Hymenoplasty: Kızlık zarı dikimi

İkinci bir hesap al, BDV'ye gir ve sevgilimle birlikte oldum, beni terk etti diye bir konu aç. Gelecek yorumları tahmin edebiliyorsun, değil mi? En iyi yorum "alacağını aldı, bıraktı" olur.
Bunların erkek versiyonu, gerdek gecesi bakire çıkmadı diye karısını döven tipler oluyor. Dolayısıyla bunu dayatmadıkça ya da insanlara zarar vermedikçe diye bir şey yok. Vurmasa psikolojik şiddet uyguluyor. Ayrıca sırf bakire olmadığı için bir kadını terk etmek de psikolojik şiddettir. Çünkü sonuç olarak o kadına doğrudan "ahlaksız" yaftasını yapıştırıyorsun.
Bu da tam olarak kendi ahlak anlayışını dayatmak oluyor işte.
Ya mar ben gerdek gecesi dövenleri savunmuyorum ki zaten. Ya da bakire çıkmayınca psikolojik şiddet uygulayanları.

Adam bilse baştan evlenmeyecek diyorum. Herkesin evleneceği kişiden bazı beklentileri olabilir, kadın da erkek de evleneceği kişinin daha önce birisiyle cinsel birliktelik yaşamamış olmasını bekleyebilir. Bana göre beklemeli mi, hayır. Saçma mı, evet. Ama ben nasıl ki bazı şeyler bekliyorsam, onlar da bunu bekleyebilir.

S shot sana katılıyorum evliliğe baştan yalanla başlamak karşıdakine çok büyük haksızlık ama @marilyn monroe nin söyledikleri doğru bir kadın ne kadar medeni bir erkekle evlenirse evlensin bu konuda en iyi ihtimalle psikolojik baskı görür.Erkek evlenmeden önce, bir çok kadınla birlikte olduğunu kadına söylese de kadın buna takılmaz ama erkek hiç bir zaman kadının biriyle birlikte olduğunu unutmaz.( bu arada genel ve hiçbir ifadelerini ülkemiz sınırları için kullandım)
Erkeğe bağlı.
Çevremdeki hiçbir erkekte bekaret takıntısı yok. Hiçbiri psikolojik baskı uygulayacak insanlar değil, senelerce beraber yaşayıp evleneni de var. Bizim kızlar da bu konuda kendisine laf ettirecek kızlar değil.
Gerçekten belli bir görüşü içselleştirmezse takılmıyor.

Ülkenin geneli için hemfikirim ama, maalesef dedikleriniz doğru.

Erkeğe bağlı.
Çevremdeki hiçbir erkekte bekaret takıntısı yok. Hiçbiri psikolojik baskı uygulayacak insanlar değil, senelerce beraber yaşayıp evleneni de var. Bizim kızlar da bu konuda kendisine laf ettirecek kızlar değil.
Gerçekten belli bir görüşü içselleştirmezse takılmıyor.

Ülkenin geneli için hemfikirim ama, maalesef dedikleriniz doğru.

Bu baskiyi uygulayacak erkekle neden evlenilir onu da anlamam.:KK51:

Bu baskiyi uygulayacak erkekle neden evlenilir onu da anlamam.:KK51:
Aile zorlaması. Yoksa sanmam kimsenin kendi iradesiyle öyle bir adamla evleneceğini.
Gerçi oluyor öyle "çok aşığım, sevgilim önem veriyor ama önceden biriyle oldum napıcamm" diyenler.

Ne uzattınız yahu.

Biz ne dersek diyelim diktirecek bir kesim muhakkak olacak. Ama haklı ama haksız. Ülkenin tamamı S shot 'ın cevresine evrilmeyecekse bunu sorun eden adamlarda kandırılacak sorun edecek adamlarla evlenmeyi düşünenler de kandırılacak.

Gerçek hayattan bişeycik anlatayım.

İki arkadaşım var, kardeşler. Bir sene arayla evlendiler.

Büyük olan evlenmeden önce adama bakire olmadığını söylemiş, düğün gününe kadar problem olmadı. Düğün günü adam ben evlenemem bu şekilde dedi. Kızın anası babası öğrendi, baba kızı vurmaya kalktı. Anne damada yalvardı yakardı zorla nikah masasına oturttu. Bugün evlen yarın boşa dedi, namus temizlenecek güya. 3-4 yıllık evliler, bir çocukları var ama o adam hala o kadının yüzüne bunu vuruyor. Ayrılmıyor ama mutlu da olamıyorlar.

Küçük olan ablasından bir sene sonra evlendi. Ben ablamın yaşadıklarını yaşayamam, kaldıramam dedi gitti operasyon geçirdi. Evliliği şahane, adam ağzının içine bakıyor. Niye çünkü bakire kadın aldı. Yoklamış kocasının ağzını bakire olmasaydım ne yapardın diye evlenirdim ama sana dokunmazdım demiş herif. Bu adama müstehak bence.

Aile zorlaması. Yoksa sanmam kimsenin kendi iradesiyle öyle bir adamla evleneceğini.
Gerçi oluyor öyle "çok aşığım, sevgilim önem veriyor ama önceden biriyle oldum napıcamm" diyenler.

Boyle bir ailenin kizi bastan ona gore davranmali. Hata yaptim, kandirildim uzerini kapatayim demekle olmuyor. Kadinlar sadece erkekleri memnun etme odakli dusunmezse ve ben zar dan ibaret degilim diyecek kuvveti bulmadikca bu isler boyle devam eder. Erkeklere mustehak denerek tam da erkeklerin istedigi sey yapiliyor. Ayrica herkes evlenmek zorunda da degil. Extreme durumlar haric , boyle bir zorunluluk yok.

Son düzenleme:
Ne uzattınız yahu.

Biz ne dersek diyelim diktirecek bir kesim muhakkak olacak. Ama haklı ama haksız. Ülkenin tamamı S shot 'ın cevresine evrilmeyecekse bunu sorun eden adamlarda kandırılacak sorun edecek adamlarla evlenmeyi düşünenler de kandırılacak.

Gerçek hayattan bişeycik anlatayım.

İki arkadaşım var, kardeşler. Bir sene arayla evlendiler.

Büyük olan evlenmeden önce adama bakire olmadığını söylemiş, düğün gününe kadar problem olmadı. Düğün günü adam ben evlenemem bu şekilde dedi. Kızın anası babası öğrendi, baba kızı vurmaya kalktı. Anne damada yalvardı yakardı zorla nikah masasına oturttu. Bugün evlen yarın boşa dedi, namus temizlenecek güya. 3-4 yıllık evliler, bir çocukları var ama o adam hala o kadının yüzüne bunu vuruyor. Ayrılmıyor ama mutlu da olamıyorlar.

Küçük olan ablasından bir sene sonra evlendi. Ben ablamın yaşadıklarını yaşayamam, kaldıramam dedi gitti operasyon geçirdi. Evliliği şahane, adam ağzının içine bakıyor. Niye çünkü bakire kadın aldı. Yoklamış kocasının ağzını bakire olmasaydım ne yapardın diye evlenirdim ama sana dokunmazdım demiş herif. Bu adama müstehak bence.
Karşılıklı güzel güzel fikir paylaşımında bulunduk işte, kıskanma seni de seviyoruz:KK53:

Ya mar ben gerdek gecesi dövenleri savunmuyorum ki zaten. Ya da bakire çıkmayınca psikolojik şiddet uygulayanları.

Adam bilse baştan evlenmeyecek diyorum. Herkesin evleneceği kişiden bazı beklentileri olabilir, kadın da erkek de evleneceği kişinin daha önce birisiyle cinsel birliktelik yaşamamış olmasını bekleyebilir. Bana göre beklemeli mi, hayır. Saçma mı, evet. Ama ben nasıl ki bazı şeyler bekliyorsam, onlar da bunu bekleyebilir.
bakire kız almak isteyen erkeğe ancak kendisin de bakir kalması halinde saygı duyulabilir.
Bizim ayılar kendileri bekarken her şeyi yaşar evlenmeye gelince namuslu kız ister.

Siz BDVde bunlari mi konusuyorsunuz Allasen?:-) Elalemin seyinin derdi kimi gerdi?:KK70: Herkes kendi hayatini yasar, bosverin yahu.. Kim nasil mutlu olacaksa oyle yapsin.. Isteyen zarini diktirir, isteyen mutluluk cubugu taktirir. Teknoloji devri.. Varsa caresi, mutlu edecekse, sonuna kadar kullan.. Iki taraf da mutlu olsun, engeller aradan kalksin. Keske hayattaki tek kandirilma bu olsa.. Kime ne zarari var? Alan memnun, satan memnun... Bize dusen.....:KK66:

Nasilsa sonunda boynuzu gene erkekler takacak evli kadinlarin basina.. Oyle de battik, boyle de..:KK15:

Erkek bunu bekleyebilir elbet. Ama kadınla birbirlerini seviyorlarsa, kadın zaten bakire olmadığı için hayattan soğuyacak ve bunu uyanç olarak görecek karakterdeyse ikinci bir şansı hak etmez mi? Yani adam öğrense terk edecek evet. ama kadın zaten kendini zardan ibaret görüyorsa bırakalım yaptırsın. Ki zaten bu kadın muhtemelen inançlıdır ve islamda tövbe etmek af dilemek gibi kavramlar varken bunun altına sığınıp tövbesini edebilir. Zara önem veren bu kadının karşısına zaten zarı takmayan bir adam çıkmaz. Baştan konuşmak da işe yaramayacaktır.

Dikkat dikkat bu konu; asiri derecede polemik icerir. Aksama kadar kapanabilir, belki aksami da bulmaz.:KK53:

12 yıla girecek evliliğim , bildiğim en net gerçek ; evlilikte yalan varsa karnın çok ağırır .

En ufak bir konuda dahi , aman şunun üstünü örteyim , bilmesin desem ... bilipte çıkacak tartışmadan daha uzun sürer o ağrı .

O yüzden işi bekaret önemli mi değil mi ? Müstehakmış değilmiş ...Yahu bir zar önemli değil mi ? kısmından ele almıyorum .

Yalanla bir ilişkiye başlamamak için şartlar zorlanmalı . Olaya ille keyfi cinsel ilişki olarakta bakmıyorum . Yaralanma , kaza , tecavüz ... Özellikle aileni yanına alabiliyorsan bir aşk için diktirip yalan söylemek , ıı ıhh .

Amaann.. İsteyen yaşasın görsün ama pişman olmasın :KK51:
Yada olsun Bdv ye konu olsun, bir gurup tüü sana ahlaksız desin, bir gurup dr adresi versin, şu dr güzel dikiyo diye, bir gurupta sen şimdi o adama yalan söyleyeceksin, vicdanın falan filan diyecek..
Yani insanız, şaşarız, saçmalarız.. İsteyen diktirsin, isteyen yama yaptırsın.. Bencede kadını zar olayı ile bağdaştıran zihniyet o yalana mecbur bıraktırır.. Bir olaya kalkışırken de bilgisizlik, kararsızlıkta garip sonuçlar doğuruyor..

Bakın Haydar Dümen e gelen bir soru:
Soru:
Sayın Haydar bey, Ben 26 yaşında bir kızım. Erkek arkadaşım içine
boşalmadığım sürece kızlık zarın bozulmaz diyor. Prezervatif ile beraber
olacağımızı söylüyor. Yani p..nin hemen hemen yarısına kadar
........ düşünüyor. Fakat ben bu iddiaya inanmıyorum. Bu
yüzden onunla cinsel ilişkiye girmiyorum. Ama erkek arkadaşım bu
konuda çok emin davranıyor. Haydar hocam siz bu konuda ne dersiniz?

Yanıt:
Sevgili okurum, erkek arkadaşın ya çok kurnaz biri ya da çok cahil. Kızlık
zarı bir kale surları gibi spermlerin bombardımanıyla bozulacak ve
yıkılacak bir şey değil ki. Kızlık zarının bozulması için vajinaya kızlık
zarının esnekliğinden daha kalın bir cismin girmesi gerekiyor. Arkadaşının
istediği bu birleşmeyi gerçekleştirirken size daha dürüst daha sevecen ve
daha inandırıcı yaklaşsa tam bir delikanlı davranışı olurdu. Ve bu
birleşmeden çıkabilecek sonuçları da seninle paylaşması gerekirdi.
Prezervatif sadece gebeliği önler.
Bu yüzden sen haklısın. Kararı sen vereceksin. Ya zara ya da arkadaşına
veda edeceksin.
Ya da arkadaşını öteki şartlarda yerinde ve yolunda ise nikâh masasına
oturtacaksın.
Ne yapalım toplum böyle diyor. Anne-babalar da böyle diyor. Bu ülkenin
bilim adamı olarak da ben de senin için de böyle diyorum.

Son düzenleme:
İşte bunlar hep lanet olası toplum baskısından .

Zar mar yok ya yeter şu vajinayi soganlastirdiklari, insanlari kandirdiklari

Aslında shot herkesi hüpletmiş, ama ben de yazayım, eksik kalmıyım.

Şimdi şöyle ki... ya aslında yasaklanması gerekir.

Bekaretin getirdigi bir ekstra vardır ya, işte onun lüksünden vazgeçmek istemeyenlerin başvurdugu bir dolandırıcılık türüdür aslında. Evrakta sahteciliktir. Amaç hem karnı doysundur hem de pastası dursundur.

Hadi bazı bölgelerde (ki aslında epey azınlıktadır) erkeklerin baskısıyla alakalıdır bu konu ve ciddidir, cinayete kadar gider. Ama geri kalan aşırı ezici çogunlugun yaptıgı ise bu diger azınlıgın dramını kendileri için bahane olarak kullanmaktır.

''ama bunun için kadın öldürenler var'', ''erkekler de bi zara bu kadar önem vermesin canım aaa'', ''lanet olası erkek egemen sistem yüzünden, yoksa işim olmaz böhüüü'' falan gibi bahanelerdir. ama palavra. Mesele aslında öyle olmamasına ragmen ''ben kendimi kocama sakladım'' kozundan vazgeçememektir. Bekarken ''ben sahiplenilmek istemiyorum, o ne demode şey öyle?'' diyen bu tipler daha sonra adam kendilerini sahiplenmekte zorlanmasın diye bu taklaları atarlar. Yani mesele bizzat bu kadınların kendisiyle alakalı, erkeklerin baskısı falan palavrö. Yok öyle bir şey.

Bir şey yaşadıysan arkasında durmayı becer, yok duramayacaksan hiç yaşamasaydın. Aman da aşık oldum gençlik hatası falan ıı ıh. Hata oldugunu düşünüyorsan bunu da kabullenmeyi bileceksin.

Bir de şuna benzer bir şey okudum. ''gençken heyecan arayışında badboy peşinde gezinenler ya da çocuk bunu gezdirip tozduruyordur bi güzel falan... ama çocuktan sıkılınca ya da çocuk bundan sıkılınca, evlenip durulmak istediginde hemen bi ameliyatı olur ve hooop ömrü boyunca çalışmış, çabalamış, bu işlere bulaşmamış bir adamı aldatıp kendisini garantiye alır. Bu çalışsın didinsin yıllarca, kız da o arada eli işte gözü oynaşta.. zamanı gelicne de birini yalan dolanla kandırsın''

ee iyi de bu adama müstehak mıydı şimdi bu aldatılmak? Bir de bunu destekliyor olmak... vah vaaah. Bir de bunlara göre erkek egemen bizizdir, tecavüzcü çocukları da bizim zihniyetimiz yetiştiriyoruzdur falan :KK70: ya güldürmeyin bi insanı.

Sözün özü bunun erkek baskısıyla öyle aman aman bir ilgisi yok. Bu işlere bulaşanların kendi ahlaki çelişkisidir. Saga sola pislik atıp (ayy erkek egemen toplumun suçu falan) kendi suçlarını bastırmaları da ayrı bir komedidir. Sorumluluk tamamen onlardadır (mecburi halleri geçiyorum, ama çok çok az bunlar)

kadının namusunu kızlık zarından ibaret gören erkeklere müstehaktır.
ben destekliyorum bu ameliyatları.
kısa ve net
bende onlar kadının karakterine doğruyu söyleyip söylemediğine dürüst olup olmamasına değil zarına bakıyorlar evleneceği kadın
ee kadın da o zarı veriyor ona müstehak
sırf bu abuk subuk kız mısın değil misin yok kabul etmem yok acaba yalan mı söylüyor olaylarından tecavüze uğrayan genç kız bile bunu kimseye anlatamıyor gidip zar operasyonu yaptırmaya çalışıyor

Erkek bunu bekleyebilir elbet. Ama kadınla birbirlerini seviyorlarsa, kadın zaten bakire olmadığı için hayattan soğuyacak ve bunu uyanç olarak görecek karakterdeyse ikinci bir şansı hak etmez mi? Yani adam öğrense terk edecek evet. ama kadın zaten kendini zardan ibaret görüyorsa bırakalım yaptırsın. Ki zaten bu kadın muhtemelen inançlıdır ve islamda tövbe etmek af dilemek gibi kavramlar varken bunun altına sığınıp tövbesini edebilir. Zara önem veren bu kadının karşısına zaten zarı takmayan bir adam çıkmaz. Baştan konuşmak da işe yaramayacaktır.
Dans hayattan soğuyacak, utanç olarak görecek, kendini zardan ibaret gören ve muhtemelen inançlı kadın niye baştan sevişiyor? Ben işin bu kısmındayım. Bakire olmamayı utanç olarak görecek kadın niye sevişiyor da sonra diktirmek zorunda kalıyor? "Hem sevişeyim hem bakire olayım" nedir? Benim demek istediğim bu.

X