İçimden hiç temizlik yapmak gelmiyor

Eşiniz sizi hizmetçisi mi zannediyor acaba? ikiniz de çalışıyorsunuz, hayatın müşterek olduğunu bilmiyor mu bu beyefendi? Çok sinirlendim eşinize. Bence birlikte temizlemeyi teklif edin. Çalışan bir kadın olarak evin sorumluluğunu tek başınıza üstünüze almayın lütfen. Bu sizin göreviniz değil. Yaşam alanınızı birlikte paylaşıyorsanız, sorumluluğunu da paylaşın.

Benimde hiç gelmiyor ama sabahtan akşama kadar temizlik yapıyorum maalesef.Bir gün elimi çeksem ve o gün ölsem, eve cenazeme gelseler bu ne pis kadın derler3 çocuk 120mt2 ev yemek baş etmeye çabalıyorum.Ucunu bıraksam birdaha başedemem çok iyi biliyorum.Çalışırken evim daha derli toplu ben daha bakımlı ve mutluydum.Nasıl şey anlamadımSize tavsiyem madem çalışıyorsunuz verin bir 100-150 lira evi dip bucak temizletin.Arkasından siz o düzeni bozmadan devam ettirin.Hazır temizlik yapılmışken fazlalıklardan kurtulun.Badana falan yaptırın evi seveceğiniz bir hale getirin.Çalışsam 15 de bir dip bucak temizlikçi alırım vallahi canıma minnet.Seneye artık inşallah

bir hafta çöp nasıl duruyor evinizde
eşine ver sabahlari işe giderken atsın
bizim evde bir gün bile durmaz

ayrıca hafta içi temizlik yapmak zorunda değilsin ki
ben de yapmıyorum sadece haftaiçi yemek yaparım
mutfagı toplar çay yapar içeriz otururuz
ama evim öyle senin bahsettiğin gibi pislenmez
sadece toz olur
yediğinizi içtiğinizi de mi toplamıyorsunuz hafta içi anlamadım ben

bu arada eşin rahatsızsa o da yardım etsin işlere
hersey sana mı bakıyor

Çıkabileceği halde daha iyi bir eve çıkmayan, orayı temizlemediğiniz için gel birlikte yapalım demek yerine hakaret eden adam yüzünden kendinizi kötü hissediyor ve bunu aşmak için temizliğe özen göstermeniz gerektiğine inanıyorsunuz.
Neden gerçek sorunla yüzleşmekten kaçıyorsunuz?

Gün boyu evde yoksunuz

Eviniz o kadar kirlenmez ki

Bir de tek oda çok eşya Nasıl oluyor

Mesela çok tabak çanak varsa kolileyin boş odaya koyun iki kişiye 6 tane fazla bile

Ama eşiniz laf ediyor diye yapmayın çok biliyorsa kendi yapsın

Çöplere kova alın vardır orada sonuçta herkesinki haftada bir toplanıyor

bir ara Bebek bezi çöpü vardı koku geçirmeyen burada bile

Pratik çözüm de sağlam torbalar alıp iç içe bağlayarak kaldırmak

Konunuzdan hiçbir şey anlamadım. Bence sizin sorduğunuz soru yanlış. ev derdinden önce bir psikoloğa ve evlilik terapistine gitmelisiniz. Çok iyi şartlarda maddi durumunuz iyi şekilde büyümüşsünüz sonra fareli tek oda (pansiyon türü bir yer mi) bir yaşam alanına tıkılmışsınız. Üstelik ağır bir işte çalışıyorsunuz. başınıza nasıl bir felaket geldi de yaşamınız bir anda bu kadar tepe taklak oldu? kocanızla severek mi evlendiniz? kaçma durumunuz filan mı oldu? aileniz sizi red mi etti? merak ediyorum...

+++
++++

Eşime psikologa gidelim diyorum benim sorunum yok diyor.Oturduğum ev studyo daire genelde burda ögrenciler kalıyor o yerlerde.Tuvalet hariç hersey bir odada balkon bahce hiçbisey yok.Çöpü nekadar cok posetlesemde çöp kovasına koysamda gene kokuyor mani olamıyorum evin her kösesine otomatik oda kokusu koydum gene kokuo gene kokuyor.Evi temizliyorum hani bisey yapmamısın dio o derece görünmüyor.Eşimle kacarak ve severek evlendim bu yüzdenbu zor sartlara katlanıyorum sırf sevdigimden.Ailem beni red etmedi ama aile bağlarımız kopuk.Kacarken istedimki bi yuvam olsun bi cocugum olsun beni sevecek kocam olsun ama simdi geldigim hale bakıyorumda ne hallere düsmüşüm.Bi ara ev aldıktı 2 oda 1 salon bahceli falan ama sonra eşim işler ters gitti 1 odaya tasınmak zorunda kalmıstık.Bende mecburen calısmaya basladım simdi durumumuz düzeldi sükür 1 odada yasamak zorunda değiliz ama eşim cıkmak istemiyor.Korkuyorum gece fare beni ısırır diye gecen terliğimi yemis.Ama birtürlü ikna edemiyorum.Boguluyorum oraya gelince cok agrıma gidiyor

Bence sizden cok esinizde sorun var madem temizliğe cok onem veren birisi oda yardım etsin bi zahmet bence siz içinize sinen bi eve tasındıgınızda kendiliğinden o alışkanlığı kazanırsınız yine iyi dayanıyorsunuz fareli eve ben değil temizlemek içinde bile yaşayamam kıymetinizi bilsin bence

Deliklerin bir cogu ulasamayacagım yerlerde eşimin ysrdımı olmadan yapamam zaten oda niyetli degil farelerle alakalıda beni sucluyor evin temiz olsa gelmez diyo.Fare en son duvarlar ince duvarı delip girmis.evet eşyaları gercekten zor aldık yıllarca yokluktan gelip eskiciden satın alımmıs kokmus koltuk vs kullanmak zorunda kaldım genede sesimi cıkarmadım daha bir kac senedir esya almaya basladık.yıllarca üstüme giysi bile almadım daha yeni yeni almaya basladım.cöpu cop kutusuna koyuom kapalı 3-4 kat cop posetinde tutuom ama genede kokuyor

Sorunum için bana yardımcı olan arkadaslara cok tesekkür ederim.Beni anlayan ve hak veren birilerinin oldugunu görmek beni cok mutlu etti.

Eşinizin size kastı var sanırım sizi evden kaçırmak için bahane mi uretiyor nedir?

Kaçmak ne kadar yanlış bir davranış görüyorsun değil mi? Kacanin degeri olmuyor erkekler icin. Hele ki kadinin ailesi de elini cekmisse eziyet ustune eziyet etmekten zevk aliyorlar. Fare ve bilumum böcekler sağlık açısından çok tehlikelidir. Bin turlu hastalik yapar. Bile bile bu riske neden katlanıyor kocan orasını hiçbirimiz çözemedik inanki. Sakın bu adamdan, bu sefalete çocuk doğurma diycem ama biliyorum ki yapacaksın. Bari seni zerre sevmeyen şu kocan olacak adama söyle de adam gibi bir eve çıkartsın seni. Israrcı ol

Ben mi anlamadim yine bilmiyorum...müstakil eve tasindik diyorsun ama niye yinede tek odaya tiktiniz esyalari? Arkadaslarin dedigi gibi, ise yaramayan esyalari atin...esinizde yardim edecek tabi.
Sonra avrupada yasiyoruz diyosunuz, eger almanya is, bende almanyada yasiyorum ve cöplerin haftada bir kere bosalmasi normal, nereye tasinirsan tasin bu böyle ama cöpleri niye evde birakiyorsunuz ki? At disardaki konteynere, tabi kokar ve tabi kurtnalip, farede gelir. Yanlis anlmayin ama sizde biraz pasaklisiniz galiba, yada bir cesit depresyon yasiyorsunuz. Ama depresyonda olsaniz isede gidemezsiniz aslinda. Bence bir silkelenin ve bu hafta sonu ise koyulun ve yeni yila temiz girin ;-)

Kızlar eşiniz yardım etsin diyorsunuz da tek oda zaten hepi topu yardımlık bi durum yok. Ha düzenli olsun aldığını aldığı yere bıraksın dağıtmasın dense anlarım da bu ev tek oda zaten. Ne çalışan kadınlar var koca evi döndürüp çocuk bakıyor. Eşte tek hata imkan varken kadını orada o pis yerde tutuyor olması. Pis demekteki amacım da fare olması. Çöpü de erkek atmak zorunda değil o an kim çıkıyorsa evden atabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…