Huseyin Celik'in dekolte isyani

Yine çarşaf mı tartışır oldunuz Gerikafalı da olmuş çarşaflılar ne güzel... Keşke ben de o kadar geri kafalı olabilseydim, imreniyorum onlara maşallah.

Sevdiğim bir söz vardır, "uzaya mekik attınız da çarşafa mı takıldı?"

Neyinize kötü örnek oluyormuş, çarşaf giymenin kötülüğü nedir söyler misiniz?

"Sıcakta giyiyorlar" demeyin, gülerim.

bencede tartışılacak bir yanı yok müslüman olmadığınıza göre
o halde neden deminden beridir bize laf yetiştiriyorsunuz
siz kabul etmesenizde türkiye müslüman bir ülke ayrıca

canım şarşafa bişi diyen olmadıki. ben şöyle yorum yapıyorum, biz sizin başörtünüze, çarşafınıza karışmıyorsak yorum yapmıyorsak sizde dekolte giyenlere şöyledir böyledir diye etiketler takmayın. kendi adıma yorumlarım bu şekilde oldu. ve asıl konu bakanın yaptığı yorumdu dünyada kabul edilemez dekolteymiş. hahayyttt sen git başka yerde yaşa o zamn derim o adama ben.

Son düzenleme:
canım senin inançlarını yaşamanda bir engelin yok ki
inancını dilediğin gibi yaşa
aynı dine mensup olmadığımızdan tabi ki bu konuda hem fikir olamayacağız saygı duyarım

başka dine saygın varda hem müslüman olup hemde açık giyenlere mi saygın yok? hem müslümanım elhamdülillah hemde açık saçıkta giyerim.

Peki ben ne yapacağım bu ülkede? Bana bir önerin var mı?
eğer bu ülke bir cumhuriyetse ve demokrasiyle idare ediliyorsa,ki azılıklaRIN hakkına saygıdır demokrasi ve en önemlisi laikliktir yani dinle devlet işlerinin ayrılması.
istediğin gibi giyinebilmelisin. ve istediğin gibi yaşayabilmelisin.
çünkü bu ülke islamla yönetimiyor ,doğal olarak islam ülkesi değil.

Son düzenleme:
Evet çarşafa laf eden olmuş piyonist, diyen sen değilsen neden alındın ki?

Sizin baş örtünüz, bizim mini eteğimiz diye birşey yok benim için. Ben de kapalıyım biliyorsun, bugüne kadar kimsenin açıklığına laf etmedim çünkü ben de anadan doğma tesettürlü değilim. Kimseyi kınamak yermek benim haddime değildir, burda bir dur diyelim kendimize önce...

Ben yine burda kimsenin açıklığını eleştirmedim, bana ne? Sadece toplumsal bazı yargılar vardır hani örf ve adet deriz (şimdilerde pek kalmamış olsa da)
Her toplumun belirli bir ahlaki değeri vardır, zorunlu değildir ama çoğunluk olarak kabul edilir...

İşte bu yargılara göre, bikini ile sokakta gezmek nasıl ayıplanabilecek bir durumsa, sabahın bir saatinde o kadar dekolteyi giyip altı üstü bir yarışma programı sunmak da aynı şeydir.

Adam da bunu dile getirdi, konu da vay efendim sen benim dekolteme nasıl laf edersin oldu.... Herşeyin bir yeri bir zamanı var diyorum.

Bir taraf dekolte derdine düşmüş

Bir taraf örtü derdine düşmüş..

Men dakka dukka meselesi deyip gidip işime gücüme bakarım

canım senin inançlarını yaşamanda bir engelin yok ki
inancını dilediğin gibi yaşa
aynı dine mensup olmadığımızdan tabi ki bu konuda hem fikir olamayacağız saygı duyarım

Sorun burada işte, saygı duymuyorsun. Bak konu çarşafa geldi, neden? Çünkü ikisini kutuplaştırarak örneklemek zorunda kalıyoruz. Senin dekolteli kadınlardan rahatsız olmana karşı, ben de çarşaflılardan rahatsız olduğumu söyledim. Ama ne yapabiliyoruz? Hiçbir şey. Ne dünya, ne de Türkiye, ne senin istediğin gibi ne de benim istediğim gibi bir yaşam sunamaz bize. Öyleyse elimizden ne geliyor? Madem bana saygı duyabiliyorsun, bırak dekolteli dolaşan kişi de ne giyiyorsa giysin, ona da saygı duy. Çekincelerin varsa, örneğin eşini örnek veriyorsun, bunu çevredeki insanlarla değil eşinle çöz. Çünkü eşin bir tane, ama toplumda senin istediğin gibi yaşamayan, seninle aynı görüşe sahip olmayan milyonlarca insan var.

başka dine saygın varda hem müslüman olup hemde açık giyenlere mi saygın yok? hem müslümanım elhamdülillah hemde açık saçıkta giyerim.
zaten sen istediğini giy banane
alla allah yaaa

evet müslümansan emredilene göre yaşaman lazım

boşuna denmemiş;'Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?' diye
aranızda fark var o bizim dinimizi bilmiyor uygulamıyor ama sen bilip üstüne bide gerçekleri reddeder gibi açık saçık giyinirim diyorsun..çok tehlikeli sözler dikkatli ol derim
allah muhafaza

Bu ülke de yıllarca başı kapalılılara ne zulümler yapıldı.Okuma hakları çalışma hakları ellerinden alından başlarından örtüleri çekilerek zorla çıkartıldı.Şimdi bir bakana sunucunun dekoltesi için yorum yapmış yok özgürlük yok demokrasi diyorsunuz kusura bakmayın ama olayı gereksiz büyütüyorsunuz.Herkes herkesin giyimine yaşam tarzına saygılı olmalı yorum yapabilirsin fikrini söyleyebilirsin ama zülum olunca hakların elinden alınınca demokrasi ve özgürlükten bahsedin......

Herkes inandığı seyin peşinden gidiyor. Birbirimize fikirlerimizi dikte etmek yerine hoşgörülü olmayı öğrenebilsek hayat cok güzel olur.

Unutmayın islam hoşgörü dinidir. Burası Türkiye Cumhuriyeti, Yönetim Şekli, Cumhuriyet, Dini İslam ama şeriat ile yönetilmiyor.

Bugün kuruma arkadaşlar türbanlarıyla geldiler ve onlar adına cok sevindim. Ben mini etekle gelebiliyorsam onlar da inancları gereği giyinmeliler.

Biraz sakin olalım yoksa toplu ban katliamı olacak. kurban bayramı öncesi kazen bizi kurban etmesin :)

Ben ufak bir aciklik getireyim kacayim, siz tartismaya devam edin:)

Ilk olarak konusmaya konu olan spiker Gözde Kansu degil.
Bahsedilen yarisma programi baska yarisma programi.
Oradaki spiker cokmu dekolte derseniz? Kisi kendi tercihini yapmis, ne giymisse giymis.
Gözde hanim isinden kovulmustur ama bunun Hüseyin beyin elestirisi ile ilgisi yoktur.
Gözde hanim ogün programi sunarken sarhos oldugu icin kovulmustur.
Hatta programin yayinlandigi sirada, Gözde Hanim twitter da "Sarhos sunucu" diye TT olmustur.
Kovulmasin nedeni budur.

Ikinci olarak Hüseyin beyin aciklamalari cok güzeldi, cok güzel konulara deginiyordu ki, su spiker konusunu dile getirmeseydi keske.
Elestirmek herkesin hakki evet ama bir siyasetci, bir bakan elestirirken bile dikkat etmeli, hele Türkiye gibi kisilerin taraf oldugu, taraflarinda birbirini yemeye hazir oldugu bir toplumda.

Ücüncü olarak ise kendi görüslerimi dile getirecegim.
Her ortamda oldugu gibi TV lerdede reyting denen illet icin kadin etinden yararlanilmasi midemi bulandiriyor.
Dizi reyting kazansin diye kadin etinden faydalanilmasi tiksindiriyor beni.
Reyting düstü, meryem gitti, amanin Selimi halvete sokalim, reyting lazim, Azrayi sehvetli öpüstürelim, yigeni yengeye yedirelim,
kardesi enisteyle fingirdestirelim, olmadi abi toplanin hepbirlikte okkkali bir tacavüz yapalim.

Sonrada cikar akli kitin biri " ay bana daha güzel tecavüz etmislerdi, bu tecavüz yavan kaldi" der aklimiz durur.
Hani Kanalizasyon filmi vardiya iste televizyonlar bence o durumda.
Hea bu sadece benim düsüncelerim, elestirilerim, izlemem olur biter.
TV lerin bu bayagiliktan kurtulmasini ümitsizce beklerim o kadar.

Raiting tavan yaptırıcı bir konu daha açılmış kk'de.
İnsanların dini inançlarını sorgulayıp, kılık kıyafetine bakıp sen yorum yapabilirsin, sen yapamazsın demeyin.

Konuyla ilgili fikrim mi? Hüseyin Çelik böyle bir söz etmişse kimin için etmişse ayıp etmiş. Koskoca bir partinin genel başkan yardımcılığını yapıyorsanız ve o parti kimseye mahalle baskısı uygulanmayacaktır, tek bayrak, tek vatan, laik ülke kavramlarını kullanıyorsa, partililerin hepsinin ağızdan çıkan sözlerine dikkat etmesi gerekir.

Ama yok amaç zaten insanların kılık kıyafetine karışmaksa o zaman kartlarınızı açık oynayıp kaçak dövüşmeyecek, lafları eğip bükmeyeceksin.

ben alınmadım tabiiki. ama gözümden kaçmış olacakki öyle bir konu değil yanlış anlamışsın saygı duyuyoruz ona da, bize saygı bekliyoruz diyecektim.
senin kapalı olduğunu biliyorum, hatta feraceyi de ilk senden öğrendim ne olduğunu bile bilmiyordum. saygı duyuyorum tabiiki. ama bakanın böyle bir açıklama yapmasını, başkalarının bakanın haddineymiş gibi savunmasına sinir oluyorum. hadi RTÜK falan olursun belki(!) olmasa iyi olur dersin ama ne bakanıysan gitte ona bak. konu nereden nerelere geldi işte.. ayrıca ben kadının dekoltesi yada başkasının bikiniyle sokakta gezmesi normaldir de demiyorum. sadece hakaret gibi yorum yapanlara sanane diyorum..

Aklıma ecevit geldi..

Hatırlıyor musunuz ? Merve kavakcı'ya mecliste ''bu kadına haddini bildirin'' diyordu..Örtü meselesinin en alengirli olduğu devirlerdi..O ve cenahı ateşli bir biçimde elleri acırcasına alkışla tempo tutup ÇAĞDAŞ ÜLKE (!) tanımına çok güzel örnek sergiliyorlardı..

Kısacası demin de yazdıgım gibi MEN DAKKA DUKKA..

Son düzenleme:

evet ama bu durumdan rahatsız olanda bir tek ben değilimdir muhakkak
sen çarşaftan rahatsız olursun ben abartılı dekolteden aksini savunan yok zaten
nedense herkes fikrini söylüyor burda ama söyledikleri için suçlu yerine koyuluyorlar..
giyen giysin bizi ilgilendirmez
inançlarına göre yaşasın herkes
ama müslümansa uyarmakta hakkımız diye düşünüyorum.

Valla ben de yıllardır KAPALIYIM ama kimseden zulüm görmedim. İstediğim gibi okudum istedğim gibi çalışıyorum istediğim gibi giyiniyorum istedğim yere giriyorum.

Kim o zulüm görenler, kim o başlarından zorla örtüleri çekilenler?

Hayır başıma gelmedi tamam da, çevremde de böyle birşey görmedim.

Bir arkadaşım vardı bir açılıp bir kapanan, ÖSSye girdi yerleşemedi, sonra bir ortamda karşılaştık farklı arkadaşlar edinmişti, yeni tanıştığı arkadaşlarından birisi söz konusu arkadaşım için "kapalı olduğu için üniversite okuyamamış" demişti bak bak bak Millete de böyle diyormuş, bunu dahi kullanan insanlar var. Hayret.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…