Demre hanım, sizde bir kaderine küsüp kenara çekilme huyu var sanırım. Ama lütfen bu olayda böyle yapmayın, olur mu?
Evet, kadın terk etti diye, biraz hırsınızı almıştınız, rahatlamıştınız.
Şimdi kadının dönme ihtimali var, bu biraz sizi kötü hissettirmiş olabilir. Eşinize karşı bir şey hissettiğinizden değil, yanlış anlamayın. Ama yine de adamın mahvolmasını görmek istiyorsunuz. Kadının dönüşü bunu geciktirecek, evet.
Ama bunların yanı sıra, kendi emeğinizin peşine düşmelisiniz. Artık eski kocanızın mahvolmasını dilemek motivasyonlarınız arasında yer almamalı.
Şimdi, arkadaşların dediği gibi, velayeti almadan, resmiyette yüklü bir nafaka elde etmeden çocukları almayın derim. Zaten alsanız da tek maaşla bakamazsınız. Çocuklar da hemen kahraman babalarının imkanlarını ister, adam da eşi yüzünden alamaz. Çok fena bir durum ortaya çıkar.
Nafakaya ek olarak çocuklar için gayrimenkuller vs. de talep etmelisiniz. Ayrıca, o şirketin yasal mirasçısı çocuklarınız. Öyle şak diye üstüne yapamaz. Avukat üyeler daha iyi bilir ama yapamasın diye bir şerh falan koydurabiliyor musunuz, araştırın derim. Evlilik içinde edindiğiniz mallar neticede, çocukların hakkıyken, sonradan gelen bir kadına ben olsam ölürdüm de yedirmezdim. Davaysa dava sonuna kadar uğraşırdım.
Çocuklara da gelince, eşi için onları postalamaya hazır bir babaları olduğunu bilmeliler bence. Bu sitede gereksiz bir baba duyarı var ama şimdi böyle adamlar gerçekten baba mı? Yeni karısı dönsün diye çocuklarını gönderiyor adam. Hanginiz yaparsınız bunu kızlar? Yeni kocanız için çocuklarınızı babasına gönderir misiniz? Ben asla yapmazdım. Yapan da kendine anne baba demesin.