- Konu Sahibi Estrella39
-
insanların boyattıkları saç başkalarını neden bu kadar gerer onu anlamıyorum bende.. beğenmediysen çevir kafanı bakma. ayrıca ben ortada dolaşan bir sürü tarçın bakır görmedim şimdiye kadar. benimde tarçın bakır beyaz tenli ve yeşil gözlüyüm zaten saç rengim sarıya yakın bi renkti ve bu rengi çok seviyorum.. bir başkası eleştirecek aman her tarafta bundan var deyip değiştirmeyide düşünmüyorum. beğenmeyen bakmasın suratıma. zaten sevgilim çok beğeniyo bu halimi. arkadaşlar lütfen insanların tercihlerine saygı duyalım siz beğenmiyosunuz diye ne yapalım şimdi saçımızı mı boyayalım başka renge?
önceden havuç kafa diyorlardı dedinizde aklıma geldi paylaşmak isterim.. bir kitapta okumuştum ortaçağ zamnlarında hangi ülke olduğunu tam hatırlamıyorum fransa yada italya'ydı sanırım kızıl ve o tonların saç renginde doğanlara yada boyayanlara (başka ülkeden gelenler için) cadı olduklarına inanılıp cadılarında uğursuzluk sembolü olduğu düşünülüp öldürürlermiş.. ve her kızıl tonlarında doğmuş bebeklerin saçı aileleri tarafından başka renge boyanırmış anlamamalrı için.. devirlere göre aynı konu hakkında bile nasıl uç farklılıklar oluyor hayret verici.. şimdi ise moda olmuş ve kuaföre giren her 5 kadından 3ü bu rengi boyamak için yarış halinde yakışanı da yakışmayanı da
tepki gösteren kızlar sakin olun isteyen istediğini düşünür özgürce söyler burda kimse karışamaz buda bizim düşüncemiz biz yakışmadığı halde yaptıranlara lafımız abartmaya gerek yok gerilmeyin
önceden havuç kafa diyorlardı dedinizde aklıma geldi paylaşmak isterim.. bir kitapta okumuştum ortaçağ zamnlarında hangi ülke olduğunu tam hatırlamıyorum fransa yada italya'ydı sanırım kızıl ve o tonların saç renginde doğanlara yada boyayanlara (başka ülkeden gelenler için) cadı olduklarına inanılıp cadılarında uğursuzluk sembolü olduğu düşünülüp öldürürlermiş.. ve her kızıl tonlarında doğmuş bebeklerin saçı aileleri tarafından başka renge boyanırmış anlamamalrı için.. devirlere göre aynı konu hakkında bile nasıl uç farklılıklar oluyor hayret verici.. şimdi ise moda olmuş ve kuaföre giren her 5 kadından 3ü bu rengi boyamak için yarış halinde yakışanı da yakışmayanı da
Hürremin saç rengini beğenip tarçın bakıra boyamak isteyenler de, aman dikkat Hürrem rengine benzemiyor kesinlikle. Meryem Uzerlinin saç rengi tam olarak ne söyleyecek uzmanlığım yok ama tam tarçın bakır olmadığını, aylardır tarçın bakır kullanan biri olarak onaylayabilirim. O rengi evde tutturmak imkansız gibi birşey zaten, o yüzden paranıza kıyıp kuaföre gidin.
Hürremin saç rengini beğenip tarçın bakıra boyamak isteyenler de, aman dikkat Hürrem rengine benzemiyor kesinlikle. Meryem Uzerlinin saç rengi tam olarak ne söyleyecek uzmanlığım yok ama tam tarçın bakır olmadığını, aylardır tarçın bakır kullanan biri olarak onaylayabilirim. O rengi evde tutturmak imkansız gibi birşey zaten, o yüzden paranıza kıyıp kuaföre gidin.
Kısaca Hristiyanların kendilerinden olmayanlara karşı duyduğu nefret... Neyse dine girmiyim... :82:
Evet tarçın bakır daha turuncu ama açık zeminde az da olsa Hürrem rengine yakın tutuyor. Tarçın bakır açık sarıyla karıştırılırsa elde edilebilir Hürrem rengi.
dünya nüfusunun sadece %4'ü kızıl saç geni taşıyor.
-doğal kızıl insanların popülasyonu genel olarak ingiltere, irlanda ve avustralya'da toplanmıştır.
-kızıl saç genetik bir mutasyonun sonucudur.
-kızıl saç, gri tona ulaşmadan beyazlar. önce kum rengi gibi bir renge dönüşürmüş sonra beyazlar.-doğal kızıllar diğer insanlara göre ilaçlara 3 kat daha duyarlıdır.
-adolph hitler 2 doğal kızıl insanın evlenmesini yasaklamış vakti zamanında. *
-danimarka'da kızıl bir bebek sahibi olmak onur verici bir olaymış.
-polonya, 3 adet kızıl saçlı çocuk yapan çiftlere özel ikramiye veriyormuş.
-yunan mitolojisine göre doğal kızıllar öldüğü zaman vampire dönüşmektedir.Ama bu günümüzde de böyle olduğunu ifade etmez.çünkü bu inanış İsadan önceye dayalıdır hatta tüm dinlerden öncesine..Yani cehalet dönemine.
-gingerphobia diye bir fobisi bile vardır. kızıl saçlılardan korkmak, kızıl saç fobisi.
-hollanda'nın breda şehrinde, her eylül ayının ilk haftası binlerce gerçek kızıl saçlara sahip yüzlerce insanın katılımıyla, "kızıl saçlılar günü" kutlanmaktadır
Bunun dinle de bir alakası yoktur bence de dine girmeyin.Tükaka etmek için komik bir mevzu çünkü alakası yok
16 Yüzyıl hukukçusu Jean Bodin'e göre dinin ve ahlakın reddi evrensel ve eskidir Bu açıdan antik dünyanın cadılarıyla 16yüzyıl cadıları aslında birbirlerinden çok farklı değildir İyi ve kötü ruh arasındaki farklılığı bilen, kendi çocuklarını kurban etmekle kalmayıp, ayrıca şehvet düşkünlüğü ve cinsel sapıklık içinde bulunanlar putperest olmakla birlikte cadıdır da (Midelfort, 1924: 190) Bodin'e göre cadılık ateizmdir; ateizm ise en büyük suç ve günahtır Cadı şeytani araçlar yardımıyla bir şeyi denetlemeye ve yürütmeye bilinçli olarak çalışan kimsedir Bilinçli olması hukuksal olarak cadılığa yargı yolunu açar
1489'da Malleus Meleficarum , Cadı avcılarının el kitabı olan "Cadıların Çekici"nde , sol omuzda şeytan işareti anlamına gelen bir yarayı, sürekli beslenen bir hayvanı (kuş, kedi, vb) uzun kızıl saç cadılığın bir işareti olarak gösterilir
rusyada da var bu, kızıl saçlılar cadı muamelesi görüyormuş diye duymuştum.
rus arkadaşıma sordum bunu, evet böyle inanlar var ama erkekler kızıl saçlı kızlara bayılıyor sen en iyisi boya demişti
ayyy yoktum ortalarda giremedim bakamadım
bal köpüğü çok tatlı bir renk zaten beğeniyorum ben onu ama herkes yaparsa o renkten de sıkılırım gibime geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?