İdareye şikayet edildim

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.082
1.034
36
Merhaba arkadaşlar.
Kimya öğretmeniyim ve iki yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Ücretli öğretmenlikle birlikte ikinci dönem bir etüt merkezinde de çalıştım geçen yıl.

Bu yıl ise özel öğretim kursunda çalışıyorum. Toplam 5 sınıfın dersine giriyorum ama içlerinden bir tanesi seviye açısından açık ara önde. Çok iyi öğrenciler var ve içlerinden biri sürekli her şeyi sorguluyor. Bu neden böyle bunun cevabı bu olamaz şeklinde. Anlatılan şeyle de ikna olmuyor. Birkaç kez böyle şeyler yaşadık cevap anahtarını kabul etmedi anlattığımla ikna olmadı vs.

Çalıştığım kurum öğrencilere dönem ortasında bir anket yaptı. Çocuklar derslerine giren öğretmenleri değerlendiriyor. Toplam 30 öğrenci benimle ilgili çok iyi şeyler söylemiş. Kimya ile ilgili önyargılarını kırdıklarını çok iyi anladıklarını söylemişler. Ama 3 kişi olumsuz yorum yapmış. Sorduğumuz soruları çözemiyor demiş. Oysaki soru getirenlerin sorularını çözemediğim olmuyor. O seviyesi iyi sınıftan ise soru getiren zaten yok. Sadece sınıfta yaşadığımız o durumlar olmuştu. Ben o anketten sonra daha çok çaba sarfetmeye başladım. Sürekli konu tekrarı yaptım soru çözdüm. Onlara vereceğim testleri önceden çözdüm. Etütlerde de iyi gidiyoruz.

Anketin üzüntüsünü atlattım artık bir düzen oturttum derken bugün müdür benimle görüşmek istedi. Sınıfta soruları çözemiyormuşsunuz ve x öğrenciye nasıl çözdün diye soruyormuşsunuz soruları o çözüyormuş doğru mu dedi. Ben de durumu anlattım. Sınıfta o öğrencinin sürekli gereksiz detaylara takıldığını ikna olmadığını söyledim. Müdür de evet o öğrenci biraz öyle ama lütfen dikkat edelim, derslere hazırlıklı girelim dedi. Ki ben zaten her zaman hazırlık yapıyorum. Müdür hazırlık yaptığını da gözlemlediğini söyledi. Belki de sizin anlattığınız gibidir biraz daha dikkat edelim tekrar sınıfı gözlemleyelim dedi.

Benim yine çok moralim bozuldu ve modum düştü. Ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. O sınıfta ders anlatmak bile istemiyorum ama kurumdaki tek kimya öğretmeniyim. Yarın da o sınıfa dersim var yine.

Gerçekten çok çaba sarfediyorum ve çok üzülüyorum. Geçen yıl da çalıştım hiç böyle şeyler duymadım. Benimle aynı durumu yaşayanlar var mı? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

30 olumlu 3 olumsuz yorum söz konusu ve müdür öğretmeni ile konuşma gereği duyuyor.
O kurum için emek harcamak bana zulüm olurdu muhtemelen.
Allah yardımcınız olsun.

30 olumlu 3 olumsuz yorum söz konusu ve müdür öğretmeni ile konuşma gereği duyuyor.
O kurum için emek harcamak bana zulüm olurdu muhtemelen.
Allah yardımcınız olsun.

Biraz yanlış ifade ettim galiba. Anketten sonra herhangi bir uyarı almadım. O anket sonuçlarını bize verdiler. Ben oradaki yorumları baz alarak daha fazla çaba harcadım. Bana göre her şey daha iyi gidiyordu ama bugün böyle bir durum oldu. Yani anketten 2 ay sonra oldu bu uyarı.

bu 3 öğrenci 2 ay sonra ayrıca gidip idareye şikayet etmiş gibi.
ingilizce öğretmen adayıyım, böyle öğrencilerim olsa ben sınıfta biraz iğneleyici konuşurdum heralde
kimin yazdığını biliyorum onlarla karne zamanı hesaplaşıcam derdim

Malesef ki insanlar para verince sizi satın aldıklarını zannediyorlar. Özel eğitim kurumlarında öğretmene saygı hiç yok. Burda asıl olay müdürü botiyor. Koskoca devletin kendini yetiştirmiş ogretmeni dururken yarin bı yere gelip gelmeyecegg bile belli olmayan bacak kadar çocuğun sırf okula para veriyor diye ağzına bakarsan yirt at o diplomayi. Çünkü bunun için eğitim fakültesinde okumaya gerek yok o müdürün yaptığı şey eğitim değil ticarethane işletmek !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…