hediye alarak iyi görümce olamazsınız , iyi ilişkilerle iyi görümce olursunuz ancak , baştan mesafeyi koruyun, tanıdıktan sonra yakın olmak istiyorsanız - çift taraflı - o zaman muhabbeti artırırsınız.
İşime karışmayan , benden beklenti içine girmeyen elti , kv ideal elti kv dir benim gözümde. Not: Görümcem yok , görümceyim
Anlaşan görümceler var benim gördüğüm endişelenmeyin iyi niyetinizi anladığında o da size o iyi niyetle yaklaşır.
Hatta ben görümcem yok ama olsun isterdim. İki erkek kardeşi var eşimin pek anlaşamıyoruz kız kardeşi olsaydı eminim daha güzel anlaşırdık belki özel vakit de geçirirdik.
Mesela benim annemler 6 kardeş tek erkek çocuk var. Herkes altı kaynanalı eve kız verme demişler o dönemde yengemin annesine. Ama yengem de uyumlu bir kadın olunca bizim altıncı teyzemiz de o oldu. Her şeyimize canı gönülden koşar benim teyzemden farkı yoktur, o kadar severim, severiz.
Annemler de gerçi hiç kardeşlerinden ayırt etmediler. Sanırım burada püf noktası kendi kardeşine gösterdiğin anlayışı göstermek. Aile içinde dayımla yengem bir konuda anlaşamaz annemlere fikir sorarlarsa mesela annemler her zaman hak verdiklerini söyler. Yani abilerini kayırmaz. Haksızsa da yengem haklı derler. Yada emek verdiği bir şeye gereken özeni gösterirler. Düzenine asla karışmazlar. Aldığı bir şeye kulp takmazlar. Abilerinin doğumgünlerini atlamadıkları gibi yengeminkini de asla atlamazlar mesela.
Yani evet tanımadan hediye vermeniz belki yanlış anlaşılır. Ama eminim zamanla sizin müdahale etmemeniz, anlayışınız, adil oluşunuz farkını gösterir.
Yengem kendi kardeşlerimden ayırt etmem onlar da ayırt etmez sağolsunlar der hep. Sanırım püf noktası bu. Adil olmak ve kardeşini kayırmamak tarafsız olmak. Sevmek için gayret gösterirse iki taraf da anlaşır.
Umarım sizin iyi niyetinizi hak eden bir yengeniz olur. Çok çok iyi geçinirsiniz. Sizin gibi iyi niyetli görümceler olması mutluluk verici. Umarım yenge de iyi niyetli bir yengedir ve iyi anlaşırsınız.
ne gizel düşünmüşsün
yalnız herkesin zevki başkadır bence beraber alışverişe çıkın kendi beğendiğini alsın içine siner
inşallah çok mutlu olursunuz birbirinize karşı anlayışlı olun tanışma aşamasında farklılıklar olacaktır.