• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçime sinmiyor, doğru olan nedir?

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
35
Merhaba arkadaşlar. Konum lütfen burada kalsın. Rica ediyorum
Bebekle hamilelikle doğumla ilgili bölümlerde kimse cevap vermiyor.
Üç aylık hamileyim ve yavaş yavaş alışverişe başlamak istiyorum. Bazı konularda tasarruf yapmak için ilk sıfır altı ay giysi ve battaniye ikinci el kullanmak istiyorum. Netten baktım ama açıklayıcı bir şey göremedim tatmin olmadım. Sizce yenidoğan bir bebek hassas olacağı için giysiler sıfır mı olmalı yoksa yüksek derecede yıkayıp ütüleyip ikinci el kullanmada sakınca yok mu? Bilgi ve yorumlarınız benim için çok önemli
Teşekürler
Not: giydi ve battaniyelerin tümü uniseks

Bence olabilir.
Sürekli ikinci el bakıyorum ben de ama alamadım bir türlü.
Önyargı var ikinci ele, yoksa daha sağlıklı yani.

Uzun süre kullanılacak şeyleri gönlünüzce alabilirsiniz.
Battaniye 3 yıldır kullanıyoruz mesela.
Durumunuz uygunsa tasarruf olsun diye beğenmediğiniz şeyi de almayın.

Merhaba arkadaşlar. Konum lütfen burada kalsın. Rica ediyorum
Bebekle hamilelikle doğumla ilgili bölümlerde kimse cevap vermiyor.
Üç aylık hamileyim ve yavaş yavaş alışverişe başlamak istiyorum. Bazı konularda tasarruf yapmak için ilk sıfır altı ay giysi ve battaniye ikinci el kullanmak istiyorum. Netten baktım ama açıklayıcı bir şey göremedim tatmin olmadım. Sizce yenidoğan bir bebek hassas olacağı için giysiler sıfır mı olmalı yoksa yüksek derecede yıkayıp ütüleyip ikinci el kullanmada sakınca yok mu? Bilgi ve yorumlarınız benim için çok önemli
Teşekürler
Not: giydi ve battaniyelerin tümü uniseks
Bi tanıdığınızın kıyafetleri belki olabilir ama netten tercih etmezdim
Yinede sıfır taraftarıyım

Bence olabilir.
Sürekli ikinci el bakıyorum ben de ama alamadım bir türlü.
Önyargı var ikinci ele, yoksa daha sağlıklı yani.
Hangi açıdan daha saglıklı? Mesela size sacma gelir mi bilmiyorum ama kıyafetten bebegime o cocuga ait olan bir hastalık vs geçer mi diye korkuyorım. Mesela 60 derecenin üzerimde yıkamak istiyorum. Yine de icime sinmiyor.

Bisey olmasina olmaz da ekolojik organik bilmem ne cocuk giysileri var boyle absurt rakamlara satilan siz onlardan mi alacaksiniz da ikinci el ariyorsunuz onu anlayamadim.
Bebek giysileri normalde cok pahali degil.
Ihtiyaciniz kadar alabilirsiniz.
Hediye de gelir tahmin edersiniz.
Baskasinin giysisini giymek ayip degil de bunu ikinci el de niye satarlar onu anlamiyorum
Biz hep ihtiyac sahibi birine ulastirirdik.
2 liraya 3 liraya bebek zibini satmak nedir yani
Ver birine hayrin olsun.
Zaten sifiri 5 10 lira

Battaniye zaten hep kullanacağınız şeyler.

Tanidiksa olabilir ama tanıdık değilse az kıyafet alarakta 6 ayı geçirebilirsiniz.

Zaten en çok ihtiyaç olan zibin ve pijama / eşofman.

Yüksek ısıda yıka, ütüle zaten aynı paraya denk geliyor.

Ben 2. kızıma hamileyim. İlk kızımın bütün kıyafetleri duruyor. Yıkadım yerleştirdim. Bu bebeğime de kullanacağım. Neticede 2. el olmuş oluyor. Bundan sonra da küçüldükçe ihtiyacı olan birilerine veriririm. Bence hiç sakıncası yok.

Sıfır ürün dediklerimiz de bizim elimize gecene kadar yerlere düşüyor.. birileri satin alıp iade ediyor.

Olabiliyor yani.

Tanıdığınız birinden almak yine de daha mantıklı geliyor.

90 derecede yikayinca tertemiz olur bence.

Battaniye zaten hep kullanacağınız şeyler.

Tanidiksa olabilir ama tanıdık değilse az kıyafet alarakta 6 ayı geçirebilirsiniz.

Zaten en çok ihtiyaç olan zibin ve pijama / eşofman.

Yüksek ısıda yıka, ütüle zaten aynı paraya denk geliyor.
İki koca poşet ve inanın hesap yaptım bin tl ye yakın masrafı oluyor bence aynı degil hepsi tanıdık birinden ve bende kalacak ücretsiz

Back