- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.155
- Konu Sahibi Yinemipilav
Açık konuşacağım geleceği olmayan biriyle gelecek kurmaya çalışmam. Sen karşılıksız sevgiden bahsediyorsun da siz aşk mı yaşıyorsunuz yoksa tek sen mi? Adam senden bunu istedi mi ki sen bir havalardasın? Ya çık artık şu saçımı süpürge ederim, fedakar kadınım pozlarından ya! Var ya genelde kadınlar hep bundan kaybediyor. Onun varlığıyla var olma ya! Ona adanma, kendin için var ol. Senin gibi kadınlar hep mutsuz olur. Çünkü adamları öyle bir duruma sokuyorsunuz ki o var olma durumunu bir aksattığınızda, istediği gibi olmadığınızda sizden kötüsü olmuyor. Sonra vay ben senin için şunu bunu yaptım, seni mağarandan çıkardım deyince de yapmasaydın cevabını alınca koşa koşa gelip buraya konu açıyorsunuz, vay ben adam ettim de bana bunu dedi diye. Aşkı hayatın merkezine yerleştirip saçmalayınca sanki iyi bir şey yapıyormuşçasına bir tripler bir tripler...N eilginc, benim bu adamla olan diyalogumu "basari" ya indekslemeye calismaniz.
Ben hic bir seyi basarmaya calismiyorum. Adami seviyorum o kadar. Siz sevmeyi farkli anliyorsunuz galiba, Kitabimda birisini sevmek demek, onun varligindan mutlu olmak ve onu mutlu etmeye calismaktir. Yukarida konulan teshise gore benim bu istegim bencil nedenlerden dolayiy oyleymis. Tamam oyleyese oyledir.
Icinizde kaciniz bir sey beklemeden, sirf onun varliligyle mutlu olarak, karsiliksiz sevebilirsiniz? Merak ediyorum.
Türk ruhu bilmem ne demişsin de bu ruh yanlış zaten baştan sona. Toplumda kadın anne olarak da, sevgili olarak da, eş olarak da gereğinden fazla değer veriyor, sonra da bir güzel lafı yiyip oturuyor. İlişkilerin genelinde özel alan şart, öyle ben mükemmeli yaratacağım, düzelteceğim ayağına iç içe geçmek pek de doğru değil.