olmemız ve dehal müdahale edilmesiydi..Allah kimseye bu acıyı yaşatmasınmafoldumben..insanın hayatında geçirebileceği en zor imtihan bu..

Hemşiremizi bulduk çok şükür. Çok iyi bir ablası var ıdilimin. Bugün hemşiremizle birlikte doktorla görüşmeye gidicez. ılk defa ıdilim le hemşire ablası karşılaşacaklar. Prematüre bebeklerle ilgilenen yoğun bakım hemşiresi bulduk. Allah razı olsun kendisinden, yardımcı olmayı kabul etti. Ücret konusunu konuşmadık hiç, artık ne isterse de boynumuz kıldan ince, yeterk yavrum iyi olsun da...

Söyledğim gibi, doktorla görüşmeye gidicez hemşiremizle birlikte. Son kez kan tahlilleri yapılacaktı dün, (belkide bugüne kalmıştır.) Şayet birşey cıkmazsa belki taburcu ederler. Hemşirenizle gelin dediler çünkü. ınşallah bu defa servise yatırmadan direk eve çıkartırlar. Servisten enfeksiyon kapmasından cok korkuyorum. Her defasında özel odada kaldık ama nafile.. Yinede almıştı enfeksiyon.. Allahım şu günleri sağlıkla ve hayırlısıyla bir atlatabilsek... ınşallah sizlere güzel haberlerle dönebilirim...

Back