- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.749
Eşime psikologa gidelim diyorum benim sorunum yok diyor.Oturduğum ev studyo daire genelde burda ögrenciler kalıyor o yerlerde.Tuvalet hariç hersey bir odada balkon bahce hiçbisey yok.Çöpü nekadar cok posetlesemde çöp kovasına koysamda gene kokuyor mani olamıyorum evin her kösesine otomatik oda kokusu koydum gene kokuo gene kokuyor.Evi temizliyorum hani bisey yapmamısın dio o derece görünmüyor.Eşimle kacarak ve severek evlendim bu yüzdenbu zor sartlara katlanıyorum sırf sevdigimden.Ailem beni red etmedi ama aile bağlarımız kopuk.Kacarken istedimki bi yuvam olsun bi cocugum olsun beni sevecek kocam olsun ama simdi geldigim hale bakıyorumda ne hallere düsmüşüm.Bi ara ev aldıktı 2 oda 1 salon bahceli falan ama sonra eşim işler ters gitti 1 odaya tasınmak zorunda kalmıstık.Bende mecburen calısmaya basladım simdi durumumuz düzeldi sükür 1 odada yasamak zorunda değiliz ama eşim cıkmak istemiyor.Korkuyorum gece fare beni ısırır diye gecen terliğimi yemis.Ama birtürlü ikna edemiyorum.Boguluyorum oraya gelince cok agrıma gidiyor
Almanyada deil baska ülkedeyim.Dısarı cöp alma saatleri dısunda kapıa cıkarmak yasak ceza yazıyorlar hemen.Yasadıgım yer bi evmiş eskiden odaları yaptırıp stüdyo olarak kiraya vermişler.buraya girmeden önceki evim müstakildi esyalarım oraya göreydi buraya tasınmak zorunda olunca büyük evim esyalarınıda getirdim mecbur.Ayrıca sokakta konteynır yok.Ben mi anlamadim yine bilmiyorum...müstakil eve tasindik diyorsun ama niye yinede tek odaya tiktiniz esyalari? Arkadaslarin dedigi gibi, ise yaramayan esyalari atin...esinizde yardim edecek tabi.
Sonra avrupada yasiyoruz diyosunuz, eger almanya is, bende almanyada yasiyorum ve cöplerin haftada bir kere bosalmasi normal, nereye tasinirsan tasin bu böyle ama cöpleri niye evde birakiyorsunuz ki? At disardaki konteynere, tabi kokar ve tabi kurtnalip, farede gelir. Yanlis anlmayin ama sizde biraz pasaklisiniz galiba, yada bir cesit depresyon yasiyorsunuz. Ama depresyonda olsaniz isede gidemezsiniz aslinda. Bence bir silkelenin ve bu hafta sonu ise koyulun ve yeni yila temiz girin ;-)
Eşime hem evden sikayet ediyorum hemde cok calıstıyımdan oda bana diyorki senden daha byük evde yasayıpda hem iş hem ev hem çocuklara bakan insanlar var diyor hemen.ben bu evde bu durumu 4 senedir falan yasıyorum ben fare yakalamaktan usandım fare gelmekten usanmadı en son duvarda delik acıp gelmiş birisi.tüm apartman fare kaynıo çünkü bina eski araba falan hızlıngectimi ev sallanıo o derece abartmıyorum.kendi capımda evi biraz sevebilmek için biseyler yaptım duvar kagıdı kapladım,mutfak dolablarına folyo kapladım simdide yerlere laminat görünümlü musamba kaplıcam cünkü yerlerde musamba eskımıs yırtılmıs fayanslı bolumlerde fayanslar kırılmıs hep musamba kaplıcam yerleri.Ben emek veriyorum ama hiçbiseye benzemiyor cıldıracagım.Evimr her gelen ailemde dair bana acıyorlar bukadar maas alıoyosunuz neden burda oturuyosunuz diyorlar.Mobilyalarım 4senelik daha eskimemiş onlar bile gözükmüyor bu evin içinde.o kadar doldumki anlatamam bazen evle beraber kendimi yakmak istiyorum.Yaşadığın zorluklar eşinin abuk sabuk hareketleri seni depresyona sürüklemiş. Bak senin şu an çalışma saatlerinde normal degil çok fazla. Zaten hali kalmaz ki insanın. Yeri geliyor bir bardak suyu bile alacak gücü kalmıyor insanın. Hani moralin yerinde olsa eyvallah etmezsin. Eşin şikayet ediyorsa bi zahmet o narin poposunu kaldırıp sana yardım edecek tek oda yerde bir de sana eziyet edip kasten bırakıyorsa kusura bakmasın temizlik filan olmaz. O ne öyle fare filan kendi yaşamıyor muymuş orada tek sen misin bunu bile umursamıyorsa pardon da zaten ondan çocuk filan yapılmaz öyle diyorsa diyeceksin yardım et etmiyorsan çeneni kapa zaten senden de çocuk olmaz. Bence eşini dinleme ayrıl demiyorum ama o evden uzaklaşma durumun yok mu bir süre arkadaşlarında filan kalsan. Ben bu şekilde bu evde kalamam geri dönmem desen. İnsan hayata bir kere geliyor o delikte yaşamak için ömrünü heba etme. Hani desen ki durumumuz bu eşim ben maddi olarak ancak bu şekilde o ayrı bir şey iyi günde kötü günde ama kasten yapılıyorsa bir dur de.
Eşime hem evden sikayet ediyorum hemde cok calıstıyımdan oda bana diyorki senden daha byük evde yasayıpda hem iş hem ev hem çocuklara bakan insanlar var diyor hemen.ben bu evde bu durumu 4 senedir falan yasıyorum ben fare yakalamaktan usandım fare gelmekten usanmadı en son duvarda delik acıp gelmiş birisi.tüm apartman fare kaynıo çünkü bina eski araba falan hızlıngectimi ev sallanıo o derece abartmıyorum.kendi capımda evi biraz sevebilmek için biseyler yaptım duvar kagıdı kapladım,mutfak dolablarına folyo kapladım simdide yerlere laminat görünümlü musamba kaplıcam cünkü yerlerde musamba eskımıs yırtılmıs fayanslı bolumlerde fayanslar kırılmıs hep musamba kaplıcam yerleri.Ben emek veriyorum ama hiçbiseye benzemiyor cıldıracagım.Evimr her gelen ailemde dair bana acıyorlar bukadar maas alıoyosunuz neden burda oturuyosunuz diyorlar.Mobilyalarım 4senelik daha eskimemiş onlar bile gözükmüyor bu evin içinde.o kadar doldumki anlatamam bazen evle beraber kendimi yakmak istiyorum.
Evde banyo da mı yok canım. Nasıl dayanıyorsunuzMerhaba arkadaşlar benim sorunum içimden temizlik yapmak pek gelmiyor.Size bu durumun nasıl basladıgını anlatayım evlendiğimde evimi çok iyi temizlerdim az eşyalarım vardı 1 odada yaşıyorduk.Başta herşey normaldi ama sonra ev aldık ve büyük müstakl eve tasındık orada maddi sorunlarımız oldu mecburen gene 1 odaya tasındık bu çok ağrıma gitti.Sonra ev işlerini boşlamaya başladım bazen yapıp bazen yapmıyordum.Eşim temizliğe önem verir.Beni uyarmaya basladı ama olmuyor bi hevesle işden eve geliyorum temizlik yaparım surayı temizlerim diye kapıdan bi giriyorum üstüme bi yorgunluk çöküyor tüm o hevesim kaçıyor.Bu arada ben haftanın 6 günü 10 saat ayakta çalısıyorum ve yoruluyorum.Aslında 1 oda temizlemek zır biisey degil ama neden yapamıyorum bilemiyorum.Ben maddi durumu iyi bir ailede yetistim şimdi benim yıllardır oturdugum yer 1 oda ve eski bir bina wc hariç herseyim bir odada evin her yanında delikler var her bir kaç ayda bir eve fare giriyor yakalamam gerekiyor.Burada çöpler haftalık cıkıyor evde ne balkonum ne bahcem var bğtün hafta evde çöp kokusuyla yasıyoruz.Tiksiniyorum bu evden ayrıyeten baska anlatamacagım kötü şeylerde yasadım bu evde iyice sogudum burdan o yüzden hiç bisey yapmak istemiyorum.eşimde bende calısıyoruz esim istese daha güzel faresiz eve cıkabilirz ama eşim sırf ben burayı beğenmiyorum diye çıkmıyoruz burdan.Ayrıyeten yeterince temizlik yapmamamdan sikayet ediyor evde cok esya var diyor haklıda ben simdi nasıl bu durumdan kurtulurum arkadaslar bi yardım edin bana lütfen.Eşim evi yeterli temizlemediğimden dolayı psikolojik işkence yapıyor bana hakaretler ediyor.Ben eskiden böyle degildim.Eşim beni birakmak üzere.Çocukta istemiyor artık sen bu sekilde cocugada bakamazsın diyor.ben geri temizlik alıskanlıgımı nasıl kazanırım?
Canım neden kendine bunu layık görüyorsun. Adam seni resmen istemediğin bir hücreye bak hücre diyorum ev degil hapishane hücresine hapsetmiş birşeyler yapmalısın acilen. Yoksa sinir hastası olup çıkacaksın değer mi yani. Eşin için katlanmana değiyor mu sağlığını tehlikeye atmana ya da ?
Fareli harabe evi ne kadar temizlesen boşEnerjiniz dusuk olabilir mi? Bi saglik ocagina gidip kan degerlerinize baktirin. B12 ozellikle ..
Canım banyo yok mu evde. Ve mutfak ve oda beraber mi. Çok üzüldüm sana yaEşime hem evden sikayet ediyorum hemde cok calıstıyımdan oda bana diyorki senden daha byük evde yasayıpda hem iş hem ev hem çocuklara bakan insanlar var diyor hemen.ben bu evde bu durumu 4 senedir falan yasıyorum ben fare yakalamaktan usandım fare gelmekten usanmadı en son duvarda delik acıp gelmiş birisi.tüm apartman fare kaynıo çünkü bina eski araba falan hızlıngectimi ev sallanıo o derece abartmıyorum.kendi capımda evi biraz sevebilmek için biseyler yaptım duvar kagıdı kapladım,mutfak dolablarına folyo kapladım simdide yerlere laminat görünümlü musamba kaplıcam cünkü yerlerde musamba eskımıs yırtılmıs fayanslı bolumlerde fayanslar kırılmıs hep musamba kaplıcam yerleri.Ben emek veriyorum ama hiçbiseye benzemiyor cıldıracagım.Evimr her gelen ailemde dair bana acıyorlar bukadar maas alıoyosunuz neden burda oturuyosunuz diyorlar.Mobilyalarım 4senelik daha eskimemiş onlar bile gözükmüyor bu evin içinde.o kadar doldumki anlatamam bazen evle beraber kendimi yakmak istiyorum.
Siz de diyorsunuz 1 odaymış adam neden yapmıyor ? Kadına eziyet ediyor, durumunuz varken fareli evde kalıp bir de üstüne sizi buna mahkum eden insanın temizliğini yapar mısınız ?Kızlar eşiniz yardım etsin diyorsunuz da tek oda zaten hepi topu yardımlık bi durum yok. Ha düzenli olsun aldığını aldığı yere bıraksın dağıtmasın dense anlarım da bu ev tek oda zaten. Ne çalışan kadınlar var koca evi döndürüp çocuk bakıyor. Eşte tek hata imkan varken kadını orada o pis yerde tutuyor olması. Pis demekteki amacım da fare olması. Çöpü de erkek atmak zorunda değil o an kim çıkıyorsa evden atabilir
Ben zaten diyorum adamın suçu imkan varken düzgün eve çıkmamak. Bi de derdim var diyen konu sahipleri herşeyi açık açık anlatmıyor olayların bunlarla sınırlı olduğunu düşünmüyorumSiz de diyorsunuz 1 odaymış adam neden yapmıyor ? Kadına eziyet ediyor, durumunuz varken fareli evde kalıp bir de üstüne sizi buna mahkum eden insanın temizliğini yapar mısınız ?