- 4 Temmuz 2022
- 426
- 625
- 29
bence bu durumlarda başarı diye birşey yok. affetsekte-affetmesekte insanda bi rahatsızlık hep oluyor. bende affetmediğim için vicdan yapıyorum geneldeSözler genel durumu açıklar siz bu yanlışa dusmemissiniz başarmışsınız ne mutlu ama başaramamış olsaydınız durumunuz böyle olabilirdi.
Lütfen önce kendinizi ve çekirdek ailenizi düşünün. Eşinizle aranızda sırlar olmasin ki sizi anlayip size destek olsun. Koydekileri affedip etmemek size kalmış. Sonuçta çocukluğumuzun katili olmuşlar. Bir psikoloji öyle birşey yaşadığınız kötü bir şeyi hatırlamak yada size tanıdık gelen bir koku atmosfer yani kısaca aura dalgalanmaları sizi çok etkiliyor olabilir. Yannlis anlamayin ama anne babanızi görmek belkide sandığınız gibi size iyi gelmiyor ve auraniz etkileniyor. Sonuçta onlarda olaylar zincirinin bir parçası. Annenizin anlatma dediğini dinlemeyin lütfen yanlış dusunuyormesela benim bebeğime de kaynanam bakıyo hep aklımda soru işareti acaba neler yapıyor diye halbuki asla yapmaz mantık bunu biliyo ama işte psikoloji çok farklı düşünmeye itiyo
nasıl anlatsam bekarken ayda yılda bir görüşürdüm ama evlenince eşimin ailesini gördükçe benimkiler neden beni bu kadar aramıyor diye ben üstlerine düşmeye zırt pırt aramaya başladım
Tabiki işte yaşadığınız travmanın şekline göre değişiyo.. benimki şiddetle ilgili değildi o yüzden endişelerim de o yönde değil tabiki ama.. işte herkesin farklı... konu sapmasın şimdi :)mesela benim bebeğime de kaynanam bakıyo hep aklımda soru işareti acaba neler yapıyor diye halbuki asla yapmaz mantık bunu biliyo ama işte psikoloji çok farklı düşünmeye itiyo
tarla işi mevsimlik işler bir dönem pancar bir dönem fındık bir dönem domates biber toplama gibi işler tam 1 sene eve gelmezdiÖnce babanneye bırak sonra amcaya oh ne ala memleket. Ne işine gidiyorlardı bu kadar ya merak ettim hangi işe ?
anlatsam çok üzülürLütfen önce kendinizi ve çekirdek ailenizi düşünün. Eşinizle aranızda sırlar olmasin ki sizi anlayip size destek olsun. Koydekileri affedip etmemek size kalmış. Sonuçta çocukluğumuzun katili olmuşlar. Bir psikoloji öyle birşey yaşadığınız kötü bir şeyi hatırlamak yada size tanıdık gelen bir koku atmosfer yani kısaca aura dalgalanmaları sizi çok etkiliyor olabilir. Yannlis anlamayin ama anne babanızi görmek belkide sandığınız gibi size iyi gelmiyor ve auraniz etkileniyor. Sonuçta onlarda olaylar zincirinin bir parçası. Annenizin anlatma dediğini dinlemeyin lütfen yanlış dusunuyor
zaten şuan çok iyi bir anne olmaya çalışıyorum ona maddi ve manevi anlamda yetebilmek için çabalıyorumBen suna cok inanirim her ailede bir döngü kırıcı oluyor (kitaplarda cycle breaker diyorlar). Siz sizin ailenizde görmediginiz ortami kendi aileniz icin yaratin. Onlarin olamadigi ebeveyn olun hem kendinize hem kendi cocuklariniza. Eskiden kendinizi o ortamdan cekemiyordunuz, ama artik bu imkaniniz var.
Mevsimlik bile olsa ara dönemler olur en azından ne bileyim 15 gün 1 ay. 1 sene bir çocuğu yalnız bırakmak nedir ya Allah'ın cezaları. !!! Sonra da al böyle huzurdan huzursuzluk duyan bireyler işte.... Gerçekten bizim bir önceki neslimizde bir problem var herkeste mi acayiplik olur arjadas yatarla işi mevsimlik işler bir dönem pancar bir dönem fındık bir dönem domates biber toplama gibi işler tam 1 sene eve gelmezdi
Üzülür ama anlatmadiginiza daha çok üzülür. Hayat arkadaşlığı boyle birşey. Bir yerde yara diğer yanda merhem. Belki de içinizdeki yük hayatınızda önemli bir yere sahip olan kişiye anlattığınizda hafifleyecektir. Psikolog bende çok gittim evet konuşarak rahatlıyoruz ama sıkıntımız paylaşmış olmuyoruz:)anlatsam çok üzülür
Annende de iyi yürek varmış ya hadi babalar gidiyor duyuyoruz biliyoruz ama annenin yüreği hiç mi parcalanmamis ya hayret bişey.tarla işi mevsimlik işler bir dönem pancar bir dönem fındık bir dönem domates biber toplama gibi işler tam 1 sene eve gelmezdi
evet var eskiden yapılan ebeveynlik ile şuan çok farklı herşeyMevsimlik bile olsa ara dönemler olur en azından ne bileyim 15 gün 1 ay. 1 sene bir çocuğu yalnız bırakmak nedir ya Allah'ın cezaları. !!! Sonra da al böyle huzurdan huzursuzluk duyan bireyler işte.... Gerçekten bizim bir önceki neslimizde bir problem var herkeste mi acayiplik olur arjadas ya
arasalar dayanamaz anlatırdım zatenBenim annem babam da bı kere çocukken gitmişti böyle 2 ay kadar. İçim paramparça olmuştu hatırlıyorum. 1 sene olsaydı ben analiktan babaliktan silerdim
konuşarak rahatlamaya çalışıyorumÜzülür ama anlatmadiginiza daha çok üzülür. Hayat arkadaşlığı boyle birşey. Bir yerde yara diğer yanda merhem. Belki de içinizdeki yük hayatınızda önemli bir yere sahip olan kişiye anlattığınizda hafifleyecektir. Psikolog bende çok gittim evet konuşarak rahatlıyoruz ama sıkıntımız paylaşmış olmuyoruz:)
Yeter artık ağlattın ya..... Sen bununla nasıl yaşıyorsunarasalar dayanamaz anlatırdım zaten
ilaç kullanmak istemedim neden bilmiyorum çocuğuma kızamam ama genelde nasibini eşim alıyor sinirdenOnlarla yüzleşin sizin Kadar gaddar kötü kalpli içi pislik diye başlayan cumlelerle.... Neyse ya offf ...psikiyatriye gidip ilaç kullanım o sizi çok rahatlatır çocuğunuza da sınırlı davranirsiniz bu sekilde ama ilaçlar uyutmuyor sadece sizi normal insan yapıyor normal tepkiler veriyorsunuz öyle düşünün.... Şimdiye kadar neden kullanmadınız ilaç ona şaşırdım belki kullanmissinizdir gerçi bilmiyorum.... Çünkü çevrenizdeki insanlarinda emin ol nice dertleri vardır kimse kimsenin stres topu olamaz sizde bunu başkasına yapmayın ..
yaa ağlama ben bununla 26 yıldır yaşadığım için alıştım artıkYeter artık ağlattın ya..... Sen bununla nasıl yaşıyorsun