Söylediklerinizde o kadar çok haklısınız ki. ABD de bu işler nasıl yürüyor bilemiyorum, ama bizim ülkemiz bu konuda çok yetersiz.. Ben yeni yapılan evlerin sağlamlığından dahi şüpheliyim. Hatta bir ara eşimle şunun planlarını yapıyorduk. Arsa alıp, prefabrik bir ev yapmak.. Tek katlı.. Maalesef büyük şehirlerde bu biraz imkansız gibi.. Ama küçük şehirlerde yapma olasılığın var..
Maalesef ülkemizde ki insanların bu konuda duyarsız kalmalarının sebebi ise,' canımızı Allaha emanet etmek.. Her şeyi Allah bilir, Allah ne derse o olur'. Söylemlerinden ibarettir.. Maalesef ülkemizde din adı altında insanlarımızı o kadar çok afyonluyorlar ki.. İnsanlarımız düşünme kabiliyetlerini yitirmiş gibiler.. Hiç sorgulama yok.. O yüzden de binalarımız çürük oluyor, denetimler yetersiz kalıyor, kalitesiz ürünler kullanılıyor.. hiç bir önlem alınmıyor. Yarınımızı düşünülmüyor..
Amerika Devleti o kadar çok tehlikeli bir devlet ki. Devlet demeyelim de, bir kaç kişi mi diyelim, dünyayı yöneten şirketler mi diyelim bilemiyorum.. Düşünebiliyor musun? ülkemiz de ırak devletinden çok Amerikan üstleri var.. Ki Amerika da deprem olacağını düşünmüyorum, adamlar o pay hattındaki enerji birikimini farklı yöntemlerle, farklı yerlere kaydırabilirler.. Çünkü o bilim, ve teknoloji alt yapısına sahipler.. Ama kabak hangi ülkeye patlar bilemem..
Maddi durumunuz, imkanlarınız nasıl bilemiyorum. Ama müstakil tek katlı bir eve geçme imkanınız varsa, düşünebilirsiniz.. Şahsen ben şu günlerde olmasa dahi, önümüzdeki 10 sene içerisinde düşünüyorum.. 20-30 katlı binalarda oturmaktansa; tek katlı, yahut ta 2 katlı bir binada oturmak bence daha avantajlı..