• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzursuz bacak illeti

dahadadogurmam

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2025
268
183
18
29
Delirmek uzereyim uykularim haram oldu ya.. Hamileliligimden beri geceleri huzursuz bacak sendromu yasiyorum bu nasil gececek ? Dogum yaptim bebegim 1 yasinda hala gecmedi bu rahatsizlik icin hangi bolume gidilmedi ya da onerdiginiz baska bir alternatif tip yontemi var mi

Nöroloji. B12 ve dvit baktirin takviye alın. Yatağın icine ayak kısmına gelecek şekilde de sabun koyun

Delirmek uzereyim uykularim haram oldu ya.. Hamileliligimden beri geceleri huzursuz bacak sendromu yasiyorum bu nasil gececek ? Dogum yaptim bebegim 1 yasinda hala gecmedi bu rahatsizlik icin hangi bolume gidilmedi ya da onerdiginiz baska bir alternatif tip yontemi var mi
Bacaklarımı bağlayıp buz dolu sulara koydugum günler geldi aklıma kan değerleriniz nasıl ?

Egzersiz ile bacak kaslarınızı güçlendirin
Demir, b12, folik asit, d vitamini eksikliklerini takviye giderin. Anksiyete varsa bunun için de yardım almalısınız.

Ben nörolojiye gitmistim.
"Yatmadan en az 2 saat önceden kafeini bırakın , mavi ekran ile yatağa girmeyin , cok rahatsiz ediyorsa gece kalkıp evin icinde yürüyüş yapın, mümkünse çok küçük bir parça çikolata yiyin (tabi bu her gün olmamak kaydı ile) , beyindeki dopamin eksikliginden oluyor" demisti doktor , ilac yazacakti fakat tüp bebek surecinde oldugum icin doktorunuza sorun sonra gelin raporlayalim size ilaci dedi. Ilacin etken maddesini yazdı, doktoruma sordum , Ekim ayinda gitmistim , Subat gibi tüp bebek dusunuyoruz demisti. Tüp bebek doktorum Aralık ayına kadar kullan Ocak ayında ilaci birak demisti ama ben risk almamak icin kullanmamistim.
Son 1 haftadir beni de mahvediyor , soguk su ile dizlerimden aşağısıni yıkıyorum ve salonda yatıyorum çünkü ben döndükçe esim uyaniyor, o uyandikca ben daha fazla stres oluyorum bu da kısır döngüye sokuyor beni.

Nörolojiye gidin. Bir de şey okumuştum hani anneannelerimizin eski çok ağır yorganları vardır, o ağır yorganlar işe yarıyormuş

Nörolojiye gidiliyor sanırım, geçmiş olsun.
Psikolojik boyuttan bakarsak, kaçmak istediğiniz, gitmek istemeyip gitmek zorunda kaldığınız yerler var mı? özellikle bu rahatsızlık başlamadan önceki 6 aydan günümüze bakarsanız...

Bende de aynı sorun yıllardır var çok kötü bir şey insanın bacağını koparıp atası geliyor benim son bir kaç yıldır kollarıma da vurdu soğuk su ile yıkamak biraz rahatlatıyor nörolojiye gitmem gerekiyor aslında fakat psikiyatriste gidiyordum gitmisken ona sorayım dedim kan demir değerimi sordu kendimi bildim bileli demirim çok düşüktür ondan olabilir dedi şimdi iki aydır günde iki tane demir ilacı içiyorum ve neredeyse bitti o huzursuzluk hissi sizde değerlerinize bir baktırın

Bende de aynı sorun yıllardır var çok kötü bir şey insanın bacağını koparıp atası geliyor benim son bir kaç yıldır kollarıma da vurdu soğuk su ile yıkamak biraz rahatlatıyor nörolojiye gitmem gerekiyor aslında fakat psikiyatriste gidiyordum gitmisken ona sorayım dedim kan demir değerimi sordu kendimi bildim bileli demirim çok düşüktür ondan olabilir dedi şimdi iki aydır günde iki tane demir ilacı içiyorum ve neredeyse bitti o huzursuzluk hissi sizde değerlerinize bir baktırın
Bende de demir eksikligi var evet deliresim geliyo hic uyumadim diyebilirim dun gece

Bende de demir eksikligi var evet deliresim geliyo hic uyumadim diyebilirim dun gece
Ben nerdeyse kendimi bildim bileli bu hastalığı çekiyorum dediğim gibi iyice arttı artık kollarıma da vurdu bir de şunu farkettim ne zaman diyet yapsam akşam yemeginden sonra bir şey yemedigim için ve yemekte az geldiyse yani doyurucu değilse çok acıkınca şekerim düşüyor o zamanda tetikleniyor bu hastalık

Hemen iyi bir magnezyum takviyesi alın ve başlayın. Bende aynı şeyleri yaşamıştım. Ben Malat olanı kullanıyorum. Tamamen rahatladı bacaklarım. Eczacınız size yardımcı olur.

Back