• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HYMEN(kızlık zarı)

doctor1982

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
142
1
0
Diğer
Biliyorum bu alanda cok konu açıldı hymen hakkında..Fakat gerek özel mesajlar gerek forumu incelerken cok yanlıs bilinenleri gördüm.Hem açıklamak hemde soru yanıtlamak (vaktim oldugunca) istedim..Arkadaşlar bilhassa bu konuya takılanlar şunu bilin ki kızlık zarı kolay yırtılmaz.Ve kazara gitmez.yani illaki bir ilişki yada sert bir cismin vajinaya girmesi şarttır.ayrıca önde diyede kaygılanmayın cünkü o kadarda önde degil ve sert bir yapı.Şuna da değineyim ki kızlık zarı neymiş sogan zarı gibi ince süt kaymagı gibi hemen çekilen birşeymiş.Hayır yanlıs kızlık zarı resmen et kıvamında bir doku olup vajina girişinin 2cm içerisinde yer alır.ortası deliktir kenarları zardır.halka şeklindedir ve heryerde aynı anda yırtılmaz.tam bir ilişkide yada cisimi tam degdirince içeriye ancak öyle heryerden yırtılır.jimnastik ata binmek bisiklete binmek binde bir ihtimaldir ki bana göre mümkün degildir.İlk gecesi kolay gecenlerinde rahat ve mantıklı olduklarından ötürü öyledir.sonucta kasılmadan yapılan herşey rahat olmuyor mu.Teşekkürler okudugunuz için.

canım vallahi körcahil inançları çürütecek uzman olarak yaptığın, yapacağın paylaşımların için sana teşekkür ederim..olumunekankayizsmile

doctor1982 hamililikle ilgili bişey soracağım çok merak ediyorum.yumrtlama dönemi oluyor hamile kalmak için 9 ve 14 günü falan işte.şimdi adettin ilk gününden mi sayılır yumurtlama gününü bulmak için yoksa adetten bittikten sonra mı sayılır yumurtlama gününü bulmak.tatilde bir yakınım konu açılmıştı bana sordu bilmediğim için bende ikisinide dene dedim.yada dr git sor demiştim.az önceki konuda bilgilendirdiğn içinde tşkler.

rica ederim arkadaslar .gercekten bunlar gerekli bilgiler bir cok genc kız bunun zorlugunu yada kolaylıgının nelerden geçtigini bilmeyerek kafaya takmaktan ötürü inanın ben neler görüyorum.bir genc kıza kızsın duruyo yerinde dedk on doktora daha göründü korkudan ve en sonunda psikologa gitti yazık günah ya.sunset adet bittikten itibaren sakıncalı günler oluyor.ayrıca adetliyken de gebe kalınmıyor

Merhaba Doctor1982,

Bende gecenlerde topicte yazmistim..Bir kadin doguma gidip Fleep kaldirma yontemi oldum..kendimde saglikci olmama ragmen cok uzulerek soyluyorum..Bu konuda bir bilgim yoktu..o gun islem sirasinda Dr doku kaynadiktan sonra kendisini atan bir iplik kullandigini dustugunde panik olmami soylemisti..yaklasik 20 gun oluyor olali bugun dustu sanirim ama bir sey hissetmedim...operasyon oncesi muayenede de kizligimin zedelendigini ilk iliskimde bu nedenle kanamam olmayacagini soylemisti..Halbuki zedelenmede sonraki iliskide de kanama olurmus diye yazilar okuyorum..Bana Dr sadece cok aferdisiniz penis basi girdigini soylemisti...Hangisine inanacagim yardimci olursan sevinirim..

Şimdi ben bu konuda bilgiliyim sayın ilgin fakat sonucta zarının durumunu yada şeklini yapısını bilemem.doktoruna güven ama eger zarın esnek degilse zede önemsizdir. ve diger ilişkinde zar tamamen yırtılıp kanaman olacaktır.doktorun durumunu görüp sana dogru olanı söylemiştir.

öncelikle hoşgeldin siteye.

benim problemimi anlatayım 5 yaşındayken tahta merdivenlerden düştüm ve rahmimi çarptımmı yoksa birşeyin üstünemi düştüm pek hatırlamıyorum. aradan 5 dk gibi bi zaman geçti tuvalet hissi geldi wc ye gittim ve biranda kanlar boşaldı köyde olduğumuz için doktora götürmediler düştüğünden olmuştur diye şuan yaşım 23 ve aklım başımda korkuyorum ya cidden o gün kızlık zarıma birşey olmuşsa diye doktora gitmeyi çok istedim ama gururumu inciteceğini düşündüğüm için gitmedim. bana da bir yol gösterirmisin bu konuda..

şimdiden teşekkürler...

merhaba.. ilk gece canım çok acıdığı için tam bir birleşme yaşayamadık.. eşimi geri ittim.. kızlık zarım bozuldu ancak 3 haftalık evli olmamıza rağmen halen tam olarak olmadı benim korkularım yüzünden.. bir kere daha girmeyi denedi onda da aynı acıyı hissettim hemen geri ittim.. kendimi çok kasıyorum bu da daha fazla ağrı duymama sebep oluyor sanırım.. eşim şuan çok anlayışlı davranıyor ama onu üzmek istemiyorum.. bu konuda yardımlarınızı istiyorum..

sayın ykyy; yani bu konuya acıklık getirmek cok zor biliyorsun sonucta bişeyin üstüne düştüysen ve içine giriş olduysa kızlık zarına zarar gelebilir ha birde ciddi bir kanamadan bahsediyorsun boşaldı gibi.sonucta kanama var bunu biliyorsun ve doktora gitmiyorsun.canım git görün bunda ne olabilirki gururunu zedeleyecek.hem bilir önlemini alırsın degil mi?sen bile tam hatırlayamıyorsun ki jinekologa git belkide düşmenin etkisi ile bir yerin tarhiş oldu ondan kanaman oldu acıklık getir kesinlikle buna sevgiler.

merhaba.. ilk gece canım çok acıdığı için tam bir birleşme yaşayamadık.. eşimi geri ittim.. kızlık zarım bozuldu ancak 3 haftalık evli olmamıza rağmen halen tam olarak olmadı benim korkularım yüzünden.. bir kere daha girmeyi denedi onda da aynı acıyı hissettim hemen geri ittim.. kendimi çok kasıyorum bu da daha fazla ağrı duymama sebep oluyor sanırım.. eşim şuan çok anlayışlı davranıyor ama onu üzmek istemiyorum.. bu konuda yardımlarınızı istiyorum..

sayın alya: bak canım vajinismüs gibi birşey olmussun sen fakat cogunu aşmışsın.zar yapısı bozulduktan sonra içeriye giriş daha kolaydır.tek yapman gereken kendini kasmaman ve eşine bırakman..şöyle düşün dünyanın sonu mu ki alt tarafı bir acı ve 2 3 dk da gecebilecek birşey haa kasmazsan hiç acı olmayacak bunun garantisini veririm sana.aklında bitir bu meseleyi.eger çözemezsen her zaman burdayım özele de yazabilirsin canım yardımcı olmaya calısacagım sana.

merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum. opuyorumnanaktangeçekten çok faydalı bir site. bende 7 yaşındayken bisikletin selesi çok sert bir şekilde genital bölgeme çarptı tuvalete gittiğimde 2-3 damla kan vardı ama çok acı hissettim çarptığım anda şimdi korkuyorum bişey olmuşmudur diye her yerde farklı şeyler yazıyor hangisi doğru anlamıyoruz ineternette bilgi kirliliği var.bazı doktorlar küçük dudaklara bağlı olduğunu söylemişler bazılarıda vajina girişinden 1-2cm içerde demişler.netteki resimlerde baktım mutlaka sizlerde bakmışsınızdır kızlık zarı idrar deliğine yapışık gözüküyor çok yakında duruyor kafam iyice karıştı.bu doktorların dediği vajina girişi dışdaki büyük dudaklarmı oluyor?onu anlayamadım doğrusu.büyük dudaklardan 2 cm sonramı zar var?bilen birisi varsa bizleri aydınlatırsa memnun olurum.kendinize iyi bakın.

korkma annem birşey olduysa da kazayla olmuş yapcak bişey yok dert etme bunları kendine bu yaşta

arkadaşlar ben bir aylık evliyim.benim sorunum biraz farklı.bir kaç yıl önce doktora gittiğimde tesadüfen zarımın çok küçük olduğunu öğrendim.küçük bir operasyonla açacağını.evlenmeden bir kaç gün önce gitmem gerektiğini söyledi.evlenmeden önce eşimle aynı doktora gittik.eşime kesinlikle yapmayın parçalarsınız dedi.zamandan dolayı o operasyonu yaptıramadık.başka şehirdeyim ve iki doktora gittim.ikisi de önce ne olduğunu anlayamadı.anlayacağınız güvenip de yaptıramıyorum.kendimiz yapmaya çalıştık ama çok acı çekiyorum.her denemede çok az kan geliyor.ama hala olmadı!benim durumumda olan var mı.bana bir akıl verseniz.vajinismus muyum?

merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum. opuyorumnanaktangeçekten çok faydalı bir site. bende 7 yaşındayken bisikletin selesi çok sert bir şekilde genital bölgeme çarptı tuvalete gittiğimde 2-3 damla kan vardı ama çok acı hissettim çarptığım anda şimdi korkuyorum bişey olmuşmudur diye her yerde farklı şeyler yazıyor hangisi doğru anlamıyoruz ineternette bilgi kirliliği var.bazı doktorlar küçük dudaklara bağlı olduğunu söylemişler bazılarıda vajina girişinden 1-2cm içerde demişler.netteki resimlerde baktım mutlaka sizlerde bakmışsınızdır kızlık zarı idrar deliğine yapışık gözüküyor çok yakında duruyor kafam iyice karıştı.bu doktorların dediği vajina girişi dışdaki büyük dudaklarmı oluyor?onu anlayamadım doğrusu.büyük dudaklardan 2 cm sonramı zar var?bilen birisi varsa bizleri aydınlatırsa memnun olurum.kendinize iyi bakın.

bu binde bir ihtimaldir bisiklet sonucu olan.yani zannetmiyorum yapınızın bozuldugunu ama kanamadan bahsedince ya tahriştendir o yada bir görünün derim jinekoloğa fkt dedigim gibi bindebir..vajina girişi yani o küçük dudaklardan itibaren 1.5 2 cm içeridedir zar.

merhaba..
öncelikle yardımlarınız için tşk ederim..
bn vajinismus hastasıydım ve parmak egzersizleriyle bu hastalığı yendim. ama ne egzersiz sırasında ne de ilişki sırasında hiç kan gelmedi. bunu nedeni esnek zara sahip olmam mıdır acaba yoksa yırtılsa bile kanamayan zarlar var mıdır, yada başka sebepleri var mı kan gelmemesinin? kızlık zarının yırtılması için vajinaya kesin bişey girmesi gerekiyor mu yoksa yüzeysel olarak da yırtılabiliyor mu? yardımcı olursanız sevinirim. tekrar tşk ederim..

merhaba..
öncelikle yardımlarınız için tşk ederim..
bn vajinismus hastasıydım ve parmak egzersizleriyle bu hastalığı yendim. ama ne egzersiz sırasında ne de ilişki sırasında hiç kan gelmedi. bunu nedeni esnek zara sahip olmam mıdır acaba yoksa yırtılsa bile kanamayan zarlar var mıdır, yada başka sebepleri var mı kan gelmemesinin? kızlık zarının yırtılması için vajinaya kesin bişey girmesi gerekiyor mu yoksa yüzeysel olarak da yırtılabiliyor mu? yardımcı olursanız sevinirim. tekrar tşk ederim..

Şöyle belirteyim bu durumu: esnekse kanamaz bu bir..ilişki anında eger zar esnek degilse yine kanamıyorsa zorlanmamıstır yada vajinanız yanii ortası normalden geniştir yapı olarak oluyor bu.penis zara degmediginden yırtamıyor ve kanama olamıyor.Birde yüzeysel derken penis yada onun gibi sert bir cisim girdiyse tabi bozar.

Merhaba arkadaslar..
Ben yeni evliyim ve sanirim benim sorunumu yasayan olmamis.Ilk gecemizde herhangi bir sorun olmadan birlikte olduk ama kan gelmedi ilk iliskimdi ikinci birlesmemizde gecen seferden farkli olarak bu anlatim icin kusura bakmayin lutfen cunku kimseye soramiyorum.. gecen seferden farkli olarak daha ileriye itti ve normalde tamami giriyorken daha da itti ondan sonra tuvaletim geldi ve tuvalete gittigimde bes alti damla kan geldigini gordum sonra kanama durdu ve hic kanamadi ama yine iliskiye girdigimizde bi terslik var gibi hissettim canim yandi ve simdi vajinanin ici kasiniyor sanki icerisi pisik olmus gibi aciyor gorunurde herhangi birsey yok ama yinede icten ice bi kasinti aci ve kurumus gibi bi his var. Biz benim zarimi esnek saniyorduk ilk iliskiden sonra herhangi bir kan gelmedigi icin ama simdi boyle olunca kafamizda soru isaretleri olustu acaba bu konuyla ilgili bi bilgisi olan varmi? lutfen acil cevap verin cunku gercekten endiseleniyorum..

bu konuya ancak şu söylenebilir cnm..Kimi kızlık zarları yapıdan dolayı cok geride yani derindedir.Hatta bazen jinekolojik muayenede doktorlar göremezler sadece soru sorarak fikir yürütürler..Belliki seninde zarın derindeydi ilişkiye girdin tam girse de penis zarın kalın ki yırtamamıs canım bu seferde zorlanmaktan yırtılmıstır ancak.O kuruluk hisside kanın dısarı tam akamaması ve içeri kaçmasından olabilir tabi birazda agrı falan diyorsunya psikolojikte olabilir.Ağrı cok kalmaz korkma kanamada 1hafta gelirse normal yırtık büyüdügünden korkma endişelenecek birşey yok gayet normal.

Şöyle belirteyim bu durumu: esnekse kanamaz bu bir..ilişki anında eger zar esnek degilse yine kanamıyorsa zorlanmamıstır yada vajinanız yanii ortası normalden geniştir yapı olarak oluyor bu.penis zara degmediginden yırtamıyor ve kanama olamıyor.Birde yüzeysel derken penis yada onun gibi sert bir cisim girdiyse tabi bozar.

cevabınız için çok teşekkür ediyorum..
bir de atlamışım.. şöyle bir durum daha olmuştu.. ilk ilişkiyi yaşadıktan sonra kan gelmedi demiştim. ilişki sırasında boşalmadım ama 2saat sonra yoğun ve kanla karışık bir sıvı geldi. bu zarın yırtılması sonucu olan kan olabilir mi ??

cevabınız için çok teşekkür ediyorum..
bir de atlamışım.. şöyle bir durum daha olmuştu.. ilk ilişkiyi yaşadıktan sonra kan gelmedi demiştim. ilişki sırasında boşalmadım ama 2saat sonra yoğun ve kanla karışık bir sıvı geldi. bu zarın yırtılması sonucu olan kan olabilir mi ??

Canım tabiki olabilir.Aslında hemen gelir kızlık kanı fakat sen sıkmışsın kendini içeri kaçmış o sıvıyla geldigi için zaten pembe rengni alıyor yoksa normal kan rengindedir kızlık zarı kanaması. yırtılmış ve kanaman olmuş senin geçmiş olsun

Ben de birşey eklemek istiyorum meslektaşımın anlattıklarına,bazen hymen üzerinde kılcal damarlar az olabilir ya da olmayabilir,böyle durumlarda da kanama olmaz.Olsa da ilişki sırasındaki sıvılarla karışacağı için siz bunu kan olarak görmezsiniz.ayrıca arkadaşıma da teşekkür ediyorum güzel bir konu açıp yardımcı olduğu için.

Back