• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Idari izin

Tugcetug1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
870
329
33
Dün aciklanann kamuda 10 yaş altı çocuğu bulunanlar idari izinlidir genelgeysyke idari izne ayrılack olan var mi.mudurumuz izin vermedi. Böyle bir hakki var mıdır acaba.

Dün aciklanann kamuda 10 yaş altı çocuğu bulunanlar idari izinlidir genelgeysyke bugün idari izne ayrılan var mi.mudurumuz izin vermedi. Böyle bir hakki var mıdır acaba.
Bu akşam 19:00'dan itibaren uygulamaya girecek diye biliyorum. Bu durumda bugün ayrılamazsınız zaten yarından itibaren olur.

Ben de öğretmenim ve bence öğretmenlerin kapsam dışı sayılması çok normal. Zaten uzaktan eğitim var. Dün kadının biri 10 yaş altı cocukla nasıl evde uzaktan eğitim vereyim demiş. Bazen abartılıyor. Sadece okul öncesi öğretmenlerine izin verilebilirdi
Hocam hiç kolay olmuyor. 3 tane çocuğum var ders saatim çok değil alnıma silah dayanıyor kimse, idari izin raporum çıkıyor idare kabul etmiyor.

8. sıniflara ve 12. sıniflara yuzyuze ders yapan öğretmenler genellikle kucuk cocugu olunca bizi kapsar mı diye düsünüyorlar.

Bu arada idari izinde hicbir ders yaomıyor değiliz. gebelik olduğu icin 24. haftada idari izine ayrıldım. 5. ve 6. sınıflara uzaktan eğitime devam ediyorum. ayrıca okula imza islerine de gidiyorum. Sinıf rehber öğretmenligimde devam ediyor veliler ve ögrencilerle whatsapptan iletisim halindeyim.

Velhasılı idari izinde de evden çalışılıyor. her şeyden elini eteğini çekmiyorsun.

Ben de öğretmenim ve bence öğretmenlerin kapsam dışı sayılması çok normal. Zaten uzaktan eğitim var. Dün kadının biri 10 yaş altı cocukla nasıl evde uzaktan eğitim vereyim demiş. Bazen abartılıyor. Sadece okul öncesi öğretmenlerine izin verilebilirdi
Ben okul öncesi öğretmeniyim ve biz başından beri hep gittik (bağımsız anaokulları olarak) dediğiniz gibi evde ders anlatacaklara bu izni vermek saçma ama giden anneler olarak bize verilmeliydi :(

Tabi ki müdürün insiyatif hakkı var, genelgelerde çoğunlukla kadro durumu uygun olduğunda yazıyor zaten, işler aynı tempo ile devam ederken gidenin işini kim yapacak, ben de amirim ama çıkarmayacağım iki çocuğu olan personeli idari izne

Arkadaslar resmi yazıda zaten idari izin icin parantez açılmış ve memurun tüm sosyal haklari devam ettiğinden sehirden ayrılamaz amirin verdigı gorevleri yerine getirir denmiş.

Yani öğretmenler icin yuzyuze egitim yapmayıp evden egitim yapabilir oluyor idari izinde. zaten evden egitim yapılıyorsa idari izine ayrılip evden eğitim de yapmamayım olmuyor.

Tabi ki müdürün insiyatif hakkı var, genelgelerde çoğunlukla kadro durumu uygun olduğunda yazıyor zaten, işler aynı tempo ile devam ederken gidenin işini kim yapacak, ben de amirim ama çıkarmayacağım iki çocuğu olan personeli idari izne
O zaman esnek ve dönüşümlü çalışanlar nasil calisiyor?

Arkadaslar resmi yazıda zaten idari izin icin parantez açılmış ve memurun tüm sosyal haklari devam ettiğinden sehirden ayrılamaz amirin verdigı gorevleri yerine getirir denmiş.

Yani öğretmenler icin yuzyuze egitim yapmayıp evden egitim yapabilir oluyor idari izinde. zaten evden egitim yapılıyorsa idari izine ayrılip evden eğitim de yapmamayım olmuyor.
Benim sitemim yüz yüze eğitime geçildiği durumda

Ben de öğretmenim ama on yaş altı çocuğu olan her öğretmen izne ayrılsa okulda öğretmen kalmayacak. İdare de haklı.

O zaman esnek ve dönüşümlü çalışanlar nasil calisiyor?
Bir dönem esnek çalışmalarına izin verdik, ama işlerimiz askıya alınmıştı geçen sene 3 ay boyunca, şu an yapılan iş aynen devam ederken 3 personelden ikisini izne çıkarıp bir kişiyi üç kişilik çalıştırmam mümkün değil,

onu sonradan açıklıyorlar. Mesela önceki kapanmada Maliye çalışanları kapsam dışı kaldı. Sağlık çalışanları da öyle.
Maliyede çalışan müfettiş arkadaşım uzaktan devam etti çalışmaya geçen sefer.. Şuanki durumu bilmiyorum

Sağlık çalışanları kapsam dışı olamaz, yüzyüze giden öğretmenlerde olamaz. Çünkü eğitimde süreklilik önemli, birçok öğretmenin 10 yaş altı çocuğu var. Yüzyüze eğitimde süreklilik sağlanamaz maalesef.
Ben sadece öğretmenler yatarak maaş alıyor diye öğretmenleri linçleyenlere kızıyorum. Bunu da görseler mesela

Back
X