içime dert olan üniversite sorunum

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhaba son birkaç gündür aklıma takılan bir derdimi size anlatmak istiyorum,biraz da vereceğiniz fikirlere ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Ben İktisat (iibf) 3. sınıfı bitirdim, Allah nasip ederse bu yıl 4. sınıf olacağım ve 2016'da mezun olacağım hayırlısıyla bir aksilik çıkmazsa. Evimden uzakta okuyorum, şimdiki aklım olsaydı üniversite sınavına daha iyi hazırlanırdım, Ege veya Dokuz Eylül kazanmaya çalışırdım, alanım Türkçe Matematik. Ben okulu her sene bırakmayı düşündüm ama hep vazgeçip devam etme kararı aldım, başladığım işi yarım bırakmak istemedim, sonuç olarak 2016'da mezun olucam yani. Yaşım 22, mezun olunca 23 olacak. Seneye üniversite sınavına girip Ege yada Dokuz Eylül'de daha iyi bir bölüm kazanmak için çabalasam mı diye düşünüyorum son birkaç gündür. İkinci bir üniversite ve farklı bir bölüm için yani. Öte yandan mezun olunca KPSS'ye de girmem lazım, gireceğim yani. Sizce ne yapmalıyım? Bu sene KPSS'ye yoğunlaşmalı, olmazsa da özel sektörde falan bir işe girip kendi ayaklarım üzerinde durmaya mı çabalamalıyım? Yoksa KPSS'yi falan boşverip bütün sene YGS LYS'ye yoğunlaşıp İzmir'de ikinci bir 4 yıllık bölüm için mi çabalamalıyım? Şu anki okulumu okuyabilmek için kyk'nin öğrenim kredisini alıyorum, o olmadan okuyamazdım çünkü, 4 yıllık kredi, az buz bi borç değil, yani devlete kredi borcum var mezun olup işe girince ödemem gereken. O da aklıma takılıyor. Öte yandan düşünüyorum 4 yıl daha okusam mezun olduğumda yaşım 27 olacak en iyimser ihtimalle. Bilmiyorum bu bölümü okuyorum, mezun olacağım ama kesmiyor beni, yetersiz geliyor. Boşuna okumuşum gibi hissediyorum.... Siz olsanız ne yapardınız? KPSS'ye yoğunlaşıp o olmazsa da işe girmek için mi çabalardınız yoksa 4 yıllık iyi bir bölüm için (ikinci üniversite) bütün sene KPSS'yi falan boşverip sadece okul derslerime ve YGS LYS'ye mi odaklanırdınız? Uzun oldu k.bakmayın ama bu da benim içime dert oldu. Lütfen konu taşınmasın gerçekten bunu sorun ettim, dert ettim kendime. Yorum yapan herkese teşekkürler.

EGE veya DOKUZ EYLÜL diye belirtmemin sebebi ben İzmir'de yaşıyorum ama şu an okumakta olduğum okul İzmir'de değil, o sebeple ikinci üni. için bu iki üniversiteyi belirttim.

Hangi bolumu tercih ederdiniz?

Hangi bolumu tercih ederdiniz?
illaki olsun, okumazsam çook içimde kalır dediğim bi bölüm yok ama İktisat'tan daha iyi bişey olsun istiyorum, Hukuk yada Psikoloji falan. Bu bölümleri kazanmak için çok ciddi çalışmak gerektiği için kafama takıldı zaten, beni seçim yapmaya iten şey bu. Dün annemlerle bizim ordaki kahveci X'in kızının puanı Hukuk için tutuyormuş, İstanbul Üniversitesi Hukuk yazacakmış falan muhabbeti döndü, işte onu okuyanın sırtı yere gelmez falan dediler. Onlar da öyle konuşunca artık burada paylaşmak geldi içimden.

Iktisat guzel bolumdur aslinda ama sevmediniz sanirim.

Sirtin yere gelmeme durumlari bitti artik. Hayat eskisi gibi degil.

Hukuk altın bilezik falan değil ama

Onlar eskidendi

Şimdi o kadar çok avukat var ki

Herkes aynı binada onlarla değil; yüzlerle ifade edilen sayılarda

KPSS kazanalım; olmadı hakim olalım diye uğraşıyor büyük bir çoğunluk

Zengin avukatlar genellikle belli bir yaş üstü; az avukat olduğu dönemden

Ya da ailen vs iş adamı olacak da onun çevresi sana iş verecek

Bir yerde çalışmak da bir seçenek ama bir süre sonra ben çalışıyorum; adam çok kazanıyor; bana az veriyor psikolojisi olup bıkkınlık yapıyor

Bir de İzmir'de ücretler 10 yıl kadar önce çok düşüktü; şimdikini bilemem

Iktisat guzel bolumdur aslinda ama sevmediniz sanirim.

Sirtin yere gelmeme durumlari bitti artik. Hayat eskisi gibi degil.
Yok seviyorum birçok sınıf arkadaşımın aksine ama çok mezun vermesi, kpss'deki torpil muhabbeti falan mezuniyet sonrası kaygılanmama yol açtı. 3 senedir güle oynaya okudum, derslerden geçtim falan ama son zamanlrda kafamın bi köşesinde hep ben mezun olunca ne olacak, 4 senelik emeğim boşa gider mi iş bulamazsam falan diye hep aklımın bi köşesinde bu var. Mezun olunca aile falanda hemen çocuğunun devlete atanmasını yada iyi bi işe girip çalışmasını falan bekliyor. Annemler de akşam öyle konuşunca içten içe bi 4 yıl daha okusam mı diye düşündüm öyle, kpss mi yoksa kpss için harcayacağım enerjiyi yeniden 4 yıllık bişey kazanmaya mı harcasam diye. Kafam karışık.

Dün annemlerle konusu geçince benzer şeyleri ben de söyledim, hukuk eskisi gibi değil, Allah herkese işinde rastlık versin ama sizin sandığınız gibi değil falan dedim direkt karşı çıktılar, yok onlar savcı oluyor, onlar işsiz kalmaz, hiç bişey yapamazsa kendi yerini açar falan dediler tabi söylemesi kolay.

Kpss de alman gereken puan düşükse gözüne kestirdiysen sadece kpss ye çalış.Kazanırsan rahat rahat istediğin bölüm için yıllarca hazırlanabilir hukuksa hukuk yada ne istersen okursun.
Yada iki yıllık rahat rahat kpssyle alım yapan bir bölüm yazıp ailenin yanında okursun.Hem yaş kompleksi yapmana gerek kalmaz,çalışan hobi olsun diye okuyan bir insan olursun.

İki yıllık bölümlerden kpss ataması yapılacağı zaman okunan bu bölümün açıköğretim ya da normal öğretim olması farkediyor mu peki?
Almam gereken puan 80-90 ve hatta daha da üstü ve mülakatlarında çok fazla torpil dönüyor,canımı sıkan şey bu.

Kpss cok cok zor artik iibfli olarak son dönemki kadro rakamlarindan haberin vardir sanirim
Tabi taseron yoluyla belediyelere ve diger kurumlara sicrayanlarida duymus olmalisin
Iyimser bir tablo cizemiycem maalesef canim
Simdiden bankalara cvni gönder calisma hayatina baslama imkanin varsa basla önce kyk borcunu ödemelisin
Gelecek yil 2016 da gercekten ise girmeni garantileyecek kisa vadeli (mümkünse 2 yillik) bir bölüm secmeni öneririm eger isinde ilerlersen tabiki buna gerekte kalmaz
Ama artik sartlar zor 400 bin iibf mezunu var her sene cogaliyor tabela üniversiteleri cok fazla ve bizim bölümüzün net bir meslegi yok ise girmek icin büyük torpiller dönüyor..
Kpssde 2 yillik mezunlarin atanma sansi cok daha az 4 yillik bazi bölümlerin hali berbat mühendisler bile agliyor..

Son düzenleme:
Nedir bu memleketin hali arkadas..neyse.

Simdi hukuk mezunu sirti yere gelmez diye bir sey yok, dogru degil. sercenin_gozyasi in dedigi her seye %100 katiliyorm.

Psikolojide de cok issiz var, klinik psikolog olmak icin master gerekiyor mutlaka.

O yuzden bence konu sahibesi bilmiyorsaniz Ingilizce ogrenin mutlaka. 4.sinifta bankada mesela part-time calisin, staj yapin.

Kendinizi gelistirin derim. Ekonomi hukuk ve psikolojiye nispeten daha iyi durumda bence.

Elalem lafiyla hareket etme bence, is bulacagin yere yonel.

Son düzenleme:
İşte hal böyle olunca gel de kaygılanma. Bu kadar insan niye okuyor ve bu kadar insan mezun olunca ne yapacak. Ailemin ne bana yardımcı olabilecek bi çevresi var ne de çok farklı bir alanda kendi işimi kurayım desem bir sermayesi. Ailem herşeyi çok kolay sanıyor, devlete girersin falan diyor, geçen gün konusu açıldı annem bana dedi ki sen ne iş bulacaksın özelde, ne yapacaksın iş yok, hiç şansın yok dedi. Zaten hep öyle konuşur. Bazen diyorumki ben niye bu dünyaya geldim, niye yaşıyorum.

İngilizce biliyorum. İngilizce konusunda durum nasıldır bunu bilemem ama benim sınıfımda temel ingilizceyi bile bilen insan çok az toplasan 5 kişi yoktur 70 kişilik sınıfta. İlk sene İngilizce dersi gördük ve sınıfın yüzde 80i kaldı. Bu sadece benim gördüğüm tablo. Başka diller daha öğrenmek istiyorum, iş için falan değil öyle öğrenmek istediğim için. Okuduğum yer çok küçük, staj imkanı var mıdır bilmiyorum ama araştırıcam, aklımda var. Biz okula sorduk, okul bizi staja yollasın staj konusunda yardımcı olsun, bunun için bize destek olun falan dedik hatta sınıfça istedik ama umurlarında olmadı. Anca kendi imkanınla yapacaksın onu. İnşallah staj yapabilirim.

Maalesef devletin actigi is alanlar ve özel sektördeki varolan is alanlari o kadar yetersiz ki bizim bölümler aslinda bircok konuda yetkin olabilecekken bizler yetersiz ve mesleksiz sifatiyla geziyoruz
2 yildir issizim iyi bir okuldan mezun degilim ama iyi kötü bir is bulmaliydim sonucta üniv mezunuyum ama imkansiz ötesi bu ne devlet ne de özel..
Alternatif meslekleride illaki düsünün hic bir firsati kacirmayin
Ingilizceniz varmis sanirim Havacilik alanida aklinizda olsun cok zor ama issiz kalmamak icin bir alternatif en azindan
Bende allah nasip ederse saglik alaninda 2 yillik bir okul okumayi planliyorum bu sene kendime bir yol cizmeye calisiyorum yas 29 olucak hala ugrasiyorum yas mevzusuna cok takilmayin derim

açıköğretim olması fark etmiyor,o zaman hemen güzel Bi iki yıllık yaz ama iyice araştır kpss si düşük olsun.O zaman bak ailende senle nasıl gurur duyuyor böbürleniyor,bizim akıllı kızımız iki yıl okuyup fıstık gibi işi kaptı çok rahat diye.Karamsar olma ben biliyorum alımı düşük puanla olan iki yıllıklar var işte.

haklısınız, bölüm çok kapsamlı gerçekten ben bu bölüme geldim ve birçok şeye bakış açım değişti. birçok konu hakkında bilgi veriyor ve bunların hepsi hayatın işleyişiyle alakalı yani kıytırık değil öyle ucundan kıyısından da ele almıyor olayları, işleyişlerini falan anlatıyor. sokağa çıksak sorsak millete herkes kendince ekonomi hakkında bişeyler konuşur çünkü herkesin hayatını etkileyen bişey ama böyle durumlar canımı sıkıyor. sağlık alanında ne okumayı düşünüyorsunuz? ben iki senelik aöf'leri falan bir araştırayım bari. benim okuduğum okulun da kimse iyi olduğunu düşünmüyor, kıyıda köşede kalmış bir yer ama çok iyi hocalarım oldu, benim için bilgisi çok değerli insanlardan ders gördüm ama okulun başarı çıtasının düşük olması, öğrencilerin seviyesi -doğru düzgün cümle kuramayan insanlarla aynı sınıftayım- açısından bakılınca evet, ben kendimce iyi bile olsam bir işverenin gözünde okuduğum okuldan dolayı kötü olacağım.

teşekkür ederim, araştırayım zaten sınava girmeye falanda gerek yok onlarda, hali hazırda üniv. öğrencisi olduğum için.

İşlek caddelerde başını kaldır bi bak her binada 2-3 hukuk bürosu. İyi yerlere gelmek için çok çok çaba sarf etmen lazım artık..

Bölümümü severek baslayanlardanim sizin gibi ama maalesef degeri olmayan bir bölüm okumusuz i$e girme kosullari zorlasti burda aciklayamayacagim durumlarda var ban sebebi zaten o konulara girersem ..Insan üzülüyor tabi onca yil emek veripte sonucunda ellerin bombos kaliyor üstüne birde borc yükün var allah yardimciniz olsun
Aöf kesinlikle tavsiye etmem eger uygun bölüm bulursaniz istisnalar olabilir (aöf uzaktan egitimde bazi bölümler iyi ama acikögretimde cok fazla mezun var o yüzden issiz kalma olasiligi daha yüksek )
Teknik bölümler var örgün egitimde grafik , kalite kontrol gibi mesela . Daha cok teknik elemana ihtiyac var hem devlette hem de özelde..
Saglik alaninda issiz kalmazsiniz ama saglik liseleri öncelikli oldugundan özeldeki ünivlere yönelmek daha mantikli Tam burslu kazanmak cok cok iyi olur. Gelecek yil icin hazirlanabilirsiniz. Benim istedigim bölümler Anestezi, odyometri, tibbi görüntüleme teknikleri baskada bir bölüm düsünmüyorum sizede öneririm imkanlar dahilinde veya gelecek yil icinde hazirlanabilirsiniz. Eczane hizmetleri bölümününde atamalari iyi puan olarak ama ilerde nasil sekillenir bilemiyorum. Sadece devlete girmeyi düsünerek bir bölüm okumamak gerekli artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…