içim şişti resmen kanser olcam artık düşünmekten

:KK70:İlk mesajdan klasik şımarık yeni jenerasyon gelin profili çizdi konu sahibesi bana. Var ya böyle tipler kayınpederleri ev alır, araba alır. Evin dış kapısını beğenmez. ''Üğüüü eziliyorum.'' moduna girer. Ben de öyle sandıydım. :KK53: Yanılmışım. En azından hatamı düzelttim. Gerçi hala abarttığını düşünüyorum söylesin gelmesin. Bunda kanser olunacak bir şey yok. :KK24:

söyleyemiyorum işte gönlü kırılmasın alınmasın diye söyleyemiyorum alınınca tarzını değiştiriyor
bu defa eşime oynuyor ben istedimde karın böyle dedi çok üzüldüm ühühühüh yapıyor eşimde bana söyleniyor çok ciddi kavgalar ediyoruz

o şekidle yakıştırmalarınız hiç hoş olmamış nede olsa eşinizin annesi çok ayıp olmuş bence ona siz temziliği öğretebilirsiniz...eşiyle ilgili problemleri olabilir bu açıdan yaklaşın,yardımcı olmaya çalışın ve bir insanı torun sevgisinden mahrum etmeyin sizde yaşlanacaksınız yaklaşım çok önemli haldır huldur söylemeyin sizde

Gözüme çarpıyor he gene yazacağım yazmadan duramayacağım. Kocasına kayınvalidesine söz geçiremeyen gelip burda konuşuyor işte. :KK14: Böyle kendini ezdiren, herşeye boyun eğen kişiler yüzünden bizden de aynısını bekliyorlar ama yemezler tabi. Bir kere geldik dünyaya. :KK47: Gelin dediğiniz ses çıkarmaz, hakkını aramaz, eğer boynunu oturur, ezilir, sindirilir. gelin dediğinin hiç bir şeye hakkı yoktur. Yapmak istemediğini yapmamak, istemediği hayatı "ben istemiyorum" diye belirtmek neyine. KV istediğini der ama gelin bir "pasaklı" bile diyemez (pasaklı birine ne denirse artık) Sizler böylesiniz diye konu sahibi ya da bizler böyle olmak zorunda değiliz... Kadın neden istemediğini belirtmiş. Biz terbiyeyi vakti zamanında ailemizden aldık o iş sizin işiniz değil, gidin kendi çocuklarınıza terbiye verin.

kişilik meselesi o hanfendi boyun eğmek değil bu kırmak üzmek istememek huzursuzluk çıkmasın diye idare etmek sınırsız anlayış sınırsız iyi niyet diyoruz buna benim eşim tek çocuk kv ikinci çocugunu kaybetmiş 8 yaşında ...
bütün olumsuz tavrına kişiğine rağmen yaşadığı acıya duyduğum üzüntüden dolayı onu incitmiyorum evet boyun eğiyorum senin dediğin gibi

o şekidle yakıştırmalarınız hiç hoş olmamış nede olsa eşinizin annesi çok ayıp olmuş bence ona siz temziliği öğretebilirsiniz...eşiyle ilgili problemleri olabilir bu açıdan yaklaşın,yardımcı olmaya çalışın ve bir insanı torun sevgisinden mahrum etmeyin sizde yaşlanacaksınız yaklaşım çok önemli haldır huldur söylemeyin sizde

sözlediklerinizin hiçbiri benim kv de yok
18 yaşında bir genç kız gibi şımarıktır ve dediğini yaptırana kadar herkese duygu sömürüsü yapar...
tanımıyorsunuz o yüzden iyi niyetli yaklaşmanız normal

neye bu kadar sinirleniyorsunuz anlamadim? bebegimin poposundan tiksinmiyorum, buna mi kizdiniz? belki sizin tiksinmediginiz baska birsey de bana igrenc geliyordur? ben kizmam soz :) ve gorusmeyin zaten pis buldugunuz insanlarla, ayni sekilde evlenecegi adamin da pislik dercecesini anlamadan evlenmesin kimse evet. bunun icin ayni evde yasamaya gerek yok yok, makul sure ve tecrube sonrasinda mutlaka anlasilir insanlarin hijyen derecesinin size uyup uymadigi.

cnm valla hiçte belli etmiyorlar bekarken ışıl ışıl yanıyordu eşim evlenince saldı çayıra mevlam kayıra:KK53:

Bazı insanlar bazı insanlara edep terbiye öğretme haddini kendinde nasıl buluyor acaba. :KK17:
Sırf kocanızı doğurdu diye gelip çok afedersiniz evinizin ortasına şey etse bir şey demiyeceksiniz sanırım.
Kadının kayınvalidesini tanıyor musunuz? Ne biliyorsunuz nedenböyle yazdığını ?
Belki çocuğun altını değiştirmiyor saatlerce?
Belki yemekleri çok kötü?
Belki wcden çıkıp ellerini yıkamıyor?
Belki çocuğun üzerine yemek dökülüyor değiştirmiyor?
Belki su içtiği bardaktan çocuğa su içiriyor
Bu belkiler bitmez
Bunları yapıyorsa o kadın net pasaklıdır başka ne desin ?
Sırf kocasını doğurdu diye her yaptığına göz yumsun yani?
Sanki kadın küfür etmiş, aşağılamış, vs.

Pasaklı TDK ınsitesinde bile yer aLıyor hakaret olsa neden yer alsın bir yazın google amcaya ne demişler.

ya da siz zahmet etmeyin ben kopyalıyorum dur

pasaklı
sıfat

sıfat Giyimine veya eşyanın temizliğine, düzenine önem vermeyen (kimse), çapaçul

Demek ki neymiş pasaklı bir sıfatmış hakaret değil tamam mı? :cool:

:KK52::KK52::KK52::KK52:

ben de cok takdir ediyorum popomu ve bilimum yerlerimi :)
cocugun poposunu elleyip elini yikamamak pistir iste bu kadar basit.
senin cocugun ya da kendi popon, ya da baskasinin cocugu.
hey Allah'im bu cagda bunu tartisiyoruz.

yemin ederim midem bulandı yaaa.. gerçektende de bu çağda neleri tartışıyoruz

yahu hakkaten uzatmak istemiyorum vaktim yok o kadar iki cocukla ayi bagiriyor belirli yerlerimde. ama sart oldu galiba. cis ve kakayi elleyip opmuyoruz heralde.cocugunuz var mi bilmiyorum ama her alt degismede de elinize cis bulasacak diye bir sart yok. sizin bebegin poposu hep cis icinde mi, sanmiyorum. ya da bebeginin poposunu openler once banyo mu yaptiriyor bebegine? ben bebegimin poposunu elledikten sonra elime cis bulasmadiysa tabi ki rahatsiz olmuyor ve ellerimi yikamiyorum. ornegin siz her cep telefonunuzu elinize aldiktan sonra ellerinizi yikiyor musunuz? temin ederim bebek poposundan kat kat fazla mikrop mevcut o telefonlarda. ya da her alisveristen sonra? ya da her tokalasmadan sonra? malum tokalastiginiz kisi cep telefonunu ellemistir buyuk ihtimal. hayatinizi lavaboda gecirmeniz lazim bu durumda. mesela bana da her sabah dus almayan insanlar hijyenik gelmiyor. kac kisi dus aliyor her sabah bizim memlekette?
burada kimse size temizlik hastasi olun lavabodan ayrilmayin demiyor.bahsedilen sey bebegin poposunu temizledikten sonra el yikamanin gerekliligi. sorulariniza gelince, evet bebegimin poposu kuru olsa da elimi yikarim. evet telefonla ugrastiktan sonra mutfaga gideceksem, cocuguma dokunacaksam elimi yikarim. evet alisveristen sonra elimi yikarim. evet tokalastktan sonra elimi yikarim, yikamalisiniz, yikanmali. bunlar sandiginz kadar zor seyler degil. omrunuz de lavaboda gecmez emin olun. daha gecen gun afrikadaki milyonlarca insanin olumune sebep olan hastaliklarin el yikama olanaginin olmamasindan kaynaklandigiyla ilgili rapor yayinlandi. el yikamak en temel, en gerekli, en kolay hijyen kuralidir.
konuyu hic bu kadar uzatmaya gerek yok. cunku konu, sofranin yaninda bebeginin altini degistirip yemegine devam eden bir annenin etrafinda donuyor. siz bu kadini normal gorup savunmaya aldiniz. yani bu size normal geliyor. hergun dus almayan insani hijyenik bulmamaniz komiklikli saka gibi.

y
Yaa her büyük titiz,becerikli,çalışkan ,mükemmel mi??? büyüğümüzde olsa kusurlari olabilir,evladini teslim etmek istemiyor olabilirsin
Ay allahaşkına bu kadar basit bir cümleyi nasıl anlamıyorsunuz cidden komik.
İnsanlar pis de olur temiz de mükemmel de olur pasaklı da ben olamaz dememişim siz lafı en uç tarafından alıp çıkarmışsınız.
Sadece yaşlı insanlara bu şekilde konuşmak yanlış. Sen pasaklı olduğunu duşun ama bunu lafa dökme. Derdim bu ama anlamamakta ısrarcısınız.

kişilik meselesi o hanfendi boyun eğmek değil bu kırmak üzmek istememek huzursuzluk çıkmasın diye idare etmek sınırsız anlayış sınırsız iyi niyet diyoruz buna benim eşim tek çocuk kv ikinci çocugunu kaybetmiş 8 yaşında ...
bütün olumsuz tavrına kişiğine rağmen yaşadığı acıya duyduğum üzüntüden dolayı onu incitmiyorum evet boyun eğiyorum senin dediğin gibi

Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Siz diye hitap ediyorum tanımadığım insanlara SEN demem ben evli değilim ama evli olduğumu varsayıyorum, bu dünyaya bir kere geldim, bana saygısız davranan insanları çekemem. Çekmek zorunda değilim. K. valideniz acı çekmiş olabilir, benim anneannemde çok acı çekti 30 yaşında 5 çocukla dul kalmış, 2 çocuğu öldü, ve hala gelinlerine zulm etmek istiyor ama kendi oğulları bile buna izin vermiyor. Eşlerini ezdirmiyor. Çünkü bıktılar artık. Sırf acı çekmiş diye insanlara kötü davranamaz tam tersi bir anneye karşı daha iyi olmalı. yaşadığı acılar bahane olamaz...
Başka bir örnek daha benim teyzem de çok acı çekti oğlu binadan düştü öldü, kocasını trafik kazasında kaybetti gelinlerine kızı gibi davranıyor. Kendine birşey alırken onlara alıyor. Doğru olan bu. Ayrıca burada kimse kimseye, terbiye dersi veremez. Herkes haddini ve yerini bilmeli. Bu konu ile ilgili daha fazla muhattap olamam size iyi günler. iyi çekmeler.
Ben kendimi ezdiremem, tepeme çıkartamam. Konu ile alakalı Çocuğum olursa istemediğim birine baktıramam. Çocuk benim çocuğum ben karar veririm. Ben bir bireyim, okudum, para kazanıyorum, o zaman otururdum babamın evinde rahatmı battı, babamın annemim yapmadığını başkası hiç yapamaz, babama anneme yapmadığımı kimseye yapmam. NOKTA

yahu hakkaten uzatmak istemiyorum vaktim yok o kadar iki cocukla ayi bagiriyor belirli yerlerimde. ama sart oldu galiba. cis ve kakayi elleyip opmuyoruz heralde.cocugunuz var mi bilmiyorum ama her alt degismede de elinize cis bulasacak diye bir sart yok. sizin bebegin poposu hep cis icinde mi, sanmiyorum. ya da bebeginin poposunu openler once banyo mu yaptiriyor bebegine? ben bebegimin poposunu elledikten sonra elime cis bulasmadiysa tabi ki rahatsiz olmuyor ve ellerimi yikamiyorum. ornegin siz her cep telefonunuzu elinize aldiktan sonra ellerinizi yikiyor musunuz? temin ederim bebek poposundan kat kat fazla mikrop mevcut o telefonlarda. ya da her alisveristen sonra? ya da her tokalasmadan sonra? malum tokalastiginiz kisi cep telefonunu ellemistir buyuk ihtimal. hayatinizi lavaboda gecirmeniz lazim bu durumda. mesela bana da her sabah dus almayan insanlar hijyenik gelmiyor. kac kisi dus aliyor her sabah bizim memlekette?
Çocuğun altını değiştirdikten sonra elini yıkamıyor musun:KK57:? Kusura bakma senin evinde yemek yenmez kardeşim.

burada kimse size temizlik hastasi olun lavabodan ayrilmayin demiyor.bahsedilen sey bebegin poposunu temizledikten sonra el yikamanin gerekliligi. sorulariniza gelince, evet bebegimin poposu kuru olsa da elimi yikarim. evet telefonla ugrastiktan sonra mutfaga gideceksem, cocuguma dokunacaksam elimi yikarim. evet alisveristen sonra elimi yikarim. evet tokalastktan sonra elimi yikarim, yikamalisiniz, yikanmali. bunlar sandiginz kadar zor seyler degil. omrunuz de lavaboda gecmez emin olun. daha gecen gun afrikadaki milyonlarca insanin olumune sebep olan hastaliklarin el yikama olanaginin olmamasindan kaynaklandigiyla ilgili rapor yayinlandi. el yikamak en temel, en gerekli, en kolay hijyen kuralidir.
konuyu hic bu kadar uzatmaya gerek yok. cunku konu, sofranin yaninda bebeginin altini degistirip yemegine devam eden bir annenin etrafinda donuyor. siz bu kadini normal gorup savunmaya aldiniz. yani bu size normal geliyor. hergun dus almayan insani hijyenik bulmamaniz komiklikli saka gibi.
ayy bende çok güldüm bu çok titizlerdemekki günde bir kere su görüyor oda banyo yaparak:))

X