idari soruşturma geçiriyorum.

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.858
-148
41
Kızlar merhaba,
oğlumu dil terapisine götürdüm, çünkü devlet hastanesine danıştım.gerekli dedi ve özel bir dil terapistine haftalık 50 dakika terapi aldı.Çocuğum düzeldi.annem bile şaşırdı.Sihir gibi bişi oldu.
Ben psikiyatrik tedavime devam ediyorum.sakin, sabırlı bir insana dönüştüm ve içimdeki bu kadını sevdim.Psikiyatrıma soruyorum.değişmeyeceğim değil mi diye, ilaçların tedavi edici özelliği varmış.80 yaşındaki teyzemle de barıştık.elini öptüm.tek sosyalliğim mahallede teyzelerle oturuyorum.onları seviyorum.ailem gibiler.
Bundan başka, psikiyatrik tedavi beni işimde de daha ileri yaptı, kendimi iyi hissettim ve bu işyerindeki insanların hoşuna gitmediArtık laf soksalar bile gülüp geçiyordum.Ta ki o güne kadar.
işyeri iki katlı, yukarı çıktım.evrakları müdür beye çıkardım.transit geçiyordum ordan.taş çatlasa 1 dakika.aynen şöyle oldu:
Ahmet:Fatma bugün hiç konuşmadın
Ben o an tam fatmanın yanından geçiyroum
Fatma:İstifa edeceksin.Senin iletişim sorunun var.Kimseyle iletişimin yok. dedi
O an dumur oldum.son noktada idik.Amaç benim gitmmemmiş kızlar.ya evladım, anam babam iki tane kişi istiyo diye düzenimi mi bozacaktım.müdür beyle konuştum.müdür bey vekaleten bakıyor.yumuşak yüzlü.iyi birine benziyordu.aramız da iyyidi.çalışmamı beğeniyordu.ben senden memnunum diyen adam, nasıl bir adama dönüştü.
ona anlattım, ben konuşurum dedi.kimsenin müdürü öenmsediği yok.kapıdan çıktım gülmeye, aaa bizi şikayet edecekmiş.öbürü de dşyor sana öyle bir koyarım ki, ona koymam ama sana koyarım.ha ha haa vs.Baktım müdür çözüm olmayacak gittim idari amirimize konuşöaya yoğundu randevu alamadım.sonrasında bunu daha fazla çekemeyeceğimi düşünerek bölge müdür yardımcısını aradım.mobingi anlattım.işlem başlatacağım dedi ve 3 ahfta sonra yanında başka bir müdür geldiler.iki kişi ifademi almaya.herşeyi anlattım yalansız.diğerlerinin de ifadesi alındı.bana bölge müdürünün dediği 'kurum kültürüne uymadığım, buranın bir yapısı olduğu, kendime göre anlattığım vs idi.farklı olan bendim.beni göndermek istediler.Bu süreçte sohbet ettiğim bir kaç kişi bile sırtlarını döndüler, herkes bana karşı oldu.onlarınsa destekçileri çoktu.iyi geçindiğim müdür bile yukarıya beni sürekli kötülemeye başladı.daha önce iyiydik.sanki insanlar takım tutar gibi hep o tarafı desteklediler.ben yalnız bırakıldım.üstelik haklıydım.hem mağdurdum, daha da çok mağdur edildim.
ertesi hafta iki müfettiş geldi ben hariç diğerlerinin ifadesini aldı.

Bu arada teftiş sonrası herkes sustu.bu sefer bana yapılanlar ve bunların cezasız kalması aklıma gelince iki kez wc nin pis olması gibi sebeplerle ben de sesimi yükselttim.ben wc temizlemek zorunda değilim, temiz bırakın dedim.daha önce de wc yi benim pis bıraktığımla ilgili dalga geçiyorlardı.
..........................................................
1.5 ay sonra
dün genel müdürlükten arandım.müfettişin görüşünün benim gitmem yönünde olduğunu, 6 kişinin aleyhimde ifade verdiğini, iddialar da sinirli, çalışmıyor demişler(.evet bu aralar bu olaylar psikolojimi bozdu ve çalışamadım ve ilaçların yan etkileri yüzünden biraz yavaşladım.uyku halindeydim.)benim mağdur olmamam için bir şube seçmemi ve hemen müfettiş raporuna dayanarak oraya göndereceklerini dsöylediler.ben kabul etmedim.siz kafanıza göre bir yazın.ben sizi mahkemeye vereceğim dedim.O an ağladım.sonrasında bir üst müdürle görüştüm.tamam dedi, biz sadece fikrini almak istremiştik, yoksa tayini yazar gönderirdik, sen işine bak , iyi çalış, yeni müdüründen de şikayet gelmesin dedi.

Ben gitmek istemiyorum, peşimde 70 yaşında anamı babamı, zihinsel engelli kız kardeşimi 8 yaşında evladımı oraya buraya gezdiremem iki kişi beni istemiyor diye.üstelik ben 1000 liraya oturuyorum.çıksam kiralar 4000.kalan parayla geçinemem.artık düzen bozmak istemiyorum.En kötüsü şu süreçte herkes o gurubun yanında yer aldı.adamların çevresi çok.ben yalnız mücadele ediyorum.

şimdi sormak istediğim bölge müdürünü aramak ve mobing sorunumu anlatmam suç mu, 1 yıldır vekaleten yönetiliyoruz.sistemde bile amirimin adı yok.bölge müdürünü aramak silsileyi bozmak mı ki öncesinde müdür beyle de görüşmüştüm.beni 6 kişinin yalan ifadesi ile(sinirli, alıngan kimseyle konuşmuyor anlaşamıyor vs diyerek gönderebilirler mi.müfettiş raporuna göre ben ceza almışım.doğru olabilir mi, müfettiş ifademi almadı.savunma yazmadım.Üst yönetim müdürlükte kavga anlaşmazlık vs istemiyor ama bunun sebebi ben değilim.
Bana bir akıl verin

Son düzenleme:
Malesef mobingin böyle bir kötü yanı var ispatlamak çok zor, ispatlayamayınca da elinde patlıyor insanın. Herkes karşıda siz tek başınıza bu tarafta kalmış oluyorsunuz. Belki gitmek sizin için daha iidir.

herkes öyle diyor.gidemem, düzenimi bozamam.maddi manevi olamaz.gideceksem de beni karalayacak bir müfettiş raporu ile gidemem ki şu an kimse laf sokmuyor.işimi yapacağım.bu kadar.

senin durum artık çıkmış 9 a inmez 8 e olmuş.
ben olsam başka kuruma geçer yeniden başlardım. madem değişiyorsun artık kimsenin tanımadığı bir yerde daha kolay olur senin için.
neden kaçıyıö, veya kimden...ben artık yeniden başlamak istemiyorum.sanki gideceğim yer kusursuz olacak

Oo bu psikolojik olarak sizi yıkar ,bu insanlar manyakmi ya işyeri mobbinglerinden bıktık usandik , savaşmaya gücünüz varsa iş yerinizde kimseyi takmadan devam edin ve üst mercileri kullanın ,ama eğer yoksa başka şubeye geçin en başından baslayin

ev değiştirmem aylık 3000 lira vermem dedmek ve taşınma masrafları vs.taşınmazk ve hep yeniden başlamak kolay mı.ve ben benim haklı olduğumu o kişilerin bildiğini biliyorum.ama çözüm adına bunu yapmak istiyorlar.dışardan baksan o kişilerin yüzlerine herşey apaçık ortada

Ses kaydı cihazı vs mi kullansanız belki kanitlarsiniz yapılan terbiyesizligi
bu bir suç.ses kaydı olaylarına girmem.haklı iken haksız olurum.ama konu bu değil.benim haklı olduğumu zaten yukarsı da biliyor.onların bunu bildiğini ve bana inandıklarını biliyorum.yoksa benim için kaç km lik yoldan 4 kişi 4 gün boyunca geldi.olayın ciddiyetini biliyorlar.ama çözümü bana uygun değil.

Geçmişinizi bilmiyorum ama biraz sizden kaynaklı bir durum var. Benzeri bir durumda haklı haksız bakılmadan ve yer sorulmadan olaya karışan herkes sürgün edilmişti benim kurumda. Evinize yakın bir şube varsa oraya geçin ve yeniden başlayın. (not:memuriyette şikayet eden ast sevilmez)

Ya adınıza çok üzüldüm bende böyle bir durum yaşamıştım ben çözümü gitmekte buldum ,ama gitmek bukadar sizi yoracaksa kapatın kulaklarınızı yerinizi korumak için savaşın muhattap olmayın kendinizde bu alemde yipratmayin,zaten olaylar yatisinca herkes normale doner

ama işte çözemiyoruz.sürekli laf atma laf sokma vs dayanılacajk gibi değildi.amaç da istifa etmemmiş

O zaman kendinizi kanitlamaninda bir yolu yok,haklı oldugunuzu biliyorlar ama çoğunluk sizi suçluyor tekrar konuşmayı deneseniz

sağlığım etkilendi.ekimden beri psikolog marttan beri psikiyatrist desteği alıyorum.ben zarar gördüm

O zaman kendinizi kanitlamaninda bir yolu yok,haklı oldugunuzu biliyorlar ama çoğunluk sizi suçluyor tekrar konuşmayı deneseniz
konuştum, biz sana yalan söylüyorsun demedik ve biz sadece senin için senin fikrini sorduk hangi şubeyi istersin diye.kafana takma.sadece çalış ve yeni müdürden de şikayet duymayalım.yüzümüzü kara çıkarma dediler.acaba müfettiş raporuyla gönderilir miyim

Umarım gönderilmez siniz ,bence dedikleri gibi siz önünüze bakın calismaya devam edin Allah yardımcınız olsun

epeydir sesiniz çıkmıyordu eskisine göre daha kararlı gördüm iş yerinizdeki erkekler sosyal medyanızı bulmuş oradaki resimlerinizle ve paylaşımlarınızla dalga geçmiş cinsel tacize giren söz söylemlerde bulunmuş sizi iş yerinizde rahatsız etmişlerdi bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum bunu, sizde sıkıntılı günler geçiriyordunuz zaten psikolojik olarak çöküş döneminizdeydiniz üstüne de iş yeri eklenince ağır depresyon yaşadınız güçlü ol şikayet et muhatap olma dedik size sizde aynen bunu yapmışsınız

sizin iş yerinizdeki o ekip çok sıkıntılı ahlaksız 3 -4 kişi bir araya gelmiş sizi ortalarına almış uğraşıp duruyorlar siz en başta kavga ederek yüz göz olmuştunuz ama hem psikolojiniz iyi değildi hemde yaptıkları çok ağırdı başka biri olsa istifa bile derdi siz epey sabrettiniz

sorduğunuz soruların yanıtını bilmiyorum ama okuduğumda gördüğüm eski siz yerine epey ilerlemiş kendini daha iyi ifade edebilen biri var o yüzden mutlu oldum umarım sorunlarınızı çözersiniz keşke yapabileceğim birşey olsa inanın size yardım edebilmeyi çok isterdim

Umarım gönderilmez siniz ,bence dedikleri gibi siz önünüze bakın calismaya devam edin Allah yardımcınız olsun
ama şikayetçi benim, ben amirimi telefonla arayamaz mıyım ki öncesinde müdür beye de anlattım.silsileyi bozmadım.hakaret darp yok.üstelik şikayet eden devlet memuruna ceza verilemez deniliyor.bu gönderilem kararı hukuktan yoksun.zaten hukuka uygun olsa neden cep telefonumdan arayıp beni gitmeye ikna etmeye çalışsınlar.idare mahkemesinden bu hatalı karar döner diye düşünüyorum ve idare mahkemesine başvuracağım eğer ceza alırsam

ilaçlar sayesinde kaygı bitince sorun çözmeye yöneliyorsunzuz.,ilaç kullanmama rağmen bazen yine kötü hisseidyorum, ağlıyorum, çaresizlik korku yaşıyuorum ama daha iyiyim.ama yalnız olduğum ve delilim olmadığı için şikayet etme tam bşir saçmalıktı.sonrasında şu müfettiş stresini yaşamak daha da yalnız bırakılmak daha kötü oldu.ama yapacak bişi yok.ayakta durmaya mecburum.teşekkürler güzel cümleler için

Son düzenleme:
bana diyor ki telefonda daire başkanının memuru
pamuk hanım müfettiş raporu var diyorum.ortada resmi evrak var ve sizin aleyhinize.mahkemede 6 kişiye karşı nasıl kazanacaksınız ki
ben evrak dediğiniz 6 kişinin yalan ifadesi ve bir grubun bir kişiye yaptığı mobingden bahsediyoruz.bunların ifadesi nasıl geçerli sayılır.ben bunlardan şikayetçiyim. dedim.
sonra sinirlerim bozuldu bütün haftasonu evde ağladım.birkaç avukat aradım.moral verdiler.karar haksız.bence blöf yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…