• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içimi dökmek istedim

arkadaşlar cok saolun yorumlarınız için..
bana kalsa bi gün durmam da akılsız kocam bu eski püskü evi adam etmek için 40 milyar döktü, ve burdan cıkarsam hemen kaynanam burda oturmak ister.. o yüzden hemen cıkamam, çünkü bu evi yaptırırken peşin para veren eşim, evlilik ev döşeme için olan masrafları borçla yapmak durumunda kaldı, şimdi bi dünya borç var.. bi de zaten eşim saolsun tüm yiğenlerine para dağıtıyo, bunu sorun ettiğimde de zekatını verdiğini söylüyo, neymiş kazancını her ay birilerine ufak bi miktar vermezse rahat edemezmiş içi, yiğenlerde manikür pedikür yaptırıyo, üniv. gideni, diğeri de benim giyemediğim markaları alıyo giyiyo dershaneye gideni.. o kadar uyuz oluyorum ki, küçük yiğenini yazın hangi yaz okuluna göndereceğini düşünüyo..
tamam kazancını ver hayrına ama ihtiyacı olana ver bi de insanın böyle borcu varken önce onu kapatması gerekmez mi??
düğün haftası annesi gile beyaz eşyalar almış bana 1 ay sonra söyledi. ben çıldırdım ama zaten annesinin evini sil baştan eşyalarını yenilemişti, geri kalanı da düğün haftası almış.. ben napıyım kızlar karıştırmıyo kendine, benimle paylaşmıyosun diyorum özellikle bu para olaylarını, ben sana herşeyi anlatamam ki diyor...
sigarayı evde içmiyor ben titizim diye ama eltime çıkıyo bu sefer, iç diyorum evde, yok içmiyo, ben napıyım,
daha evleneli 1 ay olmuştu konuşurken duydum pencereden,eltim ne diyo artık ???? bana gelip ne yaptın bugun yemekte ne var diye sormaz oldu diyor, benim kocam da onların yanında o sırada bi ben yokum, ahh eskiden ne güzeldi kaynım gelirdi otururduk, yemek yerdik, sigara içerdik karşılıklı diyor... sevgili eltim.. o kadar sinirim bozuldu ama kocama diyince ne var bunda sıcak aile ortamıymış bunların ki... o masumca söylenmiş bi söz olabilir ama eltim kocama karşı cok cilveli, kocası istesin bi su getir diye naz yapar, söylenir, eşim yemek hazırla açım dese uçarak hazırlar.. ve öyle daha 8 yıllık gelin eltim, bense 4 yıla yakındır eşimi tanırım.. ama onunla çok samimiler. kocam bana demez mesela şurdan şunu aldım diye, ona anlatır ben de ondan duyarım, kocama söyleyince napıyım sen ortamda değildin, konuştuk geçti der.neyse işte öyle kızlar napıcam bilmiyorum kocam eskiden beni üzmemek için herşeyi yapardı, artık umursamıyo...
dün dedim mutlu musun diye, yanii dedi, sonra ekledi sen beni mutsuz etme yeter, ayrıca bi mutluluk beklemiyorum dedi...

Valla canım bende kayınvalidemle altlıüstlü oturuyoruz bende 4 aylık evliyim zırt pırt çıkıyordu kayınvalidem sebepli sebepsiz çok rahatsız oluyordum tavrımı koydum artık çıkamıyor işin zor ama senin eşindede suç var eşinle konuş yine olmadıysa kayınvalidenlerle konuş uygun bir dille gerçi anlayacaklarını sanmam ama bir dene yine olmuyorsa kapıyı açma o kadar neymiş canım insan biraz düşünür kimse kimsenin hayatına bu kadar müdahale etmemeli ben tavrımı koydum rahatım seslenemiyor bile bana artık rahatça

nasıl tavır koydunuz.aranız nasıl şu anda.surat falan yapıyormu?

Canım vala çok üzüldüm.yerinde olmak istemezdim.kafayı yerdim heralde.eltide çay içmekte neymiş ya.evlendiğinin farkında değil heralde eşin.benim eşim genelde çayı kendi hazırlar.hadi gel karşılıklı içelim der.normali de budur.bence önce ona evlendiğinizi hatırlat.konuş bence.neden seni ihmal ediyo.beraber yalnız vakit geçirmeye gayret edin.dışarı çıkın arada pazar günleri.cilve yap eşine.samimi davran.
ordan taşınsanız bile eşin heralde herakşam onlarda oturur ondan sonra evine gelir şu durumda gözüken bu.karamsarlı k vermiyim ama yazdıkların bunu gösteriyo.canım.zamana bırak birazda.

Canım vala çok üzüldüm.yerinde olmak istemezdim.kafayı yerdim heralde.eltide çay içmekte neymiş ya.evlendiğinin farkında değil heralde eşin.benim eşim genelde çayı kendi hazırlar.hadi gel karşılıklı içelim der.normali de budur.bence önce ona evlendiğinizi hatırlat.konuş bence.neden seni ihmal ediyo.beraber yalnız vakit geçirmeye gayret edin.dışarı çıkın arada pazar günleri.cilve yap eşine.samimi davran.
ordan taşınsanız bile eşin heralde herakşam onlarda oturur ondan sonra evine gelir şu durumda gözüken bu.karamsarlı k vermiyim ama yazdıkların bunu gösteriyo.canım.zamana bırak birazda.
doğru diyosun canım , ben ilk günler üzüldüğüm için bu duruma söyledim ona, ikidebir girip çıkıyosun aşağı yukarı, ben istemiyorum böyle olmasını diye, evden cıkmayı zaten o da benim kadar istiyo, onunda huzuru kalmıyo ama bana dediği şey başka yere otursak bile ben hergün annemi görmeye giderim, o zaman da bana deme yok cok oturdun orda yok benimle hiç vakit geçirmedin filan deme diyor.. bana git anneme demez, annesinin de artık gelmesini istemiyo çünkü sorun çıkıyo, annesigil ayakkabı terlik girmeden apartmanda dolaşıp bana girince tutamıyorum bi sefer 2 sefer tutsam 3.ye söylüyorum eşime, o yüzden istemiyor, zaten ben akşamları da işimle ilgili olarak projeler filan hazırlıyorum vaktim olmuyo tv izlemeye bile, ama evlendiğimiz ilk zamanlarda akşamlarım boştu, ben onun yanına oturunca biraz durur hemen kalkar giderdi, ya bahçeye iner orda otururlardı, ya annesine ya eltime.. yani anlayacağın eşim b yaşa kadar nasıl davranmışsa aynı şekil davranmayı kısmen de olsa sürdürüyo, laf söyleyince sen beni konrol altına almaya çalışıyosun diyo, ben senin annenle olan ilişkine karışmıyorum diyor, ben de karışmıyorum ama ben evde çay yapalım karşılıklı içelim derken canım istemiyo diyor, eltime gidip çay demlede içelim diyordu ilk zamanlar, sonrada karşılıklı sigara tüttürüyodu, ben de dedim bi gün sigaraya başlıyım bari senle oturup çay içmek için sanırım sigara içiyor olmak gerekiyor dedim.. şimdilerde iyi o konuda, hatta bigün kavga etmiştik sırf bu konulardan dolayı ben ç.ay demlemiştim çayını aldı annesine gitti, bunu 1 deil 2 deil kaç kez yaptı çok sinirlendim kavga ettik o annemi çağırdı hakemlik için anneme olayları anlatınca annem kızdı buna, sonra pek yapmaz oldu bu hareketi, nasıl bir yaşamsa bunların ki, ilişkileri çok garip herşeylerini eltim kaynanam görümcem ortak kullanıyo ben tahammül edemem ya mutfak aletinden tut en ufak halı fırçasına kadar.. benden istiyemezler bu konuda baştan tavrımı koymuştum yani... ama onlar gibi olmayınca beni dışlıyolar, en baştada eşim, annesigile gider o, hadi derim ben de gideyim, gidince eşim beni görünce suratı düşer, bişey konuşuyosa son verir, 2 dk sonra hadi gidelim der, sonrada bizi ilgilendiren herhangi bir konuyu niye bana anlatmıyosun dediğimde sen kendini izole ediyosun insanlardan, ben sana herşeyi anlatamam der, ama annesine ablasına hatta eltime anlatır işiyle ilgili, arabasıyla ilgili bi durumu ben ya en son duyarım ya başkasından duyarım... ne yapmam gerek bilmiyorum ben de kafam çok karışık

Son düzenleme:
daha evleneli 15 -20 gündü, eşime tatlı yaptım, bana nededi bi tabakda +++++ koy( bi tabak da ++++ koy dediği kişi eltimin adı) , bu böyle 5 kez filan oldu her tatlı yaptıgımda götürdüm onlara ama eltim bırak bişey getirmeyi giden tabagı bile istemeyle verdi.. ramazanın ilk günü ben kendimize yetcek şekilde yemek yaptım, bi tabak hazırla +++'ya verelim dedi, sinirden tencereyi doldurdum tüm tabağa al götür ver dedim.. ben okadar yorgunlukla işten gelip iftar için yemek yapayım o eltimi düşünsün..
yani bunlar aralarında değişik bi ilişki var ben kardeşimi bile bu kadar düşünmem ki....

doğru diyosun canım , ben ilk günler üzüldüğüm için bu duruma söyledim ona, ikidebir girip çıkıyosun aşağı yukarı, ben istemiyorum böyle olmasını diye, evden cıkmayı zaten o da benim kadar istiyo, onunda huzuru kalmıyo ama bana dediği şey başka yere otursak bile ben hergün annemi görmeye giderim, o zaman da bana deme yok cok oturdun orda yok benimle hiç vakit geçirmedin filan deme diyor.. bana git anneme demez, annesinin de artık gelmesini istemiyo çünkü sorun çıkıyo, annesigil ayakkabı terlik girmeden apartmanda dolaşıp bana girince tutamıyorum bi sefer 2 sefer tutsam 3.ye söylüyorum eşime, o yüzden istemiyor, zaten ben akşamları da işimle ilgili olarak projeler filan hazırlıyorum vaktim olmuyo tv izlemeye bile, ama evlendiğimiz ilk zamanlarda akşamlarım boştu, ben onun yanına oturunca biraz durur hemen kalkar giderdi, ya bahçeye iner orda otururlardı, ya annesine ya eltime.. yani anlayacağın eşim b yaşa kadar nasıl davranmışsa aynı şekil davranmayı kısmen de olsa sürdürüyo, laf söyleyince sen beni konrol altına almaya çalışıyosun diyo, ben senin annenle olan ilişkine karışmıyorum diyor, ben de karışmıyorum ama ben evde çay yapalım karşılıklı içelim derken canım istemiyo diyor, eltime gidip çay demlede içelim diyordu ilk zamanlar, sonrada karşılıklı sigara tüttürüyodu, ben de dedim bi gün sigaraya başlıyım bari senle oturup çay içmek için sanırım sigara içiyor olmak gerekiyor dedim.. şimdilerde iyi o konuda, hatta bigün kavga etmiştik sırf bu konulardan dolayı ben ç.ay demlemiştim çayını aldı annesine gitti, bunu 1 deil 2 deil kaç kez yaptı çok sinirlendim kavga ettik o annemi çağırdı hakemlik için anneme olayları anlatınca annem kızdı buna, sonra pek yapmaz oldu bu hareketi, nasıl bir yaşamsa bunların ki, ilişkileri çok garip herşeylerini eltim kaynanam görümcem ortak kullanıyo ben tahammül edemem ya mutfak aletinden tut en ufak halı fırçasına kadar.. benden istiyemezler bu konuda baştan tavrımı koymuştum yani... ama onlar gibi olmayınca beni dışlıyolar, en baştada eşim, annesigile gider o, hadi derim ben de gideyim, gidince eşim beni görünce suratı düşer, bişey konuşuyosa son verir, 2 dk sonra hadi gidelim der, sonrada bizi ilgilendiren herhangi bir konuyu niye bana anlatmıyosun dediğimde sen kendini izole ediyosun insanlardan, ben sana herşeyi anlatamam der, ama annesine ablasına hatta eltime anlatır işiyle ilgili, arabasıyla ilgili bi durumu ben ya en son duyarım ya başkasından duyarım... ne yapmam gerek bilmiyorum ben de kafam çok karışık

Seninle ilgili eşini dolduruyol olabilirler.sana karşı böyle yapmaz yoksa.ya bu nasıl bir ilişki valla şaştım.bunlar çok içli dışlı olmuşlar.çok samimi olmuşlar.neymiş bu eltiler ya.nasıl da bağlamışlar kendilerine bekar kayınlarını.uzun bi süre tabi 8 yıl.vala ben kıskanırım kocamı.allahtan benimki pek konuşmuyo eltimle.meraba meraba.
senin için çözüm yolu düşünmek lazım canım

açmayın kapıyı bence düşüncesiz insanlar. eşinizede koyun tavrınızı daha 4 aylıkken yaşancak şeylermi bunlar. allah yardımcınız olsun.

Seninle ilgili eşini dolduruyol olabilirler.sana karşı böyle yapmaz yoksa.ya bu nasıl bir ilişki valla şaştım.bunlar çok içli dışlı olmuşlar.çok samimi olmuşlar.neymiş bu eltiler ya.nasıl da bağlamışlar kendilerine bekar kayınlarını.uzun bi süre tabi 8 yıl.vala ben kıskanırım kocamı.allahtan benimki pek konuşmuyo eltimle.meraba meraba.
senin için çözüm yolu düşünmek lazım canım
walla çözüm düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum, yine gidiyor yine giidiyor eltime, eltimin eşimi gördüğündeki bi naber diyişi var tahrik olursunuz siz bile,
geçenlerde kadın gece vakti eşimden biyere gidip gelmeyi rica etti, ben apartmanda konuşmaları duydum hemen kapıyı açtım, eşim geldi biz gidip geliyorz, niye diyorum cevap vermiyo özel bişeyler falan diyince kafam attı, gittiler 20. dkda aradım telefonu eşim açtı bagırdı bana, sonra eve geldi, kapıdan girdiği gibi bağırdı, 1 hafta ona bunun doğru bir hareket olmadıgını anlatmaya calıştım yani kan bagı olmayan biriyle gece başbaşa arabayla cok da ciddi olmayan bi durum yüzünden gitmemeleri gerektiğini, yanlarına ya cocukları, ya beni almaları gerektiğini söyledim. ama eşim sen ne diyosun bizim aramızda bişey mi olcak seni aldatcakmıyım falan dedi, normal görüyo yani, kadınla da konuştum çok normal bişeymiş bu.. ben yanlış anladıgım için artniyetliymişim eşim öyle diyor.. şimdi desem ki kadının naber diyişine bak diye bi ton kavga eder inandıramam.. o kadın öyle pis ki, çocugu altını ıslatır umursamazlak lak yapar, 2 saat sonra değişir altını, pis bi insandır, eşime söylediğimde bunu(kaynanama hep girer çıkar altı idrarlı, üstübaşı toz toprak olan cocuğu herşeye dokunur, kaynanam otur yemek ye der, midem almaz, eşime de bu neden yemediğimi anlatırken kadının temizlik yönünden noksan oldugunu söylerken)eşim kükrer, en ne demek istiyosun, onlar daha senin hakkında tek kelime etmedi, sen herkesi aşağılıyosun der.. oysa eltim bana ben daha nişanlıyken eşimin yanında çarpık bacaklı gelin demişti, evim serilirken eve geldi ne zevksiz ,ne ruhsuz bi ev dedi, eşim duydu, ama eşime 1 saat geçince dediğimde boyle dedi diye, sen yanlış anlıyosun, ben duymadım dedi...git sor dedim, sormuş, eltimde nedemiş ben samimiyet kurmak için ddedim demiş(çarpık bacaklı gelin sözünü) yani o masum oldu ben de böyle basit!!! sözleri kafaya taktıgım için kötü oldum
ne yapıcam bu konuyu bilmiyorum, eşim duydugu sözü bile eltim yada annesi ya da ablası söylemişse artniyetsiz sözlendiğini düşünen biridir.. özellikle eltime girip çıkma olayında gerçekten bi çözüm bulmam gerek, çünkü önümüzdeki aylarda işim gereği geceleri geç sattlerde eve gelicem, eşim yemek yapmayı bilmez, hadi annesinde yesin de kesin eltim çağırır, yemeği yedirir üstüne de ben gelene kadar otururlar , ben bu düşünceye bile tahammül edemiyorum.. napıcam??

ayy valla çok sıkıcıymış iyi dayanmışşınız...ne yapsanızda başa çıkamazsınız bunlarla...ancak olurda hepsinden uzak bi yere taşınırsan bi nebze kurtulursun:50:

4 aylık evlilikte araya mesafe koymak için çok geç kalmıs sayılmazsın.hemen önlemleri al bence yoksa biraz daha gecikirsen ilerde ne dersen de kimse seni takmayacaktır haberin olsun. işe önce kocanla konusarak başla.kolay şeyler değil bunlar Allah yardımcın olsun

Ya cok ilginc insanın kocası birsey oldugunda önce karısına anlatır yengesine degil !!!

Tamam anlasmak, sevmek güzel birsey ama esiniz abartmıs olayı. İlle de zekat verecekse bence ihtiyacı olana vermeli yegenlerinin ihtiyacı olmadıgını göremeyecek kadar kör mü? Manikür, pedikür ne kadar gerekli birsey? Valla allah size sabır versin isiniz gercekten cok zor!:50:

walla çözüm düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum, yine gidiyor yine giidiyor eltime, eltimin eşimi gördüğündeki bi naber diyişi var tahrik olursunuz siz bile,
geçenlerde kadın gece vakti eşimden biyere gidip gelmeyi rica etti, ben apartmanda konuşmaları duydum hemen kapıyı açtım, eşim geldi biz gidip geliyorz, niye diyorum cevap vermiyo özel bişeyler falan diyince kafam attı, gittiler 20. dkda aradım telefonu eşim açtı bagırdı bana, sonra eve geldi, kapıdan girdiği gibi bağırdı, 1 hafta ona bunun doğru bir hareket olmadıgını anlatmaya calıştım yani kan bagı olmayan biriyle gece başbaşa arabayla cok da ciddi olmayan bi durum yüzünden gitmemeleri gerektiğini, yanlarına ya cocukları, ya beni almaları gerektiğini söyledim. ama eşim sen ne diyosun bizim aramızda bişey mi olcak seni aldatcakmıyım falan dedi, normal görüyo yani, kadınla da konuştum çok normal bişeymiş bu.. ben yanlış anladıgım için artniyetliymişim eşim öyle diyor.. şimdi desem ki kadının naber diyişine bak diye bi ton kavga eder inandıramam.. o kadın öyle pis ki, çocugu altını ıslatır umursamazlak lak yapar, 2 saat sonra değişir altını, pis bi insandır, eşime söylediğimde bunu(kaynanama hep girer çıkar altı idrarlı, üstübaşı toz toprak olan cocuğu herşeye dokunur, kaynanam otur yemek ye der, midem almaz, eşime de bu neden yemediğimi anlatırken kadının temizlik yönünden noksan oldugunu söylerken)eşim kükrer, en ne demek istiyosun, onlar daha senin hakkında tek kelime etmedi, sen herkesi aşağılıyosun der.. oysa eltim bana ben daha nişanlıyken eşimin yanında çarpık bacaklı gelin demişti, evim serilirken eve geldi ne zevksiz ,ne ruhsuz bi ev dedi, eşim duydu, ama eşime 1 saat geçince dediğimde boyle dedi diye, sen yanlış anlıyosun, ben duymadım dedi...git sor dedim, sormuş, eltimde nedemiş ben samimiyet kurmak için ddedim demiş(çarpık bacaklı gelin sözünü) yani o masum oldu ben de böyle basit!!! sözleri kafaya taktıgım için kötü oldum
ne yapıcam bu konuyu bilmiyorum, eşim duydugu sözü bile eltim yada annesi ya da ablası söylemişse artniyetsiz sözlendiğini düşünen biridir.. özellikle eltime girip çıkma olayında gerçekten bi çözüm bulmam gerek, çünkü önümüzdeki aylarda işim gereği geceleri geç sattlerde eve gelicem, eşim yemek yapmayı bilmez, hadi annesinde yesin de kesin eltim çağırır, yemeği yedirir üstüne de ben gelene kadar otururlar , ben bu düşünceye bile tahammül edemiyorum.. napıcam??

canım sen eşinin eltinle bu kadar çok samimi olduklarını biliyosundur ama nişanlılık döneminden anlamış olmaz lazım.o zamanlardan başlamalıydın eşinle bu konuda görüşmeye ve orda oturmamalıydın.kocası ne diyo eltinin eşinle gece biyerlere gitmesine.

kocası biliyo, bişey demez o, akşamları eşim ona direksiyon bile çalıştırmış zamanında, benim haberim yoktu o zamanlar..
ya nişanlıyken görüyodum ama sonuçta bu kadar içlerinde olmadığım için az gibi görünüyodu bunlar bana, ama evlenince gece gündüz beraber olduklarını anladım, nişanlıyken makul saatlerde kaynanama gelirdi eltim otururlardı ben ne biliyim geceyarılarına kadar oturduklarını, eltim evlendiğimiz ilk günler gece gündüz bize gelmek istedi, gelemediyse cocugunu yolladı, eve buyur etmediysem bişey söyleyip gitti.. aslında kötü bi insan deiller ama vurdumduymaz, düşüncesiz insanlar.. belki art niyet yok ama eşime böyle yakın olmak istemesine bozuluyorum, eşim de rahatsız deil bu durumdan.. eltimin eşi dünya patlasa umursamaz, hatta evde eşimle onu yalnız bırakabilir,ya tamam aralarında bişey olmaz tabi, eltimi tüm aile kendi kızı gibi görüyor ama ben anlamıyorum, sonuçta ben kaynımla başbaşa evde bi odada dahi duramam, onlar gelince üstüme mutlaka bi hırka giyerim, onlar muhazafekar ben açığımdır ama rahat olamam onların yanında..

kocası biliyo, bişey demez o, akşamları eşim ona direksiyon bile çalıştırmış zamanında, benim haberim yoktu o zamanlar..
ya nişanlıyken görüyodum ama sonuçta bu kadar içlerinde olmadığım için az gibi görünüyodu bunlar bana, ama evlenince gece gündüz beraber olduklarını anladım, nişanlıyken makul saatlerde kaynanama gelirdi eltim otururlardı ben ne biliyim geceyarılarına kadar oturduklarını, eltim evlendiğimiz ilk günler gece gündüz bize gelmek istedi, gelemediyse cocugunu yolladı, eve buyur etmediysem bişey söyleyip gitti.. aslında kötü bi insan deiller ama vurdumduymaz, düşüncesiz insanlar.. belki art niyet yok ama eşime böyle yakın olmak istemesine bozuluyorum, eşim de rahatsız deil bu durumdan.. eltimin eşi dünya patlasa umursamaz, hatta evde eşimle onu yalnız bırakabilir,ya tamam aralarında bişey olmaz tabi, eltimi tüm aile kendi kızı gibi görüyor ama ben anlamıyorum, sonuçta ben kaynımla başbaşa evde bi odada dahi duramam, onlar gelince üstüme mutlaka bi hırka giyerim, onlar muhazafekar ben açığımdır ama rahat olamam onların yanında..

tabi canm yakınlık kurmak istemesine kim olsa bozulur.kocası onla ilgilenmiyosa alakasız davranıyosa.eltinin de canı sıklıyo olabilir.ilgi görmek istiyodur.

arkadaşlar dün eşimle kavga ettik yine, artık eşim bu konularda konuşmak istemiyor, bıktıgını anlıyorum, tamam diyor sorun ettiğin herşey artık yok( annesigilin gelip gitmediğini, artık eskisi gibi rahatsızlık vermediğini) ben de aklımdan çıkmadığı için bi çok şey, en ufak şey batıyo, yani eşim annesine 2 dk gitse surat yapıyorum( aslında farkında da değilim) ya da ne bileyim , diyor ki bana annemlerin pis oldugunu düşünüyosun ya da işte diğer şeyler, ama gidip gelmeni anlamıyorum, zorunda oldugun için gidiyosun diyor, zaten öyle sık gitmem, yani 2- 3 günde 10- 15 dk, ben de diyorum ki eşime sen başta eğer benle beraber gidip gelseydin, tek başına hareket etmeseydin böyle olmazdı diyince sen yine beni suçluyosun falan diyip kestirip atıyor, ben şimdi gidiyorum anlatmıştım zaten eşimin suratı düşüyo, bana dün dediki rahatsız oluyorum seni orda onları burda görünce, o yüzden 2 yüzlülük gibi geliyor dedi.
ya ben de böyle düşünmesine dayanamıyorum, adam gibi gidip gelmeler olsa ben ne diyeyim ki, herşeyin bi adabı vardır bence, ona dedim sen başlarda ben yokmuşum gibi davrandın ben de o yüzden kafamdan atamadım bu düşünceyi, hakikaten öyle ama annesine gitse ilk gün yaptıgı şey geliyor aklıma... neyse işte biz büyük bi kavga ettik evden gidecektim ama gidemedim.. sabah özür diledim, konuştuk ama bana dediki ben saplantı haline getirdim ailemi istemediğini o yüzden ona uygun davranıyorum, sen de beni kontrol etmeyi saplantı yapmışsın, hep kontrol ediyosun dedi... evet doğru ben de bu ruh halinden çıkamıyorum, hep annesi gile gidince ne konuşuyo, eltimle karşılaşmasın kapıda, onunla bişey konuşsa uyuz oluyorum, eşim de zaten artık yanımda ailesiyle bişey konuşmaz, benimle de pek bişey paylaşmaz çünkü o bana bişey anlatınca sorun ettiğimi söylüyor, ama ben de haklı oldugumu düşünüyorum, mesela yiğenlerine ikide bir para vermesini o iyilik - hayır diyor ben de bu olayı farklı görüyorum, çünkü yiğenleri alışmış zırt pırt para istiyorlar, eşim bunu kabul etmiyor, ne var diyor, annesi taksitini ödemez eşim öder , görümcem para istemeye gelir kapıya, sorarım eşime benim ona borcum vardı der, yani verdiği parayı karşılıksız verdiğini biliyorum ama söyleyince kabul etmez.. annesine, ablasına her ay birilerine bişey almak ister, nişanlıyken de böyleydi ama karışmazdım, sorsam sanane der diye, ama evlenince batıyor işte... ben mecbur değilim ki, yiğeni dershane parasını ödeyemiyosa babası parasını içkide, kardeşi her düğüne ayrı bi abiye almasın, en iyi markalı kazaklar, kotlar giymesinler, yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar, üniv.ye giden yiğeni parasız kalıp para ister, eşim o öğrenci ben veririm der, parayı neye harcadıgı beni ilgilendirmez der, oysa kuaförde saç, manikür yaptırır o parayla,, bunlara laf deyince de kızar eşim..
şimdi arkadaşlar anladım ki eşime bunları kabul ettiremiyorum, eşimden de sırf bu yüzden sorun yaşamak istemiyorum, kafamda var olan takıntıları ben nasıl çözücem, nasıl vurdum duymaz olucam bana biri söylesin lütfen, gerçekten artık kafamda kurup kurup ortada bişey yokken bile sorun çıkartmaktan da bıktım, tmm ortada sorun var ama mesela bu sorunları konuştuk, çözümsüz kalan kaldı, çözüme ulaşanlar ulaştı, ama ben 2 gün sonra bunu aklıma getirip eşime durduk yere surat yapıyorum, bana lütfen tavsiyede bulunun, mutsuz olmak istemiyorum, işimde verimim çok düştü, ruh gibi dolaşıyorum, bişeyleri nasıl takmamaya çalışırsınız sizler yardımcı olun

pozitif olmaya çalış.önce kendine güven ve bunu hissettir etrafına duruşunla konuşmalarınla.gülümse inadına.canlı ol.bu onları daha çok sinir eder unutma.eşinle yalnız dışarı çık.ya da evlilik terapistiyle görüş.eşini de görüşmeye çağırabilirler ama.faydasını görenler varmış.görüşsen iyi olur bence.yoksa kendin zarar görüyosun bu şekilde.

kusura bakmayın çok da olumlu şeyler yazamayacağım.
eşiniz size karşı dürüst değil,doğru söylemiyor.
en önemlisi 4 aylık evli birisi yengesiyle kanka.eşiyle değil de niye yengesiyle dertleşir anlayamadım.açıkcası ben çok masum düşünemiyorum.en azından sizin de ifade ettiğiniz gibi eltiniz açısından. dikkatli olun derim.:28:
bir de evi ayırmak için maddi durumunuz çok çok yerinde.eşinizi maşallah hayır adı altında iyi kafalamışlar.y ada o sizi
kafalamaya çalışıyor.

canııımmmm,

ben de kayınvalidesiyel aynı apartmanda oturmak için uğraşan bir aklını yitirmişim sanırım... :(

yani bizde de durum bize evi vermek istemiyorlar ,yeni evlenicez,ama biz de aman azcık idare edelim toparlanalım istioaz.. oysa biz de çok çok farklıyız, alışkanlıklarımız, yaşam tarzımız ama ben uyumluyum die yani daha doğrusu herşeyi sineye çakiom die bi sorun çıkmıo.

ama sanırım senin yazından sonra kaçabildiğim kadar uzaklara kaçmalıyım.. öyle mi dersin?

canııımmmm,

ben de kayınvalidesiyel aynı apartmanda oturmak için uğraşan bir aklını yitirmişim sanırım... :(

yani bizde de durum bize evi vermek istemiyorlar ,yeni evlenicez,ama biz de aman azcık idare edelim toparlanalım istioaz.. oysa biz de çok çok farklıyız, alışkanlıklarımız, yaşam tarzımız ama ben uyumluyum die yani daha doğrusu herşeyi sineye çakiom die bi sorun çıkmıo.

ama sanırım senin yazından sonra kaçabildiğim kadar uzaklara kaçmalıyım.. öyle mi dersin?

bak canım ben de normalde inanılmaz uyumluyumdur, herkes bunu söyler, ama senden cok cok farklı insanlarla kaynana gelin ilişkileri adı altında aynı apartmanda oturacaksan aslında normalde aman takmam dediğin pek çok şeyi takar bulursun kendini.. ben de karşı taraf da iyi niyetlerle başladık, kimse kaynanayla eltiyle kötü olmak istemez ama oluyosun işte.. eşimle biz nişanlıyken ya da sevgiliyken yalnızca biz vardık, çok iyi vakit geçirirdik ama onun ailesiyle aynı yerde oturunca ister istemez hayatının bi köşesinde oluyolar onlar, geçen gün izin aldım 1 gün, işe gitmedim, onlara açıklama yapmak zorunda kaldım, oysa uzak otursak onlara ne derdim, anlatmayı aklımdan bile geçirmezdim.. gece geç saatlere kadar otursak sabah söylerler ışığınız gece hep yandı diye, hafta sonu biyere gitsek nereye diye sorarlar, şehirdışına çıkalım bu hafta sonu desek niye gidiyosunuz olur... bunları türetebilirim, kaynanam yattıgımız yorgana dahi laf söyledi yani.. sanane di mi, üşürsek ona göre örtünürüz.. yakın oturmak çok zor, bi de yapı olarak hesap vermeyi sevmeyen bi tipsen çok zor.. benim eşimde göya arkamdaydı hep, nişanlıyken öyle konuşurdu, ama olmuyo işte, ben kabul edemedim ki ben herşeye katlanabilirim diyodum, kişilik olarak sakin bi yapım vardır çünkü ama olmuyor..
arkadaşlarım görünce sana ne oldu böyle diyolar, evde işler istediğin gibi gitmeyince tüm hayatına yansıyor bu durum, ve eşinin yada kendi ailen yakın oturuyosa sana, dolaylı olarak bişeylerin nedeni yada bişeylerin içinde olmak zorunda kalıyorlar..
herkese tavsiyem yakın olup da kötü etmeyin kendinizi, uzakta olan daha tatlıdır... sorun yaşıyacak ortak bi konunuz bile oluşmaz o şekilde...

Back