- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.977
- 248
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
-
bencede tartışılacak bir yanı yok müslüman olmadığınıza göreBen müslüman değilim. Yaşadığım ülke de(Türkiye'den bahsediyorum) müslüman bir ülke değil. Kısacası bu senin hayal alemin. Ben çoğunluğun dini kurallarına göre yaşamam. Eğer böyle olması gerektiğini düşünüyorsan zaten bu konudaki kavramların hiçbir anlamı yok. Özgürlük, demokrası v.b kavramları çevreden duyulan ve yaşadığımız haliyle benimsiyorsak zaten bunun tartışılacak bir tarafı kalmıyor.
Senin inancının emirleri bana ters geliyor. Ve tekrar ediyorum beni rahatsız ediyor, tıpkı seni dekoltelilerin rahatsız ettiği gibi. Ne yapacağız şimdi? Ben senin inandıklarına inanmak zorunda mıyım, yoksa birbirimize saygı duyarak yaşamak zorunda mıyız?
bencede tartışılacak bir yanı yok müslüman olmadığınıza göre
o halde neden deminden beridir bize laf yetiştiriyorsunuz
siz kabul etmesenizde türkiye müslüman bir ülke ayrıca
Yine çarşaf mı tartışır oldunuzGerikafalı da olmuş çarşaflılar ne güzel... Keşke ben de o kadar geri kafalı olabilseydim, imreniyorum onlara maşallah.
Sevdiğim bir söz vardır, "uzaya mekik attınız da çarşafa mı takıldı?"
Neyinize kötü örnek oluyormuş, çarşaf giymenin kötülüğü nedir söyler misiniz?
"Sıcakta giyiyorlar" demeyin, gülerim.
canım senin inançlarını yaşamanda bir engelin yok kiPeki ben ne yapacağım bu ülkede? Bana bir önerin var mı?
şunu unutmayın.....
bu ülke bir islam ülkesi değil.
bu ülkenin adı. Türkiye cumhuriyeti.
unutanlara.
canım senin inançlarını yaşamanda bir engelin yok ki
inancını dilediğin gibi yaşa
aynı dine mensup olmadığımızdan tabi ki bu konuda hem fikir olamayacağız saygı duyarım
eğer bu ülke bir cumhuriyetse ve demokrasiyle idare ediliyorsa,ki azılıklaRIN hakkına saygıdır demokrasi ve en önemlisi laikliktir yani dinle devlet işlerinin ayrılması.Peki ben ne yapacağım bu ülkede? Bana bir önerin var mı?
Evet çarşafa laf eden olmuş piyonist, diyen sen değilsen neden alındın ki?çarşafa bişi diyen oldu muki? ben şöyle yorum yapıyorum, biz sizin başörtünüze, çarşafınıza karışmıyorsak yorum yapmıyorsak sizde dekolte giyenlere şöyledir böyledir diye etiketler takmayın. kendi adıma yorumlarım bu şekilde oldu. ve asıl konu bakanın yaptığı yorumdu dünyada kabul edilemez dekolteymiş. hahayyttt sen git başka yerde yaşa o zamn derim o adama ben.
canım senin inançlarını yaşamanda bir engelin yok ki
inancını dilediğin gibi yaşa
aynı dine mensup olmadığımızdan tabi ki bu konuda hem fikir olamayacağız saygı duyarım
zaten sen istediğini giy bananebaşka dine saygın varda hem müslüman olup hemde açık giyenlere mi saygın yok? hem müslümanım elhamdülillah hemde açık saçıkta giyerim.
ben alınmadım tabiiki. ama gözümden kaçmış olacakki öyle bir konu değil yanlış anlamışsın saygı duyuyoruz ona da, bize saygı bekliyoruz diyecektim.Evet çarşafa laf eden olmuş piyonist, diyen sen değilsen neden alındın ki?
Sizin baş örtünüz, bizim mini eteğimiz diye birşey yok benim için. Ben de kapalıyım biliyorsun, bugüne kadar kimsenin açıklığına laf etmedim çünkü ben de anadan doğma tesettürlü değilim. Kimseyi kınamak yermek benim haddime değildir, burda bir dur diyelim kendimize önce...
Ben yine burda kimsenin açıklığını eleştirmedim, bana ne? Sadece toplumsal bazı yargılar vardır hani örf ve adet deriz (şimdilerde pek kalmamış olsa da)
Her toplumun belirli bir ahlaki değeri vardır, zorunlu değildir ama çoğunluk olarak kabul edilir...
İşte bu yargılara göre, bikini ile sokakta gezmek nasıl ayıplanabilecek bir durumsa, sabahın bir saatinde o kadar dekolteyi giyip altı üstü bir yarışma programı sunmak da aynı şeydir.
Adam da bunu dile getirdi, konu da vay efendim sen benim dekolteme nasıl laf edersin oldu.... Herşeyin bir yeri bir zamanı var diyorum.
Sorun burada işte, saygı duymuyorsun. Bak konu çarşafa geldi, neden? Çünkü ikisini kutuplaştırarak örneklemek zorunda kalıyoruz. Senin dekolteli kadınlardan rahatsız olmana karşı, ben de çarşaflılardan rahatsız olduğumu söyledim. Ama ne yapabiliyoruz? Hiçbir şey. Ne dünya, ne de Türkiye, ne senin istediğin gibi ne de benim istediğim gibi bir yaşam sunamaz bize. Öyleyse elimizden ne geliyor? Madem bana saygı duyabiliyorsun, bırak dekolteli dolaşan kişi de ne giyiyorsa giysin, ona da saygı duy. Çekincelerin varsa, örneğin eşini örnek veriyorsun, bunu çevredeki insanlarla değil eşinle çöz. Çünkü eşin bir tane, ama toplumda senin istediğin gibi yaşamayan, seninle aynı görüşe sahip olmayan milyonlarca insan var.
Bu ülke de yıllarca başı kapalılılara ne zulümler yapıldı.Okuma hakları çalışma hakları ellerinden alından başlarından örtüleri çekilerek zorla çıkartıldı.Şimdi bir bakana sunucunun dekoltesi için yorum yapmış yok özgürlük yok demokrasi diyorsunuz kusura bakmayın ama olayı gereksiz büyütüyorsunuz.Herkes herkesin giyimine yaşam tarzına saygılı olmalı yorum yapabilirsin fikrini söyleyebilirsin ama zülum olunca hakların elinden alınınca demokrasi ve özgürlükten bahsedin......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?