İsimlerin nesi varmış merak ettim ?yaaa çok özür diliyorum ama bu isimleri nereden buluyorsunuz allah aşkına ,
anlamı güzel olabilir ama bu çocugun geleceğini düşünün ona göre davranın
neyse ben kaçtım
İlla hüma mı olcak bir ismi[/QUOTE içime Sinen bir isim başka isim Öneriniz varsa alabilirim
Anlamı bi kıza yakışabilecek güzel ve hoş isim geldi banaBence daha kibar ve anlamlı isimler de var hüma çok kaba geldi
Bence daha kibar ve anlamlı isimler de var hüma çok kaba geldi
Türkçede aişe diye bir isim yoktur, ona ayşe diyebilirsiniz. Sırf anlamı güzel diye kulağa kötü gelen hüma gibi garip isimleri koymayı doğru bulmuyorum. Tek başına AYŞE güzel bir isim
Anlamı bi kıza yakışabilecek güzel ve hoş isim geldi bana
Sizin önerebileceğiniz bir isim var mı?
Teşekkür ederim ama Zeynep Benim adımZeynep ismini öneririm, hüma yı ben de cok beğenmedim ama tabi sizin evladınız. Allah sağlıkla kavuştursun
Bu sizin görüşünüz ben beğeniyorum garip değil anlamlı bir isim görüşünüz için teşekkürlerTürkçede aişe diye bir isim yoktur, ona ayşe diyebilirsiniz. Sırf anlamı güzel diye kulağa kötü gelen hüma gibi garip isimleri koymayı doğru bulmuyorum. Tek başına AYŞE güzel bir isim
Aaaa evet yeni gördüm hehehehTeşekkür ederim ama Zeynep Benim adım
Araştırdm bayaÇocuklara isim koyarken dikkat etmemiz gereken şey anlamı.
Yoksa illaki kuranı kerim de geçmesi gerekmiyor yada sahabe ismi olmasına gerek yok. Anlamı saçma sapan bir şey yada kötü birsey olmamalı.
Bir de nette ki anlamlara sakın kanmayın. Biri uydurmuş kopyala yapıştır heryere yayılmış.
Mesela aleyna üzerine üzerinde demek bu isim neden konur anlamıyorum.
Belinay: internet te yazdığı gibi peygamber çiçeği felan değil ayın yansıması demek
Tuana: cennete düşen ilk yağmur damlası demek değil. Farsça tuvanadan gelmiş güçlü demek
Gelelim hüma ya hüma arapça bir isim değil zamir olup her ikisi anlamına gelir yani iki kişiye işaret ederken hüma denilir. Bu isim konulur mu konulabilir kötü bir anlamı yok ama manalı bşr anlamı da yok
Bide şu ecrin ismi meselesi evet kuranı kerim de geçiyor ama ücret anlamında
Çok uzun oldu kusura bakmayın
Huma Arapça diil farscadir iki anlamı var 1.devlet kuşu 2. Saadet mutluluk ( kaynak Ferit Develioğlu osmanlica lügat sayfa 465). Aynı zamanda Fatih sultan Mehmet hanın annesinin ismidir ki kendisi Fatih Sultan Mehmet’e hamile iken hergün fetih suresi okurmuş koyulan ismin Kişiler üzerinfr ki etkisine inanıyorum o yüzden tercih ediyorum :)Çocuklara isim koyarken dikkat etmemiz gereken şey anlamı.
Yoksa illaki kuranı kerim de geçmesi gerekmiyor yada sahabe ismi olmasına gerek yok. Anlamı saçma sapan bir şey yada kötü birsey olmamalı.
Bir de nette ki anlamlara sakın kanmayın. Biri uydurmuş kopyala yapıştır heryere yayılmış.
Mesela aleyna üzerine üzerinde demek bu isim neden konur anlamıyorum.
Belinay: internet te yazdığı gibi peygamber çiçeği felan değil ayın yansıması demek
Tuana: cennete düşen ilk yağmur damlası demek değil. Farsça tuvanadan gelmiş güçlü demek
Gelelim hüma ya hüma arapça bir isim değil zamir olup her ikisi anlamına gelir yani iki kişiye işaret ederken hüma denilir. Bu isim konulur mu konulabilir kötü bir anlamı yok ama manalı bşr anlamı da yok
Bide şu ecrin ismi meselesi evet kuranı kerim de geçiyor ama ücret anlamında
Çok uzun oldu kusura bakmayın