Saç Rengi ve Saç Boyama Hürrem saç rengi !

Gerdiği falan yok canım sadece kötü bir görüntü oluyor "bana göre". Herkeste aynı saç rengi.. Hiç sinir yapmak istemiyorum ama kafamı çeviririm ya da çevirmem bu bana kalmış bir şey he çevirsem sanki farklı bir şey görüyorum. Ben görüyorum,diğer arkadaşlar görüyor demekki sana görünmüyorlar ya da dikkatini çekmiyorlar. Renge zaten kötü demiyoruz dikkatli okuduysan görmüşsündür? Renk güzel beğeniyorum ben ama virüs gibi yayılmasına ki özellikle de bu rengi tenine uyduramayan kişilerin yapmasına karşıyım.İyi de gitmiş esmer bir kadın saçlarını bu renk yapmış bende ortaya kendi fikrimi düşüncemi koyarım.Sana zaten yakışıyorsa o renk tenine uyuyorsa sana bir şey mi deriz biz? Yakışmayanlara diyoruz burada!....

önceden havuç kafa diyorlardı dedinizde aklıma geldi paylaşmak isterim.. bir kitapta okumuştum ortaçağ zamnlarında hangi ülke olduğunu tam hatırlamıyorum fransa yada italya'ydı sanırım kızıl ve o tonların saç renginde doğanlara yada boyayanlara (başka ülkeden gelenler için) cadı olduklarına inanılıp cadılarında uğursuzluk sembolü olduğu düşünülüp öldürürlermiş.. ve her kızıl tonlarında doğmuş bebeklerin saçı aileleri tarafından başka renge boyanırmış anlamamalrı için.. devirlere göre aynı konu hakkında bile nasıl uç farklılıklar oluyor hayret verici.. şimdi ise moda olmuş ve kuaföre giren her 5 kadından 3ü bu rengi boyamak için yarış halinde yakışanı da yakışmayanı da

şimdi böyle bişey olsa herkes ölmek zorunda kalırdı heralde bi anda herşeyin tersine dönmesi tuhaf gerçekten ama o sadece söylediğin ülkelerle ilgiliymiş sanırım tarihteki hürremin de saçı şimdikine yakın bi renkmiş diye duymuştum çünkü :90:

evet italya yada fransaydı tam emin değilim.. batıl inançlar her daim her ülkede var belkide dini inanışlarına göre bu kural vardı ve böyle davranıyorlardı osmanlı zamnında müslüman kurallarıyla yaşadıkları için Hürrem'in pek sorun yaşadığını bende sanmıyorum

Herkesin kendi bedeni, kendi fikirleri. İsteyen istediğini yapar isterse gider saçını sıfıra vurdurur kim ne karışır buna yahu. İnsanlar kendini nasıl iyi hissediyorsa onu yapmalıdır. Belkide çirkin görünmek istiyorlar? Olamaz mı. Ne gidip uyarmak birilerine düşer, nede eleştirmek. Kasmayın yahu bu kadar relax olun.
Kafamı çevirip çevirmemem bana kalmış birşey diyorsanız, onların ne renk yapacağıda onlara kalmış birşeydir. NOKTA. :82:

tepki gösteren kızlar sakin olun isteyen istediğini düşünür özgürce söyler burda kimse karışamaz buda bizim düşüncemiz biz yakışmadığı halde yaptıranlara lafımız abartmaya gerek yok gerilmeyin

Tarçın Bakırı beğenip, iddalı renk olduğu için, aynı kızılda olduğu gibi denemek istenmesi çok normal. Hele ki yok Hürremin Süleymana aşkı, kudretiyle ozdeslestiriyo vs. ne kadar saçma söylemler. Bu tarçın bakır saç boyasıyla ilgili değil, genelde insanlar görüp beğendiklerini denemek isterler, moda, kozmetik sektörü ve ünlülerin reklamlarda pazarlamada kullanılması bunun üzerine kurulu değil mi zaten. Önemli olan herşeyi takip edip uygulamak değil yakışanı seçmek. "Tayt giyen kısa bacaklılar", "ugg ve converse takıntılı insanlar" vs hepsi aynı. Birşeyi beğenip denemek istemekte zarar yok, insan kendisine yakıştırıyorsa mutluysa kimseyi ilgilendirmez.

Ben kızıldan geç olmadan dönmek için önce bakır kızıl, bakır sonra da tarçın bakıra geçtim. Memnunum saç rengimden. Herkesin saç tonu, boya geçmişi farklı olduğu için herkeste de aynı ton durmuyor. Beyaz tenli ela gözlüyüm, kaç yıllık arkadaşlarım gözlerimin rengini yeni farkediyorlar bu saç tonu sayesinde : ) ama yine de o kadar açık, çiğ turunculuk olsun istemem o yüzden arada başka boyalar katıp dengeliyorum. Tek pişmanlığım yaz aylarında bu renklle uğraşmak çok sıkıntılı.

Kızçeler ben 10 gün kadar buralarda olamayacağım.Topik sizlere emanet.Tartışma yapmayada gerek yok.
Tekrar söylüyorum "biz burada tarçın bakır rengini ten rengiyle uyduramayanlardan bahsediyoruz" yanlış anlaşılma olmasın.
Öpüyorum epiciğinizi....

Hürremin saç rengini beğenip tarçın bakıra boyamak isteyenler de, aman dikkat Hürrem rengine benzemiyor kesinlikle. Meryem Uzerlinin saç rengi tam olarak ne söyleyecek uzmanlığım yok ama tam tarçın bakır olmadığını, aylardır tarçın bakır kullanan biri olarak onaylayabilirim. O rengi evde tutturmak imkansız gibi birşey zaten, o yüzden paranıza kıyıp kuaföre gidin.

Kısaca Hristiyanların kendilerinden olmayanlara karşı duyduğu nefret... Neyse dine girmiyim... :82:

Evet tarçın bakır daha turuncu ama açık zeminde az da olsa Hürrem rengine yakın tutuyor. Tarçın bakır açık sarıyla karıştırılırsa elde edilebilir Hürrem rengi.

ilk boyandığında fazlaca turuncu bir renk oluyor ama bikaç yıkamadan sonra akınca tamamen meryem uzerlinin rengiyle aynı bir hal oluyor ve uzunca bir süre öyle gidiyor tarçın bakır.en azından bende böyle.

dünya nüfusunun sadece %4'ü kızıl saç geni taşıyor.
-doğal kızıl insanların popülasyonu genel olarak ingiltere, irlanda ve avustralya'da toplanmıştır.
-kızıl saç genetik bir mutasyonun sonucudur.
-kızıl saç, gri tona ulaşmadan beyazlar. önce kum rengi gibi bir renge dönüşürmüş sonra beyazlar.-doğal kızıllar diğer insanlara göre ilaçlara 3 kat daha duyarlıdır.
-adolph hitler 2 doğal kızıl insanın evlenmesini yasaklamış vakti zamanında. *
-danimarka'da kızıl bir bebek sahibi olmak onur verici bir olaymış.
-polonya, 3 adet kızıl saçlı çocuk yapan çiftlere özel ikramiye veriyormuş.
-yunan mitolojisine göre doğal kızıllar öldüğü zaman vampire dönüşmektedir.Ama bu günümüzde de böyle olduğunu ifade etmez.çünkü bu inanış İsadan önceye dayalıdır hatta tüm dinlerden öncesine..Yani cehalet dönemine.
-gingerphobia diye bir fobisi bile vardır. kızıl saçlılardan korkmak, kızıl saç fobisi.
-hollanda'nın breda şehrinde, her eylül ayının ilk haftası binlerce gerçek kızıl saçlara sahip yüzlerce insanın katılımıyla, "kızıl saçlılar günü" kutlanmaktadır
Bunun dinle de bir alakası yoktur bence de dine girmeyin.Tükaka etmek için komik bir mevzu çünkü alakası yok

Benim kendilerinden olmayanlar derken kastettiğim kızıl saçlılar değildi.

Yazının diğer bir kısmı:

Alıntılamak yerine uzun uzun yazmayı ve tartışmayı gerçekten çok isterdim ama malesef burası yeri değil. Neyi kastettiğimi anlamışsınızdır umarım...

rusyada da var bu, kızıl saçlılar cadı muamelesi görüyormuş diye duymuştum.
rus arkadaşıma sordum bunu, evet böyle inanlar var ama erkekler kızıl saçlı kızlara bayılıyor sen en iyisi boya demişti

bende bu renkten pek hoşlanmayanlardanım...nedense bana tavuk rengini hatırlatıyor...hani eskiden mahalle aralarında köylerde gezinen kırmızımsı tüylü tavuklar varya işte aynı onlar gibi geliyor bana...

işte bu süpermiş demek bu yüzden herkes kızıla dönüyoo şimdi anlaşıldıı

Açıkçası saçım çabuk uzuyr, diplerim çıkınca boyadığımda da hiçbir zaman o kadar açılmamış oluyor. Sarıyla karıştırsam bile. Ama işte dediğim gibi demekki zeminle, saç boyama geçmişiyle de alakalı. O yüzden sırf Hürrem rengi elde etmek adına tarçın bakır seçilirse sonradan pişman olma olasılığı çok yüksek.

Son düzenleme:
%9 luk oksidanla boyayın.o zaman istenilen sonucu veriyor ben öyle yapıyordum tamda o renk oluyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…