- 12 Şubat 2015
- 986
- 1.832
- 63
- Konu Sahibi manolya1458
Yok canım ya hiç belli olmaz. Teşekkür ederimUuuuuu kizz fena rakipsin muhteseeeem olmusbende şans falan birakmadin ya ellerine saglik canim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok canım ya hiç belli olmaz. Teşekkür ederimUuuuuu kizz fena rakipsin muhteseeeem olmusbende şans falan birakmadin ya ellerine saglik canim
Kk kimi seçer belli mi olur. Kısmet kime bakalım.İçli köfte geldiğine göre biz ümidi keselim
Ellerinize sağlık, başarılar dilerim:)
Ben de teşekkür ederim:)Kk kimi seçer belli mi olur. Kısmet kime bakalım.
Teşekkür ederim. Sizinde elinize sağlık
Ellerine sağlık tatlım, yarışmada başarılar dilerimİçli köfte
Merhaba hanımlar. Yarışmaya ben de herkesin çok sevdiği bir tarif olan içli köfteyle katılmaya karar verdim. Şimdiden diğer arkadaşlara bşarılar.
Eki Görüntüle 1978042
Malzemeler
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
2 adet kuru soğan
Yarım kilo kıyma
Yarım demet maydanoz
125 gr tereyağı
1.5 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Soğanları küçük küçük doğruyoruz. Yağda biraz pişirelim.
Eki Görüntüle 1978050
Kıymayı ekleyelim. Kıyma ve soğan pişince salçayı ekleyip biraz kavuralım. En son baharatları ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.
Eki Görüntüle 1978047
Eki Görüntüle 1978043
Soğumaya bırakalım. İç harcımız biraz donsun yoksa köfteleri yapaken dağılabilir.
Bulguru ve irmiği yayvan bir kaba koyalım. Üzerine ılık suyu ekleyip karıştıralım. Üzerini örtüp dinlendirelim. Üzerine un tuz karıştırıp iyice yoğuralım. Eğer harcımız kuruysa elimizi suyla ıslatıp macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Eki Görüntüle 1978046
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparalım.
Elimizle incecik açalım. İç harçtan bi kaşık koyup güzelce kapatalım. Arada bir elimizi ıslatarak köftelerimize oval yada yuvarlak şekiller verelim.
Eki Görüntüle 1978045
Eki Görüntüle 1978048
İçli köfteyi haşlayacaksak tencerede su kaynatıp tuz ekleyelim. Köfteleri atıp pişene kadar bekleyip çıkaralım. Çok fazla haşlanırsa dağılırlar.
Kızartacaksak derin tencereye bol sıvı yağ koyup kızdıralım. Köfteleri içine atıp iyice kızardıktan sonra peçetenin üzerine alalım. Ve sunum
Eki Görüntüle 1978049
Eki Görüntüle 1978044
Heee bide mütevazılik yapiyosun ablamin ellerine saglik:)Yok canım ya hiç belli olmaz. Teşekkür ederim
Evet biraz zahmetli bir yemek. Teşekkür ederimEllerinize sağlık. Hem zahmetli hem yorucu ama bir o kadar enfes bir yemek içli köfte benim için. Bizim oralarda biraz daha uzunlamasına yapılır. Başarılar dilerim
Teşekkür ederimEllerine sağlık,başarılar dilerim...
Çok teşekkür ederim canım. Sana da başarılarEllerine sağlık tatlım, yarışmada başarılar dilerim
Sağol canımHeee bide mütevazılik yapiyosun ablamin ellerine saglik:)
Evet aynı hamurdan yaptım ve güzelde oldu. Genelde kızartılacak olan köftenin hamuruna patates falan konuluyor ama böyle de güzelKızartma ile haşlama içli köftenin dış harcının farklı olduğunu biliyorum.
Ikisini de aynı hamurdan mi yaptınız ? Denemem lazım.
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir yemek.
Çok teşekkür ederimellerine saglik mükemmel basarilar dilerim
Çok teşekkür ederim canım. Bence de her hali güzelellerine sağlık üstüne nar ekşisi döktükmü şahane başarılar dilerim harika
Çok teşekkür ederim Ailece çok sık yaptığımız bi yemek. Annemin köftesi sülalede meşhurdur ben de annemden öğrendiğim için iyi yaparımEllerine saglık ...
Ustasın bu işte belli .