• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif İçli Köfte- Şanlıurfa Mutfağından-Selva İrmik Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

manolya1458

Minnak prensesim❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
986
1.832
63
İçli köfte
Merhaba hanımlar. Yarışmaya ben de herkesin çok sevdiği bir tarif olan içli köfteyle katılmaya karar verdim. Şimdiden diğer arkadaşlara bşarılar.

IMG_2938.JPG

Malzemeler
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
2 adet kuru soğan
Yarım kilo kıyma
Yarım demet maydanoz
125 gr tereyağı
1.5 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Soğanları küçük küçük doğruyoruz. Yağda biraz pişirelim.

IMG_2943.JPG

Kıymayı ekleyelim. Kıyma ve soğan pişince salçayı ekleyip biraz kavuralım. En son baharatları ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

IMG_2935.JPG

IMG_2939.JPG

Soğumaya bırakalım. İç harcımız biraz donsun yoksa köfteleri yapaken dağılabilir.
Bulguru ve irmiği yayvan bir kaba koyalım. Üzerine ılık suyu ekleyip karıştıralım. Üzerini örtüp dinlendirelim. Üzerine un tuz karıştırıp iyice yoğuralım. Eğer harcımız kuruysa elimizi suyla ıslatıp macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.

IMG_2934.JPG

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparalım.
Elimizle incecik açalım. İç harçtan bi kaşık koyup güzelce kapatalım. Arada bir elimizi ıslatarak köftelerimize oval yada yuvarlak şekiller verelim.

IMG_2933.JPG

IMG_2940.JPG

İçli köfteyi haşlayacaksak tencerede su kaynatıp tuz ekleyelim. Köfteleri atıp pişene kadar bekleyip çıkaralım. Çok fazla haşlanırsa dağılırlar.

Kızartacaksak derin tencereye bol sıvı yağ koyup kızdıralım. Köfteleri içine atıp iyice kızardıktan sonra peçetenin üzerine alalım. Ve sunum

IMG_2942.JPG

IMG_2931.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Enfes gözüküyorr, yine acıktım. :kk77: Elinize sağlık.

Bizimkiler iç harcını kıyma ve patatesi karıştırarak yapıyorlar. Bol da baharat tabi. Öyle de tadı çok güzel oluyor.

Enfes gözüküyorr, yine acıktım. :kk77: Elinize sağlık.

Bizimkiler iç harcını kıyma ve patatesi karıştırarak yapıyorlar. Bol da baharat tabi. Öyle de tadı çok güzel oluyor.
Teşekkür ederim. İçli köftenin her hali güzel. Bitliste içine nar konulduğunu görmüştüm. Her yörenin ayrı lezzeti var.

Ellerine sağlık cnm.. ben kızarmış haline bayılırım. . Gerçi haşlanmışta severim.. her türlü yerim..:kk77:

bu arafa çok güzel açmış ve şekil vermişsin..

Ellerine sağlık cnm.. ben kızarmış haline bayılırım. . Gerçi haşlanmışta severim.. her türlü yerim..:kk77:

bu arafa çok güzel açmış ve şekil vermişsin..
Çok teşekkür ederim. Ben de her iki haline de bayılırım. Size de başarılar bu arada:KK50:

Back