İcra durumunda polisler kapıyı çilingirle açabilir mi? Avukat arkadaşlar yardım eder misiniz?

Sourlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
2.978
7.495
158
Bugün avukattan bir mesaj geldi. Aşağıya kopyalıyorum.
"SAYIN xxxxxx AKBANK T. A.S 'ye olan icra takibindeki borclariniza odeme yapmadiginizdan dolayi ( 25 ARALIK 2020 TARIHINE KADAR ODEME YAPILMAZ ISE ) adresinize haciz ve muhafaza islemi yapilacaktir. Kapiniz kapali dahi olsa polis nezaretinde, cilingir marifetiyle actirilarak gerekli islem yapilacaktir. Adiniza kayitli tum tasinir-tasinmaz mallariniza, varsa maasiniza haciz islemi uygulanacaktir."
Merak ettiğim kapıyı açmayınca açıp eşyaları götürme hakları var mı?
Götürebilecekleri eşyalar neler?
Ben eşyadan çok çocuklarımın bu durumdan etkilenmesinden korkuyorum.
gerçekten kapıyı açıp eşyaları götürme hakları var mı? Avukat arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Bilgim yok ama bunu not düşüyorsa oluyordur.

Hiç sanmıyorum bu borçları temin eden firmalar varya sanki onlardan gelen bi mesaj gibi geldi. Emin değilim tabi bilen biri daha iyi yardımcı olur.

Avukatlar icra takibi açmadan borç ödensin diye böyle mesajlar atabiliyorlar. Eminim daha takibi bile açmamışlardır. E devletten girip bakabilirsiniz Akbank'ın alacaklı olduğu yeni bi icra takibi açılmış mı hakkınızda diye.. Kapı açılmazsa çilingir marifetiyle açılıp açılmayacağı hususunda fikrim yok ancak hacize gelmek bile avukatların lehine olan bişey değil sanmıyorum geleceklerini..

99 depreminde babam iflas etmişti o zaman biz yokken çoğu şeyi almışlardı evden. Ama şimdi arkadaşların dediği gibi gelselerde hirsey almıyorlar sadece geldiklerini hissettiriyorlar. Allah yardımcınız olsun.

Yapabiliyorlar

Daha önce babamın batması sebebiyle bizde bu durumları yaşamıştık.
Öncelikle evde siz varsanız siz kapıyı açarsınız bu kadar. Eğer evde siz yoksanız girebilirler diye biliyorum.
Ama birşey alınacağını sanmıyorum, çünkü artık 2 üründen birini alıyorlar. Mesela 2 oturma grubu varsa 1'ini 2 buzdolabı varsa 1'ini gibi gibi. İçiniz rahat olsun ama avukatı arayıp taksitlendirme talep etmenizden yanayım.

Yasal olarak size bu şekilde mesaj atamazlar. Hatta şikayet etmeniz dava açmanız durumunda tazminat bile kazanabilirsiniz. Bağlı olduğu baroya ve savcılığa bu sms le gidip dilekçe verin. Onlar zaten sizi yönlendirecekler.

Haciz kısmına gelince borçlu kişi haciz esnasında evinde değilse polis, çilingir ve icra memuruyla beraber kapıyı açabilir. Evde alınabilecek eşyalar beyaz eşya ve elektronik eşyalar. Beyaz eşyalar da ise birden fazla olması gerekiyor. Evden mal kaldırılabilir ama satışı mümkün değil gibi bişey artık. Ayrıca mal kaldırıldı varsayalım size zabıttan bir örnek bırakmak zorunda icra memuru.

Bence şikayet yoluna gidin. KVKK nu çıktıktan sonra bu şekilde sms ler vs durmuştu. Demek ki halen yapan avukatlar var.

Evde alınacak birşey kalmaz ki ozaman.

Bundan 11-12 sene önce küçük kız kardeşim doğduğunda, ona küçük beşik almıştık. Ayda 13 er TL taksitle toplamda ödenecek bir borctu. Ama babam ödememiş, umursamamis, üst üste gelen haciz mesajlarını takmamis. Ne oldu biliyor musun, birgün kapı çaldı hiç unutmam sarma sariyorduk, polis, avukat, memur vs on kişilik bir ekip bütün evi aradılar TV yi alıp gitmişlerdi. Kaç sene geçti ama dün gibi aklımda. Şimdi durum nasıldır bilmiyorum ama biz o mesajdaki olayı yaşadık evet. Ve çok kotu etkilendik , mümkünse çocukları bir şekilde uzak tut o ortamdan

Evde alınacak birşey kalmaz ki ozaman.
İşte alamazlar demek istiyorum. İcra işleri çok zorlaştı. Bizim kapımıza gelip alamayacaklarını bildikleri için içeri bile girmeyip "lütfen en kısa sürede borcunuzu ödeyin" minvalinde konuşup gidiyorlardı.
Eskiden öyle değildi, teyzemin evine icra gelmişti ne var ne yok herşeylerini almışlardı.

hukuk burosunun adı ne sourcum?
e devletten baktın mı davanız falan var mıymış?
kardeşimi de surekli taciz eden bir numara var böyle hukuk burosu vs diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…