Like beğenmek hoşlanmak manasına gelir
I like to swim dedim mesela ozaman o sporu sevmek manasına gelir ama bi insanı sevmek anlamında like değil love kullanılır
I like you'yu senden hoşlanıyorum, seni tanımak istiyorum gibi düşün...nasıl dediği önemli aslında. Sen uzun süredir tanıdığın birine aşkını itiraf ettiysen, o da sadece I like you dediyse, olmaz sanki bu iş.
Ama normal çiftler arasında "love" zaten büyük bir kelime. Aylarca çıkan insanlar bile birbirine I love you demiyebiliyor. Like zamanla love a dönüşüyor. Yani çok az tanıdığın bir Amerikalı mesela, sana I love you diye atladıysa, asıl onun altında bir bit yeniği ara derim.
I like you bazen senden hoslaniyorum demek ama illaki bu anlamda kullanilcak gibi bi durum yok. Bazen kisilik anlaminda iyi bir arkadasimsin gibisinden I like you da derler
i like you aşk anlamında değil. hani arkadaşlar arasında "sevdim seni" ya da "çok kafasın tuttum seni" gibi bir anlamı var. aşk anlamında olan i love you zaten. like aşk anlamımnda yada hoşlanmak anlamında değil. arkadaşlık olarak düşün.
i like your way of thinking. duşnce tarzını beğenıyorum demek.
i like this dress on you. bu elbiseyı senin ustune beğendım. yani. like sadece kişi için kullanılmıyor
i like u. senden holanıyorum