içim şişti resmen kanser olcam artık düşünmekten

Kayinvalideler pasakli olmaz mı? Kaldi ki temizlik anlayisi herkesten farklidir, benim kayinvalidemler de ortaya bir tabak pilav koyar hepsi ordan kasiklar, masaya bir bardak su koyar hepsi ordan icerler, bu onlara gore normal bana gore iğrenç, kendi ailemle de ayni tabaktan yiyemem ben, niye milletin salyali kasigiyla kasikladigi yemegi yiyeyim?
Biyerde cocugun altini temizleyip yemek yiyen hatta cocuguna yediren anneden sozedilmis, hadi ben pasakli olsam bile o elimle cocuguma yemek yedirecegim, eline yuzune dokunacagim, niye kendi bokunu bulastirayim cocuga.

Konu sahibi, siz de uygun bir dille duzeninizi bozmayin biz de bir duzen kurduk diyin reddedin sonra basiniz cok agrir.

tiksinenlerle tiksinmeyenleri ayrı masalara alırız sorun çözülür
Bu tiksinmekte değil aslında, siz nasıl davranırsanız çocuğunuzda aynısını yapıyor, çocuklara temizlik dahil birçok alışkanlık kazandırmak istiyorsak önce biz dikkat edip uygulamalıyız.
Konu tamda ne bilmiyorum, biraz bodoslama daldım ama bence bebeklerin poposu temiz dahi olsa dokunduktan sonra ellerimizi yıkamalıyız, biraz abes bir örnek olacak ama benim 2,5 aylık bir köpeğim var tuvaletini yapınca yaptığı yerde bekliyor ki popo ve patilerini temizliyeyim diye, ben temizlenmesi gerektiğini öğretmeseydim salına salına gezer bundan da rahatsız olmazdı.

Bu tiksinmekte değil aslında, siz nasıl davranırsanız çocuğunuzda aynısını yapıyor, çocuklara temizlik dahil birçok alışkanlık kazandırmak istiyorsak önce biz dikkat edip uygulamalıyız.
Konu tamda ne bilmiyorum, biraz bodoslama daldım ama bence bebeklerin poposu temiz dahi olsa dokunduktan sonra ellerimizi yıkamalıyız, biraz abes bir örnek olacak ama benim 2,5 aylık bir köpeğim var tuvaletini yapınca yaptığı yerde bekliyor ki popo ve patilerini temizliyeyim diye, ben temizlenmesi gerektiğini öğretmeseydim salına salına gezer bundan da rahatsız olmazdı.
sevgili editörümüz çok haklısınız .
Burada bir bayan grubu sanki pisliği övercesine temizliği sevenleri de sanki yapmacık temizmiş aslında pismiş gibi yargılamaktan zevk alıyor.Pisseniz pisim deyin açık açık .Ne diye temize sataşıyorsunuz .Temizlik yanlılarını tuhaf kendilerini halkçı göstermeye çalışmaları da ayrıca bir tez konusu .Sosyologların kolay yorumlayamadığı ülkelerden değiliz boşuna .

sevgili editörümüz çok haklısınız .
Burada bir bayan grubu sanki pisliği övercesine temizliği sevenleri de sanki yapmacık temizmiş aslında pismiş gibi yargılamaktan zevk alıyor.Pisseniz pisim deyin açık açık .Ne diye temize sataşıyorsunuz .Temizlik yanlılarını tuhaf kendilerini halkçı göstermeye çalışmaları da ayrıca bir tez konusu .Sosyologların kolay yorumlayamadığı ülkelerden değiliz boşuna .
Temizlik anlayışı herkese göre değişiyordur belki, mesela ben titiz biri değilimdir ama mutfak ve tuvaletin mutlaka temiz olması, bu alanlarda temizlik kurallarına uyulması önemlidir benim için, sonuçta mutfakta yemek yapacağımız tabak çanağın, yemek yiyeceğimiz alanın temiz olması gerekir, salon dağınıkmış varsın olsun gittiğim evde de gözüme batmaz salondaki toz lakin mutfak ve wc temiz değilse kullanamam:KK43:

Temizlik anlayışı herkese göre değişiyordur belki, mesela ben titiz biri değilimdir ama mutfak ve tuvaletin mutlaka temiz olması, bu alanlarda temizlik kurallarına uyulması önemlidir benim için, sonuçta mutfakta yemek yapacağımız tabak çanağın, yemek yiyeceğimiz alanın temiz olması gerekir, salon dağınıkmış varsın olsun gittiğim evde de gözüme batmaz salondaki toz lakin mutfak ve wc temiz değilse kullanamam:KK43:
aynen öyle .insanlığın ilk çağlarında en hızlı yaşayan insan 19 yaşına kadar yaşarmış .Vücutlarında herhangi bir kesik olsa bile ölürlermiş kanı durduramazlarsa .Ya da o kesik yerden giren mikroplar iç organlarını sarar hastalıktan ölürlerdi .
Neden ?Tıp gelişmemişti.
Önceden çocuk ölümleri çok olurdu .
Neden?Aşı keşfedilmemişti.

Mikroorganizmaların varlığı keşfedilince temizliğin önemi bin kat daha anlaşıldı .

Pasaklılığı övmenin tapmanın da alemi yok .

Valla benim etrafim buyukleri yuzunden hayati cehenneme donen kucuklerle dolu.
Bazi arkadaslarin etrafindaki tonton büyüklerden biz de istiyoruz.
Cunku Doğu-Bati tanidiklarimin/duyduklarimin onemli bir kismi kımıl zararlisi.
aynen öyle .
Büyük büyüklüğünü bilmediği müddetçe saygı beklemesin .

Halen konuyu anlamamakta israr ediyorsun. Cocugun diye pipisinde, kakasinda bakteri, mikrop yoktur diye birsey yok.

Genel hijiyenik kurallar var. O halde benim popomda cok tatlidir, severim. Bende o zaman wc'den sonra ellerimi yikamayim, tekrar kahvalti yapim, o eller ile cocuguma yemek verim?

Hijiyen algi ve ya tiksinme ile alakasi yok. Genel kurallar ile alakali. Yoksa o zaman hic birimiz ellerimizi yikamayalim, banyo yapmayalim, bulasiklari yikamayalim,...

ben de cok takdir ediyorum popomu ve bilimum yerlerimi :)
cocugun poposunu elleyip elini yikamamak pistir iste bu kadar basit.
senin cocugun ya da kendi popon, ya da baskasinin cocugu.
hey Allah'im bu cagda bunu tartisiyoruz.

komiksiniz :) cidden eminim sizin damarınıza basılınca siz söylemiyorsunuzdur
Allaha şukur bu zamana kadar hiçbir büyüğüme bu şekilde yorumlarda bulunmadım. Hiç sevmediğim insanlar olsa da hayatta söyleyemem zaten pasaklısın pissin diye. Arkasından da diyemem. Damarıma bırakın basmayı istiyorlarsa kessinler yani böyle yetiştim :)

ne varki bunda benim kayınvalidemde pasklı 1 bardakl yıkamada 10 kişiye su veriri terlet üstündekin kurutur yine giyer yıkamaz v.s. bunun yaşla alaksı yokki bence.
Büyükler pasaklı pis olmaz diye birşey söylemedim ben. Nasıl anlıyorsunuz bunları bana gına geldi açıklamaktan.

pasaklılığın ve beceriksizliğin yaşı mı var?
Al işte yine aynı. Doğru düzgün okursanız yorumumu büyükler pasaklı olamaz dememişim. 'BUYUĞUNUZE NASIL PASAKLI DİYORSUNUZ' demişim. Bu da büyükler pasaklı olamaz anlamı taşımıyor.

arkadaşlar bana akıl verin kv 15 tatil için bizdeydi eşiyle onlar varken çocuğu bakıcıya vermedim o baktı ama kendisi yeteneksizin ve beceriksizin teki pasaklı çocuğada düzgün bakamıyor zaten. ben kısa kalcak gönlü kırılmasın diye ses etmedim. dün bana bakıcıya boşa para veriyonuz ben kal desen kalırım dedi bende gerek yok biz düzen oturttuk dedim. oda alınganlık yaparak ben bakarım bana da mutluluk oluyor çok özlicem felan duygusal baskı yaptı aynı şeyi eşimede yapıyor eşimle aramız açıldı resmen kendini bırakmak kocasını yanlız yollamak için elinden geleni yapıyor. kocama kim yemek yapacak diye de düşünmüyor. burda rahat çünkü ohh yan gelip yatıyor eşimle aram açılıyor çok üzülüyorum ne yapıcam dua edip duruyorum öyle mutsuzumki o gelirse eşimle hiçbir özel hayatımız kalmayacak zaten aramızı zor düzelttik şimdi yine uzaklaşıcaz offff yaaa offf delircem

Eee,anne gelince bakıcı giderse normal tabi.Evde bi büyükle çok zor olur bencede.Evli değilim ama zor.Yalnız senin Üslup hoş olmamış pasaklı beceriksiz tarzı.Belkide burda birtek kadınlar olduğu için rahat konuştun ama genel uslup buysa kaynana zaten 3 güne kaçar o evden :KK70: :KK70: Eşine deki, annen böyle istiyor ama,evde başbaşa kalamayınca olmaz.İkimizde çalışıyoruz,ben saygıdan yanında uzanamam rahat edemem dinlenme filan yalan olur benim için.Umarım beni anlarsın filan de.Çok zorda kalırmışsın mafolurmuşsun gibi konuş yani sinir olur delirir nefret eder gibi değil.Bence işe yarar. YAŞASIN DUYGU SÖMÜRÜSÜ :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Eşini kim büyüttü kendi kendinemi büyüdü?çok kötü bir kadın değilse ben olsam bakıcıya vereceğime kayın valideme baktırırdım en azından daha güvenilir

ya yazmayayim dedim ama su mesajdan sonra yazasim geldi. popo bu yahu popo. cok afedersiniz kaka cikiyo cis cikiyo. bunun sizin cocugunuz, onun cocugu olmasiyla ne alakasi var? ayni mantikla dusunecek olursak insan kendisinden cok kimseyi sevemedigi ve kendisinden cok kimseye yakin olamadigina gore kendi makatiyle hasir nesir olduktan sonra el yikama gibi bir aktiviteye girismemesi gerekir. tobe yarabbim. kiz popo diyorum, kaka diyorum, hijyen diyorum. ne diyeyim ki baska:KK43:

yahu hakkaten uzatmak istemiyorum vaktim yok o kadar iki cocukla ayi bagiriyor belirli yerlerimde. ama sart oldu galiba. cis ve kakayi elleyip opmuyoruz heralde.cocugunuz var mi bilmiyorum ama her alt degismede de elinize cis bulasacak diye bir sart yok. sizin bebegin poposu hep cis icinde mi, sanmiyorum. ya da bebeginin poposunu openler once banyo mu yaptiriyor bebegine? ben bebegimin poposunu elledikten sonra elime cis bulasmadiysa tabi ki rahatsiz olmuyor ve ellerimi yikamiyorum. ornegin siz her cep telefonunuzu elinize aldiktan sonra ellerinizi yikiyor musunuz? temin ederim bebek poposundan kat kat fazla mikrop mevcut o telefonlarda. ya da her alisveristen sonra? ya da her tokalasmadan sonra? malum tokalastiginiz kisi cep telefonunu ellemistir buyuk ihtimal. hayatinizi lavaboda gecirmeniz lazim bu durumda. mesela bana da her sabah dus almayan insanlar hijyenik gelmiyor. kac kisi dus aliyor her sabah bizim memlekette?

Ya demiyim demiyim diyorum da kendi bildiklerinizi neden bir başkasına dikte etmeye çalışıyorsunuz ..Ve gerçek hayatta hiç tanımadığınız ,muhtemelen hiç tanımayacağınız biri hakkında ne kadar pervasız konuşabiliyorsunuz bazen anlamak mümkün değil ..
L lilanil ne demiş çocuğumun kakasını eller sonra gider yemek yerim çocuğuma da yediririm mi demiş ? Tiksinmem kendi çocuğumdan demiş ..Kendi çocuğumun dışkısından tiksiniyorum diyen bir kadın olsa kk linç timi orada da devreye girerdi ..Sen ne biçim annesin ben kurban olurum o kakaya diye ..İlginçsiniz vesselam ..
Ayrıca lilanili gerçekte de tanıyorum ,çok çocuk sevmememe rağmen o minik kızın poposunu bende ısırırım :KK70: Ayrıca evinde yemekte yerim ,verdiği suyu da içerim ..
Gayette hijyenik buldum kendisini ..
Siz içmeyin o sizin yaşantınız ,ama BAK GÜZELİM le başlayan kelimelerinizi ,öğretici ,avgacı tavrınızı kendinize saklayın ..Zira burada herkes yorum yapma hakkına sahip ,herkes aynı düşünceyi paylaşacak olsa ne diye konu açılsın ..

gokce kuzum sinirlenme, atla gel sana ellerimle borek acicam :KK53:

Burda kayınvalideni savunanlara kulak tıka ,cevap bile verme.Konu ne saçma yerlere gidiyor .Herkes ne yaşadığını, kimlerle ne şekilde yaşadığını ancak kendisi bilir.
Bence sorun şu, sen eşinle aran bozulmasın diye kendini yiyiyorsun,oysa eşinin umru bile değil.O senin düşündüğün kadar ,düşünmüyor.Senin rahatsız olduğunu bile bile,hala annem diyor.Kocan bile olsa ,önce kendini düşüneceksin.Sen mutlu olacaksın ki,eşini çocuğunu mutlu edebilesin.Diyeceksin ki, bunu eşim anlamaz ki.O zaman istediği kadar konuşmasın,surat yapsın eşin, gelmeyecek ,ben kimseyle bi arada yaşayamam diye direteceksin.İstemezsen ne yapabilir.Surat asması,konuşmaması en fazla 1-2 ay sürer ,sonra senin dediğin olur.Kesin bi şekilde istemediğini anlaması lazım,bu kadar yüz verip ,her dediklerini yapmayın şu eşlerin.Annesiyle yaşayacaksa evlenmeseymiş.Hiç yelkenleri suya indirme .

konuyu bu kadar net anlamanız beni çok mutlu etti sizin fikirlerinizi dikkate alıcam denicem en azından bu benim hayatım be ipi bırakırsam devamı gelir eminim

Kadın kayınvalidesine pis ve beceriksiz dedi diye birbirinize girdiniz . Kayınvalideyi savunanları da anlamak mümkün değil .Pisse pistir neyi tartışıyorsunuz . ille bozacaksınız dimi konu açanı .

laf olsun diye yazmaktan keyif alanlar var aldırmıyorum belkide onların tek mutluluğu budur belki sadece burda açıkça konuşabiliyorlardır ...

X