- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.176
- 798
- Konu Sahibi gezgintosbaaa
-
Eskiden oyleydim insanlar neden nefret eder kinlenir karsisindakine anlamazdim hatta baskasina kinlenen insanlar gozumde canavar gibiydiler simdi ise anlam veremedigim seyi yasiyorumOzel bir sey yapmiyorum,zamanla unutuyorum. Kindir nefrettir yok bende. Bana kotulugu dokunan insani sallamiyorum,hayatimdan cikariyorum bitiyor her sey. Eh,hayatimda olmayan insana neden kin duyayim veya nefret edeyim? Gerek kalmiyor zaten
Zaten bunlar bende asiri yeme ve uykuya donustu ne yazikkkiÖfke,kin,nefret zehir gibidir.Yoğunluğuna göre insanı gerçekten çok yıpratır.Hasta eder.Hatta karaciğerde bile hasar bıraktığını düşünüyorum ben.Maneviyatı çökertir.İnsanız.Bunları hissetmemek mümkün değil ama ben hissedince ya yazarak boşaltırım o duyguyu ve bir daha dönmem,veya akılsallaştırırım."Neden öfkelendim?Bu olaydan ne öğrenmem gerekiyor,hatalarım neydi ve bundan sonra nasıl davranmam doğru olur "diye.Bunları düşünürken zaten daha mantıklı ve dengeli bakmaya başlıyorum duruma ve kendimi de geliştirmiş oluyorum.Bastırmak ise bir işe yaramadığı gibi doğrudan ele alınmayan duygular dolaylı yoldan göstermeye başlıyor kendini.Aşırı yemek yeme,depresyon veya yorgunluk gibi psikosomatik hastalıklarla.
Silmek istiyorum cunku beni sahiden yoruyor.Silmiyorum.katlanarak artıyor bazen. Sadece bu değil hafizamda cok güçlü. Bu iyi gibi gözüken birsey belki ama aslında pekde iyi birsey degil. Of ya.
Allah affetsin bazen kendimi beddua edeeken buluyorum insallah aynilarini yasarlar diye yada insallah evlatlarida aynisini gorur diye sonra bin pisman oluyorumInsan zamanla degişiyor özellikle kendisine yapılanları unutamiyor. Ben affedemiyorum çünkü kindar bir yapım var. Allah a havale ediyorum. Biliyorum ki onun adaleti şaşmaz...
Bende er yada gec yasattiklarini yasarlar diye dusunuyordum ama gunden gune daha azitip tozutuyorlar bisey gordukleri yok tek tessellim Allahin adil oldugunu bilmekSilmiyorum, unutmuyorum ki bir daha enayi, salak vs yerine konmayayım.
Ama özel bir şey de yapmıyorum, çünkü illaki kendi pislikleri ve hainlikleri içinde boğuluyorlar; ama erken ama geç.
En cokta iste bu durumlara alisamiyorumzaten çoğu insanı iş hayatı değiştiriyor...Daha önce insanların bu yüzünü hiç görmediğiniz için, mutlu mesut yaşıyordunuz..ama üzülmeyin bu durumlar insanı daha çok geliştiren şeyler..daha akıllı, daha açıkgöz, aklıbaşında olmamızı sağlıyor...iş hayatında maneviyatı beklemeyip, profosyonel yaklaşarak çalışmalısınız...ayrıca her işyerinde olan durumlar...zamanla alışırsınız belkide...
Valla bildiğim bir şey varsa o da öfkenin ve kinin insanı çor yorduğuHerkese günaydın
Çok konu actigimin farkindayim fakat zaten pek anlatacak kimsem yok olsa dahi buraya actigim konular pek kimseyle paylasamayacağim konular o yüzden hoşgörürsünüz diye umuyorum.
Konuya gelecek olursak bundan kisa bi sure oncesine kadar yani 1 yil oncesine kadar bırakin birinden nefret etmeyi öfkelenmeyi bildiginiz sevgi kelebegi gibi birseydim kimisinin saf diye nitelendirdigi kimisinonde fazla iyi niyetli oldugumu dusunurek garipsedigi biriydim
Hatta bir arkadasim birgun seninle tanistigimizda boyleleride kalmis mi diye sasirmistim demisti (bu arkadasimin bile fikrini degistirecegi hale geldim)
Ilk olarak is yerinde buyuk bir haksizliga ugradim resmen birisi gelip bütün emeklerimin üstüne oturdu diyebilirim ilk öfkem ilk kizginlıgim bu oldu ilk defa şu insandan nefret ediyorum lafini açık açık kullandım.
Herkesin asikar gorup kabul ettigi seyi zamanla neyse bosver sonrasindada o insanı ama oyle ama boyle seklinde savunmaya gecisleri o insana karsi nefreti mi ofkemi hatta kinimi git gide arttirdı tabi öfkemim artmasinda yapilan haksizliklarin git gide artmasinin payı cok.
Ama iste burda ve bu kiside kalmadi git gide baska insanlara gerilmeye sinirlenmeye öfkelenmeye basladim sonra bi kendime donup baktimda benden geriye eser kalmamis ben bu degilim diyorum kendime icimden
Annem cok iyi biriydi ama birinden nefret etsin öfkelesin kirk yil gecse unutmazdi ve annemin bu huyudan cok nefret ederdim bu yuzden cok fena tartiisirdik simdi o nefret ettigim huy oldugu gibi bana yansimis
Her gece o insanlar ne yaparsa yapsin artik umursamiyicam ben kendi isime bakicam falan filan bi suru sey dusunum bi dolu karar aliyorum sabahina ben yine ayni ben var mi bu dertten muzdarip olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?