• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İcimi kemiren vesvese

Cok sukur biri bnm dilimden konustu Allah razi olsun gercktn bni anladiginz icin. Evd dgsn bisey olmuyor kizda olsa erkekte olsa EVLAT SONUCTA IKISIDE ESIT GOZUMUZDE. Anlayisinz icin tesekkur ederm icim rahatladi bi nebzede olsa
Psikolejide size pirenin hikâyesini anlatayım pireyi kavanoza kapatmışlar 3 ay boyunca zıplamis pire çıka bilmek için üç ay sonra kavonozun kapağını açmışlar pirede hareket yok çünkü alışmış ve kabullenmiş oradan çıkamayacağını oysa kapak açık 😊 sizin durumda bu 9 ay boyunca kız deyip oğlan olunca biraz afallamissiniz ..aradan geçen zaman çok olsa takintiya dönüşmüş destek alın derdim ama daha yeni doğum yapmışsınız lohusaligin verdiği etkenlerde var kafanız karışmış biraz çözülmeyecek şeyler değil dediğim gibi önce bu düşünceleri normal kabul edip suçluluk duygusundan vazgeçin vicdan yaptığınız içinde daha çok etkiler insanı vesvese..

Siz aylarca kız olacağını düşünerek hazırlanmışsınız. Tabiri caizse hevesiniz kursağanızda kalmış. Tabi ki herkes sağlıklı ve hayırlı evlat olmasını diler ama insanın içinde bazen kız/erkek isteği olabilir. Oğlunuz varmış, bunun da kız olmasını dilemeniz kadar doğal bir şey yok. Bu kadar yüklenmeyin bence kendinize ve kendinize zaman tanıyın.

Başlığı okuyunca dedim tövbe est. ne oluyoruz :KK70:
Konuya da gelince Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin derim ben.
2 kız 2 oğlan, 1 kız 5 oğlan değil de hayırlı evlat desen daha mutlu olursun bence.
Evd ztn konumu dikkatli okuduysnz Allah hyrlisini versn die dua ettm hamileligm boyuncada boyle oldu ztn Allah neyi dilerse o olur onemli olan kiz olmasi dgldi dusunsenize brz empati lutfen.. 9 ay karninzda tasiyorsunuz dogum sancisi agri aci cekiyorusunuz ve siz o agrilari cekerken o stresn icinde bir şok yasiyorsnz bnu yasamadn anlamazsiniz sanirim burda konu neden kizim olmadi dgl dikkatli okuduysaniz eger ki. Bn ndn boyle hissediyorm bu dusunce aklmda dglken ndn boyle oluyor. Suslu odalari darmadagn etmek sil bastan yapmak kolay degil burda suclu doktorum sadece Allahn verdigi basim gözüm ustunedir isyan degilko bu yada nankörluk. Oyle olsa aglar sızlardim

Benim de 2 oglum var. Ben hic kizim ya da oglum olsun diye gecirmedim içimden. Saglikli olsun yeter dedim. Ama sizin zaten 1 kiziniz var. Yegen de evlat sayılır. Kendi kiziniz icin yapmak isteyip de yapamadiginiz seyleri ona yapin. Tabi anne babasinin yerine gecmeye calismadan. Taki, toka vs ona alin. Saclarini orun, be bileyim onunla da evladiniz gibi arkadas olun. Benim annemle anlaştığım gibi anlasabildigim teyzelerim var, iyi ki de varlar. Iyi ki de beni kizlari olarak goruyorlar. Siz de bu mutlulugu onunla yasayin. Ama evlatlariniza bakarken keske kizim olsaydi diye düşünmeyin, lutfen. Onlar sizin mucizeniz. Ve emin olun onlar biraz buyuyunce oyle iyi arkadas olacaklar ki. Belki de boylesi daha iyi olmus diyeceksiniz.

Benim de 2 oglum var. Ben hic kizim ya da oglum olsun diye gecirmedim içimden. Saglikli olsun yeter dedim. Ama sizin zaten 1 kiziniz var. Yegen de evlat sayılır. Kendi kiziniz icin yapmak isteyip de yapamadiginiz seyleri ona yapin. Tabi anne babasinin yerine gecmeye calismadan. Taki, toka vs ona alin. Saclarini orun, be bileyim onunla da evladiniz gibi arkadas olun. Benim annemle anlaştığım gibi anlasabildigim teyzelerim var, iyi ki de varlar. Iyi ki de beni kizlari olarak goruyorlar. Siz de bu mutlulugu onunla yasayin. Ama evlatlariniza bakarken keske kizim olsaydi diye düşünmeyin, lutfen. Onlar sizin mucizeniz. Ve emin olun onlar biraz buyuyunce oyle iyi arkadas olacaklar ki. Belki de boylesi daha iyi olmus diyeceksiniz.
Tabikide oyle bn hic ndn kızım olmadi demedm bni yaniltan doktorun kesinlikle kizin olacak demesi ve 9 ay bu mutlulukla yasamam oldu sonra aldiklarmi saymiyorm

Ben tek cocuk isteyen bir insanım. Ve kiz cocuklari her zaman cok tatli gelmiştir bana.
Haliyle o tek cocugun da kiz olmasini istedim. Doktor ultrasonda erkek deyince 'Gercekten mi bi kere daha baksaniz' demistim. Nitekim oglum suan 4 yasina girmek uzere kiz çocuk aklima bile gelmiyor.
Sizin durumunuzu enteresan buldum. Vesvese bu degil.

Evd birde isin o noyutu var çevremdekiler hep kiz evlat baska fln gibisinden konusuyo 😒 ogullarm benim herseyim canim cigerm yani mesele burda farkli Bnm konum baska
Nasip kısmet bu bir gerçek
İnsan ne olmasa onu ister
Ya da gönlünden tercih hakkı olsa siz kız istermissiniz buraya kadar normal
Birde birtanesi erkekken diğeri kız istemeniz de normal
Ama nasipten öte köy yok
En önemlisi yine saglikli olmasi hayırlı olmasi
Çok isterseniz şansınızı denemek maksatlı üçüncüyü de yapın ama olmayınca olmaz
Benim arkadaş öyle yaptı ucude oğlan 😉
Hatta tüpleri baglatmadi yaşım ilerleyince birdaha deneyecegim diyor bence yine oğlan olacak🤣
Neyi çok istersen onunla sinanirsin

Rabbim hayrlisini verdi demekki boyle olmasi gerekiyordu amenna burda bn doktoru sucladm ve bnm nasil dusunecegm ne hissedecegim umrunda degildi sonra dagilan yikilan hayaller. Herkesin yeri baskadir ogullarminda yeri apayri onlar benm yasama sevincim mutlulugum herseyim tabi kizimda olsa ayni olacakti istemsiz bir sklde ne zaman kiz cocugu gorsem bu bana hamileligimi hatirlatiyor

Hayir pandemiden dolayi pek gidemesemde 5 6 kez gittim
durust olayım ben ve esım hep kız cocuk ıstedık ıcımızden oyle geldı acıkcası esım tarafında erkek cok fazla kız yok yegenler hep erkek kız yok bırde benım hayalım hep kız cocuktu adı bıle daha ben bekarken hazırdı dusunun :D kızım olursa bu ısım olacak dıyordum
ılk 5 ay erkek dedı doktorum ha oylemı pekı dedık
5 aydan sonra net kız dedı
ıyı hayırlısı dedık
o kadar hayalını kuran ben bıle erkek dedıgınde de kız dedıgınde de aynı tepkıyı verdım cunku sonuc ıtıbarıyle ne olursa olsun cocugum olacak ya ondan :)

doguma kadar x cınsıyetde deyıp y cınsıyetde dogan yuzlerce bebek var :D kuzenımın doktoru sonuna kadar kız dedı bır dogdu erkek :D pembeler ıcınde :D cok tatlıydı aklıma geldı ...dusunsenıze ya oyle olsaydı herseyını pembe almıs yıkamıs utulemıssınız erkek olmus :D

suan cok guzel anlar yasıyorsunuz tadını cıkarın bence boyle seylerle zaman oldurmeyın zaman degerlı

Nasip kısmet bu bir gerçek
İnsan ne olmasa onu ister
Ya da gönlünden tercih hakkı olsa siz kız istermissiniz buraya kadar normal
Birde birtanesi erkekken diğeri kız istemeniz de normal
Ama nasipten öte köy yok
En önemlisi yine saglikli olmasi hayırlı olmasi
Çok isterseniz şansınızı denemek maksatlı üçüncüyü de yapın ama olmayınca olmaz
Benim arkadaş öyle yaptı ucude oğlan 😉
Hatta tüpleri baglatmadi yaşım ilerleyince birdaha deneyecegim diyor bence yine oğlan olacak🤣
Neyi çok istersen onunla sinanirsin
Kesinlikle bende oyle dusunuyorum ama ben kizim olana kdr doguracam diyemem bnm bir tanidigimda oglum olana kadar doguracam demisti bunu yapmam 2 yeterli kiz olacagini bilmis olsambile yapmam Rabbim hak edene versn bunun kizi erkegi yok saglikli olsun yeter cok sukur bugunumuz3

Evd ztn konumu dikkatli okuduysnz Allah hyrlisini versn die dua ettm hamileligm boyuncada boyle oldu ztn Allah neyi dilerse o olur onemli olan kiz olmasi dgldi dusunsenize brz empati lutfen.. 9 ay karninzda tasiyorsunuz dogum sancisi agri aci cekiyorusunuz ve siz o agrilari cekerken o stresn icinde bir şok yasiyorsnz bnu yasamadn anlamazsiniz sanirim burda konu neden kizim olmadi dgl dikkatli okuduysaniz eger ki. Bn ndn boyle hissediyorm bu dusunce aklmda dglken ndn boyle oluyor. Suslu odalari darmadagn etmek sil bastan yapmak kolay degil burda suclu doktorum sadece Allahn verdigi basim gözüm ustunedir isyan degilko bu yada nankörluk. Oyle olsa aglar sızlardim

Kusura bakma da fatmanur ben senin ne istediğini anlamadım.
Odaysa 2 saatlik işi var.
Ben üzülmüyorum diyorsun.
Allah'ın verdiği başım gözüm üstüne diyorsun.
Doktor hatalı diyorsun.
Belki doktor da göremedi tam olarak.
Hem sağlıklıysa kızı erkeği ne fark eder.

Sorun ne ?

durust olayım ben ve esım hep kız cocuk ıstedık ıcımızden oyle geldı acıkcası esım tarafında erkek cok fazla kız yok yegenler hep erkek kız yok bırde benım hayalım hep kız cocuktu adı bıle daha ben bekarken hazırdı dusunun :KK70: kızım olursa bu ısım olacak dıyordum
ılk 5 ay erkek dedı doktorum ha oylemı pekı dedık
5 aydan sonra net kız dedı
ıyı hayırlısı dedık
o kadar hayalını kuran ben bıle erkek dedıgınde de kız dedıgınde de aynı tepkıyı verdım cunku sonuc ıtıbarıyle ne olursa olsun cocugum olacak ya ondan :)

doguma kadar x cınsıyetde deyıp y cınsıyetde dogan yuzlerce bebek var :KK70: kuzenımın doktoru sonuna kadar kız dedı bır dogdu erkek :KK70: pembeler ıcınde :KK70: cok tatlıydı aklıma geldı ...dusunsenıze ya oyle olsaydı herseyını pembe almıs yıkamıs utulemıssınız erkek olmus :KK70:

suan cok guzel anlar yasıyorsunuz tadını cıkarın bence boyle seylerle zaman oldurmeyın zaman degerlı
Allah razi olsun sizin beni biraz anladığınızı dusundum vr size hak veriyorum haklisiniz cocuk evin nesesidir bn cocuklari bekarligimdan beri cok seviyorm

Kusura bakma da fatmanur ben senin ne istediğini anlamadım.
Odaysa 2 saatlik işi var.
Ben üzülmüyorum diyorsun.
Allah'ın verdiği başım gözüm üstüne diyorsun.
Doktor hatalı diyorsun.
Belki doktor da göremedi tam olarak.
Hem sağlıklıysa kızı erkeği ne fark eder.

Sorun ne ?
Istemsiz kiz cocuk gordugum zaman uzuluyor olmam ve bu benim elimde degil biraz empati yaparsnz yazdiklarimida dusunup anlarsiniz die umid ediyorum beni kinamayin lutfen bu istemsiz olan bisey elimde dgl uzulmemek

Back