İç Dudak Sarkması

Annabeth

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Yer
Eskişehir
Herkese merhaba

Ben 16 yaşındayım ve bu iç dudak sarkması yüzünden son zamanlarda çok psikolojim bozuldu anlatamam sizlere. Daha önceden yoktu böyle birşey tuvalete gittiğimde bir et parçası gibi bişeyin sallandığını farkettim. Çok ince bi tabaka gibi ve rengi de uca doğru koyulaşıyor. Önce vajinamın kenarında olduğunu anlamadım yani başka birşey sarkıyor zannettim fakat sonra daha dikkatli incelediğimde sol vajinamın kenarının diğerine göre biraz uzun gibi olduğunu ve bi kısmının da et parçası gibi sarktığını farkettim. Ayakta dikilirken sanki ikisinin arasında gibi duruyor ama tuvaletimi yaparken falan resmen sarkıyor çok belli. Daha önceden yoktu böyle birşey neden oldu hiç anlamıyorum günlerdir ağlıyorum sabah akşam kafayı yiyicem artık. Ameliyat falan olamam, ben daha anneme gösteremiyorum ve de fiyatlar çok pahalı zaten. Çok utanıyorum zar zor anneme anlattım ama o da belki biyere çarpmışsın şişmiştir kendi kendine geçer falan diyor inanın 2 günde psikolojim bozuldu nolur yardım edin. Bu ameliyatsız kendi kendine geçer mi veya bi ilacı falan yokmu egzersiz falan bişey yokmu tek yol ameliyat mı yani? Kafayı yiyicem nolur yardım edin.

benzer bir konu vardı canım.normalmiş böyle şeyler,çoğu kişide öyleymiş.canını sıkma boş yere.

Ya bende öyle düşünmeye çalışıyorum ama yinede görüntü bozukluğu var tuvalete girdiğimde görüyorum her seferinde ve canım çok sıkılıyor. İleride evlenince de sorun olsun istemiyorum ama ameliyat da yaptıramam nasıl olacak bilmiyorum.

:) hiç üzülme boşa da ağlama
Ergenlik döneminden itibaren fiziksel olarak bu değişimlerin olması çok normal ve kadınların yüzde 50 sinden fazlası bu sorunu yaşıyor.Vücudun da ki değişimler sürdükçe vajinanın şekli ve rengi de değişkenlik gösterecektir.
Zaten çok estetik bir şey değil bu vajina dediğimiz :)

Teşekkür ediyorum ilginiz için. Ya peki bunu ameliyatsız falan geçirmenin bir yolu yokmu? Hadi şuan aşırı büyük değil yine belli oluyor ama, ergenlik dönemim devam ediyor hala. O bölgem de büyüdükçe bu et parçası gibi şey de büyür mü acaba? Büyürse daha da kötü olur çünkü. Hapla,ilaçla veya egzersizle falan geçirmenin bir yolu yokmu?

Canım, ergenlik döneminde vajinanın şekli değişiyor, bu gayet normal bir şey. Önceden görünmeyen ve sadece bir çizgi şeklinde olan vajina dudakları daha görünür hale geliyor, bunda anormal bir şey yok.

Çok çok aşırı büyümediği takdirde ki anladığım kadarıyla aşırı bir şey yok ortada, hiçbir sorun olmaz, sana birden olan bu değişiklik çirkin geliyor ama endişe etme, sadece sana öyle geliyor

Sen nasıl büyüyüp gelişiyorsan, tüm organlar gelişiyor, artık kadın olma yolunda ilerliyorsun, bebeklik organı gibi olmasını bekleme...

Son düzenleme:
gayet normal bu.benim etrafımda var senin gibi olanlar.hatta ikisi birden sarkık olanlar. ve evlilikleride tehlikede değil.
hiç o güzel kafanı yorma böyle şeylere.tek sende yok ve çok önemli birşeyde değil.

bnmde öyle ameliyattan başka çaresi yok çok araştırma yaptım doktorlara sordum ama tek cerrahi işlemle ortadan kaldırılıyor.ilerde eşime sorun olurmu bilmiyorum bnde kafayı yemek üzereyim

biz kendimize bu kadar özen gösterip en ufak kusurlarımızı dev yaparken, partnerlerimiz kendilerini bu kadar kasıyor mu, olaya biraz da böyle bakıp üstünüzdeki baskıyı atın lütfen...

birden çok kişiyle oldu diyemem ama arkadaşlarımızla da geçen sohbetlerden, okuduklarımızdan belli bi tecrübemiz var... sorun olabilir de, olmayabilir de... öncelikle sen mükemmel olsan bile bi erkeğin gözünün devamlı dışarda olduğunu düşünürsen isterse her şeyi bahane edip dışarı da bakar, başka şey de yapar... yine bilgilerimize dayanarak diyebilirim ki, oral seks yapan erkek % 10... hal böyleyken bu kadar endişe etmeni gerektirecek birşey yok bence... önemli olan çiçek değil, çiçeği nasıl sunduğundur... konu cinsellik olduğu için bu örneği veriyorum, sen partnerine öyle şeyler söyler, öyle bi bakış atar, öyle bi çamaşır/kıyafet giyip aklını başından alırsın ki gözü bu tip şeyleri görmez. lütfen akıllı olalım, önce kendimize saygı duyup saygıyı öyle bekleyelim. onlar gitsin göbeklerine baksın

22 yaşındayım bendede böyle bi problem var aynı anlattığın gibi iç dudaklardan biri benim sebebi bisikletimin selesinden kaynaklandı küçüktüm anlamadım hoşuma gitmiyo ama orayı kim görüyo ki boşver tatlım Allah başka dert vermesin

olurmu oylesey hic cogu kadinlar boyle diye onunda boyle olmasi gerekmiyor kiz kafayi yicemdiyor hem okadar da pahali degil bu ameliyat

merhaba. aynı durum bende de var. bunu tek yaşayan ben değilmişim. ya kimseye anlatamıyorsun nedir ne değildir. yürürken ağrıdığı oluyordu bende. birkaç seneden beri vardı geçenlerde yeniden başka tarafta da oldu. bi çaresi falan hiç bir çözümü yok mudur bunun ya

iyi bir doktor jinekolog ya da plastık cerrahı alanında ıyı doktor bulunursa hallolur

Ben de ergenlikte kafama çok takıyordum onu ama şu an aklıma bile gelmiyor. Her kadının cinsel organı şekil bakımından farklı farklı oluyor. Seninki de öyle, kabullen bence.. Dert etme..

Merhaba canım, benimde çocukluğumdan beri hatırladığım kadarıyla aynı sorunum var ki ergenlikle daha kendini belli etmeye ve dikkatimi çekmeye başlamıştı hatta evlendiğimde nasıl olcak vs diyordum. Netten çok araştırdım ameliyat olmayı düşündüm sonra nette okuduklarım erkekler takmıyor vs yazınca hiç kafama takmadım. Şuan evliyim eşim sorun etmedi ama ilişki esnasında canın acıyor çünkü araya giriyor :/ Bu konu hakkında bilgin olsun diye bi sitedeki bilgileri burda paylaşıyorum.

İç dudakların kesilerek kısaltılması ve estetik olarak düzeltilmesine "labioplasti" veya "labia minora estetiği" adı verilir.

Sözcüğün latince temeline indiğimizde labum=dudak,
-plasti=estetik ameliyat anlamına gelmekte olup,
labioplasti = dudak estetiği anlamına gelmektedir.

Bazen de labioplasti yerine "labiaplasti" de kullanılabilmektedir. (Burada labia= dudaklar anlamına gelir).

Labioplasti ameliyatı İngilizce'de "labial reduction" veya "labial reconstruction" olarak da bilinmektedir.

Labioplasti en sık olarak tercih edilen genital - cinsel estetik operasyonlardır...
Cinsel estetik operasyonlar içerisinde en çok tercih edilen işlemlerin başında labioplasti ameliyatları gelmektedir. Bunu vajina daraltıcı operasyonlar izler.

Normalde kadınlarda dış dudaklar iç dudakların dışındadır ve içeride bulunan iç dudakları örter. Normalden iri iç dudakların dışarıya sarkması kişilerde estetik görünüm ve işlevsel yönlerden sorunlar oluşturmaktadır.

Labial estetik düzeltici ameliyatlardaki amaç iç dudakların kısaltılarak düzeltilmesi ve bu şekilde "venus yarığı" adı verilen estetik görünümün sağlanmasıdır.

Diğer taraftan iç dudakların geniş yapraklı ve kırışık olması içerisinde bir takım enfeksiyonlara da zemin hazırlamaktadır.

İç dudak deri katlantıları aralarında üreyen mikroorganizmalar kadınlarda vajinal akıntı ve kötü genital koku sebebidir.

İç dudaklar neden sarkar?
I. Irsi (Genetik) nedenler:
Doğuştan gelen ırsi (genetik) nedenler, özellikle ergenlik döneminin hormonal etkisine bağlı olarak dudaklarda büyümeye neden olur.

İrileşmiş ve ağırlığı artmış genital dudaklar zaman içinde yerçekiminin ve yaşlanmanın etkisi ile sarkmaktadır.

Diğer taraftan bazı kadınlar doğuştan asimetrik yapıda iç dudak yapısına da sahip olabilirler. Yani bir dudak diğerine göre daha büyük veya kısa olabilir.

II. Kronik irritasyon:
Kronik irritasyona (tahrişlere) bağlı kaşıntı ve sürtünmeler de dudak kısımlarının normalden daha irileşmesine neden olabilir.

Kronik irritasyon (tahriş) nedenleri arasında;
Sık mantar enfeksiyonları,
Diğer genital enfeksiyonlar (vajinitler),
HPV enfeksiyonları,
Allerjenler (irritan parfum, ped, sabun, şampuan kullanımı),

III. Aşırı uyarılma:
Genital alanın aşırı uyarılması da dudaklarda büyümeye yol açabilir.

Aşırı uyarılma nedenleri arasında;
Aşırı düzeyde masturbasyona bağlı uyarılar,
Fazla sayıda cinsel ilişkiler,
Normal doğum yapma,
Dar giysilerle sürekli sürtünme sayılabilir.

III. Hormonal nedenler:
Hormonal nedenler de bazı kişilerde iç dudaklarda büyüme, sarkma ve renk değişimlerine (esmerleşmelere) neden olabilir.

Hormonal nedenler arasında;
Gebelik,
Doğum kontrol haplarının uzun süreli kullanımları sayılabilir.

IV. Diğer nedenler:
İç dudaklar başka nedenlerle de sarkabilir.

Bu nedenler arasında:
Yaşlanma ve şeker hastalığı da dudak kısımlarında sarkmaya neden olabilmektedir.

Trafik kazaları, çocuklukta bisikletten düşme sonucunda yaşanılan genital tarvmalar da dış genital alanda yapısal deformasyonlara yol açabilir. Bu tür durumlarda da labioplasti ameliyatları sıklıkla tercih edilmektedir.

Son düzenleme:
takma kafana ilerde olursun ameliyat yaşın çok küçük .........................................................

Erkeklerin kadınların üzerinde kurduğu baskılar sonucu boşyere endişeleniyoruz okadar onlarsa midesiz yaşlı kadınlarla bile olurlar Allah vergisi bütün genç kızların olur böyle sorunları anlayışsız bir erkekle evlenme zaten cahillerin uydurduğu sapıkça düşünceler cennetten inmedik huri de değiliz kendilerine baksınlar bayanlara nasıl davranılcağını bile bilmiyolar onlara mı kaldı şeklimin bozukluğu Allah vergisi. Kusursuz kadın arayanlar sonsuza dek bulamazlar bizde kusursuz erkek bulamıcamız gibi. Önemli olan anlaşabilmek huylardır gerisi takıntıdan ve bilgisizlikten ibaret.

Süper!

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benimde yıllar önce vardı.Bir tarafı dudaklardan daha uzun marullu ve sarkıktı.Sürekli pantolonun arasına sıkışa sıkışa dahada sündü.Çok da canımı acıtıyordu.Şu anda çok meşhur olan bir estetik cerrahına ameliyat oldum.Bu sefer öbür taraf daha uzun kaldı.Evlenincede eşim ordaki farklılığı farketti.ilerde çok büyür ve seni çok rahatsız ederse ameliyatı düşünebilirsin korkma ve üzülme.

Bende 16 yaşındayım ve benimde sağ tarafta iç dudağımda şişlik oldu krem sürünce yandı onun haricinde bişey yok ve de regliyim acaba pedlerle ilgisi var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…