• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HYMEN(kızlık zarı)

arkadaşlar ben bildiğim kadarını izah edeyim. doğru veya yanlış bir bilgiyse bilgili arkadaşlarımız lütfen düzeltsin yanlış bilgi vermek istemem.arkadaşlarımız kızlık zarını merak ediyorlar çok normal bir durum insanın kendi vücudunu tanıması lazım.bazı arkadaşlar idrar deliğinin altında bir açıklık olduğunu ıkınmayla açıklık olduğunu yazmışlar arkadaşlar orası kızlık zarının bulunduğu yer. Kızlık zarı bu açıklığı çepeçevre daraltıyor.yani genital bölgenizde 3 ayrı açıklık vardır idrar,vajina ve makat açıklığı.bazı arkadaşlar kızlık zarının idrar yaptığımız açıklığın altındaki açıklığın 1-2 cm içinde olduğunu yazmışlar.bu yanlış kızlık zarı sizin gördüğünüz o açıklığı çevreliyor daraltıyor.yani o açıklığın içinde bir açılık daha yok.Vajina girişi sadece gerildiğinde yuvarlak olur Normal halinde içeri doğru çöküktür.umarım aydınlatıcı olmuşumdur.sağlıcakla kalın.kendinize iyi bakın.

Ayna ile uygun pozisyon durarak görebilirsiniz fakat yorumlayamazsınız kızlık zarını.Çünkü kızlık zarı önünde yapılar vardır.Bu derin bir konu en güzeli bir hekime gidip zarınızı anlattırmaktır.

doktor1982 canım siz doktor olduğunuz için bizden çok daha fazla bilgiye sahipsiniz. bende bu konularda bilgisizdim hemşire komşumdan öğrendim birçok şeyi ama bana kızlık zarının önünde yapılar olduğundan bahsetmedi hiç senin söylediğin yapılar her halde büyük ve küçük dudaklardan bahsediyorsun.yukarıda verdiğim bilgide bir yanlışlık varsa lütfen düzelt canım.kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.

nihal hanım paylaştığınız bilgiler için çok teşkür ederim.sizde çok farklı şeyler söylemişsiniz.yani çok afedersiniz üretranın altındaki ıkınmalarla açılan yer vajina girişi değil kızlık zarı gördüğümüz açıklığın 1-2 cm içinde değil.o açıkllık kızlık zarı oluyor.

Dediğim gibi bu konu burda tarif etmekle cok cok zordur nihal hanım.En güzeli bakıtmaktır bilir kişilere.Cünkü herkes bilse bu şekilde doktor ihtiyacı olmazdı.Tarifiniz yanlıs değil fakat herkesin kızlık zarı aynı değildir.Kiminin daha içerde kiminin daha önde şekli boyutu yüksekligi cok değişkendir.O yüzden fazla anlatıma girmedim.

doctor1982 konu dışında soru soracağım kusura bakmayın.adet gecikmesine tiroid eksikliği neden olur mu:uhm:birde boynumun sol tarafında şişlik olup geçiyor bundan olabilir mi:uhm:20lik dişimde çıkıyor bundan mı şişlik olabilir:uhm:

doctor1982 konu dışında soru soracağım kusura bakmayın.adet gecikmesine tiroid eksikliği neden olur mu:uhm:birde boynumun sol tarafında şişlik olup geçiyor bundan olabilir mi:uhm:20lik dişimde çıkıyor bundan mı şişlik olabilir:uhm:

Evet canım troid bezinin az yada fazla calısması gecikmeye neden olabilir.20lik diş zordur cok alanım degildir fakat bana göre şişlik ondan olabilir.

Evet canım troid bezinin az yada fazla calısması gecikmeye neden olabilir.20lik diş zordur cok alanım degildir fakat bana göre şişlik ondan olabilir.

tşkler canım bunu dr söyleyeyim kontrola gittiğim zaman bakalım ne yapacak.troidten dolayı olursa ne yapacak ilaç mı verecek.eyvahedigeldismile

idrar yaptığınız yerin hemen altı kızlık zarıdır yapışık gibidir oraya ıkınmalarla açılıp kapanan yerde kızlık zarı açıklığınızdır arkadaşlar.eğer ıkınmalarla çok açılıyorsa muhtemelen kızlık zarınız ya zedelenmiştir yada bozulmuştur.idrar deliğinin altında vajina girişi onun 1-2cm içinde kızlık zarı var demiş bazıları bunlar gerçek değil kızlık zarıyla vajina girişi yapışıktır.zaten vajina girişi denilen yer kızlık zarı açıklığıdır arkadaşlar.

idrar yaptığınız yerin hemen altı kızlık zarıdır yapışık gibidir oraya ıkınmalarla açılıp kapanan yerde kızlık zarı açıklığınızdır arkadaşlar.eğer ıkınmalarla çok açılıyorsa muhtemelen kızlık zarınız ya zedelenmiştir yada bozulmuştur.idrar deliğinin altında vajina girişi onun 1-2cm içinde kızlık zarı var demiş bazıları bunlar gerçek değil kızlık zarıyla vajina girişi yapışıktır.zaten vajina girişi denilen yer kızlık zarı açıklığıdır arkadaşlar.

Bu bilgileri neye dayanarak verdiniz meraktan sordum sadece yanlıs anlasılmasın.?

Vajina girişi

İç dudakların devamında yer alan ve kızlık zarına kadar devam eden 1-2 santimetrelik bir kısımdır. Kızlık zarı yırtıldıktan sonra vajinayla birleşir.

Kızlık zarı

Latince'de hymen ("himen" okunur) olarak adlandırılan bu yapı, ince olmasına karşın nispeten esnektir ve ortasında bir veya daha fazla sayıda delik içerir. Her kadında farklı yapıya sahip olmasına karşın, genellikle ilk ilişki esnasında hafif bir kanamayla yırtılır ve böylece vajina girişiyle vajinanın birleşmesini sağlar.

Kızlık zarının kadın genital organlarını enfeksiyondan koruduğu söylense de, ortasında adet kanamasının akmasını sağlayacak deliği veya delikleri olan bu yapının bakterilerin geçişini nasıl engellediği açıklanamadığından, bu işlevi tartışmalıdır.

bu bilgileri okuyun yeterli olacaktır..

merhaba..benim bir sorum olucak..biraz garip bir durum var o kadar araştırmama rağmen kesin bir bilgi edinemedim..erkek arkadaşımla yakınlaşmamız sırasında birkaç kez tek parmağını soktu bunu yapmamsını söyledim,ve cinsel organı yanlışlıkla 'oraya' geldi ama tam olarak içine girmedi..çok acıdı ve cok minik kanadı,ben zedelendiğini düşünüyorum ama parmak olayı kafamı karıstırıyor... kızlık zarının tam olarak yırtılması için erkek cinsel organının tam olarak girmesi gerektiğini biliyorum ama minik miktar kan gelmesi beni düşündürüyor..bana yardımcı olursanız çok sevinirimm :utangac:

Merhaba,
Kusura bakmayin iyi niyetle yola cikilmis bir calisma ama site yonetiminin en azindan benim bilgim disinda gelisen bu sorucevap bolumunu kapamak durumundayim. Gecmiste yasadigimiz aci tecrubeler (dermatologum diyip uyemizi kamera karsisinda soyan sonra bunu tehdit araci olarak kullanan sapiklara kadar bircok aci tecrube yasadik) Doktor hanim kusura bakmasin ama soru cevap icin bizle paylasilmis bir icereik veya izin olmadigindan bu basligi kapatmak durumunda kaliyorum.

Ne doktor hanim ne de uyeler lutfen bizi yanlis anlamasin !

Back