• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içimi dökmek istedim

Certanly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
217
0
96
Antalya
arkadaşlar merhaba, ben 4 aylık evliyim, kaynanam ve eltimle aynı binada oturuyoruz.
eşimin akrabalarıyla aramda o kadar büyük farklar varmış ki, evlendikten sonra cok iyi gördüm, düğünden bi kaç hafta öncesinden başladı sıkıntılar, ama sabrettim, öyleki kaynanam düğün bitmeden salonu terketmiş, görümcem bu işin sonu hayrolur demişti, sebep mi?? düğünde takılan takıları vermek istemeyişimdi..
neyse o günlerde cok sıkıntılar cektim, yeni bi ortam yeni bi dünya ve beni sevmeyen insanlar...
kına gecemde bile eşimin yiğeni bana bağırdı, istediği şarkı çalcakmış.. siz düşünün yani..
evlendik ve ertesi sabah kabus gibiydi, şofben yanmadı bi türlü, eşimde annesine sabah belki 10 kez girdi çıktı, şofbeni yaptırmak için.. dayılara sordu, ona sordu buna sordu.. ben de su ısıtıp çaydanlıkta kovaya koyup yıkandım, ama eşim herkese duyurdu, yetmedi bunlar ilk günler hatta ilk bir ay gece gündüz demeden eltim, görümcem kaynananm devamlı olur olmaz her saattte kapımı çaldı, evime geldi oturdu.. o zamanlar ramazandı, biz sahura kadar oturuyorduk ama bunu kimseye de demiyoduk, kaç gece saat 1 de, 3 te, 5 te kapı çaldı.. ben bornozla bile kapı açmak zorunda kaldım.. yetmedi eşim görümcemi kaynanam şehir dışında oldugu için sahura cagırdı, yetmedi yiğenlerini çağırdı, onlar da görümcemle kalıyodu o sıralar ve bu insanlar oruç tutmuyolardı.. ben sabah işe gittim, gece sahurda hemen hemen hergece misafir ettim, akşam iftarda yorgun argın geldim tekrar misafir ettim... off anlatırken sıkıldım şimdi, sonra dedim eşime çağırmadı ama bana da kızıyo tabi.. neyse akşam oluyo oturcaz eşim pat gidiyo eltime çay içmeye, ben çay yapayımmı dediğimde yok diyor, ben yapıyorum, kendime koyuyorum o gelince sana da koyayım mı diyorum, eltimde içtiğini söylüyor.. ben ama nasıl kendimi kötü hissettim anlatamam.. şimdilerde pek gelmiyolar yani öncekine göre az geliyolar da asıl sorun apartman içinde ayaklarına bişey giymeden dolaşmaları, benim eve öyle girmeleri, çok pisler gerçekten, onlara giderken terlik götürüyorrum eve gelince altını bi siliyorum simsiyah.. ya
Kod:
bi de şimdi kedi almışlar eve, o da heryerde dolaşıyo, o kadar midem bulanıyor ki bu durumlara, ne yapcagımı bilemiyorum, eşime de bişey diyemiyorum, apartmanın içini bi görseniz çingene oturuyor sanırsınız, pis ve ayakkabılar orda burda, yerlere halılar koymuşlar oyle dağınık ki.... biz burdan bi kaç yıl içinde çıkamayız borçlarımız var, onlar bitince inşallah çıkacagız ama ben öyle iğreniyorum ki, bazen arkadaşlarımızı çağırıyoruz oturmaya onlar bile diyor zırt pırt kapınız çalıyor rahatsız olmuyomusunuz, ya da apartman ne dagınık diyolar... bi de ben ömrümde böyle bi yerde oturmadım, zengin bi aileden gelmiyorum ama hep iyi yerlerde oturduk hep oturmasını kalkmasını bilen insanlar arasında yetiştim ben, eşimin akrabaları çok aç gözlü doğru düzgün lafını sözünü bilmeyen insanlar... işyerime geldi bi tanesi temizlik personeli bile inanamadı hısım oldugumuza.. lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın, ben küçük görmüyorum onları ama kaldıramıyorum artık bazı şeylerii.. ne olur bişeyler söyleyi

Son düzenleme:
Valla canım bende kayınvalidemle altlıüstlü oturuyoruz bende 4 aylık evliyim zırt pırt çıkıyordu kayınvalidem sebepli sebepsiz çok rahatsız oluyordum tavrımı koydum artık çıkamıyor işin zor ama senin eşindede suç var eşinle konuş yine olmadıysa kayınvalidenlerle konuş uygun bir dille gerçi anlayacaklarını sanmam ama bir dene yine olmuyorsa kapıyı açma o kadar neymiş canım insan biraz düşünür kimse kimsenin hayatına bu kadar müdahale etmemeli ben tavrımı koydum rahatım seslenemiyor bile bana artık rahatça

okurken bile daraldım. kimbilir bunları yaşamak nasıl bişey. bu ne ya... ordan hemen taşın düzelecek insanlar değiller çünkü. borcun olsun da böyle insanların içinde yaşama. ben de eltimlerle altlı üstlü oturuyorum. sağolsunlar çok anlayışlılar. öyle zırt pırt gelip gitmezler. çocukları beni çok sever ama ben rahatsız olmiyim diye göndermezler çocuklarını bana. çocuklar haftada bir gelir. ..... yenge seni çok özledik diye. görgüsüz demek ki seninkiler. hemen oradan uzaklaşmaya bak.

Esini kirmadan uygun bi dille düsüncelerini söylemelisin o da ailesine tavir koymali is ondan bitiyor ha baktin olmuyor sen bi sekilde mesafe koymalisin..

Daha 4 aylik evlisin biraksinlarda biraz evlliliginizin tadini cikarin cicim aylari cabuk gecer bu ne böyle zirp pirt sizdeler...

eşinle konuşmalısın
yani onun tavırlarıda yanlış nedemek evde içmemek ama eltinde gidip içmek insanın çıldırmaması elde değil yahu.
pis bir evde yada ortamda bulunmakdan bende nefret ederim ve tiksirim insanın içinden oturmak bile gelmez yahu çocukları iyi mikrop kapmamış o evde
temizlik bence çok önemli
umarım en kısa zamnda bir çözüme ulaşırsınıxz

Son düzenleme:
canım yerden göğe kadar haklısın,elinden geldiğince dahada mesafeli olmaya çalış her istediklerinde kapıyı çalamasınlar,inşallah kısa sürede çözüme kavuşur allah yardımcın olsun:29:

Gerçekten zor bir durum nasıl dayandın bu kadar, oruç tutmayan insanları sahura çağırmak ta çok ilginç gerçekten.
Eşin sana dayanıklılık testi mi uyguluyor acaba?
Neyse bence de fazla yüzgöz olma o insanlarla, evine gelmeye cesaret edemesinler, sürekli eleştir, pis olduklarını ima et bir süre sonra seni görmek bile istemeyeceklerdir.

Bütün suç yine erkekte.
Evinde çay içmiyormuşta, eltinize mi çay içmeye gidiyor, tövbe est.
4 aylık evli adam otursun evinde, evinde eşiyle vakit geçirsin.
Böyle erkeklerin aileleri saygıyı bile haketmiyor bence.
İş size düşüyor o zaman.
Kimseyi devamlı evinizde misafir etmek zorunda değilsiniz,
çok istiyorsa eşiniz yapsın hazırlığını ,misafir etsin bakalım nasıl ediyor.
Bütün yük kadının üstünde, bir de dertlerini çek, beyefendi de sefasına baksın.
Yormayın kendinizi, mümkün olduğunca da görüşmeyin bence.
Eşinizde çok istiyorsa, bundan sonra eltinize sadece çay içmeye gitmesin,
onlarla beraber yaşasın.

bunların benzerlerini bende yaşıyorum bizde aynı apartmandayız herkez ünv. mezunu ama karekter sıpır kaynımın buğazını sıkmak istiyorum bazen

Onların hiçbir suçu yok,tüm suç sende..Bir kere "o kadar farklılarmışki evlendikten sonra gördüm" diyorsun..
Evleneli 4 ay olmuş..ben buna inanmıyorum kusura bakma.Mutlaka daha öncedende böylelerdi ve siz aldırmadınız,evleneyim bir an önce hallederim dediniz.Ama olmuyor işte,benim bir akrabamda böyleydi,
zamanında çok uyardık,gördüğümüz hataları gözüne soktuk ama nafile.Önemsemedi ve evlendi..
sonuç..3 ay dayanabildi aynı evde yaşamaya..sıkıntılar çekti ve evini ayırdı.
Halada eşinin ailesiyle olan uyumsuzluklar nedeniyle görüşmüyorlar.
Hep söylüyorum,evlenmiş olmak için evlenmeyin..aşk yüzünden gözlerinizi kör etmeyin.
Sonrada işte böyle hayat çekilmez oluyor,evlilik öyle sanıldığı gibi lay lay lom değil malesef.
Şimdi ise olan olmuş,bari bundan sonrası için gözlrinizi dört açıp ezdirmeyin kendinizi..Ne yapılması gerekiyorsa yapın.

eşiniz eski ortamında.onun için pek değişen bişey olmamış.annesi abisi kardeşi yengesi yine aynı yerdeler.daha eşiniz belliki evli oldugunun farkında değil.hala çay içmeye eltine çıkıyorsa.ona bir evli oldugunuzu hatırlatın.artık sizinde bir eviniz oldugunu.gerçi aynı yerdesiniz.anlamaz ama.hep diyorum.bir mahalle bile olsa arada azcık mesafe olmalı ki herkes kendi evinin yolunu bilsin.bencede ordan taşınmaya bakın.durmunuz varsa en kısa sürede.borçlarım var demişsin.o zaman arkadaşlarında dediği gibi eşin ağırlasın bakalım misafirlerini.nasıl oluyor.

Eşin kendi alıştığı ortamda ve şartlarda yaşıyor canım ve bunu kolay kolay değiştirmek istemez. Eğer eşinle bu konuda tartışırsan ailesi ile birlikte sana cephe alır ve hayat senin için daha zor bir hale gelir. Bu durumda yapılacak en iyi şey sabırlı olman ve bir an önce borçlarınızı bitirip başka bir yere taşınman olacaktır. O zamana kadar eşine alındığın şeyleri hissettir ama eşinin ailesine düşmanca kelimeler seçme. Mesela, anneni çok seviyorum ama şu konuda hatalı davrandığını düşünüyorum. Aslında kendisine de söyleyecektim ama üzmek istemedim gibi cümleler kur. Eşin senin rahatsız olduğun şeyleri bilsin ki bir gün taşınalım dediğinde ne gerek var burada iyiyiz demesin.

Eşinin ailesine ise saygısızlık yapma derim ben ama mesafeni de koru. Sık sık evine gelmeleri iyi değil ama bence sen tepki göstermezsen zamanla azalır. Geldiklerinde kendine bir iş bul ve yanlarında durma bir süre sonra sıkılacaklardır. Ayrıca eşin eltinlere çay içmeye çıkıyorsa sen de onunla çık ya da eltinleri çağır bu önemli. Tek başına gönderirsen bir süre sonra başka zorluklar yaşayabilirsin.

ay senin esinde nedemeye durmadan biyere gidiyor cay icmeye ben yapimmi dedigimde yok baska yere gitcek bende ona tavir yapmicam hey gidi heyy
ne aptal insanlar var sizinde artik bir eviniz var durmadanda rahatsiz edilmezki ya ben sinir oldum burda sen nasil sabrediyorsun esinde her evi dolasmayi cok seviyor belli
tavrini koy bence durmadan zile basmak noluyor :47:

yeni evlisin tam zamanı bi kavga çıkar bu konulardala ilgili biraz pençelerini göster seni kullanamayacaklarını anlasınlar biraz gözleri korksun hiç korkma hemen kavga olmaz idare edeyim diye sonra baş edemez kendin kafayı yersin. Daha sonra istediğin kadar iyi gelin ol sana karışamaz hiddetinden çekinirler. Yapmazsan bi gün anlarsın keşke yapsaydım diye. gözlerini korkut. yeni gelin triplerini at üzerinden.

Zor bir durum yaa. Allah kolaylık versin.. Ama eşinle mutlaka konuşmalısın bence.. Bir de, başta nasıl alıştırırsan öyle gider.. Şimdiden gereken tavırları koymalısın.. Kendine şu soruyu sor "Ne olsa kendimi daha iyi hisederdim?" Cevapları yaz ve onları gerçekleştirmeye çalış..

ilk evlendiğimde bıkmıştım.evlendiğimin ertesi günü gelen giden.bu bi kaç ay devam etti.bende yapı gereği sabırsız birisiyim.fazla dayanamadım.artık kimse gelmiyor.çok rahatız eşim ve ben.o kadar bunalmıştım ki bu böyle devam edecek sanmıştım.ama çok şükür..

öncelikle allah yardimcin olsun...

daha 4 aylik evlisin ve simdiden ruhun daralmis.. bunun büyük bir sucuda malesefki kocanda...

esinle dordürüz konus gerekirse resti de cek derim ne bu böyle 4 aylik evlisin, bunlari bu insanlari cekmek icinmi evlendin sen..

birde sunu söyliyim KIMSE AMA KIMSE KAYINVALIDEYLE ÜST ÜSTE VEYA AYNI APARTMANDA; HATA AYNI SEMTTE OTURMAYI KESINLIKLE KABUL ETMESIN.. malesefki muakak böyle sorunlar cikiyor..

rabbim kimseye böyle kaynana görümce elti vs nasip etmesin gercekten cok kötü bir durum allahim herkeze sabir versin... bu konuda cok ama cok sansliyim allahima bin sükürler olsunki kayinvalidem cok iyi :nazar: görümcemde öyle:nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back