6 yıl Batı’da çalışıp istediğim ilçe merkezine giderdim demişsiniz ama ben 11 yıllık öğretmenim daha memleketimin ilçesine gidemiyorum , sizin ki idealistiklten ziyade mecbur tercih gibi olmuş bence .. Ayrıca 23 Nisa’nda velilere hoşgeldiniz diye öpmek ne demek ya , sen öğretmensin bir ağırlığın olmalı , bence velilerde siz de bir ağır öğretmen profili görmediği için bu şekilde davranıyorlar
Canım şu anda çalıştığım köyün bağlı olduğu ilçede birçok okul vardı ve ben yazmadım. Batı'dan doğuya geldim ayrıca. Doğudan batıya gitmeye çalışmıyorum. Ayrıca branşın ne olduğu da önemli. Bu arada bu ortamda neden yalan söyleyeyim. Hayır yaranmaya çalışacam desem kime neden? 11 yıllık bir öğretmensiniz biraz mantıklı yorumlar yapın.
Düşünün çok iyi yerlerde çalışıyorsunuz. Zorunlu hizmet yükümlüsüsünüz. Tayin istiyorsunuz isterken de şunları düşünüyor ona göre tercihlerinizi yapıyorsunuz. Ben 6 yıl boyunca iyi yerlerde çalıştım. Köyde çalışmalıyım o duyguyu tatmalıyım. İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Burda ikinci yılım. Birçok zorlukla karşılaştım okula gelme isteğim çok az idare problemli derken dün 23 Nisa'n kutlamaları için okula geldik. Çantam sınıftaydı. Biri paramı çalmış yaklaşık 200 tl. O parayı da arkadaşım vermişti benim nakit param var sen ek hesaba düşme maaşın yatınca verirsin demişti. Bu sabah gelince normalde cüzdanımda olması gereken fişleri Sınıfta ortalıktan görünce direk cüzdana baktım farkına vardım. Bir de zoruma giden bunu yetişkinlerin yapmış olması. Ayrıca köyün durumu çok çok iyi hepsinin kapısında son model arabalar vs bizim arabalarımızla dalga geçiyorlar. Ve kızlar gerçekten çok soğudum. İki yılım var. Galiba bu da benim sınavım
Eşit: kendimi yanlış ifade ettim. Söz konusu para değil daha birsürü şey. Ben o paranın bilmem kaç mislini zaten harcamışım sınıfım için.
Hep arkadaşlarımla iletişim halindeyiz. Bir ay önce Antalya'dan 3 koli oyuncak kırtasiye malzemesi vs geldi. Gelen oyuncaklara müdür bile göz dikti alacam dedi. Ben hayır kesinlikle vermiyorum dedim. Kavga edecektik başka öğretmenler devreye girdi. Gelen oyuncaklardan bir kısmı kayıp benim bir Öğrencim çalmış. Ailesini çağırıyorum gelmiyorlar. Zaten kadın ilk dönem gelip benimle kavga etmişti. Kavga sebebi Suriyeli bir kız var. Neymiş o oğlunun bişeyini almış. Ve tüm köylü o Suriyeli çocuğu hedef aldı. Üst üste yersiz şikayetler geldi.müdür dedi ailesine söylicem okuldan alsınlar. Kesinlikle izinvermiyorum dedim. Ve en temiz en akıllıçocuklardan biri o. En fakir aynı zamanda.
Yazan oldu mu bilmiyorum .
Hanımefendi madem köyün durumu çok iyi neden oyuncak , kırtasiye malzemesi yardımı alıyorsunuz ? Cidden çok şaşırdım şimdi , köy okulu ihtiyacları var diye gönderilenler yanlış adreslere mi gidiyor ?
Öğretmensin ya paran çalınacak susacaksın vurulacak acımadııkiii diyeceksinnn yoksa idealist olmazsın kuzucum ha bi de iyi niyetinin karşılığını alırsın ah ülkem güzel ülkem eğitim şart ne zaman anlayacak
Canım şu anda çalıştığım köyün bağlı olduğu ilçede birçok okul vardı ve ben yazmadım. Batı'dan doğuya geldim ayrıca. Doğudan batıya gitmeye çalışmıyorum. Ayrıca branşın ne olduğu da önemli. Bu arada bu ortamda neden yalan söyleyeyim. Hayır yaranmaya çalışacam desem kime neden? 11 yıllık bir öğretmensiniz biraz mantıklı yorumlar yapın.
Yazan oldu mu bilmiyorum .
Hanımefendi madem köyün durumu çok iyi neden oyuncak , kırtasiye malzemesi yardımı alıyorsunuz ? Cidden çok şaşırdım şimdi , köy okulu ihtiyacları var diye gönderilenler yanlış adreslere mi gidiyor ?
Öğretmensin ya paran çalınacak susacaksın vurulacak acımadııkiii diyeceksinnn yoksa idealist olmazsın kuzucum ha bi de iyi niyetinin karşılığını alırsın ah ülkem güzel ülkem eğitim şart ne zaman anlayacak
Olayin sokuyla sogudunuz sanirim ama sakin kafayla ve durumu sindirdikten sonra dusununce bu olayin her yerde basiniza gelebilecegini, butun koyun bir araya gelip sizin paraniza goz dikmedigini anlarsiniz.
Olayin sokuyla sogudunuz sanirim ama sakin kafayla ve durumu sindirdikten sonra dusununce bu olayin her yerde basiniza gelebilecegini, butun koyun bir araya gelip sizin paraniza goz dikmedigini anlarsiniz.
Anladım. Şu an daha farklı bakıyorum. Köy imamının evine gittim. Olayı anlattım. Cemaate söyleyeceğim dedi. En azından bilsinler ki böyle bir durum var. Herkes çocuğunu uyarsın. Ben devam ediyorum eskisi gibi. Hummalı bir şekilde anneler günü için hazırlık yapıyorum. Mutlu etmek istiyorum insanları. Bakalım. Hayat tecrübeler bütünü ne de ols.