• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdealist bi öğretmenin sömürülen duyguları. Sınırlarla param çalındı

blmce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2016
982
1.120
113
Düşünün çok iyi yerlerde çalışıyorsunuz. Zorunlu hizmet yükümlüsüsünüz. Tayin istiyorsunuz isterken de şunları düşünüyor ona göre tercihlerinizi yapıyorsunuz. Ben 6 yıl boyunca iyi yerlerde çalıştım. Köyde çalışmalıyım o duyguyu tatmalıyım. İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Burda ikinci yılım. Birçok zorlukla karşılaştım okula gelme isteğim çok az idare problemli derken dün 23 Nisa'n kutlamaları için okula geldik. Çantam sınıftaydı. Biri paramı çalmış yaklaşık 200 tl. O parayı da arkadaşım vermişti benim nakit param var sen ek hesaba düşme maaşın yatınca verirsin demişti. Bu sabah gelince normalde cüzdanımda olması gereken fişleri Sınıfta ortalıktan görünce direk cüzdana baktım farkına vardım. Bir de zoruma giden bunu yetişkinlerin yapmış olması. Ayrıca köyün durumu çok çok iyi hepsinin kapısında son model arabalar vs bizim arabalarımızla dalga geçiyorlar. Ve kızlar gerçekten çok soğudum. İki yılım var. Galiba bu da benim sınavım

Edit1: kendimi yanlış ifade ettim. Söz konusu para değil daha birsürü şey. Ben o paranın bilmem kaç mislini zaten harcamışım sınıfım için.
Hep arkadaşlarımla iletişim halindeyiz. Bir ay önce Antalya'dan 3 koli oyuncak kırtasiye malzemesi vs geldi. Gelen oyuncaklara müdür bile göz dikti alacam dedi. Ben hayır kesinlikle vermiyorum dedim. Kavga edecektik başka öğretmenler devreye girdi. Gelen oyuncaklardan bir kısmı kayıp benim bir Öğrencim çalmış. Ailesini çağırıyorum gelmiyorlar. Zaten kadın ilk dönem gelip benimle kavga etmişti. Kavga sebebi Suriyeli bir kız var. Neymiş o oğlunun bişeyini almış. Ve tüm köylü o Suriyeli çocuğu hedef aldı. Üst üste yersiz şikayetler geldi.müdür dedi ailesine söylicem okuldan alsınlar. Kesinlikle izinvermiyorum dedim. Ve en temiz en akıllıçocuklardan biri o. En fakir aynı zamanda.

Edit2: Şu an daha farklı bakıyorum. Köy imamının evine gittim. Olayı anlattım. Cemaate söyleyeceğim dedi. En azından bilsinler ki böyle bir durum var. Herkes çocuğunu uyarsın. Ben devam ediyorum eskisi gibi. Hummalı bir şekilde anneler günü için hazırlık yapıyorum.Mutlu etmek istiyorum insanları. Bakalım.Hayat tecrübeler bütünü ne de ols.

Son düzenleme:
C
Calan bir veya iki kisi
Butun köyden sogumanin alemi var mi ?
Oysa ki gittigin her yerde bir hirsizla karsilasma ihtimalin varken boyle dusuncelerle doldurma kendini.
canım genel olarak köy problemli. O nedenle köyden soğuyorum. Sizin yerinizden olsam ben sen öyle düşünürdüm. Ama İnan'ın çok farklı.

bence çok da idealist değilmişsin. 200 lira için ideallerden vazgeçilmez zira.
benim kardeşim bir köyde çekmediği çile kalmadı. 200 lirası çalındaydı sadece ne sevinirdi :KK70:
Söz konusu para değil ki bunu anlayamıyorsunuz galiba. Benim bahsettiğim fiziksel koşullar vs değil. Ben köye gelirken fiziksel koşullara karşı mücadele edeceğimi düşünüyordum ama durum çok farklı.

Öğrencilere sık sık tembih ediyoruz sınıfta para bırakmayın diye, keşke tedbirli olsaydınız siz de.
Benim sınıfım ayrı okuldan bağımsız bir bina. Benim de ihmalkarlığım olmuştur evet ama ben mi gözümde büyütüyorum acaba. Hani bi köy gelenler belli insan köyünde çalışan emek harcayan öğretmene nasıl böyle bişey yapar. Üstelik bunu dile getirirsem beni suçlarlar. Yolumu keserler. Arabamı çizerler.

Söz konusu para değil ki bunu anlayamıyorsunuz galiba. Benim bahsettiğim fiziksel koşullar vs değil. Ben köye gelirken fiziksel koşullara karşı mücadele edeceğimi düşünüyordum ama durum çok farklı.

ama şu an senin bize yazdığın tek sorun 200 liranın çalınması. baya detaylı olarak onu anlatmışın. ek hesaba girmemek için arkadaşının verdiği 200 lira falan gibi.
kaldı ki şu an memleketim de çalışıyorum iş yerimde de maalesef çantamdan çalınabilir.
hatta yüksek korunaklı bir kurumdaydım bundan önce. arkadaşın 3 kere parası çalınmış vatandaş tarafından. olabiliyor yani.

ama şu an senin bize yazdığın tek sorun 200 liranın çalınması. baya detaylı olarak onu anlatmışın. ek hesaba girmemek için arkadaşının verdiği 200 lira falan gibi.
kaldı ki şu an memleketim de çalışıyorum iş yerimde de maalesef çantamdan çalınabilir.
hatta yüksek korunaklı bir kurumdaydım bundan önce. arkadaşın 3 kere parası çalınmış vatandaş tarafından. olabiliyor yani.
Arkadaşımın o davramışından bahsederken aslında bir taraftan iyi düşünen iyilik isteyen insanlar var bir taraftan bu tür insanlar.

İyi de sorun, param çalındı kameralardan bakıp bulacağım Allahtan üstündeki seri numaraları kaydediyorum ben paraların diye ortalığı karıştırın. Bulamasanız bile o korku yeter.

Bakın sokakta çalınabilir bir kurumda çalınabilir. Bu da. Ama ben nüfusu belli olan bir köyden ayrıca 23 Nisa'n kutlamalarına gelen sınırlı sayıda insandan bahseaiyorum. Hepsini tanıyorum yüz yüze bakıyoruz. Bu insanı hayal kırıklığına uğratıyor.

Benim sınıfım ayrı okuldan bağımsız bir bina. Benim de ihmalkarlığım olmuştur evet ama ben mi gözümde büyütüyorum acaba. Hani bi köy gelenler belli insan köyünde çalışan emek harcayan öğretmene nasıl böyle bişey yapar. Üstelik bunu dile getirirsem beni suçlarlar. Yolumu keserler. Arabamı çizerler.
İdealist olma sebebiniz neydi ki. Yani hayallerde ben öğrencilere şöyle iyi olacağım şöyle fedakarlık yapacağım karşılığında onlar da birer azimli öğrenci ve sevgi pıtırcığı olacağı miydi? Biz ne imkansizliklar icin de bu vatana ne hayirli evltlar yetistirdik demek miydi? Siz de bir şey başarmanın şevkini yasayacaktiniz herhalde. Neyse hayatın gerçekleri böyle değil. Öğrenmiş oldunuz. İnsanlar hırsız yalancı, sapık, cirkef ve daha bir suru kötülük barındırır. Kimse de kimsenin şovalyeligine muhtaç değil.

İyi de sorun, param çalındı kameralardan bakıp bulacağım Allahtan üstündeki seri numaraları kaydediyorum ben paraların diye ortalığı karıştırın. Bulamasanız bile o korku yeter.
Siz bilmiyorsunuz ya hep derler yaşayan bilir. :) burası çok farklı. Yarın bir gün sorun çıksa köye jandarmayı sokmazlar. Kameralar Yok zaten. Ortaokul çağındaki çocuklar keleşle geziyor

İdealist olma sebebiniz neydi ki. Yani hayallerde ben öğrencilere şöyle iyi olacağım şöyle fedakarlık yapacağım karşılığında onlar da birer azimli öğrenci ve sevgi pıtırcığı olacağı miydi? Biz ne imkansizliklar icin de bu vatana ne hayirli evltlar yetistirdik demek miydi? Siz de bir şey başarmanın şevkini yasayacaktiniz herhalde. Neyse hayatın gerçekleri böyle değil. Öğrenmiş oldunuz. İnsanlar hırsız yalancı, sapık, cirkef ve daha bir suru kötülük barındırır. Kimse de kimsenin şovalyeligine muhtaç değil.
Haklısın

Bakın sokakta çalınabilir bir kurumda çalınabilir. Bu da. Ama ben nüfusu belli olan bir köyden ayrıca 23 Nisa'n kutlamalarına gelen sınırlı sayıda insandan bahseaiyorum. Hepsini tanıyorum yüz yüze bakıyoruz. Bu insanı hayal kırıklığına uğratıyor.

ilk defa başına geliyor herhalde. yurtta 8 kişilik oda da paralarımız çalınıyordu. üstelik bunlar üniversite eğitimi gören yüz yüze baktığınız arkadaşlarınız. düşünsene durumu!
ben hala dediğimi savunuyorum.
hatta eşimin yeğeni gözümün içine baka baka her gittiğimde çantamda ne var ne yok çalıyor. artık cüzdanımı yanıma almıyorum. ki kendisi evin tek çocuğu her istediğini yaparlar. her yerde oluyor maalesef. biz hayallerimizi ideallerimizi bu tür insanlara göre şekillendirmemeliyiz.

Back