İçimi dökmem gerekiyor...

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
203
Aslında yazmak istediğim o kadar şeyler var ki şu an aklım buna yoğunlaştığı için diğer her şeyi unuttu. Sizde de oluyor mu böyle bilmiyorum fakat ben gerçekten çok fazla sıkıldım ve artık sabrım kalmıyor en minik bir şeyde çekip gidesim geliyor fazla yoruldum.. Eşim sürekli (genel olarak) dışarlarda. Akşam 18:30 gibi işten geliyor banyosunu vs oluyor arkadaşının yanına gidiyor bu gün sabah çıktı 10:30 gibi vs kahvaltıdan sonra hala daha dışarlarda ve ben bundan aşırı rahatsız oluyorum kaç kere dile getirdim söyledim ama yok anlamıyor artık bende söylemekten sıkıldım bi ara tartışmıştık kv geldi anlamış çünkü öğle yemeğini onlarda yedi diye (aşağı katımızda oturuyorlar) bende anlattım sen güzellikle söyle çok baskı yapma hepten kaçar dedi olmadı gittiği zaman bana söyle ben konuşurum vs dedi ama kendi aramızda olan şeyleri anlatmayı sevmiyorum o gün bunaldığım için söylemiştim.. şu an sinirden sıkıntıda oturup ağlamak istiyorum iyicene bunaldım tek kalmaktan bu vakitleri kendime ayırıyorum kitap okuyorum kahvemi yapıp terasıma geçiyorum vs ama cidden kafam böyle dolu olunca odaklanamıyorum ben ki konuşkan biri değilim birini görünce sürekli konuşuyorum ablamda fark etmiş sürekli birileri gelsin gitmesin istiyorum iyice bunaldım... şu an aramız gayet iyi özüne baktığımızda da çok iyi biri bi dediğimi ikiletmez her istediğimi alır yapar eder ama bu huyu var işte ve bende sabır taştı taşıyor...

Hiç birlikte gezmiyor değiliz birlikte de çok gezdik ve ona arkadaşlarınla çok geziyorsun vs dediğimde senlede geziyorum hakkımı yiyemezsin vs diyor sadece coronadan sonra beraber dolaşmıyoruz sorunda zaten dolaşıp dolaşmaması değil her gün gitmesi hafta belli bir gün gitse sesim çıkmaz onunda bir hayatı var.. ben gittiğim zaman bana bir şey demez dün kuzenlerimle köye gittim (eşim çalışıyordu) gece 12-1 gibi geldim bir şey demedi o konularda aşırı rahat belkide bu yüzden sürekli arkadaşlarıyla bilmiyorum ama sinir oluyorum arada evde durmasınıda bilmeli..

birde bugün kahvaltıya kaynanamlara indik ben nişanlıyken eşime zippo yaptırdım bize özel kenarında kalp atış ritmi var ve bizim baş harflerimiz vs kaynanamlardaymış eşim evde kutusunda sanıyordu. Camın kenarına koymuş ocağını yakmak için eşim görünce hemen aldı cebine attı annesi kızdı yani otoriter konuştu onu koy oraya evde çakmak yok ocağı yakıyorum gibisinden eşimde bıraktı orada da aşırı sinir oldum sonradan aklıma geldi “sen al onu kendi çakmağını bırak yukarda çakmak var çıkınca alırsın” demek şu an o mesela aşağıda ben hediyelere vs önem veren biriyim onun orada olması sahip çıkmaması vs biraz dokundu.

Bu şekilde kafam allak bullak oturup ağlamak istiyorum can sıkıntısından tüm gün yatıp uyudum artık bir şey demek istemiyorum sonu tartışmaya gidicek çünkü biliyorum...

Çok fazla yanlış anlaşılmalar geliyor toplu olarak buraya yazma isteği oldu... Öncelikle her gün evde ağlamıyorum eşim gelmiyor diye evet canım sıkılıyor sinirim bozuluyor ama o vakitleri kendime ayırıyorum kitap okuyorum kahvemi yapıp terasa geçip dışarı izliyorum veya ben kendim dışarı çıkıp arkadaşlarımla buluşuyorum yeri geliyor ablamda annemlerde kalıyorum eşim hiçbir zaman beni kısıtlamaz ve yemeğim önümde olucak ütüm hazır olucak kafasında biri değil kendime yemek hazırladığım için evde oluyor onu yiyor olmazsa da sesini çıkartmaz kafasına göre bir şeyler bulur veya ütüsü yapılmamışsa ya rica eder ya da kendisi ütüler yani aramızda şey yok ben senle evlendim benim işlerimi görüceksin şeyi yok öyle değiliz bu tip çok yazanlar var teker teker dönmek istemedim. Ve eşimle bende çok geziyorum sadece koronadan sonra ben gezme taraftarı olmadığım için kendisi arkadaşlarıyla geziyor yeri geliyor akşamları birlikte yürüyüşe çıkıyoruz tamamiyle kendisini arkadaşlarına adamıyor buraya her şeyi detaylı yazmadığım için öyle oluyor değil sadece şu son zamanlar fazla arkadaşlarına kaydı beni rahatsız eden o ben yukarda demedim ki bana vakit ayırmıyor vs diye hatta arkadaşlarına kayma huyu dışında her şeyi iyi.. bu alışkanlık oldu çünkü onda babasıyla zamanında arası iyi değilmiş ve kendi dükkanı vardı orada kalıyormuş veya dedesine gidiyormuş yeri geliyormuş gece 3-4 de eve geliyor vs vs bu alışkanlığını pek bırakamadı ama eve en geç 11 gibi gelir gideceği yeri bana söyler benim detaylı yazmamam beni evine bağlı kocasına adamış biri yapmıyor veya eşim dışarı kaymış biride yapmıyor. Sadece özel hayatımı fazla detaylı yazmayıp kafamın takıldığı yeri yazdım ve evet hala daha genel olarak arkadaşlarıyla takılması beni rahatsız sinir ediyor ama bu bana vakit ayırmıyor değil... anlatabildim mi bilmiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizler icin önemli olan şeyler erkeklere gire değersiz olabiliyor onlar okadar duygusal bakmıyorlar olaya
Üzmeyin kendinizi boşuna sorun çıkmasın

Eşinizinizin arkadaşlarına ayıracak hergünü olmamalı
Birlikte zaman geçirmeniz de gerektiğini artık bekar olmadıgını uygun sözlerle anlatın anlayana kadar devam edin
Sizde bu zamanları aglayarak degil zamanı kendi sevdiğiniz şeyleri yaparak degerlendirin

Çakmak konusu çok basit
Market den bir kaç çakmak alıp validenize verip diger çakmagın hatıra oldugunu anlatın sen den degerli degil sana başka aldım diyip usulünce evinize götürün

Bence siz en başından biraz rahat davranmışsınız.Hayır gerçekten ben anlayamıyorum.Büyük konuşmayayım ama eşim iş gibi sürekli yalnız çıkacak ve ben de garipsemeyeceğim.Çok saçma

Onun bu yaptığını siz yapsanız ne olur? Evlisiniz sonuçta.Eve yemek,ütü yapmak,eşinizin yolunu bekleyen bir insan olmamak sizin elinizde.Evlilik bu değil.

Buna alışmış olabiliriz.Babalarımız,dedelerimiz bunu yapmış ve annelerimiz kanıksamış olabilir.Ama bu durum normal değil.

Konudan biraz çıkıp kadın erkek eşitliğine atıfta bulundum kusura bakmayın.Lakin bu konularda çok sabırlı olamıyorum.

Son olarak evlisiniz diye siyam ikizleri gibi dolaşın demiyorum.Ama eşiniz sınırını bilmiyor.Umarım çözebilirsiniz

Sen de arkadaşlarını çağır gün yap neden tamamen kocana endeksli oluyorsun anlamadım,kahve için fal bakın,müziği açın oryantal yapın

Her aksamm mi gidiyor kuzum yani baska.kadin vs yoksa.bulussun arkadasiyla evde surekli yanyana arkadaslarini seven adam icin evlilikten uzaklasma sebebi olabilir olmamali ama.kafalari bizimki gibi calismiyor

Sen arkadaslarinla takilsana evde yanlizsan.surekli birak.milletle.konusmayi.kendi.kendine.konusmaya baslarsin

Eşiniz sürekli dışardaysa ve size zaman ayırmıyorsa yaşadığınız şeyin adı evlilik olmuyor..Siz onun temizliğini, yemeğini ve diğer ihtiyaçlarını gideren kişi oluyorsunuz sadece.Herkes ara ara arkadaşlarıyla zaman geçirmek ister.Haftada 1-2gün ,birkaç saat anlayabilirim ama sizin onayınız olmadığı halde sürekli saatlerce böyle ortadan kayboluyorsa büyük sıkıntı.Bence rest çekmeli ve restinizde de ciddi olmalısınız.Yoksa evliliği tek kişi yaşamaya devam eder ve bozulan ruh sağlığınızla kalırsınız.

Birlikte vakit gecirilmeyecekse neden evlenilir?

Adam benim yanimda durmuyorsa, birlikte biseyler yapmaktan daha cok baskalariyla takiliyorsa o evlilik benim için bitmiştir. Kalkip mutfaga erzak aliyor ne istesem aliyor diye de evli durulmaz ki.
Birlikte vakit gecirmedigin insanla evli olmak tamamen "ev işini yapan biri olsun, elimin altinda kadin olsun" kafasi. Evli olmak için evlilikler...

Eşinizinizin arkadaşlarına ayıracak hergünü olmamalı
Birlikte zaman geçirmeniz de gerektiğini artık bekar olmadıgını uygun sözlerle anlatın anlayana kadar devam edin
Sizde bu zamanları aglayarak degil zamanı kendi sevdiğiniz şeyleri yaparak degerlendirin

Çakmak konusu çok basit
Market den bir kaç çakmak alıp validenize verip diger çakmagın hatıra oldugunu anlatın sen den degerli degil sana başka aldım diyip usulünce evinize götürün
Zaten uygun dille anlatıyorum ama anlamıyor birde bekarken babasıyla arası bozuktu kendi dükkanı vardı orada takılırdı gece dedesine giderdi hep kafasına göre yeri geliyormuş 3-4 de eve geliyormuş annesi onun alışkanlığından kurtulamadı ama yavaş yavaş alışıyor eskiden daha kötüydü diyor bilemiyorum... tabii ki öyle vaktimi ağlayarak geçirmiyorum kitaplar okuyorum kendime ruhuma vakit ayırıyorum ama aklıma gelince de modum düşüyor.. çakmak konusunu büyük ihtimal öyle yapıcam

Bence siz en başından biraz rahat davranmışsınız.Hayır gerçekten ben anlayamıyorum.Büyük konuşmayayım ama eşim iş gibi sürekli yalnız çıkacak ve ben de garipsemeyeceğim.Çok saçma

Onun bu yaptığını siz yapsanız ne olur? Evlisiniz sonuçta.Eve yemek,ütü yapmak,eşinizin yolunu bekleyen bir insan olmamak sizin elinizde.Evlilik bu değil.

Buna alışmış olabiliriz.Babalarımız,dedelerimiz bunu yapmış ve annelerimiz kanıksamış olabilir.Ama bu durum normal değil.

Konudan biraz çıkıp kadın erkek eşitliğine atıfta bulundum kusura bakmayın.Lakin bu konularda çok sabırlı olamıyorum.

Son olarak evlisiniz diye siyam ikizleri gibi dolaşın demiyorum.Ama eşiniz sınırını bilmiyor.Umarım çözebilirsiniz
Yok haklısın bazı yerlerde ben detaylı yazmadım o yüzden söylediklerinde haklısın ama o da öyle görmüyor bende şu an çıksam gezmeye bir şey demez yemek olmasın bir şey demez ütüsü olmadıysa rica eder veya kendisi yapar demem gibi o huyu dışında gayet iyi mesela bende dün dışardaydım kuzenlerimde köye gittim kal orda dedi babam izin vermediği için kalmadım gece 12-1 gibi döndüm o konularda rahat sadece sürekli çıkması beni rahatsız ediyor geçmişteki alışkanlığını bırakamıyor ne yazık ki

Sen de arkadaşlarını çağır gün yap neden tamamen kocana endeksli oluyorsun anlamadım,kahve için fal bakın,müziği açın oryantal yapın
Zaten onların hepsini yapıyorum ki dün de ben dışardaydım sadece yukarıya detaylı yazmadım takıldığım yeri yazdım ona endeksli değilim sadece her gün genel olarak dışarda olması canımı sıkıyor

Evde yalnızlıktan ağlayacaksam neden evliyim derim kendime..Evlilik böyle bişey mi?Tabiki insan arkadaslariyla kendine özel vakit ayırabilir ama hergün değil.Esler arasında o bağ koparsa toparlaması zor oluyor.Guzellikle konuşmaktan anlamayıp aynen devam ediyorsa,gider ailemin yanına onu da arkadaşlarıyla başbaşa bırakırım.

Her aksamm mi gidiyor kuzum yani baska.kadin vs yoksa.bulussun arkadasiyla evde surekli yanyana arkadaslarini seven adam icin evlilikten uzaklasma sebebi olabilir olmamali ama.kafalari bizimki gibi calismiyor

Sen arkadaslarinla takilsana evde yanlizsan.surekli birak.milletle.konusmayi.kendi.kendine.konusmaya baslarsin
Yani genel olarak her akşam gidiyor bakalım o arkadaşı yurt dışına gitti banada sende artık rahatlarsın evde olurum dedi ama bakalım🤷🏻‍♀️ Bende o yüzden çok ısrar etmiyorum bu sefer evlilikten evde kaçacak o yüzden bende gırgırına söylüyorum bazende ciddi şekilde söylüyorum zaten bende her gün birlikte olalım her yere birlikte gidelim kafasında değilim sadece genel olarak sürekli dışarda olması rahatsız ediyor karı kız şeyi yok nereye gittiğini söylüyor bazen resim atıyor bende kendi yaşamıma bakıyorum o evde değilken ablama giderim dolaşmaya giderim evde kendime zaman ayırırım bunları yapıyorum ama insan cidden zamanla sıkılmaya başlıyor daha bir senelik evli bile değiliz

Yani genel olarak her akşam gidiyor bakalım o arkadaşı yurt dışına gitti banada sende artık rahatlarsın evde olurum dedi ama bakalım🤷🏻‍♀️ Bende o yüzden çok ısrar etmiyorum bu sefer evlilikten evde kaçacak o yüzden bende gırgırına söylüyorum bazende ciddi şekilde söylüyorum zaten bende her gün birlikte olalım her yere birlikte gidelim kafasında değilim sadece genel olarak sürekli dışarda olması rahatsız ediyor karı kız şeyi yok nereye gittiğini söylüyor bazen resim atıyor bende kendi yaşamıma bakıyorum o evde değilken ablama giderim dolaşmaya giderim evde kendime zaman ayırırım bunları yapıyorum ama insan cidden zamanla sıkılmaya başlıyor daha bir senelik evli bile değiliz
Bence öyle gırgırına uyarı olmaz.
Ben olsam aşırı derecede ciddi konuşurum.
Ne yani arkadaş yurt dışına gidiyor diye mi evde olacak, senin için değil yani?
Ben olsam evliliğimi sorgulardım.

İmkani olan ciksin disari arkadas :KK66: benim her zaman olmuyor oglum var bir tane cunku😀

Yanlız kalacaksam niye evleniyorum ki ? Arkadaşıyla beraber yaşasın o Zaman.Bir iki kere ciddi konuşulur sonra yol verilir böyle durumlarda.Yok öyle evde kadın ev işi yapsın otursun beni beklesin kafası

Ben abartılacak bir durum göremedim. Koronadan sonra normale döner eski düzenine girer. Ayrıca diğer konularda da gayet uyumlu bir eşiniz var gibime geldi.

Özetle bir derdiniz yok. Biz buna rahat batması diyoruz. Tedavisi çok basit. Sağlam bir hır gür çıktığında bu hastalık ortadan kalkıyor.

Halimize biraz şükredelim please...

X