İdeal görümce???

Ilk kardesim evlendiginde iyi gorumce olmak degil de resmen bir kizkardes olmayi denedim. Kendisi gorumce kontenjaninin acik oldugunu gorunce kendisi gorumcelik yapmaya kalkti.

Ikinci kardesim nisanli. Hic bir seyine ugrasmiyorum, ne haliniz varsa gorun modundayim ve benden iyisi yok.

Buradan dersini kendin cikar.

bende görümceyim ..aynennnnnnnnnn senin anlattığın gibiydi çok iyiz falan arakdaşız ooooo çok güzel kız kardeşim gibi lafları falan ..düğün hazırlıklarında ben annemin babamın bile karşısında durdum gelinin her istediğini yapmak için ..anne bi tek oğlumuz var yapalım baba bi tek oğlumuz var onuda yapalım ...her şey güzel gelin mutlu yüzünü güldürüyoz sanarken herşeye karışan görümceye çıktı adım anlayamadım bile nie böle olduğunu ..halbuki bana hep sen görümcem değil arkadaşımsın diyodu düğünden sonra bide baktım ki o güleryüzlü kız gitti buz gibi hiç gülmeyen biri geldi ...anladım ki benimle işi bitti herşeyi yapıldı nasılsa ..samimiyeti kaldırmaya çalışıyor ..olabilir dedim saygı duydum şimdi yine iyiz ..ama benim hayallerim gitti sanıyodum ki kardeşimle sürekli görüşürüz komşuculuk oynarız ..şimdi kardeşimi bile zor görüyorum çalışıyorum yoruluyorum diye sürekli sölendiği için asla o çağırmassa evine gitmem..çağırdığında da elimden geldiğince ya erkenden giderim onun yemek yapmasına yardım ederim beraber yaparız beraber toplarız sırf yük olmamak..yada evimde yaparım bişiler götürüm yani yük olmamak için elimden geleni yaparım...bende çok çağırmam o gelmek isterse gelir ..yada hep beraber annemlerde görüşürsek görüşürüz o kadar..haaaaa aramız bozuk mu hayır iyiz ama iyiz işte uzaktan uzaktan
yani canım benim mesafeli ol yaranamassın

İki görümcem var küçük olan arkadaşımdı zaten kardeşiyle evlendim görümcem oldu ama ne o kabul eder görümce sıfatını ne de bana gelin gibi davranır.. biz bu evlilikle eskisinden de yakın olduk eşimle bir çok konuda da köprü olur işime gelir yani annesine karşı bile haklı olduğum konularda hep yanımda durur annesini azarlar yanlış yaptın der.. ama tabi önceden arkadaş olmamızın artısı büyük çünkü büyük görümcemle mesafeliyiz aslında ne soğuk ne de çok mucuk mucuk bir ilişkimiz yok.. özel günlerde gelir yeğenini özleyince arar yada küçük görümceme kalmaya gelince mutlaka bizede uğrar bir kahveye veya çağırır görüşelim der.. annesiyle ilgili konularda annesini atmaz mesela ama bilir ki haklıyım alttan al boşver annem herzamanki annem işte der.. yani kötü görümce olayı yaşamadım ben.. aksine iyi ki varlar özellikle arkadaşım olan görümcem.. bence al hediyeni istediğin gibi verirkende söyle bu içimden geldi senin beğendiğin varsa onuda ayrıca alırız diye ekle bence çok mutlu olur.. ne çok yapış yapış ol ne de çok soğuk ol.. bence akışına bırak olduğun gibi davran aman ne düşünür diye hareket edersen kasılırsın ve kasıldığında hatalı davranışlar sergilersin..

İdeal gorumce diye bi tamlama olamaz çünkü görümcenin ideali olamaz.
Ufak bi şakaydi sadece. Benim gorumcemle aramiz gayet iyidir. Hediye aliyorsun cta o secmis bu secmis ne onemi var kafana göre takil.

Ben görumceyım
Abımın esı benım arkadasımdı ustelık
Bu zamana kadar ne hedıye aldıysam hıc bırısını kullanmadı sevdım guzel tesekkur ederım dedı ama en ıyı marka ve degısım kartlı olmasına ragmen degıstırmedıde kullanmadıda oylece kaldı
Bu sebeple en ıyısı en bastan mesafelı olmak
Eger hedıye almak ıstıyorsanız ya bırlıkte cıkın kendı secsın sız odeyın ya da hedıye cekı alın verın ıstedıgını alsın
Ben olsam bende ne olursa olsun dusunmus almıs memnun olurum ama karsıdakı ınsan farklı olabılıyor

Kötü gorumcelerin ozelliklerinden ornekler;
1_Gelinle her konuştuğu annesine anlatmasi.
2_Abinle gelin bir seye karar verdiginde kv onaylamiyorsa,gorumcenin kv den yana olmasi.
3_Evine severek birsey aldiginda,gorumcenin burun kivirip ne gerek var demesi:)
Bu 3 örneğe uysan bile iyi gorumce olabilirsin

2 görümcem var. biriyle aynı sitedeyiz cok iyi anlasırız. bir diğeri şehir dısında oturuyo ama aramak dahi stemiyorum çünki çok kompleksli sürekli insanı süzer. Bayıyo beni. Eşimde bildiği için onun huylarını beraber takmıyoruz. Diğeri ise onu sevmem için bişey yapmadı komşu gbiyiz zaten cok iyiyiz masallh :)

Bende 2 tane görümce var. Ve çok iyi aramiz ' görümcelik ' konusunda sakalasiriz ve asla alinmaz. Esimle cok buyuk tartisma yasamisti gorumcem. Fakat biz hic oyle bir sorun yasamadik. O sizin ve karsinizda ki kisinin karakterine bagli.

Benim iki gorumcem var büyük olan biraz dominanttir iyidir ama küçük gorumcem daha cana yakındır samimiyeti iyidir biri 34 biri 30 yaşında benim Nişan zamanımda bohça için ben nereyi istersem oraya götürdüler ben biraz çekingendim siz nereyi isterseniz oraya gidelim dedim küçük gorumcem bizi bi kozmetik mağazasına götürdü her şeyi aldı sağolsun hiç biri eksik kalmasın diye sonra kasaya bi gittik toplam tutar 1200 TL yi geçmişti içim gitti hani ben makyaj yapan bir insan değilim bu kadar fiyat çok abartı geldi ve eşimle görumcenin haberi olmadan ürünleri iade ettik yerine yine marka olan ama daha uygun ürünler aldık hepsi de 600 lirayı geçmemiştir gorumcemler çok iyidir ama siz yinede yengeniz bırakın istediğini alsın sende bir iki parça canın ne istiyorsa al ne o kırılsın ne de sen ben de görümce olacağım bu sene sonunda abime kız isteyecekler çok heyecanlıyım

Ben ülke sınırları içerisinde yaşayan en ideal görümce olabilirim. Sırrım ne mi? Hiçbir şey yapmamak.

Nadiren arar sorarım. Eskiden özel günlerde şahsına hediye alırdım, artık onu da yapmıyorum.

Yalnız ben görümce olarak yaşça epey küçüğüm. Bu rahatlık oradan geliyor olabilir.

iyi niyetiniz elbette guzel, ama fazla muhabbet tez ayrilik getiri derler ki bence cok dogru..
benim gorumcem de aynisini yapmisti nisan bohcasina kendi de birseyler alip koymak istemis. esime sormustu ne renk veya ne tarz sever diye. tutturmustu da. sizde kardesinize sorabilirsiniz.

kendisine katolog yollayıp seçmesini ve seçtiklerini hediye olarak almak istediğini söylesen daha mutlu olur bence :)

Canım benim ne tatlısın sen böyle :) benim görümcemle aram çok iyidir çok severim o da senin gibi düşünceli nazik biri. Bence çok iyi düşünmüşsün ben olsam çok sevinirdim ki eminim o da çok sevinecektir. Benim görümcem bana kendi zevkine göre aldığı zaman bile çok mutlu oldum hep bu onu önemsediğini sevdiğini gösterir. Ayrıca abimin eşi vardı bende ona senin gibi hediyeler almaya bayılırdım çünkü mutlu oluyordu. Abimle eşi boşandı ama ben hala görüşürüm yengemle çok da severim. İçinden ne geliyorsa öyle davran hayatım sonuçta niyetin güzel

Ben de bir görumceyim ve benimde bir gorumcem var. Arada kizginliklar
kİrginliklar tabiki oluyor.
Ama biz kardeşler arasindada oluyor . Mevzu gorumcelikten gelinlikten değil. İnsan yeri geliyor bazen annesiyle ters düşüyor.
En önemlisi saygı ve sevgi. Gelinlerimizi çok seviyoruz ve bence onlarda bizi seviyor.
Biri benden büyük yenge demem ablam derim. Mesafe ve çok güzel bir bağ var aynı zamanda aramızda gelinlerimiz le.
Kendi gorumcem de benim kardeşim gibidir çok severim . Ne kadar kızarsam kızayim sevgim azalmaz öz kardeşim gibi hissederim çünkü.
Sana gelicek olursak çok güzel düşünmüşün. Hediyeni bohça da değilde kendin ayrıca hediye verebilirsin.

Aceleye gerek yok ,
Bunlar daha ilk zamanlar ,bunun yilbasi ,dogum gunu var o zaman hediye alirsiniz,vara yoga para sacip ,kendinizi boyle sevdirmeye calismayin ,
Bende gorumceyim ,insanlarin ilk gorunen yuzlerinden farkli ic yuzleri var,
İnsan olarak sizi sevserse sevsin,yoksa sizi cok kullanir ,
Bu kadar heves iyi degil

Bencede mesafali olmak iyidir. Cok muhabbet tez ayrilik getirir derler gercektende öyle. Anneniz çok dogru yonlendirmis sizi ozellikle kisisel kullanacagi seyleri sizin degil onun secmesi daha iyi. Siz icinizden gelen ceyiz haricinde birsey alırsanız daha iyi olur..

Bende gorumceyim hatta bi tane gorumcem var:) benim gorumcem çok bilmiş gözü acikti herşey ona danisir ben kiskaniyorum gorumcemi valla kusura bakmasin Yengem de var onu da kiskanmam da o beni kiskanir :) obur ex Yengem Vardi beni çok kiskanirdi cekemezdi.. Görümce olmak kolay degil

çok iyi niyetli düşünüyorsun çok güzel bişey bu ama artık öyle kötü zamanda yaşıyoruz ki bazılarına asla yaranılmaz..
Bence sen ideal görümce olmak zorunda da değilsin hem senin fikrinle bakacak olursak gelininde ideal gelin olması için yapması gerekenler mi var gerektiği kadar olmalı herşey hayatında boşver içinden geleni yap ama çokta kaptırma canım kalbin kırılırsa çok üzülürsün sonra

Merhaba !

Eylül ayında evlenmek üzere olan bir gelin adayıyım. Sevgilimle 2 yıldır beraberiz. Başta ablasıyla ufak sıkıntılarımız olduysa da sonrasında çözüldü ve ben o aradığınız "görümcesindne şikayetçi olmayan" kızım :)

Bence burada ki püf nokta şunu unutmamak, bu düğün ve öncesi tüm ritüellerin baş kahramanları onlar. Yani abiniz ve müstakbel eşi. Bu yüzden elden geldiğince onun ne istediğini anlayıp, onun size izin verdiği ölçülerde yaklşaıp, yardımcı olmak sizi ideal yapacaktır :)

Ben olsam kızla baş başa bir kahve içmeye çıkarım. Orada da" Ben kendimi görümce gibi değil, abimin kız kardeşi senin de arkadaşın olarak görmek isterim. Şimdi bana söyle arkadaşın olarak hem de abimin ailesinden biri olarak benden beklentilerin neler ? Sana bu süreçte nasıl yardımcı olabilirim ?" diye mevzuyu açarım. Sonrasında da daha ayrıntılı şeyler sorarım. Mesela nişan bohçası için ona almak istediğim şeyler olduğunu ama çok karışıyor gibi olmak istemediğimden ona sormak istediğimi,benimle bu konularda samimi olursa eğer,onu mutlu etmenin beni de çok mutlu edeceğini anlatırım.

Bu şekilde yakın bir arkadaşınız evlenirken duruma nasıl yaklaşırsanız benzer tutum içinde olduğunuzda o da aynı samimiyetle cevap verirse umduğunuzdan da yakın ve güzel bir ilişki kurabileceğinizi düşünüyorum :)

Kardeşimiz için fazla muhabbet tez ayrılık getirir diyebilirmiyiz? Valla görümcem yok, henüz ben de görümce olamadım. Ama inşallah o gün geldiğinde senin gibi yaklaşmak niyetindeyim. Kardeşimi canımdan çok severim. Aramızda 1 yaş var. Yeri geldi bana abilik yaptı. Sırdaş, dost, kardeş, abi hepsi oldu. Gelinimize de kardeşim gibi yaklaşmak isterim. İnşallah güzel huylu biri olursa bence sıkıntı olacak birşey yok. Kardeşimizle nasıl ki bi gün iyi bir gün kötü oluyoruz ama dengeyi kuruyorsak gelinlerle de kurabiliriz bence. Sadece sanırım biraz daha yapıcı olmak zorundayız, kardeşimiz kadar sınırsız davranmamalıyız. Sen kendine neyi nasıl yapılmasını istersen öyle yap bence. Ve açık ol, konuş. Rengini belli eder insan, bakarsın ki değmeyecek biri biraz mesafe koyarsın. Ama arkadaş olmak için şartları zorlardım ben olsam.
Hediye konusuna gelince: ben olsam bohça dışında düşünürdüm hediyemi. Bohçada ne alınacaksa o ayrıdır der hediye olarak alırdım. Yani mesela makyaj yapmayı seviyorsa kardeşimden destek alarak içimden geldiği gibi bir kutu hazırlar, güzel bir notla hediye olarak ayrıca verirdim. Bak benim zevkim değildi ama eşim kendi zevkine göre bir hediye almıştı. Parfümdü. Mağazada görsem koklar ve direkt denemeden almazdım yani. Ama o seviyor diye açtım kullandım ve bana hakikaten çok yakışmıştı, bitti de yenisini bile aldım :) belki senin hediyen de öyle olur. Onun zevkine göre ve kardeşinin seçimlerine dikkat ederek hazırlarsan ben beğenmeyeceğini sanmam. İstersen değişim kartı da koyabilirsin, bence bu da bir iyi niyet göstergesidir. Hani "ben bunu senin için beğendim ama hoşuna gitmez, içine sinmezse değiştirebilirsin.problem olmaz" anlamını da çıkarabiliriz karttan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…