• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HURMA : Tokluk Diyeti

Zehranur

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2007
826
85
648
HURMA: Tokluk Diyeti
Doç. Dr. Mesut Başak (İç Hastalıkları Uzmanı)

Cansızların en üstünü, "mercan" imiş, çünkü tıpkı bir bitki gibi davranıp, bulunduğu kaya üzerinde tutunurmuş. Bitkilerin en üstünü "hurma" imiş, çünkü hayvanlar gibi dişisi ve erkeği varmış ve döllenerek meyveleri olurmuş. Hayvanların en üstünü ise "at" imiş, çünkü insanlar gibi renkli rüya görürmüş. İnsanlığın en üstünü ise "Gaye İnsan, Ufuk Peygamber" olan O'dur.

İnsanlığın Gayesi ve Peygamberliğin Ufku diyor ki: "Size bir hurma ve bir su yeter." Bu sözü duyduğumda kendi kendime şunu düşündüm: Bir insanın sağlıklı olarak hayatını sürdürebilmesi için her gün mutlaka şeker (karbonhidrat) (% 50), protein (% 30) ve yağ (% 20) temel gıdalarını alması gerekir. Ayrıca sağlıklı yaşayabilmesi için birçok vitamin de almak zorundadır.

"O böyle söylüyor ise, bu mutlaka doğrudur." inancı ile hurmanın içeriğinde de mutlaka karbonhidrat, protein, yağ ve vitaminlerin olması gerekir diye düşündüm ve hemen hurmayı araştırmaya başladım. Gördüm ki hurmanın içinde neler yok ki, içerikleri alt alta yazdığımızda tam 3 sayfalık yer kaplıyor. (Tablo-1) Gerçekten de şeker, protein, yağ ve birçok vitamin mevcut. Enteresandır hurmada hiç kolesterol yok ve bol miktarda lif içermektedir. 100 gram hurmada 280 kcal'lik enerji bulunmakta ve 21 gram su içermektedir. Hurmadaki vitaminleri ve mineralleri gördüğümde gerçekten çok şaşırdım; A, B1, B2, B6, C, K, niasin, folik asit vitaminleri ile birlikte sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, kükürt, klor, demir, çinko, bakır, mangan, flor, iyot gibi birçok mineraller mevcuttur. Hurmaya "İnsanın Halasıdır" diye boşuna dememişler, çünkü insan vücudunda bulunan hemen hemen tüm şeker, yağ, protein, vitamin ve mineraller hurmada da bulunmaktadır. Allah'ın Hz. Âdem'i (as) yaratırken kullanılan toprak çamurundan arta kalanından da hurmayı yarattığı rivayet edilmektedir, bundan dolayı insanlığın halası olarak bilinmektedir.

Evet, O yine doğru söylemişti... "Pekâlâ, O'nun iftarını açarken hurma ile açmasında da mutlaka bazı hikmetler olmalı" diye düşündüm. Ufacık aklımın ve acziyet içindeki tıbbî ilmimin yardımıyla dedim ki: Tüm gün aç kalan vücudumuzu ve nefsimizi hurma ile frenlemekteyiz. Çünkü hurma gerçekten iştahımızı kesiyor ve tokluk hissi oluşturuyor. Böylece azgın iştahımızı hurma ile körleterek, vücudumuzun aşırı derecede yiyecek bombardımanına maruz kalmasına engel oluyoruz.

Kardelen'in geçen sayısındaki (57) yazımda bahsettiğim obez hastamızın 164 kg'dan 140 kg'ya düşerken uyguladığımız (hastanın da onayını alarak) diyetin % 50'sini hurma oluşturmuştu. Yine her türlü diyete cevap vermeyen bir başka obez (şişman) hastamıza (onayını alarak) 2 ay süre ile sadece hurma ve su diyeti verdiğimizde 8 kg'lık bir zayıflama elde ettik. (Hastada herhangi bir yan etki gözlenmedi) Takdir edersiniz ki, 2 hasta ile bu "hurma diyeti"ni tıp hayatına geçirmek çok yanlış olacaktır. İnşallah önümüzdeki günlerde 8 hafta sürecek olan ve 80 obez hastanın katılacağı bir "Hurma-Tokluk Diyeti Çalışması"na başlayacağız.

Bu tıbbî çalışmanın sonuçlarından sonra "Hurma- Tokluk Diyeti"nin ne kadar uygulanabilir olduğunu inşallah hep birlikte göreceğiz.

ABD'nin Irak'taki askerlerini hurma ile beslediği haberini de yorumlarınıza bırakıyorum. Onlar bizi bizden daha iyi biliyorlar.

TABLO: HURMANIN ÖZELLİKLERİ

Besin:Tunus hurması, Miktar: 100 g, Enerji: 280,6 kcal, Karb.h. 65,0 gr

Besin öğesi içerikleri Analiz edilmiş miktarlar

Enerji 280,6 kcal

Su 21,4 gr

prot 2,0 gr(3%)

Yağ 0,5 gr

Karb.h. 65,0 gr(95%)

Lif 8,7 gr

Mineral 1,2 gr

Org. as. 1,3 gr

Alkol 0,0 gr

Vit. A 6,0 µg

Retinol 0,0 µg

Karoten 0,0 mg

Vit. D 0,0 µg

Vit.E (eşd.) 0,2 mg

Vit. E 0,2 mg

Vit. K 10,0 µg

Vit. B1 0,1 mg

Vit. B2 0,1 mg

Niasin 2,0 mg

Niasin eşd. 2,8 mg

Pant. as. 0,8 mg

Vit. B6 0,1 mg

Biotin 5,0 µg

Folik as. 15,0 µg

Topl.fol.as. 21,0 µg

Serb.fol.as. 14,0 µg

Vit. B12 0,0 µg

Vit. C 3,0 mg

Sodyum 5,0 mg

Potasyum 648,0 mg

Kalsiyum 65,0 mg

Magnezyum 50,0 mg

Fosfor 60,0 mg

Kükürt 60,0 mg

Klor 180,0 mg

Demir 1,9 mg

Çinko 0,3 mg

Bakır 0,3 mg

Mangan 0,2 mg

Flor 20,0 µg

İyot 1,0 µg

Manitol 0,0 gr

Sorbitol 0,0 gr

Ksilol 0,0 gr

Tüm şeker alk. 0,0 gr

Glikoz 33,6 gr

Fruktoz 31,3 gr

Galaktoz 0,0 gr

Monosak. 64,9 gr

Sakkaroz 0,1 gr

Maltoz 0,0 gr

Laktoz 0,0 gr

Disak. 0,1 gr

Ol.sak.(emileb 0,0 gr

Ol.sak.(emilem 0,0 gr

Glikojen 0,0 gr

Nişasta 0,0 gr

Polisak. 0,0 gr

Polipentoz. 1,3 gr

Poliheksozlar 1,7 gr

Poliüronik as. 1,7 gr

Selüloz 1,7 gr

Lignin 2,2 gr

Suda çözb.lif 1,6 gr

Suda çözm.lif 7,1 gr

İzolöysin 0,0 gr

Löysin 0,1 gr

Lizin 0,1 gr

Metionin 0,0 gr

Sistein 0,0 gr

Fenilalanin 0,1 gr

Tirozin 0,0 gr

Treonin 0,1 gr

Triptofan 0,1 gr

Valin 0,1 gr

Arginin 0,1 gr

Histidin 0,0 gr

Elzem am.as. 0,6 gr

Alanin 0,1 gr

Aspartik as. 0,1 gr

Glutamik as. 0,2 gr

Glisin 0,1 gr

Prolin 0,1 gr

Serin 0,1 gr

Elz.olm.am.as. 0,7 gr

Bitk. prot. 2,0 gr

Ürik as. 15,0 mg

Purin N 5,0 mg

C4,0 Butirik a 0,0 gr

C6,0 Kaproik a 0,0 gr

C8,0 Kaprilik 0,0 gr

C10,0 Kaprik a 0,0 gr

C12,0 Laurik a 0,0 gr

C14,0 Miristik 0,0 gr

C15,0 P-deken 0,0 gr

C16,0 Palmit.a 0,1 gr

C17,0 Margar.a 0,0 gr

C18,0 Stearik 0,0 gr

C20,0 Arah.as 0,0 gr

C22,0 Behenik 0,0 gr

C24,0 Lignos.a 0,0 gr

Doymuş yağ as. 0,1 gr

C14,1 Miristo. 0,0 gr

C15,1 Pentad.a 0,0 gr

C16,1 Palmito. 0,0 gr

C17,1 Heptad.a 0,0 gr

C18,1 Oleik as 0,1 gr

C20,1 Eik.ap.a 0,0 gr

C22,1 Erusik a 0,0 gr

C24,1 Selak.as 0,0 gr

Tekli doymam.y 0,1 gr

C16,2 Hegsad.a 0,0 gr

C16,4 Hegsad.a 0,0 gr

C18,2 Lin.eik 0,2 gr

C18,3 Lin.nik 0,0 gr

C18,4 Stear.as 0,0 gr

C19,3 Nonad.as 0,0 gr

C20,2 Eikosad. 0,0 gr

C20,3 Eikosat. 0,0 gr

C20,4 Arasid.a 0,0 gr

C20,5 Eikosap. 0,0 gr

C22,2 Dokosad. 0,0 gr

C22,3 Dokosat. 0,0 gr

C22,4 Dokosat. 0,0 gr

C22,5 Dokosap. 0,0 gr

C22,6 Dokosah. 0,0 gr

Çoklu doymam.y 0,2 gr

Kısa zinc.y.as 0,0 gr

Orta zinc.y.as 0,0 gr

Uzun zinc.y.as 0,4 gr

Glis.+Lipoidle 0,1 gr

Kolesterol 0,0 mg

Ekmek birimi 5,4 EB

Sofra tuzu 0,0 gr

Kh_15gr Dğş. 4,3

Kh_6/7gr Dğş. 0,0

Prot_6gr Dğş. 0,0

0,0

Yağ_5gr Dğş. 0,0

Kardelen Dergisinden alıntıdır.

Cok tesekkürler canim bilgiler icin.Bende diyete basladim,iki gün önce.
Daha bugün camide bir arkadasa dedimki ,diyet süresince midemin kazintisini bastiramiyorum diye.Ve o da bana hurma ye,mideni tok tutar dedi.Simdide
bu yaziyi görünce tamam dedim yarin mutlaka hurma alicam.Peygamberimiz
kendini böyle tok tutuyordu,o yapiyorsa dogrudur.

Bende sana tesekkür ederim, bende diyete baslıycam bu Hurma Diyetini uygulamak istiyorum insallah ...sende arada bir buraya yazda birbirimize destek olalım :1hug:

kızlar bence abartmadan yeyin.çünkü ben bir ara hurma yemekten çok kilo almıştım.ve diyetisyenin listesinde yasaklılardaydı.

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Hurma diyeti nasıl yapılaır daha detay yazar mısın canım?

Bu diyete gruplar halinde baslıyorlar 2 ay boyunca hurma ve su yukarda acıklamıslar ...ama sadece saglıklı olanlar yani tansiyon seker hastası falan olmayanlar onlarda yapabılır gerci ...ama doktor kontrolunde ...yukarda yazıda daha detaylı acıklanmıs ...birde kemer olayı var o yazıyıda birazdan eklerim insallah...

Bircok diyet var verilen kiloları geri alıyoruz Hurma diyetiyle eski alıskanlıklarımızada geri dönmiycez insallah...

Hurma sadece oruc acmak icin degil bizim ülkemizin dısındaki insanlar devamlı tok kalabilmek icin yerlermis...HEM VıTAMıN HEM MıNERAL YANı DıYET ZAMANINDA VÜCUDU DıNC TUTUYORMUS...

hurmanın içinde neler yok ki, içerikleri alt alta yazdığımızda tam 3 sayfalık yer kaplıyor. (Tablo-1) Gerçekten de şeker, protein, yağ ve birçok vitamin mevcut. Enteresandır hurmada hiç kolesterol yok ve bol miktarda lif içermektedir. 100 gram hurmada 280 kcal'lik enerji bulunmakta ve 21 gram su içermektedir. Hurmadaki vitaminleri ve mineralleri gördüğümde gerçekten çok şaşırdım; A, B1, B2, B6, C, K, niasin, folik asit vitaminleri ile birlikte sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, kükürt, klor, demir, çinko, bakır, mangan, flor, iyot gibi birçok mineraller mevcuttur. Hurmaya "ınsanın Halasıdır" diye boşuna dememişler, çünkü insan vücudunda bulunan hemen hemen tüm şeker, yağ, protein, vitamin ve mineraller hurmada da bulunmaktadır. Allah'ın Hz. Âdem'i (as) yaratırken kullanılan toprak çamurundan arta kalanından da hurmayı yarattığı rivayet edilmektedir, bundan dolayı insanlığın halası olarak bilinmektedir.

Birde isin ilginc yanı irak amerika savasında amerika askerlerini hurmayla besliyormus acaba neden onlar bile anlamıs degeriniki kullanıyorlar...sizde bulduklarınızı ekleyinde baslıyalım su diyete...

Yaşasın yaşasın:)
Ben hurma cennetindeyim şükürler olsun gerçi hurma artık her yerde rahatlıkla bulunabiliyor..
Muhteşem bir nimet faydaları saymakla bitmez..
Hatta Peygamber efendimiz sav. in yeni doğan bebeğin damağına hurma sürülmesi şeklinde tavsiyesi olduğunu biliyorum,ayrıca hurmadaki oksitoksinlerin doğumu hızlandırdığı ve kolaylaştırdığını biliyor muydunuz=?
Tadını pek sevmiyordum öncesinde nadiren yerdim lakin şifa ve yararlarını okudukça artırmaya başladım..
Paylaşım için teşekkürler Zehracıgım

Bende Tesekkür ederim Libyanacım Hurmanın faydaları saymakla bitmiyor valla ben bu diyete baslıycam insallah ...hurmayı bide sırf oruc zamanında kullanılır sanıyorlar halbuki yabancılar degerini biliyor alıp devamlı yiyorlar ...peygamber efendimiz orucunu hurmayla acarmıs ...bütüngün ac kalan vücudumuz ve nefsimiz frenlensin diye ...hurma cesitlerini anlamadım birtek onlarıda arastırıyorum...

canım hurma elbette yararlıdır ama iki ay boyunca sadece hurma yemek dengeli bir beslenme değil bence. sağlık sorununa yol açmasın

Acemiperi bu bir tedavi metoduymus ilk muhatab obez hastalar ...doktor kontrolünde yapılan bir diyet ...hurma agırlıklı birde su ...hurma ve su olarak yapamayanlar ara ögün olarakta belki az kalorili olan yiyecekler tercih etse bir sorun olmaz...bana mantıklı geliyor cünkü hepimiz biliyoruzki hurmada Allah vergisi bütün vitamin ve bizi ayakta tutacak mineraller var ...ve yenmesi tavsiye edilmis arastırılmıs...seninde bulumların varsa ekle insallah...

Tıp Literatüründe Bir ılk: Şişmanlık Hastalığına Çare!..
Doç. Dr. Mesut Başak (ıç Hastalıkları Uzmanı)

Tıp Literatüründe Bir ılk: Şişmanlık Hastalığına Çare!..
* Yüzyılımızın en büyük sağlık problemlerinden şişmanlık hastalığı (obezite) tedavi edilebilecek!..
* ıç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mesut Başak’ın BULUŞU, sadece şişmanlar için değil, az çok hepimiz için bir ümit ...
* Buluş, şu anda 80 gönüllü hasta üzerinde, uygulanıyor.
* Bu önemli buluş, yazılı olarak ilk defa Kardelen'de açıklanıyor.
* Kardelen'in başlangıçtan beri yazarı olan Dr. Başak'ın yazısını, takdirle ve sevinçle sunuyoruz.

"ZAYIFLAMA BALONU UYGULAMASI"; TIPTA ıLK KEZ

ınsanlığın ufku ve O'nun tarafından bir an görülen ve O'nu bir an görenler, açlıklarını hissetmemek için midelerinin üzerine taş bağlarlarmış. Ne enteresan değil mi? Az yemek ve acıkmamak için yapılan bir uygulama… Bir hekim olarak bunu düşündüm, bunu tıbbî olarak acaba nasıl izah edebilirim diye?.. Mideye dıştan sert bir cisim ile baskı yapılması mide hacmini küçültmekte, bunun sonucunda da hem dolgunluk oluşturarak tokluk hissi vermekte ve acıkma olmamakta, hem de kişi daha erken olarak doymaktadır.

Obezite (şişmanlık), yüzyılımızın en büyük sağlık problemlerinden birisi olarak görülmektedir, hattâ artık tek başına bir "hastalık" olarak kabul edilmektedir. Kendisi hastalık olduğu gibi, hipertansiyon (yüksek tansiyon), diabetes mellitus (şeker hastalığı), kalp hastalıkları, kanser, mide barsak hastalıkları ve daha bir çok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Ülkemizde obezite, erkeklerde % 9 ve kadınlarda % 23 oranında görülmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde şu anda obezite % 25 iken, bu oranın 2030 yılında %100 olacağı tahmin edilmektedir. ınsanlar "Acıkmadan yemeğe oturmayınız ve doymadan yemekten kalkınız." prensibine uymadıkları için bu şişmanlık illetine yakalanmaktadır.

Tıp Dünyası, obeziteyi tedavi etmek için günümüze kadar bir çok yöntemler geliştirmiş, fakat istenilen sonuçlar tam olarak elde edilemediği için halen bu yöntem arayışları devam etmektedir. Obezitenin tedavisinde halen uygulanmakta olan önemli tedavi seçeneklerinden birisi de cerrahî yöntemlerdir: Midenin küçültülmesi, mideye kelepçe takılması, midenin içine balon konulması gibi… Bu cerrahî yöntemlerde amaç midenin iç hacmini küçülterek erken tokluk hissi meydana getirmektir, fakat çok düşük de olsa bu uygulamalarda bazı komplikasyon (zarar verme) riskleri vardır.

"Mideye taş bağlama" hadisesinden hareket ederek, şişman olan insanların hem zayıflamasını sağlayacak ve hem de verdikleri kiloları tekrar geri almalarını engelleyecek, aynı zamanda da vücuda herhangi bir zarar vermeyecek bir tedavi yöntemi tasarladım. Buna "Extragastrik (mide dışından) Balon Uygulaması" adını verdim. Yani, dışarıdan midenin üzerine bir balon konularak mideye baskı yapılacak, bu da midenin hacmini küçülterek tokluk hissi verecek, bunun sonucunda kişi daha az yemek yiyecek, daha erken doyacak ve kendini devamlı olarak tok hissedecek. Bu balon, beli tamamen saran bir korsenin tam mideden geçen yerine monte edildi, (VARıTEKS AŞ’nin katkılarıyla hazırlanan) bu balonun basıncı özel bir barometrik sistemle kolaylıkla ayarlanabil-mektedir. Şişman veya fazla kiloları olan kişi bu balonlu kemeri sabah kalktığında karın bölgesine takacak ve gece yatarken tekrar çıkaracaktır.

Bu "Extragastrik Balon Uygulaması" tasarımı şu ana kadar Tıp Literatüründe mevcut değildi, inşallah bu tasarım ve tedavi yöntemi bir "ıLK" olacak. Kemer şu an bir model olarak hazırlanmış olup, tasarımın ve üretimin patenti için gerekli müracaatlar patent-avukatlarım tarafından yapılmıştır. Ayrıca bu tedavi yönteminin ilk defa uygulanacağı gönüllü 80 obez kişiden meydana gelen bir tıbbî çalışmaya inşallah 15 gün içinde başlanacak ve bu çalışmanın sonuçları Tıp Dünyası'nda yayınlanacak.

Bu anlattıklarımı YAZILI BASINDA ıLK KEZ, bende çok emekleri olan Sayın Ali Erdal Hocamın büyük fedakârlıklarla ve başarı ile çıkardığı "Kardelen Dergisi"nin siz değerli okuyucuları ile paylaşıyorum. Bir sonraki sayıda obezite tedavisinde önemli bir yeri olan "Diyet" konusunda YıNE TIP LıTERATÜRÜNDE BıR "ıLK" olacak olan, zayıflamamıza yardımcı olacak bir gıda ile ilgili tasarımımı inşallah yine yazılı basında "ıLK KEZ" size açıklamak istiyorum.

Kardelen Dergisinden alıntıdır.

arkadaşler iyi güzelde
1 yaş hurmada 15
1 kuru hurmada 35 kalori varmış:bbo:
ben dün almıştım,kalorisine bakınca yemeye korktum vallah yaa
birde kuru hurma almıştımsüprizzzzz

arkadaşler iyi güzelde
1 yaş hurmada 15
1 kuru hurmada 35 kalori varmış:bbo:
ben dün almıştım,kalorisine bakınca yemeye korktum vallah yaa
birde kuru hurma almıştımsüprizzzzz

Zaten diyeti yapmadaki amac bu...su ve hurma ...3-5 kilo vericekler icin degil en az 10 kilo vermek zorunda olanlar uyguluyor...yukardaki yazıyı okudunmu .kaydirigubbakcemile5

Zehranur merhaba,
Ben Beyonce'un limon diyetini araştırırken sizin yazınızı okudum,
(Sağlıklı insanlara doktorlar tarafından uygulanan bir d tox ve temizlenme imiş ve sağlık için yapılıyormuş)
o diyette akçaağaç şurubu kullanılıyordu,
bende o şurubun yerine hurmanın daha etkili olduğunu düşündüm,
içerdikleri vitamin ve mineralleri kıyasladım
Hurmada akçaağaçtan fazlası bile var sadece b5 vitamini, sülfür ve silikon eksik,
bu maddelerin eksikliğinin herhangi bir hastalığa yol açacağını sanmıyorum.
Hurma ve ile birlikte limon diyetini yapacağım,
sonuçları yazarım

Aslında bir kişi bile bana katılsa felaket motive olucam ama,
Tabi herhangi bir problemi olmamalı,şeker,tansiyon,kalp vs. gibi.
Birazcık deneyim istiyorum
Yok mu katılan?

nasıl yapıldığını ben anlamadım bilen arkadaşlar varsa biraz açsalar mesela günde kaç tane hurma yenecek neler yenecek bi örnek menü lütfen çok merak ettimkaydirigubbakcemile2

HURMA DıYETıNı DENEMEK ıSTER MıSıNıZ?

Yrd. Doç. Dr. Mesut Başak: “Dinî hayatımızdaki sünnet, farz, vaciplerin sağlıklı yaşamdaki yeri nedir diye hep düşünürüm. Mesela bana ‘hurma diyeti’ fikrini veren de şu hadistir:
‘Bir hurma, bir su size yeter.’ Hurmanın içinde neler var diye araştırdım. Baktım ki insanın bir gün içinde ihtiyacı olacak her şey bu meyvede mevcut. Tüm vitaminler, anti-oksidanlar,
şeker, protein ve yağ var. Ama hiç kolesterol yok. Yüzde 40’ı lif. Bu özellik bağırsakların hızlı çalışmasıyla yiyeceklerin emilimini azaltıyor ve kilo verilmesini sağlıyor.
Bir de şu var; o yüce insan acaba neden orucunu hurmayla açıyormuş? Hurmanın bir özelliği de tokluk hissi vermesi. Hurma insanın iştahını kapatıyor.
Biz de hastalarımızdan bunu istiyoruz zaten. Bu iki sebepten dolayı hurma diyetini öneriyorum. ıçeriğine gelince; sabah ve öğlen yemeklerinden bir saat önce 3-4 hurma tavsiye ediyorum.
Adet kişinin kilosuna göre değişiyor tabii. Hastalarıma yapabilirseniz akşam yemeklerini kaldırın ve 7-8 hurma yiyin diyorum.
Bunu yapamıyorlarsa akşam yemeğinden önce 2-3 hurma öneriyorum. Bunu şeker hastalarında da denedik.
Herhangi bir rahatsızlığa, şeker değerlerinin yükselmesine sebep olmadı. Hastalarım bu diyeti uyguluyor.
Kabızlıkların gittiğini, bağırsaklarının düzene girdiğini söylüyorlar. Bizim bir çalışma grubumuz daha olacak. Onlarla da sadece ‘hurma diyeti’ni uygulayacağız.
Diyetisyenlerden de destek alarak bir de diyet artı tokluk kemeri uygulamasını yapacağız. Şu anda hasta sayısını tamamlamaya çalışıyoruz.”

doktor böyle yazmış , denek grubunda sadece hurma ve suyla diyet yapan hastaları varmış.

Ama ben uyarmak istiyorum onlar doktor kontrolündeler,
bu siteyi yetişme çağındaki gençler,çocuklar falan da okuyor,
veya herhangi bir rahatsızlığı olanlar,
lütfen bu gruptakiler sizler yapmayın,
herhangi bir sağlık sorunu olmayan doktora arada gidip kan değerlerini ölçtüren insanlara tavsiye ediyorum
Genç kızlarımız lütfen böyle diyetler yapmayın .Sakın hiç bir şeyi eksik yemeyin.
Genç kızlara ve ergenlere tavsiye etmiyorum.sizler şu an beyin ve kemik sisteminizin geliştiği süre içindesiniz,eksik beslenirseniz,eksik kalırsınız ve ömür boyu geri dönüşümü olmayan bir yola girersiniz.

sevgiler

Back