• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdeal görümce???

aync

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
171
115
123
İstanbul
Merhabalar kk nın güzel kadınları,

Şimdi anlatacağım çok büyük bir dert olmasa da kafamı kurcalıyor. Bu yüzden yorumlarınız benim için çok önemli. Farklı bakışaçılarına ihtiyacım var.

Konuma gelecek olursak benim bir abim var kendimi bildim bileli abime çok bağlıyımdır. Öyle ki çocukluğumuzda o düşüp bi yerini incitse ben ağlardım abimin canı acıdı diye:mad: Neyse konumuz bu değil abimin ciddi bir ilişkisi var ve hayırlısıyla yakın zamanda kız isteme, söz, nişan olacak. Gelin adayımızı gördüğüm ilk anda sebepsiz yere çok sevdim. Farklı şehirde olması dolayısıyla kızı tam tanıyamasam da tanımadan inanılmaz içim ısındı. Hani ne bileyim enerjimiz mi sinerjimiz mi tuttu bilmiyorum ama çok iyi şeyler hissediyorum hakkında :KK37:

Bu arada ben çevremdekilere hediye almasını çok seven biriyimdir. Hani şu nişan bohçalarında makyaj malzemeleri vs alınır ya ben de düşünmüştüm ki hediye olarak Lancome ve Estee lauder'ın makyaj setleri var büyük çantalı olanlar onlardan mı alsam? Fakat geçenlerde kuzenimin nişan bohçalarını görünce bu düşüncemden vazgeçtim çünkü allığından kirpik kıvırıcısına çok fazla ürün vardı düşündüm ki kendi seçmek ister belki ben karışmış olmayayım. Onun yerine iyi bir parfüm seti alsam duş jeli ve kremiyle birlikte daha iyi olur diye düşündüm.:KK28:

Şimdi sorun şu. Annemle bu konuyu konuştuğumda gelin yanlış anlamasın kendi seçmek ister belki parfümünü makyaj malzemesini, sen de herşeye burnunu sokuyor görünebilirsin dedi. Tabi ben şok. Çünkü hiç böyle düşünmemiştim. Kendi yerime koyuyorum çok sevinirdim hatta. Ne yapayım bilemedim. Kahrolsun şu adımızı çıkaran cadı görümceler ne yapsak adımız görümce işte:KK34:

Ne yapmalı yani bu görümceler nasıl sevdirmeli kendini? Anlatın bana nolur. Hiç mi görümcesiyle arası iyi olan yok. Kime sorsam görümcem şöyle kötü böyle fesat. Ben abimi bir kere kıskanmamışımdır ki gelinimizi kıskanayım. Kendim için ne kadar iyiyi güzeli istersem onun içinde isterim. Ne yapmalıyım şimdi ben:confused: Görümcelerinizi anlatın nolur şu üzerimizdeki kötü imajı silelim biz de artık:KK55:

Şimdi anlatacağım çok büyük bir dert olmasa da kafamı kurcalıyor. Bu yüzden yorumlarınız benim için çok önemli. Farklı bakışaçılarına ihtiyacım var.

Konuma gelecek olursak benim bir abim var kendimi bildim bileli abime çok bağlıyımdır. Öyle ki çocukluğumuzda o düşüp bi yerini incitse ben ağlardım abimin canı acıdı diye:mad: Neyse konumuz bu değil abimin ciddi bir ilişkisi var ve hayırlısıyla yakın zamanda kız isteme, söz, nişan olacak. Gelin adayımızı gördüğüm ilk anda sebepsiz yere çok sevdim. Farklı şehirde olması dolayısıyla kızı tam tanıyamasam da tanımadan inanılmaz içim ısındı. Hani ne bileyim enerjimiz mi sinerjimiz mi tuttu bilmiyorum ama çok iyi şeyler hissediyorum hakkında :KK37:

Bu arada ben çevremdekilere hediye almasını çok seven biriyimdir. Hani şu nişan bohçalarında makyaj malzemeleri vs alınır ya ben de düşünmüştüm ki hediye olarak Lancome ve Estee lauder'ın makyaj setleri var büyük çantalı olanlar onlardan mı alsam? Fakat geçenlerde kuzenimin nişan bohçalarını görünce bu düşüncemden vazgeçtim çünkü allığından kirpik kıvırıcısına çok fazla ürün vardı düşündüm ki kendi seçmek ister belki ben karışmış olmayayım. Onun yerine iyi bir parfüm seti alsam duş jeli ve kremiyle birlikte daha iyi olur diye düşündüm.:KK28:

Şimdi sorun şu. Annemle bu konuyu konuştuğumda gelin yanlış anlamasın kendi seçmek ister belki parfümünü makyaj malzemesini, sen de herşeye burnunu sokuyor görünebilirsin dedi. Tabi ben şok. Çünkü hiç böyle düşünmemiştim. Kendi yerime koyuyorum çok sevinirdim hatta. Ne yapayım bilemedim. Kahrolsun şu adımızı çıkaran cadı görümceler ne yapsak adımız görümce işte:KK34:

Ne yapmalı yani bu görümceler nasıl sevdirmeli kendini? Anlatın bana nolur. Hiç mi görümcesiyle arası iyi olan yok. Kime sorsam görümcem şöyle kötü böyle fesat. Ben abimi bir kere kıskanmamışımdır ki gelinimizi kıskanayım. Kendim için ne kadar iyiyi güzeli istersem onun içinde isterim. Ne yapmalıyım şimdi ben:confused: Görümcelerinizi anlatın nolur şu üzerimizdeki kötü imajı silelim biz de artık:KK55:
Ben de gorumceyim2 yildir.kardesımi hiç kıskanmam gelini de severim. Aynı zamanda görümceler im var.özetle fazla muhabbet tez ayrılık getirir,fazla burnunuzu sokmayın herşeye derim.soğuk olmak da iyi değil. Görümce ailede dış kapının dış mandalidir. Zor anlarında özel günlerde yanında olsanız yeter bence sonra sıkıntı oluyor. .çok mesafeli olunca da soğuk diyorlar sen şok oluyorsun .orta ayar gitmeli..benim görümcem doğum yaptığımda bile beni aramadı yüzüne karşı niye aramadın demedim kavga etmedim.iyiki etmemişim. Neden mi 2 yaşına gelen çocuğuma anne baba gelin yardım edin dedim gelmediler görümcem sağolsun gelecek. : ) yani ayarlı olmak lazım ya yoksa ipler kopar allah muhafaza

Görümcemden bi halt görmedim tam tersi ben ona yaptım.. bende sizin gibi hediye vermeyi çok seviyorum.. kendi gelinimize güzel bi kutu içine kaliteli kozmetik ürünler alıp koydum.. içine kokulu yapraklardan falan dökmüştüm.. gelinimiz çok beğenmiş ve çok mutlu olmuştu..

Alıncaklar ayrıca yine alınır istediği bi şey olursa.. sizinki adı üstünde hediye.. bence yapmalısınız.. ben memnun olmuycak birini tanımıyorum

Görümcemden bi halt görmedim tam tersi ben ona yaptım.. bende sizin gibi hediye vermeyi çok seviyorum.. kendi gelinimize güzel bi kutu içine kaliteli kozmetik ürünler alıp koydum.. içine kokulu yapraklardan falan dökmüştüm.. gelinimiz çok beğenmiş ve çok mutlu olmuştu..

Alıncaklar ayrıca yine alınır istediği bi şey olursa.. sizinki adı üstünde hediye.. bence yapmalısınız.. ben memnun olmuycak birini tanımıyorum
Valla ileride kötü bir olay yasadiginizda o aldığınız hediye bile begenilmez. : ) bence sıkı fiki olmaya calismamali, gereken yapılsın zor anlarda da yanında olursun yeter

Benim gorumcem yok ama ben gorumceyim.
Yengem beni cok sever hic bi zman en ufak bi tartışmamız bile olmadi annemle ve abimle cok sorun yaşadılar ama brn hic bi zman o sorunlara dahil olmadim çok severim kendisini. Sonuçta yeğenlerimin annesi ve abinin eşi.
Mutsuz olmasını hic bi zman istemem cunku onun mutsuzluğu benim abimin ve Yeğenlerimin de mutsuzluğu demektir.
Benim görüşüm bu yönde.

Bu ilişkiyi nasil kurdun derseniz hic bir zaman hic bi şeyine karismadim abimle tartıştıkları zman beraber oturup ağladık saygısızlık etmedim o da bana aynı şekilde.

Gelin görümce degil de kardeş arkadas gibi olduk.

Valla ileride kötü bir olay yasadiginizda o aldığınız hediye bile begenilmez. : ) bence sıkı fiki olmaya calismamali, gereken yapılsın zor anlarda da yanında olursun yeter
Bu sıkı fıkı olmak değil ki.. gayet dozunda her şey.. mesafeli olmak demek hediyeleşmemek demek değildir.. o verilen kıymeti gösteren bi şey..

Olur da tartışma kavga v.s. bi durum olursa ve aldığım hediyeleri yerer tarzda konuşup bunu laf sokma aracı olarak kullanırsa o da onun terbiyesizliği cevabını alır oturur.. belden aşağı vurmaktır bu..

Ki gelinimiz öyle bi insan değil.. naif kibar kırılgan ve ince düşüncelidir. Öyle bi şey yaşayacağımıza ihtimal vermiyorum.. çünkü bende aynı yapıdayım.. tabiki insanız hatalarımız oluyo.. asla sorun yaşamayız falan demiyorum fakat herkes duracağı yeri biliyo çok şükür

Valla canım arkadaşlar doğru demiş . Bende bir görümceyim yengemin evini temizleyip çocuğuna kadar bakardım her ay 15 gün, nerdeyse 6 yıl böyle gitti . Sonra çok ağır bir şey yaşadık aileyle ilgili 2 yıl olacak bana bir kere nasılsın demedi de aramadıda yanıma da gelmedi yardıma .hala da aramışlığı yok .. mesafeli ol benden söylemesi ben kendimi dünyanın en iyi görümcesi sanıyordum.. olması gerektiği kadar olsun herşey sonra hayal kırıklığına uğrama

Ben cok sevıyorum benden kucuk 5 yas 22 yasında ama cok saygılı cok hanım bir kız. Ben ablası abısı enıstesı gıbı bır durum oldu . Hersey karsılıklı aslında. Iyılıkte kötulukte.
Ama tavsıyem cok mudahalecı olmayınilla hedıye almak zorunda degılsınız alacaksanızda bohca dısında alın. Kımseye fazla deger vermeye gerek yok zira ınsanı en cok bu durum yoruyor

Heyecanınızı hissettim. :)
İnşallah iyi anlaşırsınız.
Çok fazla "burnunuzu sokmayın" annenizin tabiri ile.
Görümcem yok.
Henüz görümce değilim. Görümce olmama yıllar var.
Bende hediye alırdım. İçinden ne geliyorsa al.
Mutlu olur. Beğenmezse de kendi bilir!
Siz hediye alınca mutlu olacaksanız hediyenizi alın derim.
İleride görümcem bir şey almadı diyemez. Bunu da engellemiş olursunuz.
Ve görümceler gelinlere hediyeler alıyor. Teyzemlerden biliyorum gelinlerinee sürekli bir şeyler alıyorlardı.
Siz yinede abartmayın. :) Hayırlı olsun.

Görümce olunca anlarsin her zaman birazcik seviyeli olmanda yarar var.Beylik laflarla kiskirtmiyacaksin bu Şekerliğinle benim bile burdan kanim isindi sana hep böyle olman dileğiyle . :)
Hediye konusuna gelirsek düsünüp yapacaksin madem tüllerle süslenmis makyaj , parfüm güzel olabilir sevinir de hem :) düğün alisverisini kendi zevkleriyle yapar zaten .

Lancome'dan, Estee Lauder'den makyaj seti hediye eden görümce yapmışlar.:KK200: O bohçalara gelgör'lerden makyaj malzemesi alıp koyuyorlar genelde, azıcık kaliteli üründen anlayan bakımlı bir kızsa sevinecektir. Ben çok sevinirdim açıkçası. Al derim sevdiysen.

Benim gorumcem yok ama ben gorumceyim.
Yengem beni cok sever hic bi zman en ufak bi tartışmamız bile olmadi annemle ve abimle cok sorun yaşadılar ama brn hic bi zman o sorunlara dahil olmadim çok severim kendisini. Sonuçta yeğenlerimin annesi ve abinin eşi.
Mutsuz olmasını hic bi zman istemem cunku onun mutsuzluğu benim abimin ve Yeğenlerimin de mutsuzluğu demektir.
Benim görüşüm bu yönde.

Bu ilişkiyi nasil kurdun derseniz hic bir zaman hic bi şeyine karismadim abimle tartıştıkları zman beraber oturup ağladık saygısızlık etmedim o da bana aynı şekilde.

Gelin görümce degil de kardeş arkadas gibi olduk.
Maşallah :nazar: Allah ağzinizin tadini bozmasin :)

İki görümcem var ikisini de çok seviyorum. Zaten biri liseden yakın arkadaşım diğeri benden küçük. Küçük olandan Allah razı olsun her zaman her istediğime koştu. Öğrenci kız harçlığı kendine yetiyor hediye falan almaz almasında önemli değil. Misafirim gelecek olur abla erkenden istersen haber ver yardıma geleyim en azından çoçuklara bakarım sen işlerini yaparsın der. Normal zamanda gelir çocuklarla ilgilenir sen biraz yat dinlen der. Hamileyken çok yardımları oldu. Gelir sarılır seni öok seviyorum der.Çok büyük seyler değil Ama bana beni sevdiğini önemsediğini gösterir. Oda abisine aşırı düşkün abisi de ona ama aramızda bu hiç problem olmadı. Hatta büyük bi kavgadan dolayı 1 sene abi kardeş konuşmadılar ama ben yine aynı şekilde aynı samimiyete devam ettim sonunda da barıştırdım çok şükür. Yani sevdiğini hissettir maddi olmak zorunda değil en çok manevi olarak. Fesat olma çıkarcı olma iyi niyetli ol bence oda seni sever

Benim görümcem var,aramızda gayet iyi ,severim oda beni sever çünkü minikte olsa bir mesafe var aramızda. Ben yüz göz olmaya karşıyım. Ne kadar yüz göz olunursa,tartışma anında söylenecekler o kadar rahat ve fazlasıyla kırıcı olabiliyor.
Hediye almak istiyorsanız illaki alın tabi ama bohçaya konulacakmış gibi lanse etmeyin siz. O zaten sevdiği ve kullandiği bir markaysa teklif edebilir tekrar almayalım bohçaya bunu koyalım diye. Ama siz bohça için aldım derseniz,en kallavi markayı almış dahi olsanız karışıyor gibi görünebilirsiniz. Yanlış anlaşılabilirsiniz. Birde makyaj malzemesi hangi renkleri kullanır,hangileri tenine uyar,karar vermek zor olur sanki. Uymazsa kullanamaz.
Parfüm zaten herkes her parfümü kullanamaz biliyorsunuz,dünyanın en pahalı parfümü dahi olsa tenine gitmediyse o koku,maalesef çöp.
Yerinizde olsam bu iki alternatifin dışında birşeyler bakardım hediye olarak. Abiniz fikir verebilir belki ne hediye alabileceğinizle ilgili. Hem bohçadan tam bağımsız olursa hediyeniz,yanlış anlaşılma riski minimumda olur.

Dugun alisverisini kendi secerek yapsin, hediye alarak iyi olunmaz, iyiliginizi zamanla iliskinizle belli ederseniz daha hos.
Bir de makyaj malzemesi tarzinda seyler kimsenin zevkine uymaz, markasi iyi olsa rengi uymaz. Kullanmadigi bir seyi ona almanizin faydasi yok, hediyeyi farkli bir sey yapsaniz daha iyi olur bence veya sorarak almak da olabilir.

Benimde görümcem ile aram gayet iyidir. Aramızda 20 yaş var hemde. Abla gibi görürüm kendisini. Oda öyle etliye sütlüye karışmaz işin sırrı burda sanırım. Her olaya dahil olan karışan her konuda fikrini söyleyen görümcelerle anlaşılmıyo sanırım.bu arada bende görümceyim. Gelinimizde benden sekiz yaş küçük. Ama hiçbir zaman kendini gelin sıfatıyla görmedim. Kız kardeşim olarak görüp öyle davrandım. Görümcemin bana yapmasını istemeyeceğim hiçbir şeyi bende ona yapmadım. Hep empati yaparak davranmaya çalışıyorum. Bende onun hayatında hiçbir şeye karışmamaya akıl verir gibi konuşmamaya çok dikkat ederim. Yeri gelir o kardeşimden bişey şikayet etse oturur dinlerim. Kardeşimi savunmaya geçmem hemen. Bu şekilde sanırım iyi geçinmenin en büyük sırrı hiç birşeyine karışmayıp öüdahale etmemekle oluyor diye düşünüyorum. Sizde çok iyi niyetlisiniz evet. Ama bence bırakın bohçaya koyulacak herşeyi kendi seçsin. O görmeden bepenmeden almış durumuna düşmeyin. Daha sonra bohcaya almadığı birşey hediye edebilirsiniz. Bende severim gelinimize hediye almayı. Çokta mutlu olur. Hepte söyler öz ablam olsan bu kadar severdim zaten seni diye. Umarım sizinde benim gibi çok güzel ilişkileriniz olur.

Ne görümcem var ne de görümceyim :)
Ama Lancome ve Estee Lauder den makyaj seti hediye eden görümcem olsa bayılırdım:)
Şaka bir yana arada fesatlık, kıskançlık olmadıktan sonra geçinemeyecek insan olamaz, ha bazı kadınlar var sırf adı elti,görümce, kayınvalide diye dünya iyisi de olsalar bir önyargıyla, fesatlıkla yaklaşıyorlar. Umarım öyle biri değildir de çok iyi anlaşırsınız sizin pozitif enerjiniz burdan bize yansıyor çünkü gelin de öyledir inşallah.

Bende görümceyim abilerimin eşleriylede çokta iyi anlaşırım adeta ablam gibidirler. Bırak kendisi seçsin zevkini tarzını öğrendiğinde sende o tarz bişeyler alırsın.

Back