• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan İdeal nişanlılık ve sözlü kalma süresi

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

hayalim_3_kelime

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
207
2
318
39
Hanımlar merhaba,

Kısmetse yakın zamanda kardeşimi sözlenecek tabii ardından nişan ve düğün olacak ama daha isteme bile olmadan sevgilisi ile tarihler konusunda tartışlamalar çıkmaya başlamış. Biz 2-3 ay sonra söz ondan sonrada 10-11 ay nişanlı kalma sonrasında düğün istiyoruz. Hem nişan ve düğünün yaz ayına gelmesi, hem sözlülük ve nişanda çiftin birbirini iyi tanıması hemdee ailelerin kaynaşması ve birbirini tanıması ve rahat rahat düğün hazırlıkları için bu kanıya vardık. Biz gaziantepliyiz onlar ise izmirli. ama kız tarafı işi aceleye getirip sözden 1 ay sonra nişan ondan 2-3 ay sonrada düğün istiyorlar. Sizce söz ve nişan için idael süre nedir.

ekleme yapıyım. birbirlerini 16-17 aydır tanıyorlar ama kardeşim ve biz ailecek aceleye gelsin istemiyoruz. kardeşim 26 gelinimiz ise 22 yaşında

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba,

Kısmetse yakın zamanda kardeşimi sözlenecek tabii ardından nişan ve düğün olacak ama daha isteme bile olmadan sevgilisi ile tarihler konusunda tartışlamalar çıkmaya başlamış. Biz 2-3 ay sonra söz ondan sonrada 10-11 ay nişanlı kalma sonrasında düğün istiyoruz. Hem nişan ve düğünün yaz ayına gelmesi, hem sözlülük ve nişanda çiftin birbirini iyi tanıması hemdee ailelerin kaynaşması ve birbirini tanıması ve rahat rahat düğün hazırlıkları için bu kanıya vardık. Biz gaziantepliyiz onlar ise izmirli. ama kız tarafı işi aceleye getirip sözden 1 ay sonra nişan ondan 2-3 ay sonrada düğün istiyorlar. Sizce söz ve nişan için idael süre nedir.
Eğer birbirlerini 3-4 sene gibi uzun süredir tanıyorlarsa ve 2 tarafta maddi olarak dügüne hazırsa ne kadar ara az olursa o kadar iyi derim ben sonra sorunlar başlıyor yok bayram gelenekleri aramamalar vs. biz 5 yıldır beraberiz nişanlıyız şuan keşke maddi olarak durumumuz olsa hemen evlensek çok sorun yaşıyoruz çünkü ailelerden ötürü :) mecburen 1.5 sene gibi bir süre beklicez oda uzun dönem askerlik yaparsa , kısa dönem gidip gelirse iş bulcak para biriktir derken işimiz uzucak :(

benimde aynısı oldu..
istemeye geldiler 1 ay sonra nişan,3 ay sonrada düğün oldu..
eşimle de 1 yıl flörtümüz olmuştu..tabi birde dayım 5 yıldır tanıyordu eşimi iş yerlerinden..
bence çok uzatmak iyi değildir..ne kadar uzarsa o kadar suyu çıkarmış..
ama tabi karşı tarafı ne kadar tanıdığınıza da bağlı bu..
yabancılar sonuçta alelacele olsun istememeniz çok normal fazla tanımıyorsanız..
bence 6 aydan fazla nişanlı kalmak pekde iyi değildir..

Son düzenleme:
kişilerin birbirini tanımadan söz nşn yapmalarına karsıyım... birbirlerini tanımalı sonra evliliğe karar vermemeliler yani nişanlılık sadece hazırlık aşaması için gececek sürede ve ailelerin birbirni tanımaları yakınlasmaları icin gerekli bence

eger iki kişi birbirini tanımıosa nişaz-söz uzatıp da hadi o sürede tanısınlar denmemeli cunku yanlıs tanınıyor... aileler vs gibi dıs etkenlerden bu dönemlerde sornlar cok yasanır cunku

birbirlerini tanıayarak bir yola cıkmıslarsa 6 aydan fazla uzatılmaması taraftarıyım... ben de uzun zaman nişanlı kalanlardanım ama şimdiki aklımı sorsan 6 ay kala yapardım her seyi

cunku gereksiz aile stresleriyle ugrasıyorum...

yani bence kardeşin karsısındaki adamı tanıosa oncesinden beklemesin evlensin uzatmayın bos yere maddi anlamda da sorun yoksa

ama yok tanımıosa bu sürede tanısın adamı diosanız iyi dusunun bence nişan-söz olaylarına girmeden tanısınlar once sonra dugun yakınken yapın bu resmi adımları

14 aydır nişanlı ve 6 ay daha nişanlı kalıcak birinden tavsiyelerdir :31:

biz tamamen nişanlımın nişanlı kalma hevesinden illa resmi adım olsun diretmesinden dolayı bole erken yaptık... bana kalsa ideal zaman bu yıldı

Kendimden örnek vereyim;
Aralıkta ailelerimiz tanıştı, mart ayına kadar sürekli görüşüldü.
Martta sözlendik. Daha fazla görüşmeye başladık ve haziranda nişanımız oldu.
Eylülün sonunda evlendik.
Biz birbirimizi tanıyoduk ve ben eşimden emindim. Aile yapılarımız, anlayışımız birbirine yakındı onlarda görüştükçe birbirlerine ısındılar.
Şehirler arası en fazla ne kadar görüşülebilir bilemiyorum ama bildiğim bişey var nişanlılık dönemi güzel oldugu kadarda stresli. Uzadıkça sorunlar çıkabilir. Ben 3 ay nişanlı kaldım bi 3 ay daha çekemezdim sanırım. İnsan kaç parçaya bölünmek zorunda kalıyo, kaç kişiyi idare etmek zorunda kalıyo oy oyy. :ssz:

Bence kararı etkileyecek en önemli şey kardeşiniz o insandan ve ailesinden emin mi?
Uzatmak istememeleri yaşları mı, uzun zamanda birlikte olmaları mı?

Kısacası ideal nişanlılık süresi diye bişey yok.
çiftin birbirini ne kadar iyi tanıdıgıyla alakalı uzar yada kısalır bu süre. Ailelerde etken elbette.

Hayırlı olsun.

Hanımlar merhaba,

ekleme yapıyım. birbirlerini 16-17 aydır tanıyorlar ama kardeşim ve biz ailecek aceleye gelsin istemiyoruz. kardeşim 26 gelinimiz ise 22 yaşında

bu işin ideali diye bir şey yok , çok aceleye getirmek de iyi olmaz ama
yaza gelsin derken sanırım 2013 değil 2014 yazını hesaplıyorsunuz o kadar uzatmaya gerek yok.
eğer niyet ciddiyse söz için 2 3 ay beklemeye gerek yok bence mesela
antep -izmir arası uzak kız tarafı da madem bu kadar hevesli ise
gidin bir seferde istemenizi sözünüzü yapın
kız tarafı mesela sömestr gibi nişanını yaparsa siz de yaz sonuna düğün yaparsanız nişandan sonra hazırlanmak için 6 ay kadar süreniz olur yeterli de gelecektir.
2 -3 ay çok gerçekci degil bence düğün için
ev tutulcak esya alınacak dizilecek gelinligi dügün hazırlıgı vs derken yetismez
tabi maddi durumunuz da önemli
kız tarafı siz 1 senede hazırlanabilecekseniz sizi zorlamamalı
ben 11 ay nişanlı kaldı bence uzundu gereksiz bir süre oldu bizim için zaten 4 senedir çıkıyorduk , sırf yaza denk gelsin diye öyle olmak zorunda kaldı aslında.

Hanımlar merhaba,

en ideal nişanlı kalma süresi 6 aydır bence,zaten nişan zamanı birbirini tanıma zamanı:) herşeyın fazlası zarar bence ideal yolu bulmak aılelerın ve cıftlerın bılecegı ıstır :)

Back