İçinden çıkamadığımız bir konu

Yumusaksurat

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2022
96
204
23
32
Merhabalar arkadaşlar.
Konuyu arkadaşım için açıyorum. Kendisinin üyeliği olmadığından ona destek amaçlı açtım.
Benim kardeşten öte bir arkadaşım var. İlk okuldan beri asla kopmadığımız. Kendisinin iki yaşında bir kızı ve yedi yaşında bir oğlu var. Konu oğlu ile alakalı. Sanırım kendini keşfetme döneminde. Arkadaşım samimi olduğu komşusunun yine oğluyla yakın yaşlarda olan oğluyla kendi oğlunu birbirlerine pipisini gösterdiklerini öğrenmiş. Oğlu kendisi annesine sonradan anlatmış. Olay ne zaman başlamış ne olmuş şuanda pek bilmiyoruz. Ve nasıl davranmamız gerektiğini de bilemiyoruz. Arkadaşım çok üzgün ve kötü hissediyor kendini. Birde küçük kızı olduğu içinde endişe duyuyor. Bunun için destek mi alınması lazım. O süreye kadar çocukla nasıl konuşulmalı? Davranış ne olmalı? Benimde bir oğlum var dokuz yaşında. Ama gerçekten bu durumlarda ne yapılır bilmiyoruz. Bize akıl verip yol gösterir mısınız? Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

O yaslarda cocugum yok ama sanirim bu yaslarda hep oluyor. Iki uc kisiden daha duymustum.
Arkadasiniz cocugunu karsisina alip konussun. Orasina kimsenin dokunamayacagini bakamayacagini, bu durumun dogru olmadigini ayni zamanda bunu kimseye yapamayacagini anlatmalı. Olur da biri dokunmaya bakmaya calisirsa kendisine direk anlatmasini gerektigini soylemeli. Ilk etapta etkili olacaktir bence bu konusma.

Sizi anlıyorum ama böyle konular için fikir alınacak yerin burası olduğunu düşünmüyorum. Bir pedagog ile görüşsün arkadaşınız. Bu konular ince konular güzel yönetilmeli herkesin tecrübesi de birbirine uymaz. Kesinlikle bir uzman görüşü almalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…