içinden çıkamıyorum lütfen fikir verin

Merhaba arkadaşlar. Benim derdim eşim. Sorun şu ki biz eşimle ne zaman tartışsak eşim ailemle bir süre yada birdaha görüşmek istemedigini söylüyor.
Kendisi ailemi çok sever hatta normalde ben istemeden bile eşim çağırır evimize davet eder herkesle çok iyi anlasir. Ailem de eşimi çok severler.
Bu konuyu bana karşı kullandığını hissediyorum ve bu beni çok üzüyor artık. Yipraniyorum.
Bu haftasonu ailem biraraya toplanacak. Ve ben eminim ki gidene kadar epey bir yoracak beni. Geçen ay da aynısı olmuştu.
Kimsenin birbirine en ufak bir saygısızlıgi olmadı artık rahat mi batıyor gerçekten anlamıyorum.
Ben ne yapmalı nasıl bir tutum izlemeliyim.
Bu durumun sizi yaralayacağını bildiği icin öyle söylüyor. Sizi üzmeye calısıyor yani.

Merhaba arkadaşlar. Benim derdim eşim. Sorun şu ki biz eşimle ne zaman tartışsak eşim ailemle bir süre yada birdaha görüşmek istemedigini söylüyor.
Kendisi ailemi çok sever hatta normalde ben istemeden bile eşim çağırır evimize davet eder herkesle çok iyi anlasir. Ailem de eşimi çok severler.
Bu konuyu bana karşı kullandığını hissediyorum ve bu beni çok üzüyor artık. Yipraniyorum.
Bu haftasonu ailem biraraya toplanacak. Ve ben eminim ki gidene kadar epey bir yoracak beni. Geçen ay da aynısı olmuştu.
Kimsenin birbirine en ufak bir saygısızlıgi olmadı artık rahat mi batıyor gerçekten anlamıyorum.
Sizi cezalandırıyor aklınca :KK43: olabildiğince sakin bir üslupla böyle yaparak sen kaybedersin hayatım demen kafi ...

Siz zaten herşeyi yazmışsınız. kendi cevaplarınızı,eşiniz babasından dolayı depresif,sizinlede arası bozulunca geriye ne kaldı ailenlede mutsuz olalım tam olsun diye, zaten bütün dünya bana karşı moduna geçiyor. o ruh haliyle belliki, yani öz güveni kırılmış yapcak bişey var. ilgiyi yoğunlaştırın ve bu konuları başbaşa biyere gidin, baş başa konuşun ,orta yol bulun, eminim oda mutlu olduktan sonra, sizi çok üzdüğünün farkına varacak, kendini firenlemek için enazından gayret gösterecektir.başara biliyormu elbette bunu zaman gösterir. bol şans ve mutluluklar diliyorum.

Eğer sen onun ailesiyle sıkıntılıydan, veya onun ailesiyle sizinkilerle olduğunuz kadar samimi değilseniz, bu durumu kompleks haline getirmiş, tartışmaları da fırsat bilip içindekini dışına çıkarıveriyordur:) tamam hayatım görüşmüyoruz bundan sonra ben yalnız gidiyorum, kimse seni zorlamıyor zaten de. Bak o zaman nasıl geri dönüp geliyo. Git onu çağırma bir iki kere, dışlanmış hissetsin bakalım. Bunu deneyip başarılı sonuçlar aldı 2 arkadaşım

Kini olmadığına eminim diyebilirim. Hergün sorar konuştun mu nasillarmis diye. Babamin ne kadar iyi birisi olduğundan ve onu ne kadar sevdiğinden bahseder. Yani normalde hep sevgiyle bahseder. Eşimin babasiyla arası iyi değil. Acaba bu yüzden hissettiği bir eksiklik sonucu mu bu düşüncelere kapılıyor diye düşünüyorum ama gerçekten çok yoruluyorum artık.

Bu hafta ailenizle yaptığınız plana onu dahil etmeyin
Ailenize kavgalıyız demeyin, işi var falan deyin
Biraz dışlanmış hissetsin, bir şey derse, görüşmeyeceğim demiştin bende seni dahil etmedim deyin
Yalnız kalsın biraz

Çok mantıklı. Benim onun karşısında cesaret ihtiyacım var. Hani ailesiyle anlasamasam sorunlarim olsa da karşılıklı olarak yapsa anlarım ama eşimin annesinin bizzat esime söylediği şeyleri biliyorum. O kızı uzmeyeceksin ne istiyorsa ne diyorsa yapacaksin diyor. Esimin annesi bana dediki en çok oğlumun senin sözünden çıkmamasıni istiyorum. evlilikte ne zaman adam karısının sözünden cikmazsa o zaman mutlu huzurlu olunur diyor. Benim ailem de çok saygilidir eşime. Oğlum diye hitap eder babam. Yani ortada bir sorun yokken esimin simarikligi yüzünden düşündüğüm şeylere bakın. Sizin yönteminizi uygulayacagim. İnşallah ise yarar.

babası böyle diyosa eşinde bir problem var o zaman.
psikolojik bir rahatsızlığı filan mı var ?

Eğer sen onun ailesiyle sıkıntılıydan, veya onun ailesiyle sizinkilerle olduğunuz kadar samimi değilseniz, bu durumu kompleks haline getirmiş, tartışmaları da fırsat bilip içindekini dışına çıkarıveriyordur:) tamam hayatım görüşmüyoruz bundan sonra ben yalnız gidiyorum, kimse seni zorlamıyor zaten de. Bak o zaman nasıl geri dönüp geliyo. Git onu çağırma bir iki kere, dışlanmış hissetsin bakalım. Bunu deneyip başarılı sonuçlar aldı 2 arkadaşım
Canım onum ailesiyle ondan bile iyi anlasiyorum. En ufak bir sikintimiz yok. Eşimle bir sorunumuz oldugunda ailesi hep benim yanımda oluyorlar. Yani bunu yapmasına sebep olacak birsey yok. Ama uygulayacagim söylediğini insallah ise yarar teşekkür ederim.

Bu hafta ailenizle yaptığınız plana onu dahil etmeyin
Ailenize kavgalıyız demeyin, işi var falan deyin
Biraz dışlanmış hissetsin, bir şey derse, görüşmeyeceğim demiştin bende seni dahil etmedim deyin
Yalnız kalsın biraz
Ben de gorusmeyecekmisim Oyle söylüyor. Çok görüştüğümüz için eşimi benimseyemiyormusum ve bu yüzden tartisiyormusuz. En son bunu uydurdu. Uydurdu diyorum çünkü tartismalarimizin sebebi eşimin kendisi.

babası böyle diyosa eşinde bir problem var o zaman.
psikolojik bir rahatsızlığı filan mı var ?
Babası değil annesi söylüyor. Esimin annesi eşinden yani eşimin babasından cok çekmiş. Bu yüzden bizim güzel bir evliligimiz olmasını istiyor. Esimin sorumluluk sahibi olmasını istiyor. Hatta bem çok rahat büyüttüm onu hata ettim demişti. Yani esimin ailesiyle bir problemim yok.

Babası değil annesi söylüyor. Esimin annesi eşinden yani eşimin babasından cok çekmiş. Bu yüzden bizim güzel bir evliligimiz olmasını istiyor. Esimin sorumluluk sahibi olmasını istiyor. Hatta bem çok rahat büyüttüm onu hata ettim demişti. Yani esimin ailesiyle bir problemim yok.

böyle söyleyen bir kaynananız var ya çok şanslısınız.

Eşinizin ailesi hayattaysa, sizde aynısını söyleyin ve uygulayın. Nasıl arada kaliyorsunuz, ne hissediyorsunuz anlar ve geri adım atar belki. Biliyorum çocukça tavsiyem ama eşinizde çocuk gibi davranıyor.

böyle söyleyen bir kaynananız var ya çok şanslısınız.
Biliyorum. Ona da söylüyorum zaten. Yani eşimin annesine benim en büyük şansım sensin diyorum. Ben oglumdan çok senin annenim diyor. Şükürler olsun. O böyle iyi olmasa çok zor olurdu benim icin.

Eşinizin ailesi hayattaysa, sizde aynısını söyleyin ve uygulayın. Nasıl arada kaliyorsunuz, ne hissediyorsunuz anlar ve geri adım atar belki. Biliyorum çocukça tavsiyem ama eşinizde çocuk gibi davranıyor.
Evet aynen çocuk gibi davranıyor. Esimin ailesi su an bulunduğumuz şehirde değiller. Ancak geldiklerinde uygulayabilirim ama onlara da söyleyerek. Yani insanların bi suçu yok ki boşuna uzmek istemem.

Evet aynen çocuk gibi davranıyor. Esimin ailesi su an bulunduğumuz şehirde değiller. Ancak geldiklerinde uygulayabilirim ama onlara da söyleyerek. Yani insanların bi suçu yok ki boşuna uzmek istemem.
Annesiyle konuşup plan yapın aranız iyiyse. Mesela anlatıp eşinizin tavrını, anne ben seni bir kaç gün aramayacağım, sen ara eşime sor beni aramadı bir sorun mu var vs gibisinden sor deseniz.
Eşiniz size sordugunda bende senin ailene küstüm dersiniz.
Aklıma başka çözüm gelmedi. Sizin ailenizin de bir etkisi yada katkısi yok kavga etmenize, onlara yansıtmanın anlamı yok yani. Aynı şeyi yaşasın eşiniz belki anlar.
Kolaylıklar dilerim.

Bu şekilde konuştuğunda geri adım atmayın ki bu şekilde konuşmaya devam etmesin eşiniz. Size aynı şeyleri tekrar söylerse, sen bilirsin gelmek istemiyorsan gelme, benim için fark etmez ben aileme tek başıma da gidebilirim hatta bundan sonra böyle yapalım sen kendi ailene tek başına git ben kendi aileme tek başıma gideyim deyin. Anlasın neler hissettiğinizi.

Bunu da söyledim. Tamam sen gelme ama çıkışta beni almaya gel diyorum. Sonuçta saat geç oluyor. Bana diyor ki baban bıraksın seni eve. Ama babama nasıl derim bunu. Ayrıca bana sormayacaklar mi eşin nerde diye. Normalde benim eşim de benden çok ister görüşmeyi ama bu naz olayından bıktım.
işte tam burdan vuruyor sizi
neden aman ner derim ne derim moduna giriyorsunuz ki
uydurun bişey..
siz böyle yaptıkça ona gebe olduğunuzu düşünüyor sürekli
öyle dediği zaman tamam derim babama diyemezsem de taksiyle dönerim diyin
ya da sadece tamam deyin..

canim adam zaten bunu bildigi icin yapiyor ki. Bu tepkiyi verecegini iyi biliyor canini nasil yakacagini iyi biliyor. Ters kose yap yukarda yazdim onu onun silahiyla vur. Her konuda ben bunu yapmayi ogrendim rahatladim. Yoksa ben de cildirirdim onlar seni bukadar severken sn ne diyorsun diye. Insan fitrati bunu elinde olmadan yapiyor bilincalti
Sorunu olan ben değilim yanlış alıntıladın galıba :-))

X